Game of Thrones - Episode 3: The Sword in the Darkness

Ο Forrester που έγινε κοράκι
by Παύλος Κρούστης on 2 Απριλίου 2015

Προσοχή: Θα ακολουθήσουν spoilers για τα 2 πρώτα επεισόδια, αλλά και την τηλεοπτική σειρά.

To τρίτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν Game of Thrones της Telltale Games έχει πάρει τον τίτλο του από ένα στίχο του όρκου των "Κορακιών" (εξού και ο υπότιτλος). "Κοράκια" λέγονται στην αργκό του GoT οι συνοριοφύλακες ή αλλιώς "Φύλακες του Τείχους". Όπως σωστά καταλάβατε ένα μέλος της οικογενείας των Forrester φοράει τα μαύρα και παίρνει τους όρκους του. Ναι, ομολογούμε ότι δεν έχουμε ξανα-ορκιστεί έτσι σε παιχνίδι.

Το τρίτο επεισόδιο ξεκινά με τον κυνηγημένο στην ξενιτιά γιο των Forrester, τον Asher, ο οποίος αφού έχει ενημερωθεί για την κατάσταση πίσω στην πατρίδα, προσπαθεί να βρει ένα στρατό για να γυρίσει και να βοηθήσει την οικογένειά του. Τον βρίσκουμε κυνηγημένο από την στρατιά των Lost Legion, καθώς η επιλογή μας στο προηγούμενο επεισόδιο οδήγησε σε κάτι τέτοιο. Η ομάδα μας που αποτελείται από το θείο του Asher, Malcolm και την Beskha, που πλαισιώνουν τον Asher, βρίσκεται παγιδευμένη σε ένα αδιέξοδο. Ξαφνικά βρίσκεται η λύση. Το αποτέλεσμα όμως θα σας φέρει προ εκπλήξεων.

Game of Thrones_20150330015101

Η Telltale έκανε αυτό που δεν έχει κάνει ακόμα η σειρά. Έφερε τους δράκους εν δράσει. Είπαμε, προσοχή: spoiler. Ο δράκος που εμφανίζεται χαρίζει την "επικότητα" σε αυτό το επεισόδιο και είναι μια στιγμή που περιμέναμε καιρό ως GoT fans. Χρησιμοποιείται ως εξαίρετη εισαγωγή και συνοδεύεται από ένα πολύ καλά χορογραφημένο action sequence, το οποίο καταλήγει σε ένα απ' τα κλασικά διλήμματα της σειράς. Στην καίρια εκείνη στιγμή πρέπει να αποφασίσετε κάτι, το οποίο δε θα έχει ξεκάθαρες άμεσες επιπτώσεις, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα το βρούμε μπροστά μας...

Αντίστοιχη αίσθηση μας αφήνουν και άλλα σημεία παρακάτω στην ιστορία. "Tyrion will remember this" μας γράφει το παιχνίδι και εμείς λέμε από μέσα μας "ωχ, την έκανα πάλι". Σε τέτοια σημεία είναι που αντιλαμβάνεται κανείς πόσο περίπλοκες έχουν γίνει οι διακλαδώσεις στο σύστημα επιλογών σε αυτή τη σειρά της Telltale. Ποτέ δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η σωστή απόφαση και ποια όχι και όσο προχωρούν τα επεισόδια, τόσο περισσότερο αναρωτιόμαστε, καθώς προστίθενται έξτρα επίπεδα σε κάθε μία πτυχή από αυτές που ασχολείστε.

Game of Thrones_20150331024033

Οι παρουσιάσεις νέων χαρακτήρων σταμάτησαν στο δεύτερο επεισόδιο, ενώ εδώ βλέπουμε τις εξελίξεις ακόμα και κάποιων συμβάντων από το πρώτο. Έχετε επενδύσει ήδη στους χαρακτήρες σας και θέλετε να τους δείτε να παίρνουν την εκδίκησή τους και να δικαιώνονται. Στεναχωριέστε κι εσείς μαζί τους και αγχώνεστε όταν πρέπει να πάρετε μια απόφαση που θα τους κερδίσει ίσως κάτι ή έστω μια ελπίδα εις βάρος μιας άλλης σχέσης που είχαν ή μιας κατάστασης που είχατε πετύχει νωρίτερα.

Ο χαρακτήρας που εξελίσσεται περισσότερο σε αυτό το επεισόδιο θα λέγαμε είναι ο Gared. Αφού έχει πάρει μια αρκετά καλή δόση από το "Τείχος" είναι έτοιμος να πάρει τον όρκο του σε μια πολύ όμορφη σκηνή κοντά σε ένα Weirwood Tree των προγόνων. Ακόμα και μετά από αυτήν την ουσιώδη σκηνή όμως, ο Gared έχει να ασχοληθεί και με ένα μυστήριο που είχε ξεκινήσει από το πρώτο επεισόδιο, καθώς συμπεριλαμβάνεται στο gameplay και ένα είδος puzzle. O Gared θα διχαστεί για το καθήκον του ανάμεσα στις 2 οικογένειές του, ενώ θα έχει να αντιμετωπίσει και τα αδέλφια του, ανάλογα με τις επιλογές που έχετε κάνει στα προηγούμενα επεισόδια. Πέρα και από το μυστήριο με το North Grove, θα σας δοθεί και η δυνατότητα για εκδίκηση, κάτι το οποίο προσδοκά κάθε fan της σειράς.

 

Στην άλλη μεριά, έχουμε την Mira, η οποία δείχνει να πνίγεται ακόμη περισσότερο μέσα στα γεγονότα που συμβαίνουν κοντά στον βασιλικό γάμο, ενώ θα τρέχει να διορθώσει μια κατάσταση, παράλληλα παίρνοντας ρίσκα για μια συνεργασία ή ελπίδα για κάτι νέο. Επιλογές για το άγνωστο μέλλον σας θα αποβούν μοιραίες είμαστε σίγουροι, ενώ θα είστε παρόντες στο μεγαλύτερο event της 4ης τηλεοπτικής σεζόν της σειράς, που δεν είναι άλλο παρά ο θάνατος του Τζόφρι. Κάτι το οποίο μπλέκεται με πολύ όμορφο τρόπο και αλλάζει τη δυναμική με τρόπο αναπάντεχο για την Mira. Παρόλο που γνωρίζαμε την κατάληξη και τη σχέση του Tyrion με όλο αυτό, δεν μπορέσαμε να προβλέψουμε τις επιπτώσεις των προηγούμενων πράξεών μας. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μας βάζει σε μια θέση ανάμεσα στον Tyrion και την Margaery, δημιουργώντας μια σχέση ανάμεσά τους με μια δυναμική που δεν είχαμε δει καν ως τώρα. Αυτό δείχνει το ταλέντο τις Telltale στο λεπτεπίλεπτο χειρισμό τους με την άδεια από την τηλεοπτική σειρά.

Στον αντίποδα των πολλών εξελίξεων με τα μικρότερα αδέρφια, δυστυχώς η ιστορία στο Ironwood με τον Rodrik δεν κυλά με την ίδια ορμή. Θα αντιμετωπίσετε κάποιες καταστάσεις που ήδη έχετε κάνει στο παρελθόν, ενώ θα τεθούν παρόμοια ζητήματα και θα πρέπει να αποφασίσετε αν είστε γενναίοι και ριψοκίνδυνοι ή πιο στρατηγικά σκεπτόμενοι. Σίγουρα προκαλεί έντονες συγκινήσεις και το συγκεκριμένο παρακλάδι της ιστορίας μας, απλά θα θέλαμε να δούμε κάτι αρκετά διαφορετικό και σίγουρα μια εξέλιξη  σε αυτό το μέτωπο, το οποίο ενώ έδειξε να παίρνει νέα τροπή προς το τέλος (που προφανώς θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο), δυστυχώς ήταν το πιο αδύναμο σημείο του επεισοδίου.

Game of Thrones_20150330020808

Το The Sword in the Darkness μας αφήνει με μια έκπληξη. Μας ωθεί να δοκιμάσουμε και το τέταρτο επεισόδιο (κάτι που θα κάναμε έτσι κι αλλιώς), ενώ κλείνει με βλέψεις για κάτι μεγαλύτερο. Συνολικά το επεισόδιο φάνηκε να έχει καλύτερη ροή από τα προηγούμενα, ενώ στη μέση περίπου γίνεται μια ανακεφαλαίωση των μετώπων που έχουν ανοίξει τα αδέρφια Forrester και προοικονομεί κάποια γεγονότα. Δεν έχει το ίδιο shock value με τα πρώτα 2 επεισόδια, όπου ακόμα μας παρουσίαζε καταστάσεις, αλλά καταφέρνει να διατηρήσει το ενδιαφέρον μας με άλλους τρόπους. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη μέση της σεζόν και ανυπομονούμε να δούμε τα μέτωπα να κλείνουν σιγά σιγά.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Telltale Games για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Game of Thrones - Episode 3: The Sword in the Darkness

Author

Παύλος Κρούστης

Developer

Telltale Games

Publisher

Telltale Games

Διανομή

Telltale Games

Πλατφόρμες

PC / PS3 / PS4 / Xbox 360 / Xbox One / OS X / iOS / Android

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

25 Μαρτίου 2015

Είδος

Point-and-click, graphic adventure

PEGI

18

Θετικά

+ Dragon Action!
+ Περιπλοκές ανάμεσα σε χαρακτήρες της σειράς που δεν είχαμε δει
+ Οι επιλογές από προηγούμενα επεισόδια έχουν βαθύτερες επεκτάσεις
+ Λίγα, αλλά γεμάτα ένταση action sequences
+ Η αρχή και το τέλος του επεισοδίου

Αρνητικά

- Κάποιες σκηνές θυμίζουν παρόμοιες από τα προηγούμενα
- Η πτυχή με τον Rodrik εξελίσσεται πιο αργά

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
Συνοψίζοντας

Το τρίτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν για το Game of Thrones περιπλέκει ακόμα περισσότερο κάποιες καταστάσεις, ενώ άλλες τις αφήνει σχεδόν όπως ήταν. Στις πρώτες όμως, αρχίζει και φαίνεται ιδιαίτερα η πολυπλοκότητα στο σύστημα των επιπτώσεων του παιχνιδιού και είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι πρόκειται ίσως για την καλύτερη σειρά της Telltale.

H αρχή του είναι η επικότερη στιγμή ως τώρα, ενώ το τέλος του θα σας αφήσει να θέλετε κι άλλο. Βρήκαμε πολύ καλή ιδέα μια σύνοψη, που γίνεται οργανικά κάπου στη μέση του επεισοδίου, ενώ διαφαίνεται καλύτερα η χρήση του κάθε χαρακτήρα σε ένα συνολικότερο πλάνο. Το Game of Thrones της Telltale απ' όσα έχουμε δει ως τώρα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την τηλεοπτική σειρά ή τις συγγραφικές ικανότητες του George R.R. Martin.

8.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1