Kingdom Hearts HD 2.5 Remix

by Σταύρος Ζήσης on 29 Δεκεμβρίου 2014

Είστε fan της σειράς; Είστε άρρωστος/η; Αν όχι, τότε γιατί είστε ακόμα εδώ; Τρεχάτε στο κοντινότερο μαγαζί και αγοράστε το KH2.5 HD, τώρα! Αλλιώς, στείλτε κάποιον να σας το αγοράσει. Είστε νέος στη σειρά και απλά είδατε φως και μπήκατε; Ξεκινήστε καλύτερα πρώτα με το 1.5 HD για να καταλάβετε τι παίζει με την ιστορία. Ακόμα εδώ; Κάποιο λόγο θα έχετε μάλλον.

Το Kingdom Hearts 2.5 HD Remix είναι η δεύτερη συλλογή της δημοφιλούς σειράς και περιλαμβάνει τα παιχνίδια Kingdom Hearts 2 Final Mix, Birth By Sleep Final Mix και Re: Coded. Αν δεν έχετε παίξει ακόμα τα παιχνίδια της πρώτης συλλογής τότε μάλλον καλύτερα να ξεκινήσετε τώρα γιατί το παρακάτω review θα περιέχει spoilers. You have been warned!

kh251

Το Kingdom Hearts 2 ακολουθεί την ιστορία από εκεί που τελείωσε το 358/2 Days και για κάποιους η αρχή του παιχνιδιού ίσως να είναι το πιο βαρετό κομμάτι. Στον πρόλογο θα χειρίζεστε τον Roxas και ή θα ευχαριστηθείτε αυτό το 3ωρο – 5ωρο κομμάτι ή θα θέλετε να βγάλετε τα μάτια σας από τη βαρεμάρα. Μην ανησυχείτε όμως, μετά γίνεται πολύ καλύτερο. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, το Kingdom Hearts 2 είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς, αλλά η Final Mix έκδοση κάνει τη σκέτη (αυτή που είχαμε εμείς οι Ευρωπαίοι στο PS2 δηλαδή) να μοιάζει με beta. Τα extras περιλαμβάνουν κάποιες επιπλέον σκηνές που δένουν πιο πολύ με την ιστορία, ένα καινούργιο secret ending, μερικά παραπάνω keyblades, μια ολοκαίνουργια Drive form, τη δυνατότητα να παλέψετε ΟΛΑ τα μέλη του Organization XIII, ακόμα και αυτούς που πέθαναν στο Re: Chain of Memories με κάποιες διαφορές για να υπάρξει ποικιλία και αν καταφέρετε να τους νικήσετε τότε θα σας περιμένει μια μάχη με τον Terra, ο οποίος μέχρι να έρθει το Birth By Sleep ήταν ο πιο δύσκολος bonus boss της σειράς.

To BBS είχε βγει για πρώτη φορά στο PSP και ίσως να το προσπεράσατε για αυτό το λόγο. Είναι prequel και διαδραματίζεται αρκετά χρόνια πριν από το πρώτο παιχνίδι. Σε αυτό το παιχνίδι οι πρωταγωνιστές είναι ο Terra, η Aqua και ο Ventus. Αρα και 3 διαφορετικά playthrough. Στο θέμα της ιστορίας το μόνο που θα πω είναι το “Μετά το BBS, το Kingdom Hearts επιτέλους βγάζει νόημα”. Κατά τα άλλα, το BBS προσωπικά το θεωρώ αν όχι ΤΟ καλύτερο παιχνίδι της σειράς, τότε σίγουρα το 2ο καλύτερο μετά το KH2. Η Final Mix έκδοση περιλαμβάνει κάποια επιπλέον κομμάτια ιστορίας, 3 bonus bosses στην αρένα, τους No Heart, Armor of Eraqus και Monstro. Επίσης, δόξα τω Θεό nerfάρανε μια κίνηση (γνωστή και ως rape rope) του Unknown/Young Xehanort γιατί παραήταν γελοίο το θέμα. Για να μπορέσετε να ευχαριστηθείτε την ιστορία πλήρως και για να βγάλει πιο πολύ νόημα ξεκινήστε πρώτα με τον Terra, μετά με τον Ven και τέλος με την Aqua. Και κρατείστε κάθε playthrough σε διαφορετικό save file.

kh252

Και ερχόμαστε στο 3ο κομμάτι του πακέτου. Μετά τα 2 τρομερά παιχνίδια έρχεται η τρομερή απογοήτευση του Re:Coded. Η ιστορία έχει να κάνει με την κύρια ομάδα να ερευνά τι έγινε στο διάστημα που ο Sora κοιμόταν. Το Re:Coded είναι σε μορφή ταινίας μόνο, οπότε δεν θα χρειαστεί να βασανίσετε τον εαυτό σας με το gameplay και μπορείτε απλά να κάτσετε να δείτε την ιστορία, η οποία έχει και ένα τέλος που το συνδέει με το επόμενο κομμάτι χρονικά, το Dream Drop Distance.

Στο τεχνικό κομμάτι, όλο το πακέτο έχει δεχτεί πιο πολλές γραφικές αναβαθμίσεις από το 1.5, με πιο τρανταχτό παράδειγμα το BBS. Φαίνεται μεν ότι ήταν αρχικά παιχνίδι του PSP, αλλά έχει πολλά καινούργια και λεπτομερή textures που κρύβουν κάπως την “ηλικία” του. Το μόνο παράπονο είναι ότι δυστυχώς υπάρχουν που και που κάποια μεγάλα loading times, τα οποία δεν είναι μεν τίποτα το τραγικό, αλλά όταν ενεργοποιείτε τα drive forms με τον Sora, ενώ στο PS2 η διαδικασία ήταν σχεδόν στιγμιαία, εδώ παίρνει γύρω στα 1 με 2 δευτερόλεπτα, κάτι που για κάποιους ίσως να χαλάει κάπως τη ροή της μάχης. Ο χειρισμός στο BBS είναι επίσης πολύ βελτιωμένος, με την κάμερα να έχει μετακινηθεί στο δεξιό μοχλό και όλο το σύνολο γενικά να έχει προσαρμοστεί στο dualshock 3. Τέλος, όλο το soundtrack του Kingdom Hearts 2 έχει γίνει και αυτό remaster και το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο από το original(το προσωπικά αγαπημένο μου είναι το Rage Awakened που θα βρείτε παρακάτω).

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Kingdom Hearts HD 2.5 Remix

Συντάκτης
29 Δεκεμβρίου 2014
Developer

Square Enix 1st Production Department

Publisher

Square Enix

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PS3

Tested on

PS3

Κυκλοφορία

5 Δεκεμβρίου 2014

Είδος

Action RPG

PEGI

12

Badges
Θετικά

+ Πολλές γραφικές αναβαθμίσεις σε όλο πακέτο

+ Το Kingdom Hearts 2 και το Birth By Sleep είναι επιτέλους στο PS3

+ Και είναι και οι Final Mix εκδόσεις

+ Πολύ καλή αναλογία τιμής/περιεχομένου

Αρνητικά

- Κάποια loading times

- Το Re:Coded

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
9.0
6.9
Συνοψίζοντας

Εν τέλει, ότι και να πω για το KH HD 2.5 ReMIX είναι λίγο. Το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο και κάθε οπαδός των action RPG/JRPG πρέπει να του ρίξει μια ματιά. Για τους fans της σειράς, ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΕΙΣΤΕ; Ο συνδυασμός των 2 HD συλλογών είναι ότι πρέπει για να σας προετοιμάσει για το αναμενόμενο Kingdom Hearts 3 και αν κρίνουμε από τα credits, ένα HD Remaster του 3D.

9.0
Βαθμός
6.9
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
25%
Cheers
75%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1