NHL 15

Από τις σταθερές αξίες τις βιομηχανίας
by Άκης Μαύρος on 29 Σεπτεμβρίου 2014

H gaming σειρά NHL είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες αθλητικές σειρές που υπάρχουν βάζοντας τα γυαλιά σε αρκετές άλλες αθλητικές προτάσεις. Το μοναδικό της μειονέκτημα είναι ότι δεν απευθύνεται και τόσο για την αγορά της Ευρώπης καθώς το συγκεκριμένο άθλημα παρουσιάζει περιορισμένο ενδιαφέρον στην Γηραιά Ήπειρο, ωστόσο η ΕΑ έχει καταφέρει να χτίσει μια αρκετά μεγάλη βάση χρηστών, που χρόνο με τον χρόνο δείχνει να μεγαλώνει. Που οφείλεται αυτό; Ότι κάθε χρόνο το τελικό προϊόν είναι πολύ καλύτερο από τον προκάτοχό του. Ο νέος τίτλος είναι και με διαφορά η αρτιότερη και πιο όμορφη πρόταση που μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά για οποιαδήποτε πλατφόρμα.

Το πρώτο πράγμα που θα προσέξει κάποιος είναι φυσικά το κεντρικό μενού του τίτλου το οποίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα που μπορεί να αντικρίσει κάποιος σε έναν αθλητικό τίτλο. Η EA Sports εξάλλου μας έχει συνηθίσει να μη κάνει τσιγκουνιές στον τομέα της παρουσίασης και στην βιτρίνα του εκάστοτε τίτλου, είτε αυτό λέγεται FIFA είτε φέρει οποιαδήποτε άλλη ονομασία. Σε αυτό λοιπόν το μενού ο παίχτης θα βρει αρκετά ενδιαφέρων modes όπως τα Practice, Play Now (Offline), Play Online, Playoff Mode, Be A GM, Be A Pro και τέλος το Hockey Ultimate Team. Πολλά λόγια για τα modes του παιχνιδιού δε χρειάζεται να πούμε μιας και η ονομασία τους φανερώνει και την φύση τους. Όπως καταλάβατε, το NHL 15 θα μπορέσει να σας κρατήσει συντροφιά για πάρα πολύ καιρό αν φυσικά είστε λάτρης του Χόκεϊ επί πάγου.

Μόλις ξεκινήσει το παιχνίδι θα παίξετε τον πρώτο αγώνα σας όπου και θα πρέπει να μάθετε τους μηχανισμούς και τον χειρισμό του τίτλου. Τον πρώτο μηχανισμό τον είδαμε για πρώτη φορά στον περσινό τίτλο της σειράς και καταφέρνει να δημιουργήσει την αίσθηση της αληθοφάνειας στο μεγαλύτερο βαθμό που την έχουμε συναντήσει μέχρι στιγμής σε παιχνίδι hockey. Και αυτό γιατί πλέον το skating είναι δυναμικό, κατασκευασμένο από αληθινά physics μέσω της τελευταίας τεχνολογίας στο motion-capturing, με αποτέλεσμα όλες οι κινήσεις των παικτών να είναι απολύτως ρεαλιστικές, χωρίς τις ρομποτικές στροφές του παρελθόντος. Επίσης σε αυτό βοηθάει και Ignite Egine η οποία τελειοποιεί την κίνηση των παικτών, προσφέροντας ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Μπορούμε να χτυπήσουμε τους αντίπαλους επιθετικούς άφοβα και να τους κολλήσουμε στα προστατευτικά πλέξιγκλας, με τις κινήσεις των παικτών να μοιάζουν αληθινές καθώς διαφέρουν ανάλογα την ταχύτητα σύγκρουσης, τη δύναμη αλλά και τη φορά του παίκτη.

Το κοινό δείχνει πιο ζωντανό αληθοφανής από ποτέ σε σημείο που δε θα δείτε ποτέ την ίδια φιγούρα και με τα ίδια ρούχα στις εξέδρες καθώς έχουν χρησιμοποιηθεί παραπάνω από 9.000 μοντέλα για αυτό τον σκοπό. Επίσης έχουν προστεθεί αρκετοί νέοι πανηγυρισμοί για τους σκόρερς αλλά και για την υπόλοιπη ομάδα ενώ και τα στάδια έχουν δεχτεί ένα μικρό λίφτινγ για να φέρνουν όσο γίνετε πιο πολύ στα αληθινά γήπεδα ελέω της νέας γενιάς κονσολών που διανύουμε. Συνολικά υπάρχουν 28 γήπεδα όπου το καθένα έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.

Στον τεχνικό τομέα η EA Canada έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και το οπτικό αποτέλεσμα παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Το ίδιο ισχύει φυσικά και στο ηχητικό κομμάτι του τίτλου όπου η γενική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι, τα εφέ των χτυπημάτων, του skating και ο πολύ καλός σχολιασμός από τους Mike "Doc" Emrick και Ed "Eddie" Olczyk συνθέτουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της EA στην χώρα μας, CD Media, για τις ανάγκες του Review. 

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

EA Canada

Publisher

EA Sports

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PS3 / PS4 / Xbox 360 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

12 Σεπτεμβρίου 2014

Είδος

Sports

PEGI

12

Θετικά

+ Κορυφαίος τίτλος στο είδος του και όχι μόνο

+ Διασκεδαστικό τόσο online όσο και σε offline αναμετρήσεις

+ Υπέροχος τεχνικός τομέας

+ Εξαιρετικός σχολιασμός 

+ Θα σας κρατήσει για πολύ καιρό συντροφιά...

Αρνητικά

- ...αν φυσικά είστε λάτρης του αθλήματος 

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Όπως καταλάβετε έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικό τίτλο ο οποίος όμως θα έχει πολύ μικρή ανταπόκριση από κοινό εξαιτίας του ότι το άθλημα του hockey δεν είναι και τόσο διαδεδομένο στην Ευρώπη.  Το συμπέρασμα όμως που προκύπτει είναι ξεκάθαρο. Η EA Sports παίζει μόνη της «μπάλα» όσον αφορά τα video games με θέμα το hockey επί πάγου, αναγκάζοντας την 2K να εγκαταλείψει το δικό της franchise και να βελτιώνει κάθε χρόνο τον τίτλο. Ένα θέμα που τίθεται προς συζήτηση είναι κατά πόσο μια τέτοια πρόταση είναι σε θέση να δελεάσει την αγορά της Ευρώπης, αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη, όταν ένα παιχνίδι είναι τόσο διασκεδαστικό και καλοφτιαγμένο, οποιοδήποτε άθλημα και αν εξομοιώνει, μια δοκιμή επιβάλλεται.

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1