Outlast 2 (Demo)

by Λεωνίδας Πάτρας on 6 Οκτωβρίου 2016

To πρώτο Outlast έχει ξεχωριστή θέση στη συλλογή μας για πολλούς λόγους. Αρχικά, είναι από τα πρώτα πραγματικά Survival/Horror παιχνίδια που παίξαμε στη νέα γενιά κονσολών. Δεύτερον, ήταν τρομερά ποιοτικό ειδικά αν υπολογίσουμε ότι μιλάμε για indie τίτλο χαμηλής τιμής διάθεσης. Ευτυχώς ο κόσμος αναγνώρισε αυτό μικρό «διαμάντι» και όπως είναι γνωστό θα υπάρχει και συνέχεια. Τo demo αλλά και μερικά gameplay video που έχουμε δει μέχρι στιγμής μας προϊδεάζουν για κάτι εξίσου δυνατό.

outlast-2-demo_20161005011603

Τι μας άρεσε...

Το Outlast 2 δεν θέλει να «ξεφύγει» πολύ από τον προκάτοχό του και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το gameplay, το οποίο είναι βασισμένο πάνω στον αρχικό τίτλο. Με μοναδικό μας εφόδιο την βιντεοκάμερα και την ικανότητα μας να κρυβόμαστε και να τρέχουμε, θα προσπαθήσουμε να ξεγλιστρήσουμε από τους μανιακούς εχθρούς μας. Δεν υπάρχει καμία διαφορά σε αυτό το κομμάτι και η απλότητα του gameplay ήταν κάτι που εκτιμήθηκε και στο αρχικό παιχνίδι. Το Outlast 2 δείχνει να έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα υπόθεση με ένα ζευγάρι δημοσιογράφων/ερευνητών (Blake & Lynn) να «κυνηγά» διάφορες επικίνδυνες υποθέσεις. Αυτή τη φορά η έρευνά τους τους φέρνει στην έρημο της Αριζόνα και στη περίεργη δολοφονία μιας άγνωστης εγκύου γυναίκας. Το τέλειο «πάτημα» για ένα υπέροχο και σκοτεινό Horror Story.

Η μεγαλύτερη αλλαγή που παρατηρήσαμε αφορά την ίδια την μεταφορά του σκηνικού. Πλέον αφήνουμε πίσω τους κλειστοφοβικούς χώρους του άσυλου του πρώτου παιχνιδιού και πηγαίνουμε σε νέες, πιο ανοιχτές περιοχές και ερημικά χωριά στην έρημο της Αριζόνα. Σαν συνέπεια όλων αυτών δεν θα αντιμετωπίζουμε μόνο ογκώδεις τύπους, αλλά στο demo βρεθήκαμε αντιμέτωποι με εξαγριωμένους χωρικούς, αλλά και διάφορους άλλους περίεργους χαρακτήρες. Όλοι οι παραπάνω φαίνεται να είναι συνδεδεμένοι ως μέλη μιας αίρεσης, που μεταξύ άλλων σκοτώνει και ανήλικα παιδιά.

Από ότι μπορούμε να συμπεράνουμε και στο Outlast 2 θα είμαστε αδύναμοι απέναντι στους εχθρούς μας, χωρίς να μπορούμε να τους εξοντώσουμε, αλλά προσπαθώντας να τους αποφύγουμε. Η ατμόσφαιρα ήταν στα ίδια αγχώδη και τρομακτικά επίπεδα με το πρώτο Outlast με τα jump scares να παίζουν αρκετά μεγάλο ρόλο και εδώ. Η «ωμότητα» που παρουσιάζει το παιχνίδι διάφορες καταστάσεις είναι εμφανής και στο Outlast 2 με διαμελισμένα πτώματα, κατακρεουργημένα κουφάρια ζώων και διάφορα τέτοιου είδους αηδιαστικά τεχνάσματα που απολαύσαμε και τρία χρόνια πριν.

Στα άκρως θετικά των όσων είδαμε στο playable demo των 15-20 λεπτών, ξεχωρίσαμε τον ομαλό και λεπτομερή οπτικό τομέα που είναι σίγουρα ένα σκαλί πιο πάνω από τον προηγούμενο τίτλο και πλέον χωρίς το έντονο Screen Tearing. Πολύ ικανοποιημένους μας άφησε και η επιλογή να μείνει το framerate σταθερά στα 60 fps, κάτι που κατά τη γνώμη μας ενισχύει σημαντικά την όλη εμπειρία.

Τι δεν μας άρεσε…

Στρίβοντας απότομα από την γωνία ενός σπιτιού, είδαμε μια περίεργη φιγούρα να μας κοιτάζει σε απόσταση 10 μέτρων με τα μάτια του να λάμπουν υπό το φως της κάμεράς μας. Πλησιάζοντας είδαμε έναν χωρικό να απομακρύνεται με βήματα που έμοιαζαν εντελώς «ρομποτικά». Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του πρώτου Outlast το είδαμε και εδώ και δεν είναι άλλο από το κακό animation των εχθρών και μας είναι άγνωστο αν θα διορθωθεί μέχρι την κυκλοφορία του τίτλου.

Στο demo παρατηρήσαμε ένα είδος εχθρού που «ξέφευγε» από το ανθρώπινο είδος και μας έφερνε περισσότερο κάτι σαν Αlien, καθώς με τη μακριά του γλώσσα μας τράβηξε στον πάτο ενός πηγαδιού. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι το Outlast δεν έχει την ανάγκη από τέτοιου είδους υπερβολικά τερατουργήματα. Το πρώτο Outlast περιείχε ελαφρώς το στοιχείο του μεταφυσικού και του φανταστικού (στον τερματισμό του). Παρατηρήσαμε ότι υπάρχει πιθανότητα αυτό το στοιχείο να γίνει πιο έντονο στο Outlast 2 (ο χαρακτήρας μας όντας αναίσθητος «ταξίδεψε» σε εντελώς άσχετη περιοχή όταν χτυπήθηκε από έναν εχθρό). Δεν είμαστε αρνητικοί στη χρήση του φανταστικού, απλά θα προτιμούσαμε αυτή να γίνει με μέτρο.

Τι μπορούμε να περιμένουμε;

Το Outlast 2 φαίνεται να παρουσιάζει τον ίδιο χαρακτήρα με διαφορετικό «περιτύλιγμα» σε σχέση με τον προκάτοχό του και αυτό πιστεύουμε ότι είναι γενικά θετικό. Αναμένουμε ένα δυνατό Horror τίτλο πρώτου προσώπου που θα μας προσφέρει πολλές συγκινήσεις.

Η Red Barrels δε δείχνει διατεθειμένη να αλλάξει τον «πυρήνα» του τίτλου αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα το δούμε στις αρχές του 2017 με την κυκλοφορία του παιχνιδιού. Ερωτηματικά αποτελούν η διάρκεια και η τιμή διάθεσης του τίτλου (υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο παιχνίδι είχε αρχικές τιμές στα 20 ευρώ), που εικάζουμε ότι ίσως αυξηθεί ελαφρώς. Το demo αν και σύντομο, μας άφησε σίγουρα ικανοποιημένους και περιμένουμε με ανυπομονησία να πιάσουμε στα χέρια μας το τελικό προϊόν σε λίγους μήνες.

To Outlast 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017 για PC, PlayStation 4 και Xbox One.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Outlast 2 (Demo)

Author

Λεωνίδας Πάτρας

Developer

Red Barrels

Publisher

Red Barrels

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

2017

Είδος

Survival Horror / First-Person

PEGI

18

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1