Remothered: Tormented Fathers

Γιατί οι άνθρωποι είναι πιο τρομακτικοί και από τα φαντάσματα
by Βασίλης Καμακάρης on 22 Φεβρουαρίου 2018

Όταν ζεις σε μια πολυκατοικία, είναι σίγουρο ότι θα εντοπίσεις διάφορες ιδιαιτερότητές των συνενοίκων σου. Η περιέργεια να μάθουν τα πάντα για σένα, ο τυπάς από τον 3ο που θα έχει νταλκάδες και θα σε πρήζει με σκυλάδικα, το ζευγάρι που τσακώνεται, μέχρι και η σπιτονοικοκυρά που θα σου λέει όλα τα νέα της πολυκατοικίας όταν της πας τα κοινόχρηστα... Πολλές φορές μπορεί να μπει κάποιος στη διαδικασία να σκεφτεί πώς να είναι οι ζωές τους... εκ των έσω;

Οι άνθρωποι άσχετα με το πώς εξωτερικεύουν τις σκέψεις τους, μπορεί να κρύβουν μυστικά που τους μετατρέπουν σε παράφρονες και επικίνδυνους για εμάς, αλλά ποσό εύκολο είναι να το διακρίνουμε κάτω από το πέπλο της εμφάνισης; Το ταξίδι στην άβυσσο του ανθρώπου μάς προσκαλεί να κάνουμε η Darril Arts και η Stormind Games μέσα από τον τίτλο τους, Remothered: Tormented Fathers.

Πρόκειται για ένα horror adventure game από τον Chris Darril, ο οποίος έχει αναλάβει τη δημιουργία, το σενάριο και τη σκηνοθεσία του τίτλου. Το Remothered ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες μέσω του Steam Early Access και αμέσως τράβηξε την προσοχή του κοινού, με αρκετούς χρήστες στο Steam να το εξυμνούν ως πνευματικό διάδοχο του Clock Tower, μια δυνατή horror σειρά από τον Hifumi Kōno.

Η πλοκή του Remothered: Tormented Fathers μας μεταφέρει σε μια ιστορία, που αφηγείται η ηλικιωμένη πλέον πρωταγωνίστρια μας, Rosemary Reed, από το παρελθόν της. Η Rosemary (στα 35 της) καλείται να ερευνήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση ενός κοριτσιού, με το όνομα Celeste. Η Rosemary θα επισκεφτεί την οικία του πατέρα της Celeste, Richard Felton που πλέον ζει απομονωμένος με μια νοσοκόμα, με σκοπό να αποσπάσει από αυτόν τις πληροφορίες που χρειάζεται. Δυστυχώς για την ίδια, δεν καταφέρνει να μπει στο σπίτι και περιμένει την κατάλληλη στιγμή ώστε να εισβάλλει μόνη της και να βρει τις πληροφορίες που επιθυμεί.

Τα προβλήματα της Rosemary μετά την είσοδο στην οικία γίνονται όλο και πιο περίπλοκα, καθώς θα βρεθεί παγιδευμένη και παράλληλα αντιμέτωπη με την παράνοια του Richard Felton που έχει χάσει κάθε ανθρώπινη λογική. Πλέον η αποκάλυψη της αλήθειας μετατρέπεται σε ένα παιχνίδι επιβίωσης και η Rosemary πρέπει να κάνει τα αδύνατα – δυνατά για να αποδράσει από τον ζωντανό εφιάλτη που πρόκειται να βιώσει.

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, το Remothered: Tormented Fathers σας καλεί να βυθιστείτε στην ατμόσφαιρα του, καθώς ξεκινά ένα ταξίδι μέσα από τα πιο σκοτεινά μέρη της ανατριχιαστικής κατοικίας. Σκοπός σας είναι να ολοκληρώσετε μια σειρά από objectives, που παρουσιάζονται με τη μορφή puzzles, τα οποία θα σας αναγκάσουν να περιηγηθείτε στο κτήριο, αναζητώντας διάφορα αντικείμενα μέσα στα δωμάτια της έπαυλης, όσο ο Richard Felton και άλλες απειλές παραμονεύουν σε κάθε γωνιά. Κάθε puzzle που φέρνετε εις πέρας θα σας φέρνει και ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια, αλλά και στην απόδραση σας από την έπαυλη.

Η πλοκή, αν και συμβάλει ως ένα βαθμό στην ατμόσφαιρα, κρύβοντας εκπλήξεις και καταλήγοντας σε μια κορύφωση, δεν είναι τόσο ανατρεπτική ώστε να εκπλήξει. Η εξέλιξη των γεγονότων και οι αποκαλύψεις δεν θα καταφέρουν να εντυπωσιάσουν πολλούς. Ειδικά αν είστε από αυτούς που έχουν μια παραπάνω εμπειρία με τις ταινίες και τα παιχνίδια τρόμου, οι ανατροπές στο σενάριο δεν θα σας προσφέρουν κάτι πρωτότυπο, ούτε θα έχουν τον κατάλληλο αντίκτυπο πάνω σας. Παρόλα αυτά, κάθε χαρακτήρας φαντάζει ζωντανός, με τα δικά του συναισθήματα, κάτι στο οποίο συμβάλει έντονα το voice acting, με τη συμμετοχή δυνατών ονομάτων όπως οι Adam Harrington (The Wolf Among Us) και Lani Minella. Ωστόσο, ακόμα και το voice acting μοιάζει να μην “κουμπώνει” σωστά στους χαρακτήρες, σε αντίθεση με την έντονη αίσθηση κλειστοφοβίας και την ιδιαίτερη μουσική, δημιούργημα των Nobuko Toda (Final Fantasy, Halo, Metal Gear Solid) και Luca Balboni, που αποτελούν τον συνδυασμό που πραγματικά "τονώνει" το παιχνίδι εκεί που χρειάζεται.

Ο χειρισμός του Remothered ακολουθεί ένα τυπικό third-person view μοτίβο και παροτρύνει τον παίκτη να κινείται στις σκιές, ώστε να μην γίνει αντιληπτός από τους κυνηγούς του, ενώ περιέχει και αρκετά quick time events, είτε πρόκειται για τυχαίες στιγμές, είτε πάνω στην ώρα του κυνηγητού. Αν σας εντοπίσει κάποιος από τους διώκτες σας, η μοναδική λύση είναι να κρυφτείτε όσο καλύτερα γίνεται, ώστε να απομακρυνθεί από το πεδίο σας. Τα quick time events λαμβάνουν χώρα όταν ένας από τους εχθρούς πάει να σας αντιληφθεί την ώρα που κρύβεστε ή όταν σας έχει πιάσει και παλεύετε να ελευθερωθείτε.

Πέρα από το stealth (με ταγιέρ), στη κατοχή σας έχετε ένα όπλο και μερικά αντικείμενα αντιπερισπασμού. Το όπλο είναι συνήθως ένα αιχμηρό αντικείμενο που δεν σκοτώνει, αλλά ακινητοποιεί τον αντίπαλό σας σε περίπτωση που σας αιχμαλωτίσει. Τα αντικείμενα αντιπερισπασμού βοηθούν στο να κατευθύνετε τον διώκτη σας κάπου πιο μακριά ή κάπου πιο κοντά σας. Σε αντίθεση με τα αλλά αντικείμενα, τα όπλα έχουν πλεονέκτημα την αναβάθμιση για επιπλέον damage, ώστε να προκαλέσουν αδράνεια του εχθρού σας για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Όσον αφορά στον τεχνικό τομέα του Remothered, το παιχνίδι έχει δημιουργηθεί με τη μηχανή γραφικών Unreal Engine 4. Τρέχοντας τον τίτλο σε ultra-settings, τα frames έμεναν "κλειδωμένα" στα 60 per second, γεγονός αρκετά ενθαρρυντικό. Ωστόσο υπήρξαν και ορισμένα προβλήματα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού συναντήσαμε κάποια bugs, όπως ασυνήθιστες κινήσεις από τους χαρακτήρες ή κάποια assets που δεν είχαν φορτώσει σωστά. Το κυρίως πρόβλημα παρατηρήθηκε στη συνολική ποιότητα των γραφικών του τίτλου. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο τίτλος δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 4, αλλά το αποτέλεσμα έμοιαζε με παιχνίδι της Unreal Engine 3.

Ως τίτλος της Unreal Engine 4, το Remothered δεν είχε το υψηλό επίπεδο ποιότητας, στο οποίο μας έχει καλομάθει η συγκεκριμένη μηχανή γραφικών σε άλλους AAA και indie τίτλους. Πολλά πράγματα έμοιαζαν ξεπερασμένα και αυτό ήταν εμφανές κυρίως στα πρόσωπα και το animation των πρωταγωνιστών. Τα facial animations δεν ήταν αρκετά ζωντανά, πέρα από τις ελάχιστες εκφράσεις των χαρακτήρων και το animation της Rosemary στα death scenes έμοιαζε πρόχειρο. Αυτά είναι σίγουρα δύσκολο να τα προσπεράσουμε, ειδικά σε ένα παιχνίδι όπως το Remothered, το οποίο διένυσε μια δοκιμαστική περίοδο στο Early Access του Steam, δίνοντας στην εταιρεία ανάπτυξης αρκετό χρόνο ώστε να τελειοποιήσει το έργο της. Ο χαρακτηρισμός του “πνευματικού διάδοχου” του Clock Tower είναι δύσκολο να δοθεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κυρίως λόγω των ελαττωμάτων του. Ως σύνολο, το Remothered: Tormented Fathers είναι ένας horror τίτλος που έχει την ικανότητα να σας προσφέρει δόσεις τρόμου και ωραία ατμόσφαιρα, αλλά σίγουρα δεν είναι ικανό να εντυπωσιάσει τους πιο απαιτητικούς του είδους.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Darril Arts για τις ανάγκες του Review.

Αποκτήστε την πλήρη έκδοση του Remothered: Tormented Fathers > http://bit.ly/tormentedfathers
Έρχεται σύντομα σε PS4 και Xbox One. Copyright © 2017 Darril Arts. All rights reserved.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Remothered: Tormented Fathers

Συντάκτης
22 Φεβρουαρίου 2018
Developer

Darril Arts / Stormind Games

Publisher

Darril Arts

Πλατφόρμες

PC / PS4 / Xbox One

Tested on

PC

Κυκλοφορία

30 Ιανουαρίου 2018 (PC)
PS4 / XB1 (TBA)

Είδος

Horror Adventure

PEGI

18

Θετικά

+ Η ατμόσφαιρα
+ Η μουσική επένδυση
+ Ικανοποιητική διάρκεια

Αρνητικά

- Αδύναμη πλοκή
- Το voice acting δεν "κουμπώνει" σωστά στους χαρακτήρες
- Δεν εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της Unreal Engine 4
- Bugs

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
5.5
Συνοψίζοντας

Το Remothered: Tormented Fathers έχοντας ήδη περάσει από το Early Access του Steam, κυκλοφόρησε και επισήμως ως ένα πλήρες παιχνίδι… που αγγίζει τα μέτρια επίπεδα. Το παιχνίδι της Stormind Games μπορεί να αποτελέσει μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για παίχτες που δεν ασχολούνται ενεργά με τα horror games, ωστόσο για τους λάτρεις και πιο μυημένους του είδους είναι ένας ακόμη τίτλος που δεν θα καταφέρει να δώσει "το κάτι παραπάνω."

Με την πλοκή να είναι προβλέψιμη και την χρήση της Unreal Engine 4 να απέχει από το ιδανικό, έχουμε ένα παιχνίδι, που δεν καταφέρνει δυστυχώς να ξεχωρίσει.

5.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1