Final Fantasy XV (Episode Duscae)

Versus Reborn
by Νίκος Λυμπέριος on 20 Μαρτίου 2015

Όσοι ενδιαφέρεστε για έναν κωδικό για το demo Episode Duscae του Final Fantasy XV, διαβάστε στο τέλος του άρθρου.

Μετά από χρόνια αναμονής και αρκετές καθυστερήσεις, το άλλοτε Final Fantasy Versus XIII κάνει επιτέλους την εμφάνισή του στις κονσόλες νέας γενιάς αλλά παίρνει και θέση στη βασική αριθμημένη σειρά των Final Fantasy με τον αριθμό XV.

To demo ξεκινάει με τον Noctis και την παρέα του να έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή Duscae και να συζητούν με τι τρόπο θα επισκευάσουν το όχημα τους: την Regalia (σ.σ: Θυμηθήκαμε τα Regals του Sazh από το Final Fantasy XIII). Ο μόνος τρόπος για να μαζέψουν άμεσα το ποσό που χρειάζεται για την επισκευή είναι να αναλάβουν να εξοντώσουν έναν Behemoth που έχει σκορπίσει τον πανικό στην περιοχή.

Η Duscae είναι μια ανοιχτή περιοχή που περιλαμβάνει έναν βάλτο, μια κοιλάδα και ένα δάσος. Έχουμε την δυνατότητα να πάμε παντού και να εξερευνήσουμε οποιοδήποτε σημείο της περιοχής χωρίς κανένα περιορισμό εκτός από τα βαθιά νερά.

Το Final Fantasy XV είναι ένα RPG ανοιχτού κόσμου. Μας θύμισε αρκετά τα Hinterlands του Dragon Age με πινελιά Final Fantasy. Καθώς εξερευνούμε την περιοχή συναντάμε διάφορους εχθρούς και την πρώτη νέα προσθήκη, τη μπάρα ένδειξης κινδύνου. Μια κόκκινη γραμμή που εμφανίζεται στο πάνω κεντρικό σημείο της οθόνης και απλώνεται και προς τις δυο μεριές όσο πλησιάζουμε κάποιον εχθρό. Η μάχη ξεκινάει στο ίδιο πλάνο και δεν αλλάζει πεδίο όπως έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα από τα προηγούμενα Final Fantasy.

FINAL FANTASY XV EPISODE DUSCAE_20150320023654

Στο Demo έχουμε τον έλεγχο μόνο του Noctis. Τα υπόλοιπα μέλη λειτουργούν από μόνα τους και κάνουν το καλύτερο δυνατό και για να προστατέψουν εμάς, αλλά και για να εξοντώσουν τους εχθρούς. Ενδεχομένως, όπως και σε παλιότερα παιχνίδια της σειράς, να μας δίνεται η δυνατότητα να ελέγχουμε και τους άλλους χαρακτήρες μέσω εισαγωγής νέων μηχανισμών όσο προχωράει το παιχνίδι ή να μπορεί η δυνατότητα αυτή να υπάρχει από την αρχή στο ολοκληρωμένο παιχνίδι. Οι δυνατότητες του Noctis εκτείνονται στη χρήση σπαθιών, τηλεμεταφοράς, αποφυγής επιθέσεων και σε κάποιες ειδικές επιθέσεις που ονομάζονται Techniques.

To τετράγωνο είναι η επίθεση, το τρίγωνο τα Techniques (εναλλαγές γίνονται με το d-pad), με το X πραγματοποιείται η τηλεμεταφορά είτε προς ένα ψηλό σημείο για ανάκτηση ενέργειας κατά την μάχη, είτε ως επίθεση προς έναν αντίπαλο και το L1 για κρύψιμο.

Οποιαδήποτε κίνηση εκτελεί ο Noctis πέρα από την βασική επίθεση με το τετράγωνο, καταναλώνει πόντους μαγείας (MP). H μαγεία αναπληρώνεται αυτόματα με αργό ρυθμό και ενώ μπορεί να φαίνεται ότι έτσι γίνεται το παιχνίδι πιο εύκολο, λόγω της γρήγορης δράσης, καταναλώνεται πολύ γρήγορα. Έτσι το παιχνίδι δημιουργεί έναν πολύ στιβαρό μηχανισμό διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων του χαρακτήρα. Η μάχη στο Final Fantasy XV μας θύμισε αρκετά αυτήν του Type-0. Οι επιθέσεις του Noctis τοποθετούνται σε πέντε κατηγορίες: Crush, Ravage, Vanquish, Counter και Descend και καθεμία αντιστοιχεί στο πότε θα πατηθεί το κουμπί επίθεσης.

Κάθε μάχη μας επιβραβεύει με ένα ποσό πόντων εμπειρίας XP συν ένα μπόνους, βάσει του πώς τα πήγαμε στην μάχη. Η ιδιαιτερότητα σε αυτό το Final Fantasy είναι πως τους πόντους εμπειρίας μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε μόνο όταν ξεκουραστούμε σε κάποια κατασκήνωση. Την ίδια ακριβώς ιδιαιτερότητα είδαμε και στο Type-0 που ήταν εφικτό να αναβαθμίσουμε τους χαρακτήρες μας μόνο στην Acadaemia. Επίσης στην κατασκήνωση μπορούμε να μαγειρέψουμε διάφορες συνταγές, οι οποίες δίνουν στους παίκτες μας ενισχύσεις (buffs).

FINAL FANTASY XV EPISODE DUSCAE_20150320030028

Στον τομέα των γραφικών το demo είναι πάρα πολύ καλό. Δε φτάνει φυσικά τα υψηλά επίπεδα που έθεσαν παιχνίδια όπως το Ryse και πιο πρόσφατα το The Order: 1886 και σε κάποια σημεία υπάρχουν ατέλειες όπως αρκετά σκαλοπατάκια (aliasing). Μιλάμε όμως για ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου και σε φάση παραγωγής ακόμα και είναι απ' τα καλύτερα δείγματα, που έχουμε δει ως τώρα σε αυτήν τη γενιά.

Κλείνουμε το μικρό Preview μας λέγοντας ότι αυτό που είδαμε και παίξαμε μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους και ανυπομονούμε σύντομα για περισσότερο. Είναι προφανές ότι η ομάδα ανάπτυξης του Final Fantasy XV πέρασε από κόσκινο όλα τα μεγάλα RPG της Square και απέσταξε από αυτά τα καλύτερα τους στοιχεία για να τα μεταμοσχεύσει στο νέο μεγάλο κεφάλαιο της σειράς. Χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό.

VG24 Giveaway
1 κωδικός για PS4 του demo του Final Fantasy XV, Episode Duscae 

Έχουμε έναν κωδικό να κληρώσουμε για έναν τυχερό. To demo αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο μόνο για όσους έχουν αγοράσει το Final Fantasy Type-0 HD. Το VG24 δίνει δωρεάν έναν ευρωπαϊκό κωδικό για PS4 σε έναν τυχερό να δει αυτά που περιγράφουμε στο Preview μας. Οι προϋπόθεση είναι μόνο μία:

Προϋπόθεση: Γράψτε το PSN ID σας στα comments αυτού του άρθρου για να πάρετε μέρος στην κλήρωση.

Έχετε στη διάθεσή σας μέχρι Δευτέρα πρωί στις 10:00. Ο νικητής θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα λίγο μετά τη λήξη του διαγωνισμού.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια
What's your reaction?
LOL
17%
Cheers
67%
Τιιιιι ;
17%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1