Game of Thrones - Episode 5: A Nest of Vipers

Δεν ξέρουμε ποιος είσαι, μέχρι να σε δούμε να ματώνεις...
by Παύλος Κρούστης on 23 Ιουλίου 2015

Προσοχή: Θα ακολουθήσουν spoilers

Φτάσαμε αισίως στο προτελευταίο επεισόδιο της άκρως επιτυχημένης σειράς Game of Thrones της Telltale Games. Ο δρόμος δύσβατος και οι αποφάσεις δύσκολες, αφού έχετε φτάσει να έχετε στα χέρια σας τη μοίρα του οίκου των Forrester: μιας οικογένειας που έχει υποφέρει όσο και η αντίστοιχη στην τηλεοπτική σειρά, οικογένεια των Stark. Οι παραλληλισμοί πολλοί. Αυτή τη φορά όμως διατηρείτε εσείς τα ηνία για το πεπρωμένο τους και όχι ο Martin ή οι σεναριογράφοι της τηλεοπτικής σειράς. Όλες οι αποφάσεις που έχετε πάρει στα προηγούμενα επεισόδια έρχονται να σας στοιχειώσουν από αυτό το επεισόδιο, καθώς οι επιπτώσεις είναι πιο ξεκάθαρες από ποτέ.

Το πέμπτο επεισόδιο ξεκινά με μια σοκαριστική εισαγωγή, χάρη στην παράνοια του Ramsay Snow και το εκπληκτικό horror-troll ρόλο του, που είναι ίδιος με αυτόν της τηλεοπτικής σειράς. Πλέον ο Rodrik έχει αρχίσει να αναπτερώνεται, καθώς έρχεται αντιμέτωπος με τον πιο μισητό χαρακτήρα της σειράς (προς το παρόν τουλάχιστον) και πρέπει να αποφασίσετε σε καίριες στιγμές αν θα πείτε την αλήθεια ή όχι, καθώς οποιαδήποτε απάντηση μπορεί να σας γυρίσει μπούμερανγκ. Ό,τι και να αποφασίσετε όμως, στο τέλος αυτού του εισαγωγικού μέρους θα αντικρύσετε τη φρικτή πλευρά του Ramsey έτσι κι αλλιώς, πριν πέσουν οι τίτλοι αρχής.

Το υπόλοιπο επεισόδιο δείχνει εξελίξεις τόσο για την Elaena και τον Rodrik (αν έχετε οδηγηθεί προς τα εκεί), όπως και περαιτέρω εξελίξεις για την Mira στο King's Landing, η οποία παλεύει με τη διπλωματική της ικανότητα για κάτι καλύτερο. Πέρα από έναν... ιδιαίτερο διάλογο με τη Βασίλισσα και άλλον ένα με κρασί και τον Tyrion, αποτελούν τα λιγότερο ενδιαφέροντα μέρη αυτού του εκρηκτικού κατά τ' άλλα επεισοδίου.

Στα άλλα μέτωπα έχουμε τον Asher και τον Gared. Θα δούμε τον πρώτο να παίζει το ρόλο του τελικώς στο μεγάλο γεγονός που έλαβε χώρα στο Meereen για την Daenerys, ενώ ανάλογα με τις επιλογές σας, εκείνη είτε θα σας βοηθήσει, είτε όχι. Εμείς δυστυχώς δεν καταφέραμε να την πείσουμε γιατί ακολουθήσαμε τις αξίες μας και σφάξαμε τον έμπορο σκλάβων στο προηγούμενο επεισόδιο. Αυτό οδήγησε την Daenerys να μας "γράψει" κανονικότατα κι έτσι ο Asher και η Beshka αναγκάστηκαν να βρουν άλλες διόδους, που τους οδήγησαν σε επικίνδυνα και... αιματοβαμμένα μονοπάτια. Θα πρέπει με τις επιλογές σας και με μια όμορφη χορογραφία μάχης/action sequence να καταφέρετε να βρείτε πολεμιστές, ώστε να γυρίσετε πίσω να υπερασπιστείτε το Ironrath. Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις αποφάσεις που έχετε πάρει προηγουμένως.

Στην άλλη μεριά, ο Gared, που ψάχνει το North Grove, αυτή τη φορά έχει εκπληκτικές σκηνές action, καθώς έχουμε επιτέλους την εμφάνιση των White Walkers. Οι στιγμές αυτές είναι γεμάτες ένταση και αγωνία, καθώς η σκηνοθεσία προκαλεί απανωτά σοκ και εκπλήξεις στον παίκτη. Πριν από αυτό, θα πρέπει να αποφασίσετε την πορεία σας, όσον αφορά τη σχέση σας με τον Cotter και την αδελφή του, αλλά και τον Finn. Ήδη έχει παίξει σημαντικότατο ρόλο το ποιον έχετε πάρει μαζί σας σε αυτό το ταξίδι, καθώς βλέπουμε τις διακλαδώσεις των αποφάσεών σας να γίνονται πιο πολύπλοκες από ποτέ.

 

Έπειτα από κάποιες γρήγορες εναλλαγές σκηνών σύντομης διάρκειας, που είναι και το μεγαλύτερό μας παράπονο αυτήν τη φορά, θα μπείτε στο δρόμο προς το τέλος, όπου σας περιμένουν μοναδικές εκπλήξεις και επιτέλους θα δείτε story arcs να κλείνουν, όπως την εξέλιξη με τον προδότη στο Ironrath, που θα σας αναγκάσει να πάρετε περαιτέρω αποφάσεις, που δε θα θέλετε. Δεν είμαστε σίγουροι αν θα είχε επιλέξει το παιχνίδι διαφορετικό "προδότη", αν είχαμε χαράξει αλλιώς την πορεία μας, αλλά ήρθαμε αντιμέτωποι μαζί του με έναν διάλογο που μας ξάφνιασε, καθώς έκανε μια μίνι περίληψη των προηγούμενων γεγονότων.

Στην τελική σκηνή, θα δείτε επιτέλους την επανένωση των 2 μεγάλων αδελφών της οικογενείας, κάτι το οποίο ανυπομονούμε κάποια στιγμή να δούμε και στην τηλεοπτική σειρά για τους αντίστοιχους χαρακτήρες της οικογένειας Stark. Η πορεία του συγκεκριμένου sequence όμως θα σας οδηγήσει σε σφίξιμο στο στομάχι, καθώς θα κληθείτε να πάρετε μια απόφαση, που θα σας κάνει να αναρωτιέστε αν υπάρχει λύση επιτέλους για αυτόν τον Γολγοθά της οικογενείας Forrester. Το τέλος είναι συγκλονηστικό για πολλούς λόγους και gameplay-ικώς η Telltale έχει καταφέρει να ρυθμίσει τέλεια τις λεπτομέρειες του σεναρίου για να σας βάλει στην πιο δύσκολη δυνατή θέση. Το τέλος κορυφώνεται σε αυτό το επεισόδιο και ανυπομονούμε να δούμε τον αντίκτυπο και των υπόλοιπων επιλογών μας στο επόμενο και τελευταίο επεισόδιο.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Telltale Games για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Game of Thrones - Episode 5: A Nest of Vipers

Author

Παύλος Κρούστης

Developer

Telltale Games

Publisher

Telltale Games

Διανομή

Telltale Games

Πλατφόρμες

PC / PS3 / PS4 / Xbox 360 / Xbox One / OS X / iOS / Android

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

21 Ιουλίου 2015

Είδος

Point-and-click / Graphic Adventure

PEGI

18

Θετικά

+ Οι White Walkers
+ To πιο αιματηρό/βίαιο επεισόδιο ως τώρα
+ Σοκαριστική εισαγωγή
+ Το καλύτερο τέλος επεισοδίου ως τώρα
+ Δύο μοναδικές αποφάσεις - εξαιρετικά διλλήματα - που θα καθορίσουν την πορεία σας

Αρνητικά

- Μικρότερο σε διάρκεια από τα προηγούμενα επεισόδια
- Κάποιες σκηνές που περνούν χωρίς να χρειαστεί να επέμβετε.

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
9.0
Συνοψίζοντας

Πρόκειται μακράν για το καλύτερο επεισόδιο της σειράς ως τώρα και ένα απ' τα καλύτερα της Telltale Games γενικότερα. Καταφέρνει να διατηρεί το σασπένς σε τεράστιο μέρος του, κάτι στο οποίο βοηθούν βέβαια τόσο και οι μικρότερες σκηνές, όσο και η μικρή του διάρκεια. Έχει όμως μια εξαιρετική ροή και την ποικιλία που πρέπει για να κρατήσει όλα τα μέτωπα ενδιαφέροντα. Κάθε μέλος της οικογενείας Forrester δουλεύει ανεξάρτητα από το άλλο για να καταφέρει να βοηθήσει τελικώς την κατάσταση που επικρατεί πίσω στο Ironrath, ενώ βλέπουμε τη συνολική εικόνα επιτέλους μετά από τόσα επεισόδια, τις τελικές επιπτώσεις και κυρίως την αρχή της κορύφωσης.

Πέρα απ' τις γεμάτες ένταση σκηνές δράσης, το A Nest of Vipers έχει και δύο σημεία κλειδιά (ανάμεσα σε άλλα μικρότερης σημασίας), τα οποία θα σας κάνουν να αναρωτιέστε αν επιλέξατε σωστά ή οδηγείτε την οικογένεια προς μια πολύ άσχημη μοίρα. Η σοκαριστική έναρξή του με τον Ramsey και το εκπληκτικό του φινάλε προσθέτουν πάνω στα προηγούμενα και δίνουν την ώθηση για να σμιλευθεί έτσι ένα απ' τα καλύτερα επεισόδια της Telltale και πιθανότατα η καλύτερη σειρά τους ως τώρα. Κάτι για το οποίο θα αποφανθούμε στο επόμενο και τελευταίο επεισόδιο.

9.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1