Pure Hold'em

by Nicolas on 21 Δεκεμβρίου 2015

Μιλώντας για τον εαυτό μου, θεωρώ το πόκερ ένα πολύ ιδιαίτερο και συναρπαστικό παιχνίδι. Παίζοντας τα βράδια με παρέα, μπορούσα να περάσω ώρες ολόκληρες, δίχως να χαθεί το ενδιαφέρον γύρο με το γύρο. Εκπληκτική εμπειρία σίγουρα ειδικά εάν έχεις δίπλα σου παίκτες που ξέρουν να παίζουν! Μπορεί όμως ένα βιντεοπαιχνίδι να δημιουργήσει αυτήν την ατμόσφαιρα; Μπορεί να σε εξιτάρει; Να σου κρατήσει το ενδιαφέρον; Το Pure Hold'em από την VooFoo τα καταφέρνει σε έναν ικανοποιητικό βαθμό.

Είναι πραγματικά δύσκολο για ένα βιντεοπαιχνίδι να αποτυπώσει την ένταση ενός τραπεζιού πόκερ. Αρκετά προσπάθησαν, κανένα δεν τα έχει καταφέρει σε βαθμό εντυπωσιασμού. Είναι αναγκαίο να μπορούν να αποτυπωθούν οι εκφράσεις του προσώπου του κάθε παίκτη, η ένταση της φωνής, ο δισταγμός ή μη κατά την όποια του ενέργεια. Όλα αυτά είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθούν μέσω του Α.Ι το οποίο είναι και ο λόγος της γενικότερης αποτυχίας των πόκερ βιντεοπαιχνιδιών. Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι, το Pure Hold' Em δεν διαφέρει από τα άλλα.

Όμως ας ξεκινήσουμε με τα καλά. Το Pure Hold'em πατάει πάνω στα πανέμορφα γραφικά του. Τα τραπέζια, οι τσόχες, οι κάρτες, οι μάρκες, η κίνηση κατά το μοίρασμα, το διάβασμα των καρτών και πολλά άλλα αντικείμενα και ενέργειες που κάνουμε, πραγματικά είναι ερεθίσματα πολύ ευχάριστα στο μάτι. Επιπλέον δίδεται η δυνατότητα να επιλέξετε με τι deck θα παίζετε, τι μάρκες και σε τι τσόχα (χρώματα, σχήματα, σχέδια) επιτρέποντας στον παίκτη να βγάλει ενα κομμάτι του χαρακτήρα του στο παιχνίδι. Η μουσική επένδυση είναι εξαιρετική και απολύτως ταιριαστή με ήχους από jazz, big band, rock n'roll και άλλα είδη να σου φτιάχνουν την διάθεση ακόμα και μετά από έναν χαμένο γύρο.

Όσον αφορά τα Modes του παιχνιδιού δίδονται αρκετές επιλογές. Μπορείτε να κάνετε προπόνηση, να μάθετε μέσω tutorial, να παίξετε offline με bots έτσι για το χαβαλέ, να παίξετε online με άλλα άτομα casual γύρους αλλά και να συμμετάσχετε σε τουρνουά κλιμακούμενης δυσκολίας και buy-in. Παίζοντας σε οποιοδήποτε mode εκτός της προπόνησης , κερδίζετε ψηφιακά χρήματα και experience που σας ανεβάζουν ή σας κατεβάζουν αν δεν σας πάει, στην παγκόσμια κατάταξη. Πραγματικά αρκετές επιλογές μαζί με την κλασσική private κατάσταση όπου απλά καλείτε την παρέα σας για καμιά 100στη prive γύρους και όποιος αντέξει!

Δυστυχώς τα καλά όσον αφορά το Pure Hold’ Em τελειώνουν εδώ.. Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές στέκεται αξιοπρεπώς, όμως τα σοβαρά του προβλήματα το περιορίζουν. Οι κάρτες μοιράζονται μηχανικά κατά μήκος του τραπεζιού χωρίς να θυμίζει ανθρώπινη ενέργεια ενώ παράλληλα δεν σας δίνεται η αίσθηση ότι παίζετε με πραγματικά ανθρώπινα όντα, καθώς απέναντι σας βρίσκονται μικρές οθόνες με τα ονόματα των αντιπάλων σας, αφαιρώντας έτσι την δυνατότητα να διαβάσετε αντιδράσεις μέσω των εκφράσεων του προσώπου ή της γλώσσας του σώματος.

Στα υπόλοιπα αρνητικά του παιχνιδιού περιλαμβάνονται το βαρετό και πολύ φτωχά κατασκευασμένο μενού, το οποίο πραγματικά θυμίζει προηγούμενη δεκαετία, η σχεδόν αδύνατη συμμετοχή σε online τουρνουά λόγω του πιθανότατα προβληματικού matchmaking (ενδεικτικά άφησα το παιχνίδι να ψάχνει αντιπάλους για 40 λεπτά και βρήκε μόλις έναν) και η χρήση micro-transactions, το οποίο προσωπικά θεωρώ υπερβολικό λόγω της ήδη υψηλής τιμής του παιχνιδιού . Θα ήταν θεμιτό να είχαν όλα αυτά συμπεριληφθεί στην full game έκδοση του παιχνιδιού γιατί πραγματικά 15 ευρώ + micro transactions για ένα μέτριο προς ικανοποιητικό παιχνίδι τέτοιου βεληνεκούς είναι εκτός λογικής.

To παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Ripstone, για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Pure Hold'em

Author

Nicolas

Developer

VooFoo Studios

Publisher

Ripstone

Πλατφόρμες

PC / PS4 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

18 Αυγούστου 2015

Είδος

Board / Card

PEGI

12

Θετικά

+ Πολύ ωραίο περιβάλλον

+ Εξαιρετική μουσική υπόκρουση

+ Ενδιαφέρον customization

Αρνητικά

- Προβληματικό online

- Απουσία ανθρώπινης προσέγγισης

- Φτωχά μενού

- Τιμή και microtransactions

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
Συνοψίζοντας

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παιχνίδια πόκερ, που ήδη υπάρχουν εκεί έξω μέχρι σήμερα, το Pure Hold'em από την VooFoo δεν είναι ένα κακό παιχνίδι. Έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία αλλά και χτυπητές αδυναμίες. Παρόλα αυτά καταφέρνει και στέκεται αξιοπρεπώς στην επιφάνεια έχοντας σαφώς χαμηλού επιπέδου ανταγωνισμό. Εάν η VooFoo έριχνε την τιμή και προσέφερε παραπάνω πράγματα με την ολοκληρωμένη έκδοση του παιχνιδιού ίσως και να κέρδιζε κόσμο. Βέβαια για να πούμε την αλήθεια, η σοφότερη επιλογή θα ήταν να γινόταν το Pure Hold’em ένα free to play παιχνίδι.

6.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
100%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1