Pokemon Sword & Shield - The Isle of Armor DLC - Review

Τα DLC τώρα και στον δρόμο των Pokemon
by Άρης Φουρναράκης on 6 Ιουλίου 2020

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία των Pokemon Sword & Shield, οι οποίες παρά τα παράπονα των παικτών πήγαν εξαιρετικά από πλευράς πωλήσεων, η GameFreak επανέρχεται με μια έκπληξη για όσους από εμάς ακολουθούν τη σειρά από τα γεννοφάσκια της.

Οι Pokemon Sword & Shield αν και περιείχαν κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες ιδέες, έμοιαζαν πιο πολύ σαν μεταβατικοί τίτλοι για το franchise και το περιεχόμενό τους δεν ήταν το ιδανικό. Για να γεμίσει αυτό το κενό η GameFreak αντί να επιλέξει για μια ακόμα γενιά να βγάλει και ένα τρίτο τίτλο, επέλεξε κάτι πρωτοφανές για τη σειρά, όχι όμως και για την εποχή: την τακτική του expansion pass και των DLCs.

Συνοπτικά, το expansion pass των Pokemon Sword & Shield χωρίζεται σε δυο DLC, τα The Isle of Armor και The Crown Tundra. Στο παρόν review θα αναλύσουμε το The Isle of Armor και τις νέες προσθήκες που φέρνει στο βασικό παιχνίδι, καθώς το The Crown Tundra αναμένεται κάποια στιγμή μέσα στο Φθινόπωρο. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να αγοράσετε κάποιο από τα δυο DLC ξεχωριστά, οπότε θα πρέπει να προμηθευτείτε το πλήρες expansion pass, τουλάχιστον για την ώρα.

Αφού επισκεφθείτε για πρώτη φορά τη Wild Area στο βασικό παιχνίδι, ανοίγει ο δρόμος για το The Isle of Armor το οποίο μπορείτε να επισκεφθείτε μέσω του σταθμού Wedgehurst. Εκεί θα σας περιμένει ο νέος σας rival, ο Avery (για όσους έχουν τη Shield) ή η Klara (για όσους έχουν τη Sword), που θα σας οδηγήσει στο Dojo του νησιού στο οποίο λαμβάνει χώρα η βασική ιστορία του DLC.

Θα πρέπει, εν συντομία, να περάσετε ορισμένα trials για να βγείτε ο καλύτερος μαθητής του Dojo για να αποκτήσετε το θρυλικό Pokemon Kubfu, το οποίο μπορείτε να το εξελίξετε σε μια από τις δυο εξελίξεις της επιλογής σας. Η συνολική ώρα που μας πήρε η βασική ιστορία του DLC δεν ξεπέρασε τις τρεις ώρες, ενώ στην πλειοψηφία τους τα trials ήταν βαρετά και αδιάφορα, με πολλά fetch quests και ανούσιες μάχες.

Αδιάφορους και ιδιαίτερα ενοχλητικούς θα χαρακτηρίζαμε και τους rivals, οι οποίοι μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν προλαβαίνουν να φανούν καθόλου. Θα πολεμήσετε δυο ή τρεις φορές μαζί τους για ανεξήγητο λόγο και αυτή θα είναι η κόντρα σας. Καλύτερα να μην υπήρχε κανένας από τους δυο. Δεν θα έχανε τίποτα το παιχνίδι.

Το The Isle of Armor δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια ακόμη Wild Area (με θάλασσες, βουνά, ερήμους και δάση), με δεκάδες νέα (όχι απαραίτητα καινούργια) Pokemon και αρκετά raids για να πολεμήσετε με τους φίλους σας. Δυστυχώς, το περιεχόμενο του The Isle of Armor κατά κύριο λόγο τελειώνει εδώ. Το ότι μπορεί να σας ακολουθήσει πλέον κάποιο Pokemon είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί, ενώ και η αναβάθμιση του Dojo με αντικείμενα δεν είναι κάτι που εντυπωσιάζει.

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένες ενδιαφέρουσες νέες προσθήκες, όπως το Max Soup το οποίο επιτρέπει σε ορισμένα Pokemon αντί για Dynamax να κάνουν Gigantamax, ακόμα και αν δεν τα έχετε πιάσει σε κάποιο raid. Για παράδειγμα και τα τρία starter έχουν αυτήν την επιλογή, με τη μεταμόρφωση του Cinderace να είναι εντυπωσιακή.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, στο The Isle of Armor έχει γίνει προσθήκη 100+ νέων Pokemon, φτάνοντας το Pokedex περίπου στα 500 -ίσως και παραπάνω- ενώ και στο The Crown Tundra περιμένουμε έναν παρόμοιο αριθμό. Σίγουρα τα Pokemon αυτά θα μπορούσαν να βρίσκονται ήδη στο βασικό παιχνίδι, αλλά η προσθήκη τους δίνει έναν παραπάνω λόγο αγοράς του expansion pass σε όσους έχουν το βασικό παιχνίδι.

Τέλος, υπάρχουν νέα customizations για το ποδήλατο και τον χαρακτήρα σας και ένα αδιάφορο quest για να βρείτε 150 Diglett.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Pokemon Sword & Shield - The Isle of Armor DLC

Συντάκτης
6 Ιουλίου 2020
Developer

Game Freak

Publisher

The Pokémon Company
Nintendo

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

Nintendo Switch

Tested on

Nintendo Switch

Κυκλοφορία

17 Ιουνίου 2020

Είδος

Role-Playing

PEGI

3+

Θετικά

+ Προσθήκη 100+ νέων Pokemon
+ Νέα raids και ενδιαφέρουσα Wild Area
+ To Max Soup

Αρνητικά

- Ελλιπές ενδιαφέρον περιεχόμενο για την τιμή του
- Αδιάφορη ιστορία, γεμάτη με fetch quests
- Οι rivals δεν προσφέρουν τίποτα στο παιχνίδι
- Δεν πωλείται ξεχωριστά

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
7.0
Συνοψίζοντας

Με την κυκλοφορία των δύο DLC η GameFreak ουσιαστικά αφήνει πίσω της το εγχείρημα ενός τρίτου παιχνιδιού σε πλήρη τιμή και το αντικαθιστά με ένα expansion pass το οποίο μπορείτε να το προμηθευτείτε στη μισή τιμή (29,99€) ώστε να εμπλουτίσετε το περιεχόμενό σας, χωρίς να ξεκινήσετε το save σας από την αρχή.

Το πρώτο DLC, το The Isle of Armor, βέβαια δεν προσφέρει αρκετά για να δικαιολογήσει την τιμή του. H βασική ιστορία είναι γεμάτη fetch quests, τελειώνει μέσα σε 3 ώρες και οι rivals σας είναι πιο αδιάφοροι από ποτέ. Πέρα από την προσθήκη των νέων Pokemon και κάποιων ενδιαφερόντων χαρακτηριστικών, το περιεχόμενο του The Isle of Armor θα λέγαμε ότι απογοητεύει.

Τελειώνοντας το review του Pokémon Shield πριν μερικούς μήνες, αναφέραμε ότι η GameFreak θα πρέπει να αρχίσει να διαχειρίζεται τα παιχνίδια της σειράς Pokemon σαν AAA τίτλους. Με αυτό το DLC δεν δείχνει να βαδίζει ακόμα προς αυτόν τον δρόμο.

6.0
Βαθμός
7.0
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1