Forza Horizon 2: VIP & Car Pass (DLC)

Ποια έκδοση του παιχνιδιού προτείνουμε
by Παύλος Κρούστης on 17 Οκτωβρίου 2014

Το Forza Horizon 2 βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων εδώ και αρκετές μέρες, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικότατο review μας για μία απ' τις καλύτερες αποκλειστικότητες του Xbox One. Όσοι ακόμα σκέφτεστε ποια έκδοσή του να προμηθευτείτε, είμαστε εδώ να σας ενημερώσουμε, ώστε να επιλέξετε. Το παιχνίδι εκτός απ' τη βασική του μορφή, προς το παρόν μπορείτε να το βρείτε και στην Day One Edition, στην Deluxe Edition και τέλος στην Ultimate Edition. Ας δούμε αναλυτικά τι προσφέρουν και ταυτόχρονα να αναλύσουμε τα DLC με τα οποία πακετάρονται.

Τα DLC που προσφέρονται αυτή τη στιγμή είναι τα εξής:

  • Day One Car Pack: 3 αυτοκίνητα, δωρεάν για όσους έχουν προμηθευτεί κάποια απ' τις Day One εκδόσεις που έχουν το συγκεκριμένο πακέτο. Τα μοντέλα που περιλαμβάνονται είναι τα 2012 Dodge Challenger R/T, 2014 Ford Fiesta ST και 2013 Mercedes-Benz A45 AMG.
  • Launch Bonus Car Pack: 8 αυτοκίνητα, δωρεάν προς όλους από την ημέρα κυκλοφορίας του παιχνιδιού. Τα μοντέλα που περιλαμβάνονται είναι τα 2012 Cadillac Escalade ESV, 1968 Abarth 595 esseessee, 1956 Ford F-100, 2003 Ford Focus RS, 1997 Land Rover Defender 90, 1987 Buick Regal GNX, 1993 Renault Clio Williams, 2015 Ford Mustang GT.
  • Mobil 1 Car Pack: 5 αυτοκίνητα, κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου και είναι το πρώτο από τα μηνιαία πακέτα που κυκλοφορεί/θα κυκλοφορήσει η Playground για τον τίτλο. Πωλείται προς €4.99. Τα μοντέλα που περιλαμβάνει είναι τα 2015 Jaguar F-Type R Coupe, 1988 Volkswagen Scirocco 16v, 2013 Renault Clio RS 200, 2014 Jeep Grand Cherokee SRT, 1957 Maserati 300 S.
  • 1988 BMW M5: Bonus αυτοκίνητο που δίνεται δωρεάν και κυκλοφόρησε παράλληλα με το Mobil 1 Pack. Μπορείτε να το κατεβάσετε ανεξάρτητα.

 Μετά από τα "απλά" Car Packs, έχουμε τα 2 πιο ιδιαίτερα DLC, τα οποία και εξετάζουμε σ' αυτό το review. 

  • VIP Membership: Πρόκειται για ένα DLC, το οποίο περιλαμβάνει ένα πακέτο 5 αυτοκινήτων, 2πλάσιο reward από το Spinwheel, ειδικά events μόνο για VIP μέλη, αναγνωρισιμότητα μες στο παιχνίδι ως VIP μέλος και in-game δωράκια μέσω του Forza Community. Πωλείται προς €19.99 και τα μοντέλα που περιλαμβάνει είναι τα 2012 Lamborghini Urus, 2014 Tesla Model S, 1967 Ferrari 330 P4, 1949 Mercury Coupe και το 2013 Donkervoort D8 GTO.
  • Car Pass: Πρόκειται για το DLC, που λειτουργεί όπως το Season Pass άλλων τίτλων. Πωλείται προς €24.99 και σας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσετε τα 6 μηνιαία Car Packs, που θα κυκλοφορήσει η Playground Games για τον τίτλο (το πρώτο εκ των οποίων είναι το Mobil 1 Car Pack). Επιπρόσθετα σας δίνει δώρο ένα ακόμα αυτοκίνητο, στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση μόνο αν αγοράσετε το συγκεκριμένο Car Pass και είναι το 2010 Noble M600. Το κάθε μηνιαίο πακέτο θα περιλαμβάνει 5 αυτοκίνητα, άρα συνολο θα πάρετε 31 αυτοκίνητα.

Αφού είδαμε λεπτομερώς τι περιλαμβάνουν τα DLC, ας ρίξουμε μια ματιά και στις εκδόσεις, στις οποίες κυκλοφορεί ο τίτλος.

  • Forza Horizon 2: Η βασική έκδοση του παιχνιδιού, η οποία πωλείται προς €59.99 και περιλαμβάνει 210 αυτοκίνητα, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν και το Launch Car Pack, όπως και τη BMW M5, αυξάνοντας τον αριθμό αυτοκινήτων στα 219.
  • Forza Horizon 2 Day One Edition: Πωλείται ακόμα στα καταστήματα, αλλά είναι limited, που σημαίνει ότι είναι μέχρι εξαντλήσεως αποθεμάτων ή όποτε κρίνει η Microsoft ότι θα πωλείται. Είναι στην ίδια τιμή με την κανονική έκδοση (€59.99) και περιλαμβάνει ό,τι και η κανονική, ενώ επιπρόσθετα έχει και κωδικό για να κατεβάσετε δωρεάν το Day One Car Pack. Με λίγα λόγια, αν έχετε να διαλέξετε ανάμεσα στην βασική και σε αυτή, επιλέγετε αυτή, ώστε να έχετε 3 έξτρα αυτοκίνητα, φτάνοντας τα 222.
  • Forza Horizon 2 Deluxe Edition: Περιλαμβάνει ό,τι και η Day One Edition, ενώ έχει επιπρόσθετα το VIP Membership. Αν συνδυάσετε την απλή έκδοση στα 60 ευρώ με την VIP, που κοστίζει 20 ευρώ, φτάνετε τα 80, η οποία είναι και η τιμή της Deluxe έκδοσης (€79.99). Με λίγα λόγια, δε χάνετε κάτι αν τα πάρετε χωριστά την Day One έκδοση και το VIP Membership, που μας κάνουν ούτως ή άλλως το περιεχόμενο της Deluxe. Μαζί με τα αυτοκίνητα VIP, φτάνουμε σε αριθμό τα 227.
  • Forza Horizon 2 Ultimate Edition: Περιλαμβάνει ό,τι και η Deluxe Edition, ενώ έχει επιπρόσθετα το Car Pass. Κοστίζει €99.99 και είναι η μόνη έκδοση στην οποία κερδίζετε 10 ευρώ, αν σκοπεύατε να τα αγοράσετε όλα (και τα 6 πακέτα που θα κυκλοφορήσουν), αλλά ξεχωριστά ή 5 ευρώ, αν σκοπεύατε να αγοράσετε την Deluxe έκδοση και ξεχωριστά το Car Pass. Με λίγα λόγια, αν σκοπεύετε να αγοράσετε τα πάντα για το Forza Horizon 2, σας συμφέρει ελαφρώς περισσότερο αυτή η έκδοση. Ο αριθμός των αυτοκινήτων, αφού κυκλοφορήσουν και τα 6 πακέτα (τώρα κυκλοφορεί μόνο το πρώτο) θα ανέλθει στα 258.

Ας δούμε λίγο αναλυτικότερα τα 2 DLC τώρα συγκεκριμένα. Το VIP Membership θα σας κάνει αναγνωρίσιμους ως VIP μέλη μέσω ενός σήματος που θα φαίνεται στο όνομά σας. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα περάσει αδιάφορο στους περισσότερους από εσάς και πιθανότατα δε θα το αγοράσετε για αυτό. Μέσω του ForzaMotorsport.net θα σας δοθούν δωράκια, όπως XP και χρηματικά ποσά, τα οποία βοηθούν στην πιο γρήγορη ανέλιξή σας, όπως επίσης τεράστια βοήθεια σε αυτό είναι και το VIP Spinwheel. Ο τροχός που γυρίζετε κάθε φορά που κερδίζετε level πλέον θα σας δίνει 2 φορές το ποσό που αναγράφεται ή αν κερδίσετε αυτοκίνητο, θα σας δίνει επιπρόσθετα σε χρήματα και την αξία του αυτοκινήτου. Με λίγα λόγια το VIP είναι το απαραίτητο εργαλείο για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο να ασχοληθούν με την πρόοδό τους και μιας και το παιχνίδι είναι τεράστιο, θα σας βοηθήσει πολύ στο να συλλέξετε περισσότερα χρήματα, άρα και αυτοκίνητα. Το επιπρόσθετο πακέτο με τα 5 οχήματα είναι αρκετά ευπρόσδεκτο, καθώς τα συγκεκριμένα 5 είναι απ' τα καλύτερα στις κατηγορίες τους, αλλά και συγκριτικά με όλα τα άλλα που δίνονται ως DLC. Τα VIP events έχουν να κάνουν με τα VIP οχήματα, απ' όσο είδαμε, αλλά δεν είναι κάποια σημαντική προσθήκη, καθώς ήδη ο τίτλος έχει αμέτρητα events. Τo VIP Membership σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί φθηνό, αλλά όσο περισσότερο χρειάζεστε τη γρήγορη πρόοδό σας, τόσο πιο χρήσιμο θα σας φανεί. Αν πωλούνταν προς 10 ευρώ, αντί για 20, θα το προτείναμε ανεπιφύλακτα σε όλους.

Το Car Pass είναι πιο απλή περίπτωση, καθώς είναι πιο "καθαρό" deal. Σας προσφέρει 31 αυτοκίνητα για τη συγκεκριμένη τιμή. Αν θέλετε τα αυτοκίνητα που σας προσφέρει, τότε δεν έχετε να σκεφθείτε κάτι. Δυστυχώς η τιμή και σε αυτό στα 25 ευρώ δε μας το κάνει πολύ εύκολο να το προτείνουμε. Αν αγοράζατε τα πακέτα ξεχωριστά θα πληρώνατε 5 ευρώ παραπάνω, αλλά ίσως δε σας αρέσουν όλα τα πακέτα, οπότε ίσως θα θέλατε να δείτε πρώτα τι προσφέρεται. Επίσης αν ήταν στα 10 ευρώ πιο κάτω, θα το προτείναμε ανεπιφύλακτα. Το επιπρόσθετο αμάξι που σας δίνει (Noble - πρώτη φωτογραφία του άρθρου) είναι εξαιρετικό από όλες τις απόψεις, αλλά δεν είμαστε σίγουροι κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει την απόφασή σας. Απ' ό,τι βλέπουμε πάντως από το πρώτο πακέτο που προσφέρεται (Mobil 1 Car Pack) τα 5 αυτοκίνητα είναι διαφόρων κατηγοριών και ποιοτήτων, όπως θα είναι και τα επόμενα πακέτα πιθανότατα. Απ' την άλλη, αν είστε ερωτευμένος με ένα όχημα, μπορείτε να αγοράσετε μόνο αυτό και όχι ολόκληρο το Car Pack.

Τα DLC που προσφέρονται αυτή τη στιγμή έχουν αμφιλεγόμενη αξία. Ναι μεν, ο βασικός κορμός που είναι τα έξτρα αυτοκίνητα προσφέρουν επιπλέον διασκέδαση στους fans, ενώ το VIP θα βοηθήσει τα μάλα στην ταχύτητα της πρόοδου σας, όμως οι τιμές τους θεωρούμε ότι είναι υπερβολικές για τον τύπο DLC που προσφέρεται. Αν το βασικό παιχνίδι κοστίζει 60 ευρώ και περιλαμβάνει 219 αυτοκίνητα, περιμένουμε τα επιπλέον 20 και 25 ευρώ να προσθέτουν αναλογικά περιεχόμενο. Σίγουρα βέβαια, πρέπει να αναφέρουμε ότι το Forza Horizon 2 αποφεύγει τα εξευτελιστικά micro-transactions του Forza Motorsport 5, όπως μας είχαν υποσχεθεί, ενώ ένα άλλο βασικό σημείο είναι ότι τα αμάξια που θα αγοράσετε από το store δε θα χρειαστεί να τα "ξανα-αγοράσετε" in-game με credits που έχετε κερδίσει από αγώνες, καθώς θα τα βρείτε με μηδενική αξία στο Autoshow. Εδώ να αναφέρουμε ότι κάθε αμάξι που αγοράζετε από Car Pack, για να το προσθέσετε στη συλλογή σας πρέπει να πάτε να το βρείτε στο in-game κατάστημα, το οποίο είναι λίγο δύσχρηστη επιλογή, αν έχετε αγοράσει για παράδειγμα 30 αυτοκίνητα. Πάντως είτε αγοράσετε, είτε όχι τα νέα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, θα τα δείτε να περιφέρονται στους δρόμους του Horizon 2, καθώς προστίθενται μόνα τους μέσω update.

Τo VIP Membership και το Car Pass μπορείτε να τα βρείτε στο Xbox Store. Κυκλοφορούν μόνο για Xbox One και όχι για Xbox 360.

Το DLC μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Microsoft στη χώρα μας, Microsoft Hellas, για τις ανάγκες του Review.   

 

Σχόλια
Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
Συνοψίζοντας

Θα προτείναμε αγορά μόνο για όσους θέλουν να ανέβουν γρήγορα level για το VIP Membership, ενώ για όλα τα άλλα, να δείτε κατά πόσο θέλετε να αποκτήσετε τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα που δίνονται. Αν σας ενδιαφέρει μόνο ένα αυτοκίνητο, μπορείτε να το αγοράσετε προς 3 ευρώ, αλλά επίσης δεν συμφέρει ιδιαίτερα.

6.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1