Pokemon Sun / Moon (Special Demo)

by Παναγιώτης Τριάντης on 23 Οκτωβρίου 2016

H Nintendo, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε με τις Pokemon X & Y, διέθεσε ένα Special Demo για τους επερχόμενους τίτλους Pokemon Sun & Moon. Οι νέες προσθήκες της σειράς μας εντάσσουν στη νέα γενιά τεράτων με πολλά νέα χαρακτηριστικά, ενώ μας προσφέρει και το Ash-Greninja, το οποίο μπορούμε να περάσουμε αργότερα στις full εκδόσεις των τίτλων, όταν κυκλοφορήσουν.

Η ιστορία της ειδικής έκδοσης ξεκινά με τον Sun, τον πρωταγωνιστή του demo, να βρίσκει ένα γράμμα στο γραμματοκιβώτιο του. Μέσα από αυτό εξηγείται πως ένας φίλος του από το Kanto του έδωσε το Greninja που έχει μαζί του και ελπίζει να είναι καλά, χωρίς όμως να υπογράφει, αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για τον Ash, ο οποίος όμως δεν έχει εμφανιστεί στα παιχνίδια της γνωστής σειράς. Στη συνέχεια εμφανίζεται η μητέρα του Sun, η οποία τον προσκαλεί σε μια βόλτα στην πόλη του νησιού προκειμένου να δηλώσουν την νέα τους διεύθυνση.

Η πόλη ονομάζεται Hau’oli, στην οποία ο παίκτης μπορεί να βρει πολλές υπηρεσίες, όπως το Pokemon Center, τα νέα καταστήματα για τον ρουχισμό του παίκτη και άλλα. Στην demo έκδοση δυστυχώς δεν έχουν συμπεριληφθεί τα περισσότερα από αυτά, με το Pokemon Center να αποτελεί το μοναδικό λειτουργικό κατάστημα, στο οποίο όμως ο παίκτης έχει μόνο τη δυνατότητα να θεραπεύσει τα τέρατα του και όχι να αγοράσει κάποιο αντικείμενο από το PokeMart ή από το νέο Cafe, που συμπεριλαμβάνεται εντός του Center.

Καθώς οι διάλογοι προχωρούν, ανακαλύπτουμε νέους βασικούς χαρακτήρες, όπως ο Hau, που βοηθά τον ήρωα στις περιπέτειες του, τον Professor Kukui, ο οποίος -όπως κάθε καθηγητής- ειδικεύεται σε έναν τομέα της έρευνας των τεράτων, που δεν είναι άλλος από τις κινήσεις των Pokemon. Την είσοδό της κάνει και η Team Skull, η “κακή” ομάδα της Alola, που κλέβει Pokemon από άλλους εκπαιδευτές, την οποία ο παίκτης θα αντιμετωπίσει δύο φορές στην συγκεκριμένη έκδοση του τίτλου.

H demo έκδοση των Sun & Moon παρουσιάζει ορισμένα από τα νέα χαρακτηριστικά που μας περιμένουν. Αρχικά έχουμε τα Trials, τα οποία έρχονται να αντικαταστήσουν εν μέρει τα γνωστά Gyms, δίνοντας μια ευχάριστη και διαφορετική νότα από τα συνηθισμένα. Στο συγκεκριμένο Trial, ο παίκτης καλείται να φωτογραφίσει ορισμένα τέρατα με το Poke Finder, ένα αντικείμενο το οποίο θυμίζει έντονα εποχές Pokemon Snap και σίγουρα θα φέρει νοσταλγία σε όσους είχαν απολαύσει τον τίτλο στο Nintendo 64. Τα τέρατα αυτά στη συνέχεια επιτίθενται στον παίκτη. Μέσα από τις μάχες αυτές, ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει το Ash-Greninja, αλλά και τις νέες επιθέσεις Z-Moves μέσα από το Pikachu που του δίνεται. Οι επιθέσεις αυτές είναι υπερβολικά ισχυρές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά σε κάθε μάχη.

Εκτός του Trial, υπάρχει και ένα δείγμα από τα Challenges που μπορεί να βρει ο παίκτης στα νέα μέρη της σειράς. Στο παράδειγμα που συμπεριλαμβάνεται στο demo, ο παίκτης καλείται να αιχμαλωτίσει όσα περισσότερα Pokemon μπορεί, αλλά με συγκεκριμένο αριθμό Pokeball. Στο τέλος της πρόκλησης, ο παίκτης ανταμείβεται με βραβεία, αναλόγως των επιδόσεών του. Το τελευταίο νέο χαρακτηριστικό που εμφανίζεται στο demo είναι η δυνατότητα να καβαλήσεις Pokemon -στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα Taurus-  για να περιηγηθεί ο χαρακτήρας τις περιοχές, αντικαθιστώντας το περίφημο ποδήλατο που έπαιζε σημαντικό ρόλο για τις μακρινές αποστάσεις στις προηγούμενες γενιές.

Ως προς τον οπτικό τομέα, φαίνεται πως η σειρά έχει εξελιχθεί ακόμη περισσότερο από τα Pokemon X & Y κάνοντας τα πιο αληθοφανή ως προς το μέγεθος των χαρακτήρων και των πόλεων, με τα γραφικά να έχουν βελτιωθεί. Δυστυχώς, η λειτουργία 3D μένει στο περιθώριο μιας και δεν είναι διαθέσιμη ούτε εντός ούτε εκτός μαχών, παρά μόνο στη χρήση του Poke Finder. Ένα από τα προβλήματα των προηγούμενων μερών της σειράς φαίνεται να επιστρέφει, και δεν είναι άλλο από τα frame drops στις μάχες τα οποία δεν είναι συχνά, ωστόσο γίνονται αισθητά.

Η εντύπωση που μας αφήνει το Pokemon Sun & Moon Special Demo είναι παραπάνω από καλή, μιας και δίνει μια γερή γεύση από το τι να περιμένει ο παίκτης από τις νέες προσθήκες. Μπορεί να μην είναι διαθέσιμες πολλές λειτουργίες, ωστόσο παρουσιάζει με αρκετά καλό τρόπο τα νέα χαρακτηριστικά προετοιμάζοντας το έδαφος για τις ολοκληρωμένες εκδόσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχουμε να κάνουμε με άλλη μια κλασική περίπτωση περιπέτειας Pokemon, κάτι που μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει, μιας και φαίνεται πως η σειρά έχει ωριμάσει και οι δημιουργοί δεν φοβούνται να τολμήσουν νέα πράγματα. Ελπίζουμε μέχρι την επίσημη κυκλοφορία να έχουν διορθωθεί τα προβλήματα με τις πτώσεις των καρέ και να δούμε το 3D να αξιοποιείται σε μεγαλύτερο βαθμό.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Pokemon Sun / Moon (Special Demo)

Συντάκτης
23 Οκτωβρίου 2016
Developer

Game Freak

Publisher

Nintendo

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

3DS

Tested on

3DS

Κυκλοφορία

23 Νοεμβρίου 2016

Είδος

Role-playing

PEGI

7

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1