ReadySet Heroes

Dungeons and bunnies
by Αντώνης Κοντοδήμας on 8 Ιανουαρίου 2020

Το ReadySet Heroes είναι ο νέος τίτλος της ομάδας ανάπτυξης της Robot Entertainment. Η ομάδα είναι γνωστή για τη σειρά παιχνιδιών Orcs Must Die και αυτή τη φορά με το νέο της παιχνίδι δοκιμάζει κάτι πιο “cute”. Tο Ready Set Heroes είναι ένα adventure-dungeon παιχνίδι και κυκλοφορεί από την Sony για PlayStation 4 αλλά και για PC μέσω του Epic Games Store.

Το ReadySet Heroes δεν ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη ιστορία αφού μας βάζει απευθείας στην δράση. Αρχικά μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα από 6 χαρακτήρες-ζωάκια με περισσότερα να γίνονται διαθέσιμα μετά από κάποιες συνεδρίες ή με την εκπλήρωση ειδικών συνθηκών, δηλαδή τους αποκτούμε με τον πατροπαράδοτο τρόπο και grind. Επιπρόσθετα, με τον ίδιο τρόπο αποκτούμε νικητήριες πόζες, skins αλλά και καπελάκια για τους χαρακτήρες μας. Μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι εξ ολοκλήρου μόνοι μας ή και με παρέα, διαδικτυακά ή και τοπικά, μάλιστα το ReadySet Heroes διευρύνει τα σύνορα και υποστηρίζει cross-play μεταξύ κονσόλας και PC. Από εκεί και πέρα, μπορούμε να παίξουμε με όποιο τρόπο θέλουμε. Μπορούμε να μπούμε με φίλους σε κοινή εκστρατεία ή να αναμετρηθούμε μεταξύ μας.

Για να ολοκληρωθεί μια εκστρατεία του ReadySet Heroes θα χρειάζεται να περάσετε μέσα από 30 δωμάτια-μπουντρούμια και να νικηθούν τα τέσσερα bosses του παιχνιδιού. Τα μπουντρούμια είναι ως επί το πλείστον μικρά όμως κρύβουν πολλές παγίδες, δυνατούς εχθρούς ενώ όσο γίνεται πρόοδος το παιχνίδι θα γίνεται ακόμη πιο γρήγορο σε ρυθμό ενώ οι εχθροί θα πέφτουν πιο δύσκολα. Τα δωμάτια κατά καιρούς έχουν μικρούς γρίφους. Τα δωμάτια επίσης ποικίλουν και η σειρά που θα βρεθούμε σε αυτά δε θα είναι ποτέ ίδια. Στο ReadySet Heroes θα αντιμετωπίσουμε αγριεμένα μανιτάρια και βολβούς σε ζούγκλες, σκελετούς με τόξα και λόγχες σε στοιχειωμένα δάση, χελώνες που εκτοξεύουν μπάλες φωτιάς μέσα σε ηφαίστεια αλλά και ιππότες από γλίτσα σε κάστρα. Οι τρεις ζωές που μας δίνει το παιχνίδι δεν είναι καθόλου γενναιόδωρες πόσο μάλλον όταν παίζουμε σε co-op αφού μοιραζόμαστε τις ζωές αυτές. Το παραμικρό λάθος ή η κακή επικοινωνία με τους συμπαίκτες μπορεί να οδηγήσει γρήγορα στην οθόνη του game over και το παιχνίδι να ξεκινάει πάλι από το μηδέν.

Το ταξίδι ξεκινάει με ένα ξύλινο σπαθί και το οπλοστάσιο αναβαθμίζεται αφού στο τέλος των δωματίων το παιχνίδι επιβραβεύει με σεντούκια τα οποία περιέχουν ένα μόνο αντικείμενο. Ο χειρισμός είναι πολύ απλός και κατανοητός. Αναφορικά τα αντικείμενα αυτά μπορεί να είναι όπλα όπως ένα σπαθί κεραυνού με ασπίδα, στιλέτα ή μεγάλα τσεκούρια, επίσης μπορεί να μας επιβραβεύσει με κάποιο επιθετικό ξόρκι, βόμβες αλλά και καλύτερες πανοπλίες. Πολλές φορές τα αντικείμενα αυτά μπορεί να ανεβάζουν ή να χαμηλώνουν τα στατιστικά του χαρακτήρα τα οποία ξεκινούν και αυτά από το μηδέν μαζί με την νέα εκστρατεία. Τα στατιστικά του χαρακτήρα αποτελούνται από την μπάρα υγείας, μαγείας, την επίθεση, την άμυνα αλλά και την ταχύτητα. Για να γίνει ο χαρακτήρας δυνατότερος πρέπει να συλλέξουμε διαμάντια  τα οποία πέφτουν ως loot από τους εχθρούς που κατατροπώνονται ή από βαρέλια που είναι σκορπισμένα στα επίπεδα καθώς και από μυστικά δωμάτια που οδηγεί τυχαία το παιχνίδι. Το loot σύστημα είναι πολύ απλό, κατανοητό και δουλεύει άψογα, όμως στην περίπτωση που παίζουμε με συντροφιά, θα θέλαμε να είχαμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε τη λεία μας και όχι να αντιστοιχεί ένα σεντούκι για ένα άτομο παρά το γεγονός πως μοιραζόμαστε το ίδιο δωμάτιο. Ωστόσο, η αδυναμία αυτή, κάνει το παιχνίδι ακόμη πιο διασκεδαστικό αλλά βάζει στους παίκτες και μια πρόκληση για να επιβιώσουν το δωμάτιο αλλά και να παίξουν συνεργατικά.

H πραγματική διασκέδαση στο ReadySet Heroes ξεκινάει όταν η παρέα παίζει ανταγωνιστικά κάτι που καταφέρνει να κάνει πολύ καλά. Εκτός από την εξερεύνηση των δωματίων και την κατατρόπωση των bosses, το παιχνίδι μας δίνει την δυνατότητα να παίξουμε και ως αντίπαλοι. Οι αγώνες χωρίζουν τους παίκτες σε ατομικές ομάδες στις οποίες δίνει περιορισμένο χρόνο να εξερευνήσει δωμάτια ώστε να χτίσει τα στατιστικά του και να συλλέξει λεία για την τελική μάχη, όταν ο χρόνος τελειώσει ξεκινάει η αληθινή αναμέτρηση βάζοντας τους παίκτες σε ευτράπελα mini-games ή πολύ απλά σε μονομαχία μεταξύ τους. Μερικά από αυτά τα mini-games περιλαμβάνουν αγώνες ταχύτητας με σαλιγκάρια, κυριαρχία περιοχών και τάισμα θαλάσσιων ίππων με χόκεϊ, εννοείται πως κατά τη διάρκεια θα πρέπει να σαμποτάρουμε τους εχθρούς μας και να τους βγάλουμε εκτός.

Τέλος, το ReadySet Heroes παρά τα ίδια δωμάτια που συναντάμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δε μας έκανε να χάσουμε καθόλου το ενδιαφέρον μας αφού φαίνονται διαφορετικά επειδή το gameplay αλλάζει συνεχώς. Δυστυχώς όμως διακρίνεται γρήγορα η έλλειψη περιεχομένου όπως νέα bosses και περιοχές και κατά συνέπεια αποτελεί  αρνητικό παράγοντα στη συνολική εμπειρία του παιχνιδιού.

Το ReadySet Heroes μας εξέπληξε και μας χαροποίησε με το γεγονός πως έρχεται με ελληνικό menu αλλά και υπότιτλους και στις δύο πλατφόρμες που κυκλοφορεί! Εννοείται πως η μετάφραση των Ελληνικών είναι πάντα καλοδεχούμενη, ειδικότερα αν κυμαίνεται σε τέτοιο επίπεδο. Ίσως ήταν πλεονασμός αν ζητούσαμε και ελληνική μεταγλώττιση για το πιο νεαρό κοινό όμως από την άλλη δεν υπάρχουν αρκετοί διάλογοι και οι υπότιτλοι ήδη καλύπτουν επαρκώς.

Από τεχνικής πλευράς το ReadySet Heroes είναι ένα γυαλισμένο παιχνίδι με πανέμορφη αισθητική και καρτουνίστικα γραφικά. Δεν φάνηκε να υπάρχουν προβλήματα με το παιχνίδι όπως bugs και glitches που ίσως να υπήρχαν σε τίτλο από studio του ίδιου βεληνεκούς. Ο ήχος είναι εξαιρετικός και δένει άψογα με το παιχνιδιάρικο αλλά ταυτόχρονα σκοτεινό ύφος του παιχνιδιού. Ένα μόνο ίσως παράπονο που υπάρχει είναι πως κατά την διάρκεια couch co-op συνεδριών η στοίχιση και το μέγεθος της εικόνας κάθε παίκτη θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη χωρίς το χαοτικό μαύρο πλαίσιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, στερώντας έτσι σε μεγάλο βαθμό πολύτιμο χώρο από την οθόνη του gameplay.

Ο νέος τίτλος της Robot Entertainment είναι απλός, όμορφος, διασκεδαστικός και εθιστικός. Η εκπλήρωση της ανάγκης να επιστρέψουμε στο μπουντρούμι ή στο boss που δεν καταφέραμε να ρίξουμε τη πρώτη φορά το ορίζει ως ένα από τα πιο απολαυστικά παιχνίδια του είδους ενώ το setting, τα πανέμορφα γραφικά και οι ήρωες το θέτουν ως ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια αλλά ταυτόχρονα και για την παρέα. 

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη Sony Hellas για τις ανάγκες του review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

ReadySet Heroes

Συντάκτης
8 Ιανουαρίου 2020
Developer

Robot Entertainment

Publisher

Sony Interactive Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

1 Οκτωβρίου 2019

Είδος

Fighting, Role-Playing

PEGI

7

Θετικά

+ Διασκεδαστικό gameplay με εντάσεις
+ Τα party modes είναι για όλη την οικογένεια και την παρέα
+ Απλή συνταγή την οποία εκτελεί με το δικό του χρωματιστό τρόπο
+ Η ελληνική γλώσσα είναι μια πολύ ευχάριστη προσθήκη

Αρνητικά

- Η απουσία περιεχομένου
- Οι χαρακτήρες δεν προσφέρουν ουσιώδη ποικιλία
- Προβλήματα στην εύρεση παικτών για online

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
Συνοψίζοντας

Το ReadySet Heroes είναι ένα dungeon παιχνίδι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, καθώς έχει δικό του χαρακτήρα και αίγλη. Τα γλυκούλια ζωάκια μπορεί να ξεγελούν και να θυμίζουν ένα πιο γλυκανάλατο Dungeons & Dragons, όμως το ReadySet Heroes θα σας διασκεδάσει, είτε παίζετε μόνοι, είτε με παρέα.

Δυστυχώς, η έλλειψη ποικιλίας στους χαρακτήρες και τα τεχνικά προβλήματα δεν το αφήνουν να λάμψει. Από την άλλη, το ελληνικό menu και οι υπότιτλοι, αλλά και η υποστήριξη cross-play είναι η γαρνιτούρα στην πολύχρωμη τούρτα της Robot Entertainment.

7.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1