Resident Evil 7 (Beginning Hour)

by Λεωνίδας Πάτρας on 15 Ιουνίου 2016

Μια από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις στην παρουσίαση της Sony στην E3 2016 ήταν η αποκάλυψη νέων στοιχείων για το επόμενο chapter της θρυλικής σειράς Resident Evil. Από τα λίγα πράγματα που γνωρίζαμε από πριν ήταν ότι (σύμφωνα με την Capcom) στο παιχνίδι θα γίνει μια "επιστροφή στις ρίζες" κάτι που έκανε τους περισσότερους θεωρώ gamers παγκοσμίως να δουν επιτέλους με πιο θετικό μάτι το αμφιλεγόμενο πλέον franchise.

Ξεκινώντας λοιπόν με το Story, αυτό που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι σύμφωνα με όσα είδαμε στο demo αλλά και όσα ανακοινώθηκαν, η ιστορία θα εξελίσσεται μετά τα γεγονότα του Resident Evil 6, θα είναι δηλαδή ένα Sequel του προηγούμενου παιχνιδιού. Συγκεκριμένα σε κάποια πλάνα εντός του demo φαίνεται η ημερομηνία των γεγονότων (Ιούλιος 2017) και αυτό που ξέρουμε είναι ότι τα γεγονότα του demo είναι τοποθετημένα χρονικά πριν την έναρξη του Resident Evil 7. O παίχτης ξυπνάει μέσα σε ένα ερειπωμένο εξοχικό σπίτι στις ΗΠΑ με σκοπό να βρει την έξοδο από αυτό. Κατά τη διάρκεια της σύντομης περιήγησης του στο σκοτεινό αυτό αρχοντικό θα βρει μια βιντεοκασέτα που θα δείξει το πώς ακριβώς βρέθηκε αναίσθητος και μάλιστα όλο αυτό το σκηνικό είναι playable. Δεν θα αναφέρουμε περισσότερα πάνω στο Story για να μην χαλάσουμε την εμπειρία σε όσους δεν έχουν παίξει ακόμα το teaser demo.

Η αλλαγή σε πρώτο πρόσωπο είναι από μόνη της μια game-changing εμπειρία, καθώς θα καθορίσει το πόσο διαφορετικά πρέπει να δούμε τη σειρά από εδώ και πέρα. Είναι επιβεβαιωμένο ότι το παιχνίδι θα έχει οπτική πρώτου προσώπου και στο demo δουλεύει πολύ καλά με απλά controls και ομαλή κίνηση της κάμερας. Το inventory έχει έναν πιο minimal σχεδιασμό, ενώ γενικά υπήρχε ένα μικρό exploration στοιχείο όπως στα παλαιότερα κυρίως παιχνίδια της σειράς (πχ. ανοίξαμε συρτάρια, βρήκαμε αντικείμενα για να προχωρήσουμε παρακάτω κλπ). Σε αυτό που μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την Capcom είναι ότι με τα πολύ πιο φωτορεαλιστικά σκηνικά που είδαμε και σε συνδυασμό με την σκοτεινή ambient μουσική υπάρχει σαφής κλίση σε πιο Horror κατεύθυνση με την χρήση μάλιστα και jump scares. Στα λίγα λεπτά διάρκειας του Demo είχαμε μια διαρκή αγωνία για το τι μας περιμένει, ενώ το όλο περιβάλλον φώναζε καθαρά ότι είναι VR friendly, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και η ίδια η Capcom.

Γενικά είδαμε απλούς μηχανισμούς στο gameplay και αν μπορούμε να κάνουμε κάποιες εικασίες είναι ότι θα δούμε σχεδόν σίγουρα exploration και κάποιους γρίφους στο κανονικό παιχνίδι, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με το action στοιχείο. Στα 20 περίπου λεπτά της διάρκειας του demo δεν υπήρχε καμία αλληλεπίδραση με κάποιον εχθρό και δεν μπορούν ακόμη να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το τι θα δούμε στον τομέα combat. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει κάποιου είδους melee μάχης μιας και ανακαλύπτοντας πράγματα στο σπίτι πέσαμε πάνω σε ένα τσεκούρι με το οποίο μπορούσαμε να σπάσουμε αντικείμενα όπως κουτιά κτλ. Στο παιχνίδι πάντως υπάρχει και το υπερφυσικό στοιχείο με αντικείμενα να αλλάζουν θέση από μόνα τους ή να εμφανίζονται από το πουθενά καθώς και η χρήση ήχων (χτυπήματα, βήματα κλπ.) που δεν εξηγούνται με τι λογική. Στο Demo υπάρχουν διαφορετικά endings και εμφανίζονται ανάλογα με τη σειρά που θα πραγματοποιήσουμε κάποιες ενέργειες στο παιχνίδι. Να αναφέρουμε ότι ακόμη και αυτή τη στιγμή που γράφεται το κείμενο πολλοί gamers πειραματίζονται γύρω από το Beggining Hours μιας και υπάρχουν κρυφά αντικείμενα, διαφορετικές καταστάσεις και συνεχώς εμφανίζονται μικρές ενδιαφέρουσες παραλλαγές.

Ο οπτικός τομέας του Resident Evil 7 είναι χτισμένος πάνω σε μια καινούρια μηχανή γραφικών, την RE Engine, που δείχνει αρκετά όμορφη και λεπτομερής, τουλάχιστον στα σκοτεινά σημεία που παίξαμε. Γενικά είναι ξεκάθαρη η επιρροή από το πολυσυζητημένο P.T. του Hideo Kojima, κίνηση η οποία κατά τη γνώμη μας είναι γενικά θετική και θα βοηθήσει στην ανανέωση της σειράς. Το demo τρέχει σε σταθερά 60 frames με τις επιφάνειες και τις αντανακλάσεις του φωτός στα αντικείμενα να είναι ιδιαίτερα καλές, ενώ ο σχεδιασμός γενικά του σπιτιού είναι θα λέγαμε έξοχος με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, ακόμη και στα πιο απίθανα σημεία. Καλοδουλεμένα ήταν και τα εφέ του ήχου τα οποία ακούγονται καθαρά και συνδυάζονται από σκοτεινές ambient νότες όπως προαναφέραμε. To παιχνίδι, όπως ενημέρωσε η Capcom, θα είναι ολόκληρο (προαιρετικά) playable στο PlayStation VR. Η είσοδος του Virtual Reality ίσως βοηθήσει στο να κρατηθεί υψηλά το framerate και δεν αποκλείεται να δούμε τον τίτλο να τρέχει εκτός VR στα 60 frames.

Σαν γενικό συμπέρασμα μπορούμε να πούμε ότι ενθουσιαστήκαμε από την επιλογή της Capcom να αλλάξει ριζικά το franchise. Ότι είχε να δώσει η εταιρία σε third-person το έδωσε και μια τέτοιου είδους αλλαγή φάνηκε πλέον αναγκαία. Σιγά σιγά το κουβάρι για το τι εστί Resident Evil 7 θα ξετυλίγεται και στους επόμενους μήνες θα αποκαλυφθούν νέα στοιχεία (όπως για τον αν θα αντιμετωπίζουμε zombie η άλλου είδους εχθρούς, αν θα δούμε χαρακτήρες από προηγούμενα παιχνίδια, τι θα γίνει με το Action στοιχειό κλπ).

Το Resident Evil 7 - Teaser Demo: Beginning Hour (όπως είναι η πλήρης ονομασία του) είναι διαθέσιμο από τις 14 Ιουνίου στο PS Store για PlayStation 4 και τους χρήστες που έχουν συνδρομή Plus και θα δοθεί και στις υπόλοιπες πλατφόρμες σύντομα (Xbox One, PC). Μας δίνει μια μικρή γεύση για το τι έχει στο μυαλό της η Capcom σχετικά με το νέο chapter της σειράς Resident Evil που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους, στις 24 Ιανουαρίου 2017 για PC, PlayStation 4 (και fully playable σε PlayStation VR) και Xbox One.

To Beginning Hour είναι βασισμένο στο demo που παρουσίασε η Capcom στην περσινή Ε3 και ονομαζόταν Kitchen Demo. Ήταν ένα πείραμα της εταιρείας με τη νέα μηχανή γραφικών για να δουν αν θα μπορούσαν να φέρουν την τεράστια αυτή σειρά σε τέτοιο ύφος. Προφανώς το πείραμα κρίθηκε επιτυχές και γι' αυτό έχουμε πλέον στα χέρια μας το πρώτο υλικό από το Resident Evil 7. To video που ακολουθεί είναι από την παρουσίαση στην Ε3 2016 και ονομάζεται "Tape 1 - Desolation". Ούτε το Beginning Hour, ούτε το Desolation θα αποτελούν μέρος του Resident Evil 7, καθώς θεωρούνται "πρόλογοι" και ξεχωριστές εμπειρίες. Ο πρωταγωνιστής του Resident Evil 7 θα είναι διαφορετικός.

 

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Resident Evil 7 (Teaser Demo: Beginning Hour)

Author

Λεωνίδας Πάτρας

Developer

Capcom

Publisher

Capcom

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / Xbox One

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

24 Ιανουαρίου 2017

Είδος

Survival Horror

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1