Pac-Man 256

Ο Pac-Man επιστρέφει!
by Δήμητρα Διαμαντούλη on 15 Ιουλίου 2016

Ο τίτλος Pac-Man αναφέρεται σε ένα arcade game που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 1980 η εταιρία Namco. Στην αρχή μάλιστα, το παιχνίδι είχε την ονομασία “Puck-Man”, ωστόσο όμως αυτό στη πορεία άλλαξε. Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1980 που πρωτοκυκλοφόρησε το παιχνίδι, αυτό όμως δεν το σταματά από το να θεωρείται ακόμα και σήμερα ένα από τα κλασσικότερα και iconic video games της δεκαετίας του '80.  Μέχρι τώρα έχουν γίνει διαθέσιμοι στην αγορά πολλοί τίτλοι βασισμένοι στο original game, με πιο πρόσφατο από αυτούς το νέο Pac-Man 256. Το συγκεκριμένο παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015 για iOS και Android συσκευές, ενώ τώρα η εταιρία Bandai Namco αποφάσισε να το κυκλοφορήσει και για PlayStation 4, Xbox One και PC.

PAC-MAN 256_20160705094453

Πολλοί μπορεί να αναρωτηθείτε το ρόλο που έχει ο αριθμός 256 στο τίτλο του παιχνιδιού. Η απάντηση είναι απλή: στο original game, το level 256 είχε χαρακτηριστεί ως unplayable υπό normal συνθήκες επειδή παρουσίαζε ένα σφάλμα (glitch) που το έκανε ατελείωτο, ενώ  ταυτόχρονα η πίστα άρχιζε να καταστρέφεται. Στο νέο λοιπόν τίτλο της σειράς Pac-Man καλούμαστε να παίξουμε σε αυτήν ακριβώς τη πίστα. Έχουμε δηλαδή να κάνουμε με έναν ατελείωτο λαβύρινθο γεμάτο από εχθρούς, τα γνωστά φαντάσματα, Pac-Dots, Power Ups και Power Pellets.  Επειδή όμως μπορεί να μην γνωρίζετε όλοι τόσο καλά τα παιχνίδια της συγκεκριμένης σειράς, πάμε να τα δούμε όλα λίγο πιο αναλυτικά.

Με το που ξεκινάμε να παίζουμε, βρισκόμαστε απευθείας στη πίστα 256.  Το πρώτο πράγμα που συναντάμε σε όλη τη πίστα είναι τα Pac-Dots. Πρόκειται ουσιαστικά για μικρές άσπρες τελείες τις οποίες ο Pac-Man μπορεί να τρώει. Οι συγκεκριμένες τελείες είναι ιδιαιτέρως σημαντικές και πρέπει να προσπαθούμε να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες για να ξεκλειδώνουμε διάφορα Power Ups. Τα Power Ups θα μπορούσαμε να τα χαρακτηρίσουμε ως ειδικές επιθέσεις, που μπορεί να χρησιμοποιεί ο Pac-Man για να εξουδετερώνει τους αντιπάλους του. Τα Power Ups, που μπορείτε να συναντήσετε μέσα στο παιχνίδι είναι αρκετά και κάθε ένα από αυτά λειτουργεί διαφορετικά. Υπάρχει για παράδειγμα το Freeze το οποίο προκαλεί επιβράδυνση στη κίνηση των εχθρών ή  το Tornado χάρη στο οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ανεμοστρόβιλο, ο οποίος κινείται αυτοβούλως μέσα στη πίστα και καταστρέφει όσα φαντάσματα βρεθούνε στο δρόμο του.  Όλα τα Power Ups εμφανίζονται μέσα στη πίστα ως μικρά εικονίδια. Βέβαια υπάρχει ένας περιορισμός, τα Power Ups που μπορούμε να χρησιμοποιούμε κάθε φορά στη πίστα που παίζουμε είναι τρία. Το ποιά θα είναι αυτά θα έχουμε στη διάθεσή μας μπορούμε να το κανονίσουμε εμείς από το menu του παιχνιδιού (με βάση το ποιά έχουμε ξεκλειδώσει), ενώ το πότε θα εμφανίζετε κάθε ένα από αυτά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού καθορίζεται από το ίδιο το παιχνίδι.

Εκτός από τις Pac-Dots και τα Power Ups στην πίστα, συναντάμε επίσης  τα Power Pellets, διάφορα φρούτα, αλλά και νομίσματα. Τα Power Pellets εμφανίζονται ως μεγαλύτερες άσπρες τελείες, τις οποίες μπορεί να φάει ο Pac-Man και χάρη σε αυτές αποκτά τη δυνατότητα να τρώει τα φαντάσματα. Συγκεκριμένα σε αυτή τη περίπτωση όλα τα φαντάσματα παίρνουν ένα μπλε χρώμα που υποδηλώνει ότι μπορούμε να τα φάμε. Όταν πλησιάζει να ολοκληρωθεί η δράση ενός Power Pellet τότε τα φαντάσματα αναβοσβήνουν με ένα μπλε-άσπρο χρώμα. Τα φρούτα τώρα που συναντάμε στο παιχνίδι μπορεί να είναι για παράδειγμα κεράσια ή φράουλες κλπ. και μαζεύοντάς τα εξασφαλίζουμε bonus points. Αντίστοιχα, τα νομίσματα που συλλέγουμε, τα οποία εμφανίζονται με το σύμβολο “C” από τη λέξη Coins, τα χρησιμοποιούμε για να αναβαθμίζουμε τα Power Ups, που έχουμε ξεκλειδώσει. Η αναβάθμιση μπορεί να γίνει από το menu του παιχνιδιού. Κάθε ένα από τα Power Ups έχει ως maximum level αναβάθμισης το 8.

Τέλος στη πίστα που παίζουμε συναντάμε και μπόλικα από τα φαντάσματα για τα οποία κάναμε λόγο λίγο νωρίτερα. Στο παιχνίδι συναντάμε διαφόρων ειδών φαντάσματα σε διάφορα χρώματα καθένα από τα οποία αντιδρά διαφορετικά μέσα στο παιχνίδι. Για παράδειγμα τα ροζ φαντάσματα έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται πολύ πιο γρήγορα από όλα τα υπόλοιπα και είναι τα πιο δύσκολα όταν σας κυνηγάνε. Από άποψη γραφικών το παιχνίδι δεν έχει να προσφέρει κάτι το πολύ ιδιαίτερο πιθανότατα γιατί οι σχεδιαστές του θέλησαν να θυμίζει έντονα το original game, πάνω στο οποίο βασίστηκε.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Entertainment Hellas για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Pac-Man 256

Author

Δήμητρα Διαμαντούλη

Developer

Hipster Whale / 3 Sprockets

Publisher

Bandai Namco Entertainment

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PC / PS4 / Xbox One / iOS / Android

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

21 Ιουνίου 2016 (PC, PS4, Xbox One)
20 Αυγούστου 2015 (iOS, Android)

Είδος

Endless runner

PEGI

3

Θετικά

+ Νοσταλγία
+ Πολύ εύκολο σύστημα χειρισμού
+ Μεγάλη ποικιλία επιθέσεων (Power Ups)

Αρνητικά

- Επαναλαμβανόμενο, χωρίς τη δυνατότητα να ολοκληρωθεί

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
Συνοψίζοντας

Το Pac-Man 256, όπως όλα δείχνουν, είναι ένα παιχνίδι, το οποίο έχει ως στόχο του είτε να θυμίσει στους παλιούς τις ένδοξες μέρες του Pac-Man, είτε να δώσει στους καινούργιους μια μικρή γεύση από το original game, που τόσες γενιές έχουν αγαπήσει. Σε όποια από τις δυο κατηγορίες και αν ανήκετε, το σίγουρο είναι ότι αξίζει να του ρίξετε μια ματιά!

7.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1