MotoGP™15

by Κώστας Βλάχος on 10 Ιουλίου 2015

Από το 1949 ο μηχανοκίνητος αθλητισμός 2 τροχών απέκτησε αρκετούς υποστηρικτές με την δημιουργία του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP. Ο κυβισμός των μηχανών τότε ήταν στα 600 cc και με το πέρασμα των χρόνων φτάσαμε στα σημερινά δεδομένα των 1000 cc. Προφανώς, ένα τέτοιο πρωτάθλημα δεν θα έμενε ανεκμετάλευτο από τις μεγάλες βιομηχανίες του gaming οι οποίες ξεκίνησαν με το 1ο MotoGP το 2002 σε PC. Και φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα, με τον ολοκαίνουργιο τίτλο της Milestone, MotoGP™15. Ας δούμε μέσα σε λίγες γραμμές, τις παροχές του εν λόγω παιχνιδιού καθώς και συναισθήματα που βιώνουμε όταν είμαστε ο Rossi, ο Marquez ή ο Lorenzo.

Στην αρχή, τοποθετούμαστε σε ένα μενού κατά το οποίο επιλέγουμε τα στοιχεία μας, την εμφάνιση μας και γενικά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να δημιουργήσουμε τον προσωπικό μας παίκτη. Δυστυχώς δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε δικό μας πρόσωπο, οπότε θα επιλέξουμε ανάμεσα σε κάποια διαθέσιμα. Μόλις ολοκληρώσουμε τον παίκτη μας, μπαίνουμε στο κεντρικό μενού, όπου έχουμε πληθώρα επιλογών όσον αφορά τους αγώνες που θα πάρουμε μέρος. Συνοπτικά έχουμε τα εξής: Instant Race, Championship, Grand Prix, MotoGP Career, Time Attack, Beat the Time. Επιπλέον μπορούμε να λάβουμε μέρος σε Special Events τα οποία βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (πχ η μεγάλη μονομαχία ανάμεσα σε Rossi-Marquez), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα Multiplayer τόσο online όσο και splitscreen. Για να μην ξεχνιόμαστε, έχουμε στη διαθεσή μας και τα πρωταθλήματα Moto 3, Moto 2 καθώς και το MotoGP 2014.

Ας δούμε πιο αναλυτικά το παιχνίδι μέσα από τα modes του...

Πριν από κάθε αγώνα είτε είναι instant race είτε κάποιο πρωτάθλημα, καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα σε official riders ή σε custom riders (αν θέλουμε να διαλέξουμε τον προσωπικό μας παίκτη). Ακολούθως, μεταβαίνουμε στην επιλογή της πίστας και των ρυθμίσεων. Οι πίστες όπως και τα προηγούμενα χρόνια είναι όλες εκείνες που περιλαμβάνονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ το εύρος των ρυθμίσεων είναι αρκετά μεγάλο, παρέχοντας τη δυνατότητα στον κάθε παίκτη έμπειρο ή μη να πάρει τις απαραίτητες βοήθειες καθώς και να ρυθμίσει τον καιρό, τους γύρους, το επίπεδο του ΑΙ και την ζημιά στις μηχανές. Να σημειωθεί πως υπάρχει επιλογή rewind όπου μπορούμε να σώσουμε την παρτίδα σε κάποια λάθος στροφή ή λάθος χειρισμού της μηχανής με αποτέλεσμα την οριζόντια θέση του παίκτη στο οδόστρωμα. Προσωπικά αυτό έγινε ουκ ο λίγες φορές, οπότε η χρήση του rewind κρίθηκε απαραίτητη.

Στο MotoGP career, πλέον υπάρχει η δυνατότητα εκτός από το να είστε σε μια ομάδα και να ξεκινάτε από την κατηγορία Moto 3 μοχθώντας να φτάσετε στην μεγάλη κατηγορία του MotoGP, να φτιάξετε και τη δική σας ομάδα και να αναδειχθείτε. Θα μπορέσετε να επιλέξετε όνομα, λογότυπο, καθώς και liveries/χρώματα που ταιριάζουν στο στο στυλ σας. Ισχύει το ίδιο με τα υπόλοιπα modes, πως όσο λιγότερα assists έχεις, τόσο πιο πολλά GP Crediits θα κερδίζεις εδώ, καθώς θα μπορείς να αγοράζεις νέες μηχανές και πράγματα τόσο για τον εαυτό σου όσο και για την ομάδα, ενώ το reputation θ' ανεβαίνει όταν θα φέρνετε εις πέρας διάφορα objectives κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την προσέγγιση καλύτερων χορηγών όπου θ' αυξάνουν τη δυσκολία των objectives. Τα Special Events σίγουρα θα δώσουν ένα ιδιάιτερο ενδιαφέροον στο παιχνίδι μιας και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν του Grand Prix. Όσο πιο πολύ ανεβαίνουμε στα level, τόσο πιο πολλά events ξεκλειδώνονται. H νέα προσθήκη στα modes είναι το Beat the Time, το οποίο θα σας κρατήσει σε εγρήγορση, αφού θα πρέπει να κάνετε καλύτερο χρόνο από έναν πρωταθλητή του Grand Prix οδηγώντας την ίδια μηχανή με τις ίδιες τροποποιήσεις σε διάφορες πίστες.

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, τα γραφικά είναι αρκετά καλά και τα περιβάλλοντα εξαιρετικά προσεγμένα. Η βροχή δίνει ένα ενδιαφέρον στον τόνο των γραφικών, ενώ και οι φωτισμοί στην πίστα σε βραδινούς αγώνες είναι αρκετά καλοί, σίγουρα όμως όχι αυτό που θα περιμέναμε. Τα animation των παικτών δεν είναι καλοσχεδιασμένα ενώ φαίνεται πως λείπει η ζωντάνια από το παιχνίδι (πχ οι πανηγυρισμοί σε ενδεχόμενο podium μοιάζουν ψυχροί). Ο τίτλος τρέχει στα 30 FPS κάτι που δεν θα ικανοποιήσει τους αγοραστές του αλλά το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα στέκεται τόσο καλά όπως στους προκάτοχούς τους, ίσως και λίγο καλύτερα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως και τα pit είναι αρκετά όμορφα στο εσωτερικό τους. Για τον ήχο, μόνο τα καλύτερα μπορούμε να πούμε μιας και οι "βρυχηθμοί" των 2τροχων "τεράτων" (αν έχετε καλό ηχοσύστημα), οι γείτονες θα ψάχνουν τη νέα σας μηχανή και οι παππούδες του κάτω ορόφου θα μετακομίσουν! Στα του χειρισμού, είτε είστε αρχάριοι, είτε έμπειροι στα εν λόγω παιχνίδια της σειράς, με ή χωρις βοήθειες, θα μείνετε ικανοποιημένοι από τον πλήρη έλεγχο της μηχανής. Ακολουθούνται πιστά οι νόμοι της φυσικής, γι αυτό μην προσπαθήσετε να φουλάρετε το γκάζι σε υγρό οδόστρωμα ή να κοκκαλώσετε τη μηχανή και ταυτόχρονα να στρίψετε έχοντας πολλά χιλιόμετρα στην πλάτη σας, διότι και στις 2 περιπτώσεις θα βρεθείτε οριζοντιωμένοι στους δρόμους της πίστας. Μια λεπτομέρεια που θα περάσει στα ψιλά είναι πως όταν αυξάνονται οι στροφές του κινητήρα, αλλάζει και το χρώμα του φωτισμού του χειριστηρίου.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την αντιπροσωπεία της Bandai Namco στη χώρα μας, Bandai Namco Games Hellas, για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

MotoGP™15

Author

Κώστας Βλάχος

Developer

Mileston S.r.l

Publisher

Mileston S.r.l

Διανομή

Bandai Namco

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS3 / Xbox One / Xbox 360

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

24 Ιουνίου 2015

Είδος

Racing

PEGI

3

Θετικά

+ Ίδια συνταγή καλού σχεδιασμού και ελέγχου της μηχανής
+ Πληθώρα modes
+ Δημιουργία δικής μας ομάδας στο career mode
+ Μικροβελτιώσεις στα γραφικά

Αρνητικά

- Στασιμότητα στο σύνολο του παιχνιδιού και των ιδεών του
- Άσχημα σχεδιασμένα animation ανθρώπων
- 30 FPS

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Φέτος η Milestone έκανε σωστές αναβαθμίσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του, με αποτέλεσμα τα γραφικά και ο χειρισμός να κυμαίνονται σε καλύτερα επίπεδα. Με την προσθήκη της δημιουργίας της δικής μας ομάδας στο Career Mode, έδωσε νέο ενδιαφέρον στη σειρά. Όμως, αυτές είναι λεπτομέρειες που σίγουρα δεν θα αποτελέσουν τη μεγάλη διαφορά. Όταν ο τίτλος τρέχει στα 30 FPS με τα περισσότερα racing simulation που κυκλοφορούν, να τρέχουν στα 60, θα παρατηρήσει κάποιος πως η εταιρεία δεν εκμεταλλεύεται ακόμα στο έπακρο τις δυνατότητες των κονσολών της νέας γενιάς. Το παιχνίδι πλέον υστερεί σε ιδέες και η Milestone δεν έκανε το μεγάλο βήμα που θα περιμέναμε, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως το MotoGP™15 δεν είναι ένα καλό racing simulator

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1