God of War III Remastered

by Νίκος Λυμπέριος on 16 Ιουλίου 2015

Η μόδα των Remastered παιχνιδιών στην πλατφόρμα της Sony, PlayStation 4, συνεχίζεται αυτή τη φορά με την κυκλοφορία της Remastered έκδοσης του God of War III. Τα Remasters έχουν δεχθεί σκληρή κριτική από το κοινό, αποτελούν όμως αναγκαίο κακό αφού με την επιτυχία της κονσόλας και την μετάβαση μεγάλου αριθμού παιχτών από άλλες πλατφόρμες στο PlayStation 4 αποτελούν γρήγορο και εύκολο εισόδημα για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να δουν μερικές από τις μεγάλες αποκλειστικότητες της Sony.

To God of War III αποτελεί το τρίτο και σε αριθμό αλλά και χρονολογικά παιχνίδι της σειράς. Είναι  το αποκορύφωμα της ιστορίας και το καλύτερο κεφάλαιο της τριλογίας. Δε χρειάζεται πολύς χρόνος για να διαπιστώσει κάποιος τις επικές διαστάσεις της νέας περιπέτειας του Kratos. Με το ξεκίνημα του παιχνιδιού βρισκόμαστε αντιμέτωποι με όλο τον Όλυμπο και πρώτο εμπόδιο στο ξεκίνημα μας είναι ο Ποσειδώνας.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι εκπληκτικός, από τις εναλλαγές σκηνικών, στις μάχες επικών διαστάσεων με θεούς και τιτάνες, το παιχνίδι είναι υπόδειγμα στο στήσιμο του και στη ροή της ιστορίας του.

god-of-war-iii-remastered-poseidon

Στο κομμάτι του gameplay και του βάθους του συστήματος μάχης του έχει κατηγορηθεί ότι είναι ρηχό σε σχέση με άλλους τίτλους της κατηγορίας, στην πραγματικότητα όμως το παιχνίδι ποτέ δε στόχευε στην τεχνικότητα των μαχών και τους πολυσύνθετους συνδυασμούς δυνάμεων. Είναι αυτό που είναι ένας εξαγριωμένος Σπαρτιάτης διψασμένος για εκδίκηση και αίμα και το καταφέρνει πολύ καλά.

Στον τεχνικό τομέα το παιχνίδι όταν κυκλοφόρησε ήταν ό,τι καλύτερο είχαμε δει σε κονσόλα, ίσως είναι και το ομορφότερο παιχνίδι που κυκλοφόρησε για το PlayStation 3. H Remastered έκδοση προσφέρει τα συνηθισμένα, 1080p ανάλυση και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο και μερικές ελάχιστες βελτιώσεις στα textures. Πρακτικά οι διαφορές είναι ανύπαρκτες και δύσκολα κάποιος θα τις παρατηρήσει. Επιπλέον, τα cutscenes του παιχνιδιού έχουν μεταφερθεί αυτούσια από την πρωτότυπη έκδοση και τρέχουν στο μισό framerate. Αν και η εμπειρία του παιχνιδιού δεν αλλάζει, καταστρέφεται η ομοιογένεια και η ομαλότητα της ιστορίας από τις μεταβάσεις στα cutscenes.

Η μοναδική νέα προσθήκη είναι αυτή του photo mode και παρόλο που είναι καλοδεχούμενη, έχει ελλείψεις σε χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει από άλλα παιχνίδια. Δεν υπάρχει δυνατότητα προσθήκης επιπλέον φίλτρων και η ελευθερία  ρύθμισης της κάμερας είναι περιορισμένη.

God of War® III Remastered_atlas

Η πρόσβαση στο photo mode γίνεται πατώντας την αριστερή μεριά του touchpad. Υπάρχουν τέσσερις βασικές επιλογές ρυθμίσεων: Camera, frame, filter και Bloom. Στην επιλογή κάμερα έχουμε την δυνατότητα για ζουμ και μικρές μετακινήσεις του φακού, το πανάρισμα. Στο frame υπάρχουν 12 κάδρα με τα οποία μπορούμε να πλαισιώσουμε τις φωτογραφίες μας. Στα φίλτρα υπάρχουν επίσης 12 επιλογές για να διαλέξουμε με επιλογές από sepia, emerald, Blood Moon κτλ. Τέλος το Bloom ρυθμίζει την ένταση της φωτεινότητας ή του λευκού με ρυθμίσεις από 0% εώς 400%.

Στην Remastered έκδοση περιλαμβάνονται και όλα τα εξτρά που υπήρχαν στην Ultimate έκδοση του παιχνιδιού όπως κουστούμια και challenge arenas. Αυτά είναι διαθέσιμα με τον τερματισμό του παιχνιδιού. Τα κουστούμια επηρεάζουν την εμφάνιση του Kratos δίνοντας του επιπλέον δυνάμεις, αλλά η χρήση τους απενεργοποιεί τα trophies.

Κλείνοντας θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφερθεί ότι ο τίτλος δεν προτείνεται σε όσους έχουν παίξει το παιχνίδι στο PlayStation 3 μιας και όπως αναφέρθηκε οι διαφορές και οι βελτιώσεις σε σχέση με το πρωτότυπο είναι αμιλητέες έως ανύπαρκτες. Ο τίτλος εξυπηρετεί ότι και κάθε άλλο Remaster, ένα καθαρό fan service και ένας τρόπος προσέλκυσης νέου κοινού.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

God of War III Remastered

Συντάκτης
16 Ιουλίου 2015
Developer

Wholesale Algorithms (Remaster) / Sony Santa Monica (Original)

Publisher

Sony Computer Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

14 Ιουλίου 2015

Είδος

Hack n Slash

PEGI

18

Θετικά

+ Τα γραφικά 5ετίας "κρατιούνται" πολύ καλά
+ Επικών διαστάσεων ιστορία
+ Χορταστικό gameplay και μάχες

Αρνητικά

- Η ελάχιστη δυνατή βελτίωση στα γραφικά
- Η λογική των γρίφων είναι απαρχαιωμένη
- Μερικά άσχημα platforming σημεία
- Μικρή επαναληψιμότητα
- Καμία προσθήκη πέραν του Photo Mode

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
Συνοψίζοντας

Το God of War III ήταν και είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Η Remastered έκδοση του είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσουν οι καινούριοι το κακό πρόσωπου του Kratos μέσα από το καλύτερο κεφάλαιο της τριλογίας. Οι παλιοί από την άλλη δεν έχουν κάτι καινούριο να δουν και το παιχνίδι δεν έχει κάτι να προσφέρει σε αυτούς.

7.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1