Gears of War: Ultimate Edition (Beta)

Ας θυμηθούμε γιατί είχαμε εθιστεί στο Gears πριν 9 χρόνια
by Παύλος Κρούστης on 21 Ιουνίου 2015

Ένα απ' τα πιο σημαντικά franchises της 7ης γενιάς κονσολών επιτέλους έρχεται στην 8η με ένα remaster που ομολογουμένως περιμέναμε νωρίτερα. H The Coalition πλέον είναι υπεύθυνη για την σειρά, αφού η Epic Games πούλησε τα δικαιώματα των Gears of War στην Microsoft. Και ενώ ακούγαμε πολλές φήμες νωρίτερα γι' αυτό το remaster, μόλις πριν μερικές ημέρες, στην E3 2015, ήρθε και η επιβεβαίωση, αφού ανακοινώθηκε επίσημα το remaster του πρώτου Gears of War, που είχε κυκλοφορήσει αρχικά για Xbox 360, το 2006 και αργότερα σε PC. Επιπρόσθετα είχαμε και την ανακοίνωση του Gears of War 4 επιτέλους, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.

Η Microsoft μαζί με την ανακοίνωση της κυκλοφορίας στις 28 Αυγούστου σε PC και Xbox One, άνοιξε και την Beta για όλους τους χρήστες Xbox One (με Xbox LIVE Gold συνδρομή) για μία εβδομάδα (έως τις 23 Ιουνίου), 2 μήνες νωρίτερα από την κυκλοφορία του. Το παιχνίδι έχει προς δοκιμή μόνο το multiplayer mode σε team deathmatch / king of the hill με 2-3 πίστες (προστίθενται νέες με ημερήσια updates περίπου), όπου είδαμε Gridlock και Canals στο χρόνο που περάσαμε με την Beta.

Το παιχνίδι πλέον έχει υποστεί αλλαγές σχεδόν στα πάντα όσον αφορά τον οπτικό τομέα, ενώ έχει γίνει remaster σε 7.1 και ο ηχητικός τομέας. Μας θύμισε το remaster των Halo: Anniversary. Τρέχει στα 1080p και 60fps και ενώ ανησυχούσαμε ότι θα δούμε απλά την έκδοση για PC, που είχε κυκλοφορήσει τότε, ευτυχώς δεν είναι έτσι. Όλα τα textures έχουν αλλάξει, όπως και ο φωτισμός. Θα δείτε αλλαγές σε χρώματα, ενώ αντικείμενα, κομμάτια στους δρόμους, foliage και άλλα έχουν πληθύνει. H θάλασσα φαίνεται πιο χρωματισμένη, ενώ έχει και μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Τα μοντέλα των χαρακτήρων επίσης έχουν υποστεί αλλαγές στα πρόσωπα και όχι μόνο, ενώ δεν είμαστε ιδιαίτερα fans του αποτελέσματος (o Marcus απέκτησε εμφανείς βλεφαρίδες...). Σίγουρα όλα φαίνονται καθαρότερα και οι επιδόσεις που είδαμε είναι ιδανικές. Αρκούν όμως αυτά;

Όποιος περιμένει κάτι διαφορετικό από το πρώτο Gears of War, θα απογοητευτεί. Ο τίτλος είναι το ίδιο ακριβώς παιχνίδι με τα ίδια ζυγίσματα (απ' όσο θυμόμαστε) και με όλες τις κινήσεις και gameplay mechanics του πρώτου Gears. Δε θα βρείτε τις αλλαγές που υπέστη η σειρά στους μετέπειτα τίτλους, όπως το grenade tagging, meat shield και άλλα. Τα smoke grenades δεν κάνουν πλέον stun. Οι καραμπίνες (Gnasher), τα sniper rifles και τα πριόνια έχουν τον πρώτο ρόλο και πάλι. Έπειτα από ένα αποτυχημένο σχετικά Gears of War: Judgment, 2,5 χρόνια πριν, μας είχε λείψει τόσο το gameplay της σειράς, όσο και το multiplayer του ειδικότερα.

Θα θυμηθείτε την πίστα Gridlock, με τον κεντρικό δρόμο, τα αυτοκίνητα, την αψίδα με το Boomer και άλλα. Την πίστα Canals με τα sniping positions και τις επικίνδυνες γωνίες της. Θα θυμηθείτε τη ζημιά που κάνει η καραμπίνα (Gnasher), ενώ η στόχευσή σας θα πρέπει να είναι στο κέντρο της οθόνης. Όλα είναι ίδια με το Gears 1. Ίσως η επιλογή για πιο εκμοντερνισμένα χαρακτηριστικά να μην άρεσε στην The Coalition λόγω ρίσκου, όμως θα εκτιμούσαμε τη δυνατότητα να μπορούμε να αλλάζουμε στο πιστό σε Gears 1 μοτίβο και σε κάτι πιο νέο.

To matchmaking σε αυτήν τη φάση δεν επιτρέπει invites και να παίξετε με φίλους σας και ενώ έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε μόνο σε 2-3 πίστες, το τελικό παιχνίδι θα έχει όλες τις πίστες του Gears 1 συν αυτές από τα DLC. αλλά και τις αποκλειστικές για τα PC, φτάνοντας στο σύνολο τις 19. Επίσης να αναφέρουμε ότι υπάρχει το σύστημα εντοπισμού από το Gears 3, ενώ οι παίκτες επίσης βλέπουν τα άτομα της ίδιας ομάδας και της αντίπαλης με διαφορετικό χρώμα επί της οθόνης για να ξεχωρίζουν καλύτερα. Οι νεοεισαχθέντες ίσως τα βρουν λίγο σκούρα, καθώς το παιχνίδι θέλει υπομονή μέχρι να πιάσετε το ρυθμό του, αλλά ακόμα και σήμερα έχει απ' τα πιο απολαυστικά headshots σε game ever. Είτε με το πιστόλι, είτε με το sniper.

Screenshot-Original (8)

Συνολικά, οι fans της σειράς θεωρούμε ότι θα ικανοποιηθούν από το remaster που θα έρθει τέλη Αυγούστου, αρκεί να έχουν κατά νου ότι πρόκειται για το Gears 1. Ούτε για το 2, ούτε για το 3. Παραμένει ιδιαίτερα πιστό, αλλάζοντας ουσιαστικά τον οπτικό τομέα, ο οποίος είναι καθαρότερος από ποτέ και με εμφανείς διαφορές, ακόμα κι αν η μνήμη σας δεν είναι και η καλύτερη. Η online συνδεσιμότητά μας ήταν αρκετά καλή για όσο δοκιμάσαμε το παιχνίδι, καθώς δεν χρειάστηκε να περιμένουμε ιδιαίτερα και για να είμαστε ειλικρινείς, περιμέναμε χειρότερη κατάσταση, ελέω Beta. Διαψευστήκαμε ευχάριστα.

Το gameplay είναι όμοιο με του παιχνιδιού που είχε κυκλοφορήσει τότε και για να είμαστε ειλικρινείς αποτελεί ίσως απ' τις καλύτερες στιγμές της σειράς, μένοντας πίσω ίσως μάλλον μόνο από το τρίτο μέρος. Το να κυκλοφορήσει το κάθε Gears (αν γίνει κάτι τέτοιο) στα 40€ δε μας βρίσκει σύμφωνους, καθώς "γλυκαθήκαμε" από την εξαιρετική αξία που προσέφερε το πακέτο της Halo Collection, όμως η νοσταλγία είναι μεγάλη υπόθεση και αυτή η Beta για το Gears of War: Ultimate Edition μας κάνει να ανυπομονούμε για το κυρίως παιχνίδι, αλλά και για το επερχόμενο Gears 4.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Gears of War: Ultimate Edition

Author

Παύλος Κρούστης

Developer

The Coalition (Ultimate Edition) / Epic Games (Original)

Publisher

Microsoft Studios

Πλατφόρμες

PC / Xbox One

Tested on

Xbox One

Κυκλοφορία

28 Αυγούστου 2015

Είδος

Third-person shooter

PEGI

18

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1