Destiny (Alpha)

by Άκης Μαύρος on 15 Ιουνίου 2014

Ρίχνουμε μια πρώτη ματιά στην Alpha έκδοση του τίτλου

Κοιτώντας τις κυκλοφορίες των επόμενων μηνών ή καλύτερα του 2014, ο μοναδικός τίτλος που σίγουρα θα μονοπωλήσει τo ενδιαφέρον μας είναι η πρώτη multiplatform απόπειρα της Bungie η οποία ακούει στο όνομα Destiny. Το vg24.gr είχε την δυνατότητα να λάβει μέρος στην Alpha έκδοση του τίτλου η οποία μόνο....Alpha δεν ήταν και θα σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

Καταρχήν όπως σε όλα τα MMO καλούμαστε να δημιουργήσουμε τον χαρακτήρα μας επιλέγοντας μέσα από τις τρεις διαθέσιμες φυλές του τίτλου, αυτές των Human, Awoken οι οποίοι φέρνουν πολύ σε Elves και τέλος αυτή την Exo τα οποία είναι πανύσχηρα Cyborgs. Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να διαλέξουμε την κλάση μας μεταξύ των Titan, Hunter και Warlock οι οποίες στην γλώσσα των MMO παιχνιδιών μεταφράζονται σε Attack, Stealth/Agility και σε Intellect αντίστοιχα.

Αφού δημιουργήσαμε τον χαρακτήρα μας είχαμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε τρία μέρη του τίτλου. Το πρώτο μέρος που μπορούμε να επισκεφτούμε αλλά και να εξερευνήσουμε είναι το "The Tower", μια πόλη του παιχνιδιού (ίσως η κεντρική πόλη της Γης) όπου εκεί μπορούσαμε να συναντήσουμε άλλους Guardians, να αγοράσουμε νέο εξοπλισμό ή να πουλήσουμε και φυσικά, να αναλάβουμε νέες αποστολές. Βέβαια υπήρχαν και αρκετά άλλα μέρη στο "The Tower" τα οποία ήταν κλειστά κατά την διεξαγωγή της Alpha.

Δεύτερο μέρος που επισκεφτήκαμε ήταν η Γη. Όλες οι αποστολές από το campaign θα διαδραματίζονται σε διάφορους πλανήτες και ένας από αυτούς θα είναι και η Γη, σε post-apocalyptic σκηνικό. Η τοποθεσία που επισκεφτήκαμε ήταν η "Old Russia" όπου βρεθήκαμε σε έναν αρκετά μεγάλο χάρτη όπου μπορούσαμε να τον εξερευνούσαμε πιθαμή προς πιθαμή είτε με τα πόδια είτε με το mount μας. Εκεί, παρέα με τρεις άλλους τυχαίους Guardians έπρεπε να φέρουμε διάφορες αποστολές εις πέρας σκοτώνοντας εχθρούς από την φυλή Fallen. Σύντροφος και συνεργός σας σε αυτό το ταξίδι είναι ο Traveler, μια μικρή μεταλλική μπάλα η οποία μας καθοδηγεί για το που πρέπει να πάμε ενώ παράλληλα μας διηγείται την ιστορία καθώς προχωράμε στις αποστολές μας. Αξίζει να αναφερθεί πως την φωνή του στον Traveler δανείζει ο Peter Dinklage, γνωστός από την σειρά Game Of Trones όπου υποδύεται τον Tyrion Lanister.

Στα τελευταία χρόνια στα MMO's, έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα "Public Events" όπου αρκετοί εχθροί εμφανίζονται από το πουθενά και πρέπει μέσα σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα να τους εξοντώσετε. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο Destiny, όπου εχθροί άρχισαν να πηδάνε από το διαστημόπλοιο και όλοι οι παίχτες που βρίσκονται εκείνη την στιγμή στον συγκεκριμένο χάρτη να πλησιάζουν στο σημείο ώστε να συμμετέχουν και αυτοί στο Event.

Τρίτο και τελευταίο μέρος που μπορούσαμε να επισκεφτούμε ήταν το PvP του παιχνιδιού όπου είχαμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα άλλων έξι Guardians στο μοναδικό ξεκλείδωτο mode που υπήρχε, το "Capture The Flag". Τα πράγματα εδώ είναι λίγο πολύ γνωστά. Δώδεκα παίχτες χωρισμένοι σε δύο ομάδες των έξι προσπαθούν να καταλάβουν τρεις περιοχές του χάρτη και αν το καταφέρουν κερδίζουν πόντους. Η ομάδα με τους περισσότερους πόντους στο τέλος της μάχης είναι και η νικήτρια. Αν μη τι άλλο η διασκέδαση στο PvP του Destiny θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη.

Για το τέλος αφήσαμε τα δυο πιο σημαντικά κομμάτια του τίτλου. Πρώτον είναι ο τεχνικός τομέας ο οποίος ήταν πραγματικά απίστευτος αν και ακόμη βρίσκεται σε Alpha στάδιο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που καθίσαμε και χαζεύαμε ορισμένα τοπία με το Share button του PS4 μας να παίρνει φωτιά. Δεύτερον είναι το leveling κομμάτι του τίτλου το οποίο είναι αρκετά απλό. Όπως σε κάθε RPG έτσι και εδώ ως ανταμοιβή για την εξόντωση κάποιου εχθρού παίρνουμε XP Points ώστε να ανεβούμε επίπεδο. Η Alpha μας επέτρεπε να φτάσουμε μέχρι και το 8ο επίπεδο. Ανεβαίνοντας επίπεδο ο χαρακτήρας μας γίνεται πιο δυνατός ξεκλειδώνοντας νέες ικανότητες αλλά μπορεί επίσης και να χρησιμοποιήσει καλύτερο εξοπλισμό. Στην κατοχή σας μπορείτε να έχετε δύο main όπλα και ένα special όπλο. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χειροβομβίδες καθώς και melee επιθέσεις.

Δυστυχώς μέσα από ένα απλό preview δεν μπορούμε να σας μεταφέρουμε πλήρως αυτό που ζήσαμε τρεις μέρες με την Alpha του Destiny η οποία όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου μας μόνο για Alpha δεν έμοιαζε καθώς δεν υπήρχαν καθόλου bugs ή προβλήματα με τον server. Εν κατακλείδι λοιπόν είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι με το Destiny. Ακόμη και μέσα από αυτό το τόσο πρώιμο στάδιο που βρίσκεται ο τίτλος είδαμε πεντακάθαρο τις βλέψεις και τους στόχους που έχει η Bungie για τον τίτλο.

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1