Helldivers

Starship Trooooperssss
by Νίκος Λυμπέριος on 5 Μαρτίου 2015

Το παιχνίδι διαδραματίζεται στο έτος 2084 ως άλλο Starship Troopers όπου οι δυνάμεις της Γης (αποκαλούμενη ως “Super Earth”) προσπαθούν να επιβάλλουν την διαχειριστική δημοκρατία στις τρεις εξωγήινες φυλές του Γαλαξία με αποτέλεσμα τον συνεχή πόλεμο. Ως μέλος των Helldivers είναι δικιά μας ευθύνη να εξολοθρεύσουμε όλες τις απειλές.

Ο σύνδεσμος μας με τους πλανήτες αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο είναι η γέφυρα του σκάφους μας και από κει έχουμε πρόσβαση σε αναβαθμίσεις για τα όπλα και τα "Stratagems" σε ρουχισμό για το χαρακτήρα μας αλλά και μια ενδιαφέρουσα εγκυκλοπαίδεια που εξηγεί τον κόσμο του σύμπαντος. Τέλος από την γέφυρα έχουμε πρόσβαση στο Γαλαξιακό χάρτη και συγκεκριμένα στους πλανήτες και τις αποστολές κάθε εξωγήινης φυλής.

HELLDIVERS™_20150228164517

Οι αποστολές είναι procedurally generated δηλαδή διαμορφόνται και εξελίσονται διαφορετικά για τον κάθε παίκτη και έχουν 8 επίπεδα δυσκολίας. Κάθε μια από αυτές μπορεί να ολοκληρωθεί είτε ατομικά είτε με άλλα τρία άτομα. Το παιχνίδι είναι ένα ισομετρικό shooter στο ύφος του Dead Nation, με το δεξί μοχλό να στοχεύει και τον αριστερό να κινεί το χαρακτήρα. Οι σκανδάλες χρήσιμοποιούνται για τις χειρομβοβίδες και τον πυροβολισμό ενώ τα R1 και L1 για το melee και τα stratagems. Τα stratagems αποτελούν perks ή αν θέλετε βοηθητικά περιορισμένης χρήσης και καλούνται πατώντας έναν συγκεκριμένο συνδυασμό μέσω του D-Pad θυμίζοντας τον γνωστό Konami Code. Περιλαμβάνουν επιπλέον σφαίρες, βομβαρδισμούς, ειδικά όπλα, οχήματα και πολλά άλλα.

Οι αναβαθμίσεις είναι απαραίτητες για την εξέλιξη και ολοκλήρωση των δυσκολότερων αποστολών και πραγματοποιούνται με την συλλογή δειγμάτων που βρίσκονται σκορπισμένα στους χάρτες των πλανητών και πρέπει να συλλέξουμε από το πεδίο της μάχης. Τα δείγματα που συλλέγουμε μετατρέπονται σε πόντους αναβάθμισης "research points" και χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση των όπλων μας και των stratagems. Εκτός από τα δείγματα, πόντους αναβάθμισης κερδίζουμε και από τα level up μαζεύοντας εμπειρία μετά το τέλος κάθε αποστολής.

HELLDIVERS™_20150228164510

Κάθε αποστολή ακολουθεί το ίδιο μοτίβο: Ολοκλήρωση κάποιων στόχων, κλήση του οχήματος που θα μας πάρει από τον πλανήτη και αναμονή 90 δευτερολέπτων μέχρι την έλευση του. Οι πρώτες αποστολές κάθε πλανήτη ακολουθούν το ίδιο μοτίβο και μοιάζουν μονότονες, κρίνονται όμως απαραίτητες για την μύηση του παίκτη στο χειρισμό και την λογική του παιχνιδιού αφού  όσο προχωράμε σε νέους πλανήτες, αυξάνεται η δυσκολία τους και θέλουν σωστή διαχείριση των διαθέσιμων όπλων και Strategems, αλλά και καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες μας.

HELLDIVERS™_20150228164454

Η επικοινωνία μεταξύ των παικτών στην περίπτωση ομαδικού παιχνιδιού είναι απαραίτητη μιας και εκτός των δύσκολων αποστολών υπάρχει και ενεργό friendly fire το οποίο δεν απενεργοποιείται. Παρόλο που ακούγεται σκληρό, στην πράξη σε βάζει υπεύθυνο των πράξεων σου και σε αναγκάζει να έχεις την απόλυτη γνώση και των περιβαλλόντων σου αλλά και των κινήσεων των συμμάχων σου στο πεδίο της μάχης.

HELLDIVERS™_20150228164623

Στην ουσία το Helldivers είναι ένα Social παιχνίδι. Οι πράξεις κάθε παίκτη αφήνουν το στίγμα τους σε ολόκληρο το Γαλαξία και επηρεάζουν όλους τους παίκτες δίνοντας την αίσθηση ενός ζωντανού κόσμου που πλάθεται μέσα από τις πράξεις των κατοίκων του. Ως Social παιχνίδι, η απόλαυση έρχεται μέσα από το coop στοιχείο του που είναι απαραίτητο για τις δυσκολότερες και μεταγενέστερες αποστολές.

HELLDIVERS™_20150301095509

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την αντιπροσωπεία της Sony Computer Entertainment στη χώρα μας, Sony Hellas, για τις ανάγκες του Review.

 

 

 

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Helldivers

Author

Νίκος Λυμπέριος

Developer

Arrowhead Studios

Publisher

Sony Computer Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / PlayStation 3 / PlayStation Vita

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

4 Μαρτίου 2015

Είδος

Top Down Shoot-em up

PEGI

12

Θετικά

+ Εθιστικό gameplay
+ Διασκεδαστικό Co-op
+ Μεγάλη διάρκεια
+ Κλιμακωτή δυσκολία στις περισσότερες αποστολές
+ Ενδιαφέρον σύστημα αναβαθμίσεων

Αρνητικά

- Αδιάφορες αρχικές αποστολές
- Δύσκολο για τους αρχάριους
- Υψηλή τιμή

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
Συνοψίζοντας

Το Helldivers προσφέρει διασκεδαστικό gameplay, καλοστημένο σύστημα αναβαθμίσεων και το κυριότερο: πρωτότυπο και αψεγάδιαστο local / online co op με ξένους ή με φίλους. Μπορεί οι αρχικές αποστολές να είναι λίγο βαρετές και επαναλαμβανόμενες, είναι όμως απαραίτητες για την μύηση των παικτών και την εξοικείωση με τους μηχανισμούς που προσφέρει ο τίτλος για την επιτυχία των αποστολών.

Το μόνο αρνητικό που μπορεί να σημειωθεί είναι το κόστος αγοράς του.

7.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
100%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1