Borderlands: The Handsome Collection

Looting στα 1080p
by Κώστας Νικολούζος on 17 Απριλίου 2015

Βρισκόμαστε λίγο πριν τα μέσα του 2015 και η νέα -ή παρούσα- γενιά κονσολών (όπως θέλετε πείτε την) βρίσκεται στην αγορά σχεδόν ενάμιση χρόνο. Η συγκεκριμένη γενιά εκτός του next-gen gaming έχει φέρει μαζί της επίσης αυτόν τον ενάμιση χρόνο και υπεραρκετό υλικό από την προηγούμενη γενιά. Αναφερόμαστε φυσικά στο "trend" γνωστό ως Remastered Versions, την επανέκδοση δηλαδή τίτλων από την περασμένη γενιά κονσολών με βελτιωμένη απεικόνιση συνήθως και κάποιο έξτρα υλικό. Δεν είμαστε εδώ όμως για να αναλύσουμε το ζήτημα των Remastered τίτλων σε PS4 και Xbox One ή τα θετικά και αρνητικά του στοιχεία και γι'αυτό θα προσπαθήσουμε με δυσκολία να μην ξεφύγουμε. Βρισκόμαστε εδώ για να κρίνουμε το αποτέλεσμα μίας ακόμη Remastered κυκλοφορίας, συγκεκριμένα του Borderlands: The Handsome Collection.

Το Role-Playing Shooter franchise των Gearbox Software και 2K Games, για όσους δεν γνωρίζουν, έχει ως κύρια γνωρίσματά του το άφθονο looting, ένα παρανοϊκό φανταστικό σύμπαν και τις μεγάλες δόσεις χιούμορ του. Το Borderlands: The Handsome Collection, λοιπόν, αποτελείται από τα Borderlands 2 (2012) και Borderlands: The Pre-Sequel (2014) μαζί με όλα τα DLC των δύο αυτών τίτλων που έχουν διατεθεί στην αγορά μέχρι και σήμερα.

Borderlands: The Handsome Collection_20150407160436

Φυσικά κι επόμενα όλος ο πυρήνας του Gameplay παραμένει ίδιος. Έτσι, αν ορισμένοι αναγνώστες έχετε ήδη δοκιμάσει κάποιον τίτλο Borderlands και δεν σας "άγγιξε" στις επόμενες γραμμές δύσκολα θα βρείτε να γράφεται κάτι που θα σας κάνει να αλλάξετε άποψη και να δώσετε στη σειρά μία ακόμη ευκαιρία. Πάνω-κάτω το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν ήδη παίξει και τους δύο τίτλους της συλλογής. Για τους ουδέτερους αναγνώστες όμως - ειδικά για όσους δεν έχουν παίξει τα δύο αυτά παιχνίδια- έχουμε ευχάριστα νέα καθώς κατά την άποψή μας η Handsome Collection αποτελεί ένα εκ των λίγων Remastered εκδόσεων που αξίζουν την προσοχή μας και θα σας εξηγήσουμε το γιατί ευθύς αμέσως.

 

Άρχικα, μιλάμε για μία πρόταση Value for Money. Άφθονο υλικό ικανό να κρατήσει τους ενδιαφερόμενους για περισσότερες από 100 ώρες σε συνδυασμό με μία σχετικά χαμηλή τιμή διάθεσης της συλλογής (maximum 50€ κατά την κυκλοφορία της).

Εκτός αυτού, έχουμε να κάνουμε με μία εμφανώς βελτιωμένη απεικόνιση. Τα 1080p/60fps, στην έκδοση του PS4 τουλάχιστον, προσδίδουν στα Cell-Shaded γραφικά του τίτλου μία καθαρότητα που συμβάλει σε μία ομαλότερη και χορταστική για το μάτι εμπειρία. Βέβαια, δεν λείπουν και οι ατασθαλίες. Ορισμένες φορές σε περιπτώσεις που η οθόνη γεμίζει από εχθρούς, εκρήξεις και τα τοιαύτα τα frames παίρνουν πτωτική πορεία. Τίποτα που να χαλάει όμως τη συνολική εμπειρία των παικτών με αυτό να είναι και το σοβαρότερο πρόβλημα τεχνικά.

Θα έλεγε κανείς πως τα παραπάνω στοιχεία είναι αρκετά -σύμφωνα με όσα έχουμε δει ως ώρας και από άλλους τίτλους- για να συστηθεί στο κοινό μία Remastered έκδοση. Η Gearbox Software όμως δεν παρέμεινε εκεί προσθέτοντας δύο ακόμη μικρές λεπτομέρειες.

Borderlands: The Handsome Collection_20150414141527

Πρώτον, δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν παίξει κάποιον εκ των δύο τίτλων στην προηγούμενη γενιά να μεταφέρουν την πρόοδό τους στη νέα γενιά χωρίς να απαιτείται και καπό εκείνους να ξανακάνουν τα πάντα από την αρχή. Βέβαια η μεταφορά αφορά μόνο τα ζεύγη PS3-PS4 και Xbox 360-Xbox One. Δεν είναι δυνατόν δηλαδή να μεταφερθεί η πρόοδος από τα συστήματα της Sony σε αυτά της Microsoft ή το αντίστροφο. Επίσης, με την διαδικασία που απαιτείται για να γίνει η μεταφορά της προόδου χρειάζεται οι παίκτες να έχουν στην κατοχή τους ένα αντίτυπο του εκάστοτε παιχνιδιού.

Δεύτερον, για πρώτη φορά προστέθηκε η δυνατότητα του τοπικού Co-op με έως τέσσερις παίκτες και στους δύο τίτλους από δύο που ήταν στην προηγούμενη γενιά. Μπορείτε πλέον οι ενδιαφερόμενοι να παίξετε στον ίδιο χώρο μέχρι και τέσσερις μαζί σε split-screen. Βέβαια, σε εκείνη την περίπτωση τα frames και πάλι πέφτουν οριακά στα τριάντα.

Διαδικτυακά, σε γενικές γραμμές οι servers παρουσιάζονται σταθεροί. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι φορές που οι επισκέψεις μας στα παιχνίδια άλλων παικτών διακόπηκαν λόγω κακής σύνδεσης. Μιλάμε για ποσοστό όμως μίας φοράς στα δέκα παιχνίδια.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Borderlands: The Handsome Collection

Author

Κώστας Νικολούζος

Developer

Gearbox Software

Publisher

2K Games

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PS4 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

27 Μαρτίου 2015

Είδος

FPS

PEGI

18

Θετικά

+ Value for Money πρόταση
+ Προσθήκη τοπικού Co-op για έως 4 παίκτες
+ Η καθαρότερη απεικόνιση των Cell-Shaded γραφικών
+ Δυνατότητα μεταφορά της προόδου σας από την προηγούμενη γενιά κονσολών
+ Από τις πλέον αξιόλογες Remastered προτάσεις της νέας γενιάς

Αρνητικά

- Δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικό σε όσους έχουν παίξει ήδη τους τίτλους της συλλογής
- Οι μικρές τεχνικές ατασθαλίες
- Οι Remastered κυκλοφορίες πρέπει κάποια στιγμή να μειωθούν αισθητά (Δεν λαμβάνεται υπόψιν στην τελική βαθμολογία)

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Το Borderlands: The Handsome Collection είναι από τις πλέον αξιόλογες Remastered εκδόσεις στα νέα οικιακά συστήματα.

Δεν θα το προτείναμε σε όσους έχουν ήδη παίξει τους δύο τίτλους της συλλογής ή σε όσους δοκίμασαν να παίξουν Borderlands αλλά δεν ήταν του γούστου τους. Θα το προτείναμε όμως ως μία πέρα ως πέρα Value for Money και διασκεδαστική πρόταση για εκείνους που δεν είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάποιο από τα δύο ή και τα δύο παιχνίδια της συλλογής.

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
75%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
25%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1