NBA 2K15

Μπασκετική μοναρχία
by Κώστας Νικολούζος on 19 Οκτωβρίου 2014

Ένας ακόμη Οκτώβρης έφτασε και μαζί του έφερε στα ράφια των καταστημάτων μία ακόμη προσθήκη στο franchise NBA 2K. Το NBA 2K15 είναι εδώ για να μας συντροφεύσει (ελπίζουμε) τα κρύα απογεύματα του επερχόμενου χειμώνα και να δώσει μια νότα αδρεναλίνης σε βραδιές με φίλους, όταν η όρεξη για εξόδους και clubbing καθιζάνει στα εσώψυχα τους.

Συγχωρέστε μας για την παραπάνω μικρή προσωπική εισαγωγή μας και επιτρέψτε μας στις παρακάτω γραμμές να καταθέσουμε την ταπεινή άποψή μας για τη νεότερη προσθήκη στην μπασκετική σειρά της 2K.

Η 2K Sports συνεχίζει να κάνει επίδειξη ισχύος σε επίπεδο προσωπικοτήτων με τις συνεργασίες που επιτυγχάνει με τους μεγαλύτερους αστέρες του NBA. Με κεντρικό πρόσωπο στο franchise πέρυσι τον LeBron James και φέτος τον MVP της περασμένης σεζόν, Kevin Durant, η εταιρία δείχνει πως έχει στο πλευρό της τους καλύτερους των καλύτερων. Επιπρόσθετα, φέτος έχουμε και τον μεγάλο Shaquille O’Neil σε ρόλο σχολιαστή.

Όποιος ασχολείται φανατικά με το NBA 2K θα παρατηρήσει αρχικά πως το κεντρικό μενού φέτος έχει γίνει ακόμη πιο απλοποιημένο για να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Το αρνητικό feedback περασμένων ετών φαίνεται πως στον συγκεκριμένο τομέα έπιασε τόπο.

Nέα προσθήκη είναι το 2KTV. Στις εκδόσεις των PS4, Xbox One και PC έχουμε την είσοδο μίας in-game εκπομπής, παρουσιάστρια της οποίας είναι η αιθέρια Rachel A. DeMita. Στο 2KTV όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να παρακολουθήσουν συνεντεύξεις με τους δημιουργούς του παιχνιδιού, τους αστέρες του NBA αλλά και να δουν τα καλύτερα highlights από αγώνες του NBA 2K15. Διόλου άσχημη προσθήκη για όσους λατρεύουν και με το παραπάνω το σύμπαν του NBA.

Από διαθέσιμα Modes για να ‘’βυθιστούμε’’ έχουμε τα MyCAREER, MyPARK, MyLEAGUE, MyTEAM και MyGM (στα PS3/Xbox 360 έχουμε το 2K Heroes αντί του MyGM). Μικροπροσθήκες και βελτιώσεις έχουν υπάρξει σε όλα τα Modes. Highlight θεωρούμε τις προσθήκες στο MyCareer που το μετατρέπουν σε έναν ακόμη καλύτερο προσομοιωτή πραγματικής καριέρας στο NBA, από τις νέες σκηνές εκτός αγώνων μέχρι το αγωνιστικό βάθος και το γεγονός ότι μπορείτε να βρεθείτε πλέον υπό την καθοδήγηση των καλύτερων παικτών της ομάδας με τα voice over τους να αποδίδονται από τους πραγματικούς παίκτες.

Όσον αφορά το Gameplay, η εκπληκτική δουλειά της 2K Games συνεχίζεται. Τα νέα animations των παικτών είναι πάμπολλα και κάνουν την κίνηση τους με μπάλα ή χωρίς ακόμη πιο ρεαλιστική. Τα σουτ επίσης έχουν μεγαλύτερη γκάμα ενώ έχουν υποστεί επεξεργασία και πλέον κάτω από κάθε παίκτη την ώρα του σουτ εμφανίζεται σχετική μπάρα που υποδεικνύει το σωστό χρόνο για τη διάρκεια πατήματος του κουμπιού, δίνοντας την ευκαιρία έτσι να βελτιώσουμε το timing μας στα σουτ με κάθε παίκτη σε κάθε συνθήκη.

Κάτι που άλλαξε επίσης στο Gameplay αλλά δεν είδαμε με θετικό μάτι είναι οι μηχανισμοί άμυνας. Το κουμπί που θέτει τον παίκτη σε θέση άμυνας και τον «κλειδώνει» κατά κάποιον τρόπο στον αντίπαλο επιθετικό (το L2 για το PS4) έχει πολύ λιγότερη επιρροή φέτος. Έτσι, είναι αρκετά δύσκολο να αμυνθεί κανείς αποτελεσματικά απέναντι σε καλούς πραγματικούς αντιπάλους ή έναντι της CPU στα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας αφού θα πρέπει να υπάρξει σωστός συνδυασμός τόσο στην τοποθέτηση του αμυνόμενου παίκτη όσο και στην στιγμή που θα προσπαθήσει αν ανακόψει/αποσπάσει την μπάλα.

Αν το Gameplay του NBA 2K15 μας φαίνεται εκπληκτικό, ο οπτικοακουστικός τομέας δείχνει κάτι περισσότερο από αυτό. Τα εντυπωσιακά μοντέλα παικτών που υπήρχαν πέρυσι φέτος εμφανίζονται ακόμη ρεαλιστικότερα με τα πρόσωπα των παικτών να δείχνουν σαν να τα βλέπουμε σε πραγματική τηλεοπτική μετάδοση. Η 2K φέτος έχει επιτύχει το καλύτερό μέχρι στιγμής αποτέλεσμα της όσον αφορά στη μετάδοση ενός αγώνα κατά την άποψή μας. Τόσο τα ηχητικά εφέ εντός του παρκέ όσο η ίδια η μετάδοση σχολιασμού και τα σκηνικά του γηπέδου κρίνονται καλύτερα από ποτέ. Επιπρόσθετα, έχουμε να κάνουμε με ένα περισσότερο δυναμικό κοινό που αντιδρά εμψυχωτικά ή δυσανασχετεί αναλόγως τις καταστάσεις ενός αγώνα. Για το Soundtrack του τίτλου το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως πρώτο κομμάτι στην είσοδό μας στον τίτλο ήταν το “Personal Jesus” των Depeche Mode, πράγμα αρκετό πιστεύουμε για να θεωρήσουμε προσωπικά και τον συγκεκριμένο τομέα Highlight του τελικού προϊόντος.

Οι Servers της 2K Games την περασμένη σεζόν αντιμετώπιζαν προβλήματα σύνδεσης. Φέτος, αυτό που περιμέναμε ήταν βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα σε μεγάλο βαθμό. Η αλήθεια είναι πως η εμπειρία μας διαδικτυακά στο NBA 2K15 ξεκίνησε ομαλότερα από ότι την περασμένη χρονιά, προβλήματα συνδεσιμότητας ωστόσο συνεχίζουν να υπάρχουν και φέτος με lag σε αγώνες και ξαφνικές αποσυνδέσεις. Αναμφίβολα, είναι τομέας που η 2K δείχνει να ‘’πονάει’’ ακόμη και τομέας που επιβάλλεται να βελτιωθεί άμεσα την στιγμή που έχουμε μπει εδώ και έναν χρόνο στην gaming γενιά που η σύνδεση στο διαδίκτυο κατέχει ρόλο πρωταγωνιστή.

Για άλλη μια χρονιά έχουμε την παρουσία ευρωπαϊκών ομάδων στο franchise. Φέτος, ο αριθμός τους έχει αυξηθεί στις 25. Μας απογοητεύει το γεγονός ότι ούτε αυτή την χρονιά μπορούμε να συμμετέχουμε σε διοργάνωση Euroleague ή ακόμη και σε online αγώνες με τις ευρωπαϊκές ομάδες. Κάπως παρήγορο, ωστόσο, εμφανίζεται το γεγονός πως πλέον μπορούμε να προσθέσουμε ομάδες της Ευρωλίγκας στο MyLEAGUE Mode και να ξεφύγουμε από τα μονότονα φιλικά ματσάκια. Όμως τα ρόστερ για άλλη μια φορά έχουν το περσινό υλικό κάνοντάς μας να αναρωτιόμαστε γιατί από την στιγμή που οι δημιουργοί του τίτλου θέλουν να προσελκύσουν ακόμη περισσότερο το ευρωπαϊκό κοινό δεν το κάνουν σωστά.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της 2K Sports στη χώρα μας, CD Media, για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

Visual Concepts

Publisher

2K Sports / Take-Two Interactive

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PS3 / PS4 / Xbox 360 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

16 Οκτωβρίου 2014

Είδος

Sports

PEGI

3

Θετικά

+ Η εκπληκτική δουλειά στο Gameplay συνεχίζεται

+ Οπτικοακουστικός τομέας παράδειγμα προς μίμηση

+ Οι βελτιώσεις στο MyCAREER

+ Το στοιχείο της Euroleague αυξάνεται...

Αρνητικά

- ...αλλά με πολύ αργούς ρυθμούς

- Οι νέοι αμυντικοί μηχανισμοί

- Οι Servers του τίτλου

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Στον απόηχο των συμπερασμάτων μας για το 2K15 μένουμε σε μεγάλο βαθμό ευχαριστημένοι, κυρίως από τις βελτιώσεις στο MyCareer και στο Gameplay το οποίο είναι άλλωστε και το ζουμί κάθε παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα, μας προβληματίζουν οι νέοι αμυντικοί μηχανισμοί και το γεγονός πως οι servers της 2K αν και βελτιωμένοι παραμένουν αρκετά προβληματικοί. Επίσης, θα θέλαμε βελτιώσεις στο θέμα της Euroleague με γρηγορότερο ρυθμό από τον υπάρχων.

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1