Paragon (Early Access)

by Σπύρος Σελλάς on 24 Μαρτίου 2016

Υπάρχουν πολλοί παίκτες που επιλέγουν τα MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) ως την κύρια gaming απασχόλησή τους. Οι τίτλοι είναι πολλοί και με τα χρόνια όλο και περισσότερες εταιρίες προσπαθούν να ακολουθήσουν την κλασική συνταγή των MOBA, προσθέτοντας όμως φρέσκες πινελιές για να τραβήξουν νέους παίκτες, αλλά και τους βετεράνους του είδους. Οι περισσότεροι από τους τίτλους αυτούς καταφέρνουν να έχουν μεγάλη επιτυχία σε ευρύ κοινό, με βασιλιά όλων το League of Legends και το DotA να ακολουθεί στις προτιμήσεις των gamers.

Το Paragon δεν αποτελεί ένα συνηθισμένο MOBA με top-down προοπτική. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί το third-person view, κάνοντας το παιχνίδι πιο άμεσο και δίνοντας στις μάχες μεγαλύτερη ένταση. Από την άλλη όμως, όλα τα spells, ακόμα και το basic attack, μετατρέπονται σε skill shots, αγγίζοντας τα όρια ενός shooter παιχνιδιού. Κάθε hit και skill πρέπει να γίνουν με ακρίβεια, υπολογίζοντας με το στόχο στο κέντρο της οθόνης ή διάφορα visuals που σου επιτρέπουν να αντιληφθείς την περιοχή στην οποία θα δράσει το skill, πριν την ενεργοποίησή του. Αυτό είναι κάτι το οποίο απαιτεί συνήθεια, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο δύσκολο, διότι είναι αρκετά κατανοητό το targeting system και τα αντίπαλα minions ή heroes είναι εύκολο να εντοπιστούν μέσα στην αρένα. Το γνωστό last-hit kill δίνει στον χαρακτήρα που σκότωσε το minion περαιτέρω XP. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει auto-attack το κάνει έναν πολύ σημαντικό παράγοντα του παιχνιδιού, που ανταμείβει όσους μπορούν να εντοπίσουν και να εκτελέσουν τα αντίπαλα creeps την κατάλληλη στιγμή.

Η μοναδική battle arena που υπάρχει για τώρα στο παιχνίδι, υποστηρίζει μια 5 εναντίον 5 μάχη και ακολουθεί την κλασική, για τα MOBA, προσέγγιση των τριών lanes. Το κάθε μονοπάτι περιέχει δύο towers και ένα inhibitor, για την κάθε ομάδα και οδηγεί στην κεντρική βάση, την οποία σκοπός σας είναι να καταστρέψετε. Τα inhibitors είναι το σημείο από το οποίο ξεκινούν τα waves από minions. Καταστρέφοντάς το, εξασφαλίζετε στην ομάδα σας δυνατότερα και μεγαλύτερα κύματα με creeps που μπορούν να συμβάλλουν στη νίκη. Αυτό όμως μπορεί να διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά, καθώς τα inhibitor κάνουν respawn φέρνοντας πάλι σε ισορροπία το παιχνίδι. Προφανώς, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι δύο jungle περιοχές ανάμεσα στα lanes, που θα χρησιμοποιήσετε για αναπάντεχα ganks ή για επιπλέον gold και experience από τα neutral minions που μπορείτε να σκοτώσετε εκεί. Το Paragon, όμως, εξασφαλίζει έναν αρκετά διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού μέσα στο χάρτη. Τα πολλαπλά επίπεδα, άλλα χαμηλότερα και άλλα ψηλότερα από τα main lane, συμβάλλουν στα πολλά διαφορετικά plays και δυνατότητες για μάχες. Επιπρόσθετα, υπάρχουν και κάτι μικρές περιοχές, σαν λίμνες, που κρύβουν τον χαρακτήρα σας από τους αντιπάλους όσο βρίσκεστε στην περιοχή αυτή.

Μία μεγάλη καινοτομία που φέρνει το Paragon στον κόσμο των MOBA, είναι η απουσία των item που θα αγοράζατε από το store και η αντικατάστασή τους από κάρτες, οι οποίες δίνουν διάφορα bonus στατιστικά στον χαρακτήρα σας. Οι κάρτες αυτές αγοράζονται από την περιοχή που κάνετε respawn στη βάση σας. Εκτός από τα XP points που συνεισφέρουν στο leveling του χαρακτήρα και τωβ abilities, υπάρχει και το CXP το οποίο εξασφαλίζει card points για την αγορά καρτών. Κάθε κάρτα περιέχει τρία περαιτέρω upgrades τα οποία κοστίζουν και αυτά πόντους. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν 2 θέσεις για passive κάρτες και 4 θέσεις για τις active. Δεν τελειώνει όμως εδώ το build σύστημα με τις κάρτες, καθώς μπορείτε να αγοράσετε card packs όταν βρίσκεστε εκτός παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας το currency που παίρνετε από κάθε game ή κανονικά λεφτά. Τις κάρτες που αποκτάτε, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για τη δημιουργία των decks, τα οποία χρησιμοποιείτε in-game, επιλέγοντας το custom deck το οποίο εσείς επιθυμείτε στην αρχή του κάθε παιχνιδιού.

Κάθε hero χρησιμοποιεί μοναδικά abilities τα οποία αποκτώνται μέσω των XP points που κερδίζετε σκοτώνοντας minions και αντίπαλους heroes. Συνολικά, μπορείτε να εξοντώσετε τους εχθρούς σας με 4 διαφορετικά abilities: Alternate, Primary, Secondary και φυσικά Ultimate. Αφού τα αποκτήσετε, σας δίνεται η δυνατότητα να τα κάνετε δυνατότερα και πιο αποτελεσματικά όσο προχωράει το παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13 playable Heroes:

 • STEEL - Tank
 • GRUX - Fighter
 • KALLARI - Assassin
 • GADGET - Caster
 • TWINBLAST - Ranger
 • FENG MAO - Fighter
 • SPARROW - Ranger
 • MURDOCK - Ranger
 • MURIEL - Caster
 • HOWITZER - Caster
 • DEKKER - Caster
 • GIDEON - Caster
 • RAMPAGE - Tank

Οι heroes του Paragon θα αυξάνονται σταδιακά, εντάσσοντας νέους χαρακτήρες στο παιχνίδι όσο περνάει ο καιρός.

Συνοψίζοντας, το Paragon είναι ένα αρκετά διαφορετικό και πρωτοποριακό MOBA Game το οποίο υπόσχεται να ανταμείψει όσους το επιλέξουν με τα εντυπωσιακά γραφικά και τις αργές αλλά γεμάτες ένταση μάχες του. Το παιχνίδι θα είναι Free to Play και η Epic μας υπόσχεται πως η απόδοση των παικτών δεν θα εξαρτάται από οποιαδήποτε πληρωμή (Pay to Win), αλλά θα μπορείτε να αγοράσετε διακοσμητικά skins για τους Heroes σας, αν το επιθυμείτε.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για την κυκλοφορία του Paragon, αλλά γνωρίζουμε πως θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2016. Επιπλέον, θα οργανωθεί Open Beta μέσα στο καλοκαίρι για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν πριν την κυκλοφορία του. Τέλος, αν επιθυμείτε να αποκτήσετε Early Access, η Epic Games σας δίνει τη δυνατότητα να επενδύσετε 20, 60 ή 100 ευρώ σε ένα Founder's Pack, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα να παίξετε από τώρα και να αποκτήσετε in-game heroes, skins και boosts μεγαλύτερης αξίας από το χρηματικό ποσό το οποίο δώσατε.

To Paragon (Early Access) μάς παραχωρήθηκε από Epic Games για τις ανάγκες του Preview.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Paragon (Early Access)

Author

Σπύρος Σελλάς

Developer

Epic Games

Publisher

Epic Games

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4

Tested on

PS4

Είδος

Third-Person MOBA

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1