Pro Evolution Soccer 2018

by Βαγγέλης Λερός on 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας που χαρακτηρίζεται από πολλά πράγματα. Είναι ο μήνας που αρχίζουν τα σχολεία, που επιστρέφουμε στην ρουτίνα, ο μήνας που οι Green Day αρνούνται πεισματικά να ξυπνήσουν πριν το τέλος του και το σημείο τομής του τελευταίου μπάνιου στην θάλασσα με το πρώτο κρύωμα. Για τους ποδοσφαιρόφιλους gamers, όμως, Σεπτέμβρης σημαίνει μπάλα.

Το Pro Evolution Soccer (PES) κάνει την καθιερωμένη ευρωπαϊκή του "σέντρα" στις 15 του μήνα και υπόσχεται να φέρει στα σαλόνια μας μια ανανεωμένη και βελτιωμένη έκδοση του εμβληματικού τίτλου. Καλείται να σηκώσει στους ώμους του την βαριά, ιστορική "φανέλα" της σειράς και να δικαιώσει τους fans, που παρά την μικρή κρίση που περνάει το franchise τα τελευταία χρόνια, αποτελούν ένα από τα πιο αφοσιωμένα fan bases της βιομηχανίας. Το πώς και αν τα καταφέρνει αναλύονται στο παρακάτω review.

*disclaimer*
Θα ήθελα να είμαι ειλικρινής μαζί σας και να ξεκαθαρίσω πως η θέση μου πάνω στην αιώνια διαμάχη "FIFA vs Pro" μεταβάλλεται διαρκώς. Το χρονοδιάγραμμα των μεταστροφών μου είναι ασήμαντο. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι να κατανοήσουμε όλοι πως δεν υπάρχει το απόλυτο παιχνίδι, αλλά δυο διαθέσιμες επιλογές, που μπορούν να ικανοποιήσουν πολλά διαφορετικά γούστα, ενώ η συνύπαρξη και των δυο σε υψηλό επίπεδο κρίνεται αναγκαία. Ο ανταγωνισμός αποτελεί το κίνητρο που ωθεί στην βελτίωση και εμείς επωφελούμαστε. Θα κάνω την έκπληξη και δεν θα χρησμοδοτήσω "βασιλιάδες" που επέστρεψαν και φέτος, αφήνοντας το γραφικό hate speech και τις υπερβολές εκτός πλάνου.

GAMEPLAY

Αν αποσυνθέσεις το PES, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένα σύνολο από στιβαρά, καλοφτιαγμένα mechanics, ρεαλιστικό animation και σωστή «φυσική» μπάλας. Που σημαίνει: με άλλα τόσα το ξαναφτιάχνεις. Ευτυχώς για την Konami, όμως, δεν χρειάστηκε να ξαναφτιάξουν από την αρχή τίποτα, παρά μόνο να κάνουν το απαραίτητο retouch στην ήδη υπάρχουσα, εξαιρετική ομολογουμένως, μηχανή που ευθύνεται για το ισορροπημένο αποτέλεσμα του περσινού τίτλου. Το απαραίτητο nerf έχει γίνει στα exploitable σημεία του παλιού συστήματος και, πλέον, με την βοήθεια της ανανεωμένης A.I. δεν μπορεί κανείς εύκολα να κάνει κούρσες στον κενό χώρο και να σπαμάρει τις κοφτές μπαλιές, το crossing από τις πτέρυγες και τα λοιπά κολπάκια του τυφλοσούρτη. Αυτό δεν σημαίνει πως σε βάθος χρόνου δεν θα υπάρξουν exploits, όμως το παιχνίδι πατά πλέον σε μια νέα λογική που θα δυσκολέψει αρκετά τους ετοιματζήδες και τις τακτικές – κονσέρβες που δανείζονται κάποιοι από τα tutorial. Η λογική αυτή βασίζεται στο ανανεωμένο σύστημα εφαρμογής των τακτικών μέσα στο γήπεδο, ενώ φέτος, περισσότερο από ποτέ, φαίνεται ο ουσιαστικός αντίκτυπος της προετοιμασίας ενός ματς, με την εικόνα που βγάζει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Επιπλέον, τα χαρακτηριστικά των παικτών της κάθε ομάδας, μεμονωμένα, παίζουν πια κομβικό, στρατηγικό ρόλο στην προσέγγιση του αντιπάλου. Ακολούθως, σε κάθε ματς με διαφορετικό σύστημα/ομάδα αλλάζει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο εξελίσσεται η ροή του αγώνα και διαμορφώνει τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία της κάθε πλευράς.

Η μεταβλητή της ταχύτητας του παιχνιδιού, που κάθε χρόνο αποτελεί σημείο αναφοράς και βασικό συντελεστή για το αν κάποιος θα συμπαθήσει την τρέχουσα έκδοση, φέτος μειώνεται κι άλλο, δίνοντας την ψευδαίσθηση της επιβράδυνσης. Στην πραγματικότητα, όμως, το τέμπο είναι ίδιο. Αυτό που άλλαξε, πρακτικά, είναι η ταχύτητα των animation που εμπλουτίστηκαν σημαντικά, σε βαθμό που επιτρέπει να γίνεται blend μεταξύ τους με τρίτα animation. Αυτό κάνει τις κινήσεις των παικτών πιο ομαλές, αλλά λιγότερο άμεσες. Χρειάζεται προσοχή για να διατηρηθεί η κατοχή της μπάλας και προσπάθεια για να την αποσπάσετε από τον αντίπαλο. Το passing game έχει ενισχυθεί από νέες φαλτσαριστές πάσες και εντυπωσιακές one touch ενέργειες με κάθε σημείο του σώματος. Αυτό που εκλείπει είναι ο τρόπος με τον οποίο η μπάλα πήγαινε σαν μαγνήτης στα πόδια των συμπαικτών σας, γι’ αυτό τα key passes χρησιμοποιούνται με φειδώ, στρέφοντάς μας σε πιο συγκροτημένη ανάπτυξη. Επιπλέον, υπάρχει το κομμάτι του shielding, με το οποίο οι παίκτες μπορούν να προστατεύουν τη μπάλα με το σώμα τους, βοηθώντας στην διατήρηση της κατοχής. Σε όσους βαρέθηκαν ήδη με τις τόσες αναφορές σε αργό και συγκροτημένο ποδόσφαιρο, χρωστάω ένα καθησυχαστικό σχόλιο σχετικά με το πόσο εύκολα μπορεί το PES 2018 να γίνει γρήγορο και εντυπωσιακό. Για την ακρίβεια, η εναλλαγή μεταξύ προσεκτικού παιχνιδιού και δημιουργικού γίνεται πολύ ισορροπημένα και καταλυτικό ρόλο παίζουν οι νέες ντρίμπλες που εισάγονται και η «δίκαιη μοιρασιά» πιθανοτήτων, όταν μια φάση κρίνεται στο sprint και το 1v1. Το Real Touch+, όπως το αποκαλεί η Konami, ανοίγει νέες οδούς, με μεγαλύτερο έλεγχο της μπάλας, ακόμα και από παίκτες που δεν συνηθίζουν τα Sombrero και τα Flip-Flap, αλλά μια σακούλα την μοιράζουν βρε αδελφέ.

Τα σουτ έχουν «ρυθμιστεί» κάπως και πλέον οι προσπάθειες εκτός περιοχής δεν καταλήγουν το ίδιο εύκολα στο πίσω μέρος των διχτυών, ωστόσο με τις κατάλληλες συνθήκες και τον σωστό παίκτη θα πετύχετε εντυπωσιακά γκολ από δύσκολα σημεία. Βέβαια, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να το επιτρέψουν οι τερματοφύλακες, που φέτος παρουσιάζονται βελτιωμένοι, ικανοί να αποσοβήσουν τον κίνδυνο, ακόμα και σε φάσεις σύνθετες που παλαιότερα θα έμεναν ακίνητοι ή θα τράκαραν με συμπαίκτες. Γενικότερα, η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο, όχι μόνο στο αμυντικό της σκέλος, αλλά και στο επιθετικό, όπου για πρώτη φορά στα χρονικά, μοιάζει να απειλεί με αξιώσεις, τόσο στα υψηλά, όσο και στα πιο χαμηλά επίπεδα δυσκολίας. Το «cpu» ξέρει πότε να ρισκάρει το σουτ, ξέρει πότε να απομακρύνει, ξέρει πότε να πιέσει.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά προτερήματα του PES που συναντάμε και φέτος είναι το «randomness factor», ή αλλιώς η τάση του παιχνιδιού να δημιουργεί... συμπτώσεις, προσφέροντας απροσδόκητες στιγμές στον παίκτη. Γνωρίζουμε πως το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και ο παράγοντας της τύχης είναι καθοριστικός σε αρκετές περιπτώσεις. Όπως και στην πραγματικότητα, θα δείτε πολλά "τσαφ", "ανθρώπινα" λάθη, θέατρο και κοντραρίσματα της μπάλας, εκεί που δεν το περιμένατε. Άλλη μια νότα ρεαλισμού που κάνει κάθε ματς μοναδικό.

Τέλος, έχουμε μια σημαντική αλλαγή στα «στημένα» (όχι αυτά στην Δίκη του ΣΚΑΪ). Τα ελεύθερα και τα κόρνερ, στερούνται βοηθείας από την γνωστή μας γραμμή στόχευσης, που αφαιρέθηκε, ενώ η τύχη καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της μπάλας. Τα φάουλ, αν και μοιράζονται το ίδιο σύστημα, είναι κάπως πιο εύκολα στην διαχείρισή τους και ομολογώ πως δεν μου πήρε πολύ για να σκοράρω από κοντινή απόσταση.

GAME MODES

Οι επιλογές που έχουμε όταν αναφερόμαστε στα διαθέσιμα είδη παιχνιδιού είναι και φέτος αμέτρητες, με κάποια από αυτά να φέρνουν φρέσκες προσθήκες και κάποια άλλα να μένουν ίδια και απαράλλαχτα.

Οι διοργανώσεις της UEFA και το AFC Champions League υπάρχουν όπως πάντα στην διάθεσή μας, είτε μιλάμε για Quick Match, είτε για Tournament Mode. Το ίδιο ισχύει και για τις λειτουργίες "γρήγορου παιχνιδιού" και "Divisions" του online. Οι αλλαγές στο My Club (το αντίστοιχο mode του Ultimate Team από το FIFA) είναι ανεπαίσθητες, αν και την περίοδο που γράφτηκε το review οι Servers δεν είχαν ανοίξει για να δοκιμάσουμε στην πράξη, οπότε αρκεστήκαμε στο draft της ομάδας μας και την βελτίωση της χημείας που απαιτεί το εν λόγω είδος.

Μιας και αναφέρθηκα στο γεγονός πως δεν μπόρεσα να δοκιμάσω το online ενδελεχώς, να σημειώσω πως η Konami έχει ισχυριστεί σε δηλώσεις της πως έχει γίνει σοβαρή δουλειά σε αυτόν τον τομέα και περιμένουμε μια αρκετά καλύτερη κατάσταση στις online λειτουργίες, με σημαντική βελτίωση στην σταθερότητα των συνδέσεων και το matchmaking που μέχρι πρότινος διαρκούσε αιώνες. Όλα αυτά μένει να επιβεβαιωθούν μέσα στις επόμενες μέρες και ελπίζουμε, επιτέλους, να καταφέρουμε να απολαύσουμε το PES και διαδικτυακώς.

Τα νέα modes, που εισάγονται φέτος στο παιχνίδι, αφορούν την λειτουργία online co-op και τα Random Selection Matches. Στο πρώτο mode μπορείτε (μόνοι ή μαζί με local φίλους σας) να παίξετε εναντίον online αντιπάλων σε αγώνες 2v2 ή 3v3, μαζεύοντας πόντους για να ξεκλειδώσετε ομαδικά και ατομικά skills που θα βοηθήσουν την ομάδας σας. Το δεύτερο Mode, του Random Selection, η αλήθεια είναι πως υπήρξε σε παλιότερες εκδόσεις του PES, όμως, έλειπε από το παιχνίδι τα τελευταία χρόνια. Με την επιστροφή του, καθίσταται δυνατό να παίξουμε παιχνίδια με τυχαία drafts παικτών, που γίνονται με κριτήριο την ομάδα τους, το πρωτάθλημα, την εθνικότητα τους, ή με συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Στο Master League σημαντική διαφορά αποτελεί η επιβολή στόχων σαν κύρια objectives, που οδηγούν σε απόλυση, όταν δεν επιτυγχάνονται. Μικρές διαφοροποιήσεις υπάρχουν στον τρόπο που γίνονται οι μεταγραφές, στο πάνελ διαχείρισης της ομάδας και στο γεγονός ότι μπορείτε πια να συμμετέχετε σε pre-season tournaments. Δεν υπάρχει, μολαταύτα, ουσιαστική διαφορά σε όλα τα υπόλοιπα σημεία του mode και έτσι, δυστυχώς, μιλάμε για το ίδιο, ξαναζεσταμένο φαγητό. Το Become a Legend βρίσκεται στην ίδια μοίρα, χωρίς σημαντικές αλλαγές, ενώ παραμένει άχαρο και δεν ανταμείβει την προσπάθεια με κανέναν τρόπο, μένοντας στον τομέα του presentation αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό (FIFA: The Journey / Manager Career).

ΓΡΑΦΙΚΑ - ΗΧΟΣ - ΑΔΕΙΕΣ

Η αισθητική των video games και ο τρόπος που επιλέγει ο κάθε developer να αποτυπώσει τις ιδέες του πάνω σε... textures είναι πάντα ένα θέμα που καλό είναι να προσεγγίζεται προσεκτικά. Τα κριτήρια της προτίμησης του καθενός είναι υποκειμενικά και το art direction του PES δεν αποτελεί εξαίρεση. Άλλοι το αγαπούν και άλλοι το μισούν.

Όμως, είναι ηλίου φαεινότερον, πως το Pro Evolution Soccer έχει φτάσει, πλέον, σε ένα σημείο που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πιστότητα με την οποία αναπαριστά πρόσωπα, μέρη και καταστάσεις· τουλάχιστον για όσο το κρίνουμε βάσει του περιεχομένου που αποτελεί προϊόν σκαναρίσματος. Εκεί που τελειώνει το φωτορεαλιστικό αποτέλεσμα των licenced γηπέδων και των partnership με τις λιγοστές ομάδες του, αρχίζει η αβάσταχτη μετριότητα των generic παικτών, των κακοσχεδιασμένων kit και της έλλειψης περιεχομένου. Ελπιδοφόρο είναι το γεγονός πως -όπως και πέρσι- αρκετό περιεχόμενο θα ενσωματωθεί στο παιχνίδι κατά την διάρκεια της χρονιάς, χωρίς αυτό όμως να σώζει την κατάσταση ή να δικαιολογεί το τεράστιο χάσμα μεταξύ licensed και generic content.

Οι περισσότεροι, φυσικά, είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξη communities που αναπτύσσουν patch με extra περιεχόμενο διοργανώσεων, ομάδων και εμφανίσεων. Τα λεγόμενα Option Files κυκλοφορούν κάθε χρόνο, μόλις μερικές μέρες μετά το launch των παιχνιδιών και τελούν πυροσβεστικό ρόλο, για τον διακαή πόθο του κοινού, που προτιμά την Μάντσεστερ από την Μαν Ρεντ και την Ρεάλ από την Μαν Γουάιτ. Υπάρχει fully licensed Γαλλικό και Ολλανδικό Πρωτάθλημα (καθώς και σχεδόν όλη η Serie A πλην της Juventus), ενώ ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στα πρωταθλήματα της Λατινικής Αμερικής (Βραζιλία, Αργεντινή, Χιλή). Υπάρχουν, ακόμα, δικαιώματα από τις μεγαλύτερες ομάδες που συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές και Ασιατικές διοργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται και οι big-4 του Ελληνικού Πρωταθλήματος SuperLeague ΣΟΥΡΩΤΗ (λολ): Ολυμπιακός, Α.Ε.Κ., Παναθηναϊκός και Π.Α.Ο.Κ. Το αποτέλεσμα στις ελληνικές ομάδες δεν θα έλεγα πως εντυπωσιάζει. Επί παραδείγματι, οι εμφανίσεις της Α.Ε.Κ έχουν άσπρα γράμματα αντί για κίτρινα, δείγμα της πρόχειρης δουλειάς που γίνεται στις μικρότερες ομάδες.

Είτε με update, είτε με patch, τέτοια θέματα θα διορθωθούν σε βάθος χρόνου. Ωστόσο, θα πρέπει να αναλογιστούμε το μέγεθος του παιχνιδιού και να συνυπολογίσουμε τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που έχουμε για αυτό, σε συνάρτηση με την δουλειά που αναγκάζεται να κάνει το community για να εξισορροπήσει το παιχνίδι και να το φέρει σε ικανοποιητικό επίπεδο. Όπως, επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε όλους εκείνους τους casual gamers, που παρά την απλότητα της υπόθεσης, δεν γνωρίζουν πως να εφαρμόσουν τα patch. Αν δεν σας συγκίνησε η περίπτωση των casual gamer, σκεφτείτε τους ιδιοκτήτες Xbox, στους οποίους η Microsoft απαγορεύει την χρήση περιεχομένου από τρίτους και κατ' επέκταση των Option Files. Καταλήγουμε, τελικά, στο συμπέρασμα πως η απουσία περιεχομένου από το PES είναι μια σοβαρή έλλειψη που μας αφορά όλους, μιας και απέχουμε μόλις ένα patch από ένα παιχνίδι φτωχό και ημιτελές.

Αν, όμως, μας επιτρέπεται να σταθούμε στο "καλό πρόσωπο" του τίτλου, μπορούμε να πούμε πως το PES 2018... λάμπει από ομορφιά και συνεχίζει να βελτιώνεται, μετά το πολύ καλό αποτέλεσμα του 2017. Με ελαφρώς πιο sharp γραφικά και μια νέα, θερμότερη παλέτα χρωμάτων, βελτιώνεται στα... σημεία και κάνει βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Μια ακόμα ενδιαφέρουσα πινελιά, θα έλεγα πως είναι η ανάπτυξη του μηχανισμού εκφράσεων στα πρόσωπα των παικτών, που προσδίδουν ένταση και συναίσθημα. Το προτιμώ από τα ανέκφραστα μοντέλα του παρελθόντος, αλλά μπορεί να γίνει uncanny κάποιες φορές.

Μικρές αλλαγές παρατήρησα και στα γραφικά στοιχεία στατιστικής που εμφανίζονται στην οθόνη κατά την διάρκεια του ματς, όπως και στα μενού, όπου για φέτος πρωταγωνιστούν γαλαζοπράσινοι χρωματισμοί.

Στα του ήχου, το μοτίβο θα σας φανεί οικείο. Όλα τα licensed γήπεδα έχουν αυθεντική, εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, όσο τα υπόλοιπα πασχίζουν να πλησιάσουν το δέος που σου προκαλεί το "You'll never walk alone" του Anfield, το Τείχος του Dortmund και το Mes Que Un Club του Camp Nou, αποτυγχάνοντας παταγωδώς.

Η αγγλική μετάδοση έχει βελτιωθεί αισθητά, με νέες ατάκες και πιο ομαλό flow στην περιγραφή, ενώ η Ελληνική παραμένει σταθερά στο μέτριο επίπεδο που την έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Χρησιμοποιώντας τις ίδιες χιλιοειπωμένες ατάκες, έστω με κάποια καλύτερη συνοχή φέτος, είναι ξεκάθαρο πως ο Σωτηρακόπουλος και ο Θαναηλάκης πρέπει να αξιοποιηθούν καλύτερα από το αρμόδιο τμήμα της μεταγλώττισης. Αυτή τη στιγμή, η συνολική εμπειρία μοιάζει κωμική και, αν έχουν πραγματικό χιούμορ στην Konami, θα μπορούσαν να δοκιμάσουν το αχτύπητο δημοσιογραφικό δίδυμο Ιωάννου - Χατζηγεωργίου. Τέλος, το παιχνίδι είναι πλήρως μεταφρασμένο στα Ελληνικά και σε γενικές γραμμές η δουλειά που έχει γίνει είναι αξιοπρεπής.

Διαφορές Εκδόσεων (Platform Parity)

Για εκείνους που δεν έχουν κάνει ακόμα το άλμα στην τρέχουσα γενιά, η Konami φρόντισε να κυκλοφορήσει το παιχνίδι στο Xbox 360 και το PlayStation 3 χωρίς, ωστόσο, να παρατηρούνται αξιοσημείωτες αλλαγές. Τυπικά, οι εν λόγω εκδόσεις κάνουν την καθιερωμένη ενημέρωση στα ρόστερ, χωρίς να αλλάζει το παιχνίδι τεχνικά ή αισθητικά, σε σχέση με την περσινή έκδοση στις συγκεκριμένες πλατφόρμες.

Στο PC, η κατάσταση σώθηκε φέτος και οι απαιτήσεις των PC fan εισακούστηκαν. Η έκδοση για υπολογιστές που ως τώρα τύχαινε ιδίας αντιμετώπισης με τις last gen κονσόλες βρίσκεται, πλέον, on par με τις εκδόσεις για PS4 και Xbox One. Επιπροσθέτως, σε συνεργασία με τη Nvidia, εκτός από ένα σχετικά well-optimised port, έχουμε μια έκδοση του παιχνιδιού που επωφελείται από την τεχνολογία Ansel, η οποία επιτρέπει την λήψη in-engine φωτογραφιών σε εύρος 360 μοιρών ή σε VR, με την χρήση μιας πληθώρας εργαλείων.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Zegetron S.A. για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Pro Evolution Soccer 2018

Συντάκτης
15 Σεπτεμβρίου 2017
Developer

PES Productions

Publisher

Konami

Διανομή

Zegetron S.A.

Πλατφόρμες

PS4 / Xbox One / PC / PS3 / Xbox 360

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

15 Σεπτεμβρίου 2017

Είδος

Sports

PEGI

3

Θετικά

+ Οι μικρές διορθωτικές κινήσεις στο gameplay που πάνε τον ρεαλισμό σε νέα επίπεδα
+ Εντυπωσιακά γραφικά, με το licensed περιεχόμενο να αγγίζει πολλές φορές την τελειότητα
+ Οι εκφράσεις στα πρόσωπα των παικτών

Αρνητικά

- Όπου δεν υπάρχουν licenses, το generic περιεχόμενο σχεδόν απογοητεύει
- Χωρίς την χρήση Option Files, το παιχνίδι μοιάζει φτωχό και ελλιπές, ενώ στο Xbox δεν είναι η δυνατή η χρήση των patch
- Τα Modes του Football Life (Master League/Become a Legend) δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και χρόνια και χρήζουν αλλαγών

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
7.5
Συνοψίζοντας

Οι φετινές αλλαγές γίνονται αντιληπτές κυρίως στον τομέα του gameplay, ενώ στο αισθητικό κομμάτι οι επεμβάσεις να είναι λίγες και στοχευμένες. Διαφοροποιήσεις και προσθήκες υπάρχουν σε κάποια game modes, ενώ κάποιες από τις ελλείψεις και τα λάθη του παρελθόντος ακολουθούν το παιχνίδι και φέτος.

Γενικά, ο τίτλος πατάει γερά στις βάσεις που έθεσε το PES 2017. Αν πέρσι μείνατε ικανοποιημένοι, είναι σχεδόν αδύνατο να μην σας καλύψει η νέα έκδοση.

8.0
Βαθμός
7.5
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
50%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
33%
Sad
17%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1