Resident Evil: Revelations 2

by Παύλος Κρούστης on 27 Μαρτίου 2015

Το πρώτο επεισόδιο του Resident Evil: Revelations 2, όπως διαβάσατε, δε μας ενθουσίασε και ιδιαίτερα. Η χρήση του επεισοδιακού μοντέλου, φάνηκε στον Χρήστο ελαφρώς άστοχη, ενώ το low budget του εγχειρήματος φαίνεται διάχυτο παντού. Παρόλα αυτά εκτιμήσαμε ιδιαίτερα το Raid Mode και κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία που έχει να παρουσιάσει ο τίτλος. Λόγω του επεισοδιακού περιεχομένου, προτιμήσαμε τελικά, μετά απ' αυτήν την πρώτη ματιά, να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η διανομή του τίτλου και να το εξετάσουμε εξ ολοκλήρου. Βελτιώθηκε λοιπόν η άποψή μας σε σχέση με το πρώτο επεισόδιο;

Η αλήθεια είναι ότι... ναι, βελτιώθηκε. Κυρίως λόγω της πολύ καλής ροής και της καλύτερης ποικιλίας από το τρίτο επεισόδιο και μετά. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως. Το πρώτο Resident Evil: Revelations είχε επαναφέρει το "survival horror" στοιχείο στη σειρά, αλλά η Capcom το είχε επιλέξει να είναι το outsider. Κυκλοφόρησε στην αρχή ως αποκλειστικότητα για το 3DS και έπειτα από την επιτυχία του, η εταιρεία αποφάσισε να το μεταφέρει και στις οικιακές κονσόλες. Απέσπασε αρκετά καλές κριτικές, αλλά η φύση του ως port από φορητή κονσόλα δεν το άφησε να λάμψει. Παρόλα αυτά διατήρησε ένα κρύο και σκοτεινό περιβάλλον σε συνδυασμό με ένα αρκετά ενδιαφέρον σενάριο και ευκολίες στη μάχη, ώστε να φρεσκαριστεί ο survival horror τομέας του, αλλά χωρίς να γίνει τόσο action όσο τo main series. Η είδηση της κυκλοφορίας του 2 έσκασε χαρμόσυνα στα αυτιά μας, καθώς περιμέναμε επιτέλους να δούμε το big budget sequel. Δεν έγινε ακριβώς αυτό...

RESIDENT EVIL REVELATIONS 2_20150310005337

Το ένα από τα δύο πρωταγωνιστικά ζευγάρια: ο Barry και η Natalia.

Η Capcom αποφάσισε αρχές αυτής της χρονιάς να μας δώσει 2 τίτλους Resident Evil. Την πολυαναμενόμενη HD επανέκδοση του πρώτου Resident Evil (χαμηλό κόστος παραγωγής) και το sequel του Revelations σε επεισοδιακό μοντέλο (πειραματισμοί και μέτριο κόστος παραγωγής). Φήμες λένε ότι μπορεί φέτος να δούμε και το επόμενο μεγάλο μέλος της σειράς. Πολλά τα έξοδα, το καταλαβαίνουμε. Απλά θα ευχόμασταν οι περικοπές να γίνονταν αλλού και όχι εδώ.

Το Revelations 2 χωρίστηκε σε 4 ίσα μέρη και μοιράστηκε στο κοινό με διαφορά εβδομάδας, όπως συνηθίζεται και στην τηλεόραση, αλλά είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο και στη βιομηχανία των games. Το τελικό προϊόν θυμίζει πολύ τη δομή του πρώτου Revelations, αφού και εκείνο είχε χωρισμένα κεφάλαια με τηλεοπτικό τρόπο, παρά το γεγονός ότι ήταν ένα ενιαίο προϊόν. Η τηλεοπτική αυτή τακτική σε συνδυασμό με κάποια ενδιαφέροντα cliffhangers του σεναρίου βοηθούν το θεατή να μη χάσει το ενδιαφέρον του. Ιδανικά, να αγοράσει και το επόμενο επεισόδιο. Εναλλακτικά η Capcom προσέφερε και retail (Blu-ray) έκδοση για τους υπόλοιπους που δεν ενδιαφέρονται για το επεισοδιακό μοντέλο ή θέλουν να έχουν κάτι απτό στα χέρια τους. Ας δούμε τι ακριβώς προσφέρει ο τίτλος.

Σενάριο

Βρισκόμαστε χρονικά ανάμεσα στα γεγονότα του Resident Evil 5 και του 6. Το παιχνίδι ξεκινά με την εταιρεία Terra Save να διοργανώνει μια συνάντηση. Η Terra Save είναι μια φιλανθρωπική εταιρεία, που σκοπό έχει να καταπνίξει την τρομοκρατία που βασίζεται στα βιοχημικά. Μέλος της αποτελεί η Claire Redfield, αδερφή του Chris Redfield, και πρωταγωνίστρια στο Resident Evil 2 και Resident Evil: Code Veronica. Συνάδελφός της είναι η Moira Burton, κόρη του μοναδικού "Jill-Sandwich-Ατακαδόρου" Barry Burton με το Magnum. Η Moira και η Claire πέφτουν θύματα απαγωγής από μια στρατιωτική απ' ό,τι φαίνεται οργάνωση και ξυπνούν σε μια φυλακή με ένα βραχιόλι στο χέρι, το οποίο ανάλογα με τα επίπεδα του φόβου τους αλλάζει και χρώματα. Επίσης έχει ένα ηχειάκι από το οποίο τους μιλά μια άγνωστη γυναικεία φωνή, που αυτοαποκαλείται Overseer και απαγγέλλει Kafka. Σκεφθείτε... Saw. Με το τέλος του πρώτου επεισοδίου για το πρώτο ζευγάρι, ανακαλύπτουμε (όλοι μαζί) ότι οι 2 τους είναι σε ένα ακατοίκητο (από normal κόσμο) νησί.

Σε εκείνο το σημείο αλλάζουμε πλάνα και βλέπουμε τον παλαίμαχο Barry (που έχουμε να δούμε από το πρώτο Resident Evil με guest εμφανίσεις αργότερα) να καταφθάνει στο νησί, ψάχνοντας την κόρη του. Αντί αυτής, στην παραλία που αράζει, βρίσκει μια άλλη κοπέλα, πολύ μικρότερη από την κόρη του, την Natalia. Το συγκεκριμένο κοριτσάκι πάσχει από κάποια μορφή αμνησίας και ο Barry δεν μπορεί να την αφήσει μόνη της αβοήθητη κι έτσι την παίρνει μαζί του.

Το κάθε επεισόδιο του Revelations 2 αποτελείται από 2 μέρη: ένα όπου βλέπουμε τις εξελίξεις στην ιστορία της Claire και της Moira και ένα όπου έχουμε τον Barry και τη Natalia. Το κάθε επεισόδιο διαρκεί περίπου 2 ώρες, με μία ώρα χονδρικά να εστιάζει στο κάθε ζευγάρι. Το τρίτο από τα τέσσερα επεισόδια έχει περίπου 2 ώρες για την Claire και την Moira και κατά συνέπεια είναι λίγο μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα, ενώ το τελευταίο έχει λίγο λιγότερο Claire-Moira και περισσότερο Barry-Natalia.

Η τακτική των επεισοδίων έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν και από την ίδια σειρά. Όπως και στο πρώτο Revelations, το τέλος του κάθε επεισοδίου έχει να μας κάνει και μια "αποκάλυψη" ("revelation"). Η συγκεκριμένη συνταγή λειτουργεί αρκετά καλά και κρατά το ενδιαφέρον με παρόμοιο τρόπο, όπως οι τηλεοπτικές σειρές προσπαθούν να κρατήσουν τον θεατή. Στην αρχή οι εξελίξεις θα είναι πιο μυστήριες, καθώς δε θα γνωρίζετε τίποτα απολύτως. Μετά το τέλος του δεύτερου επεισοδίου όμως γίνεται κάτι που αλλάζει τελείως την οπτική σας για το σενάριο.

Ο τίτλος χρησιμοποιεί διάφορα εξειδικευμένα τεχνάσματα για να πει μια ιστορία από διάφορες οπτικές. Είναι ένα αρκετά έξυπνο concept και αν δεν ήταν καλογραμμένο, δε θα μπορούσε να σταθεί. Ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα και εκτιμάμε το γεγονός ότι μέχρι και λίγο πριν το τέλος, είχε ιδέες, ώστε να δικαιώσει και την co-op μορφή του, αλλά και κατάφερε να μας κάνει να το δούμε με άλλο μάτι απ' ότι στην αρχή. Δυστυχώς, η βάση του σεναρίου είναι πάλι ένας ιός, με άλλα χαρακτηριστικά, πειράματα και κλασικό Resident Evil.

Στα άσχημα δυστυχώς της ιστορίας έγκειται και το στυλ του, το οποίο διατηρεί το γνωστό ύφος της σειράς Resident Evil. Κλισέ ατάκες δοσμένες με παράταιρο τρόπο δείχνουν ότι οι Ιάπωνες φίλοι μας προσπαθούν να κάνουν πιο θεμιτό το σενάριο στο δυτικό κοινό. Αυτό το άβολο στυλ που έχουν όλες οι ιαπωνικές παραγωγές, που προσπαθούν να μιμηθούν Hollywood, αρπάζοντας τα χειρότερα στοιχεία από αυτό. Cheesy μέχρι ανατριχίλας και ατάκες, οι οποίες κάνουν το "Jill Sandwich" και το "You, the Master of Unlocking" να ακούγονται γοητευτικά.Τουλάχιστον τότε ακούγονταν αθώα αυτά και διατηρούσαν ένα δικό τους στυλ. Τώρα είναι απλά κακόγουστα και η προσπάθεια για τη μίμηση εκείνου του ύφους είναι απλά ντροπιαστική. Μακάρι να χρησιμοποιούσαν για τη σειρά κάποιον επαγγελματία σεναριογράφο επιτέλους. Είναι απ' τα μελανά στοιχεία όλης της σειράς.

Gameplay

To Revelations 2 "περπατά" στα χνάρια του προκατόχου του, διατηρώντας ίδια μάχη με ίδια αίσθηση και κάποιες μικρο-αλλαγές, ενώ παρουσιάζει το στοιχείο, που θα έπρεπε να υπάρχει από τον προηγούμενο τίτλο και δεν είναι άλλο από το Co-Op. Για κακή μας τύχη, η Capcom αποφάσισε ότι δε θα ασχοληθεί με το Online Co-Op, αλλά μόνο το τοπικό μέσω Split Screen. O τίτλος βάζει τρικλοποδιά στον εαυτό του. Ένα στοιχείο τόσο σημαντικό και όμως λείπει από το Campaign. Στο Raid Mode θα προστεθεί λίγο αργότερα μέσω update. Όλο το παιχνίδι είναι βασισμένο στον έλεγχο δύο χαρακτήρων ανά πάσα στιγμή. Και στα 2 ζευγάρια που θα ελέγξετε, ο ένας είναι ο χαρακτήρας με τα όπλα και ο άλλος με το gadget/βοηθητικό χαρακτηριστικό. Αν παίζετε μόνοι σας, σε πολλά σημεία θα χρειαστεί να αλλάξετε χαρακτήρα ή να δώσετε οδηγίες στο συνεργάτη σας. Αλλάζετε χαρακτήρα πατώντας το "Δ" (PS3/PS4) και κρατώντας το "Δ" και πατώντας πάνω ή κάτω, τους δηλώνετε ότι θέλετε να σας ακολουθήσουν ή να μείνουν εκεί που είναι. Όλα αυτά στο συνεργατικό παιχνίδι είναι θέμα απλής συνεννόησης. Στο single player, μπορεί να χρειαστείτε λίγη υπομονή για να καταφέρετε αυτό που θέλετε.

Οι Moira βοηθά την Claire κρατώντας έναν φακό (ενώ έχει και έναν λοστό που θα φανεί χρήσιμος για το άνοιγμα πορτών και κιβωτίων). Με αυτόν μπορεί να εστιάζει σε συγκεκριμένο σημείο ή απλώς να φωτίζει. Η εστίαση γίνεται με παρόμοιο τρόπο, όπως στο Alan Wake και μπορεί είτε να σας εμφανίσει αντικείμενα στο περιβάλλον, σε διάφορες γωνίες, κλπ. είτε, να σας βοηθήσει να βρείτε τα collectibles (καθώς κάποια φαίνονται μόνο με φακό), είτε τέλος να σας βοηθήσει να ζαλίσετε τους αντιπάλους σας, ώστε να τους ρίξετε μετά στο πάτωμα με ένα χτύπημα από κοντά. Η Natalia από την άλλη, βοηθά τον Barry με τη διαίσθησή της, καθώς εμφανίζονται σε μορφή χρωματιστού καπνού οι αντίπαλοί σας πίσω από τοίχους. Επιπλέον μπορεί να μεταβεί σε χώρους με στενά περάσματα και να βρει συγκεκριμένα μυστικά. Κατά τη διάρκεια των μαχών, οι εχθροί θα επιτίθενται και στους 2 από το κάθε ζευγάρι. Ο βοηθητικός χαρακτήρας όμως (Moira / Natalia) έχει ζωή, που αναπληρώνεται, ενώ ο βασικός όχι, οπότε θα πρέπει να προσέχετε κυρίως τον Barry και την Claire, καθώς αν πέσουν, πάμε σε Game Over, ενώ αν πέσουν οι βοηθητικοί, μπορείτε να τους σηκώσετε.

Έχετε στη διάθεσή σας όπλα, τα οποία αναβαθμίζονται, βόμβες αυτοσχέδιες που τις φτιάχνετε με μπουκάλια και άλλα υλικά που θα βρείτε, φυτά, που αναπληρώνουν την ενέργειά σας και άλλα. Ποικιλία υπάρχει και στους τύπους βόμβας, αλλά και στον τρόπο που ιατρεύεστε. Κάποιοι εχθροί αν σας χτυπήσουν, σας προκαλούν αιμορραγία (που καταλαβαίνετε από την ειδική σήμανση στην οθόνη), ενώ άλλοι σας τυφλώνουν. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό τύπο γιατρειάς στην κάθε περίπτωση. Οι εχθροί σας είναι πολλοί και οι επιθέσεις τους ποικίλουν. Όλοι είναι βασισμένοι στην ίδια αρχή: αν έχουν κάποιο πορτοκαλί καρούμπαλο, πυροβολείτε αυτό, καθώς είναι η Αχίλλειος Πτέρνα τους. Αν όχι, τους πυροβολείτε, μέχρι να εμφανιστεί κάτι τέτοιο. Θα δείτε πολλά είδη απλών εχθρών, ζομποειδών, μεσαίων-τούμπανων με βαριές επιθέσεις, sub-bosses, όπως οι τύποι που πετούν τις βόμβες και τέλος τα bosses του τίτλου, που οφείλουμε να πούμε ότι μας άφησαν το στίγμα τους (μερικοί από αυτούς). Τα όπλα που θα έχετε στη διάθεσή σας είναι πολλά: πιστόλια, καραμπίνες, sniper rifles, αυτόματα, κλπ. και όλα μπορείτε να τα αναβαθμίζετε με κομμάτια που θα βρίσκετε συνήθως σε μυστικά μέρη.

Στις μάχες, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε αρκετά και τις melee επιθέσεις, όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς (ειδικότερα τα τελευταία), καθώς οι σφαίρες θα σας χρειαστούν για κάποιο boss αργότερα ή κάποιον πιο δυνατό εχθρό. Ένα νέο στοιχείο που προστέθηκε είναι αυτό του Stealth. Πλέον σε αρκετά σημεία θα μπορέσετε να αποφύγετε το μακελειό, απλά οπλισμένοι με την υπομονή σας και ένα μαχαίρι ή λοστό. Τα stealth kills είναι one-hit kills, οπότε σας βολεύουν σε κάθε περίπτωση, όταν αυτό είναι εφικτό. Ο τίτλος διατηρεί μια ωραία συνταγή από εξερεύνηση σε ποικιλόμορφα μέρη (παρά το αρκετό backtracking, καθώς μπορεί να εξερευνάτε τα ίδια μέρη και με την Claire και με τον Barry), μάχες στρατηγικές με μεγάλη ποικιλία στα όπλα σας και στον τρόπο που θα τις αντιμετωπίσετε, ενώ τα puzzles θα σας βάλουν να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες και των 4 χαρακτήρων σας. Επιπρόσθετα, ολοκληρώνοντας τα επεισόδια και συγκεκριμένες πράξεις, θα μπορείτε να κερδίζετε πόντους, ώστε να ξεκλειδώνετε αναβαθμίσεις, όπως μεγαλύτερη ζημιά, ενέργεια, κλπ. Υπάρχει ένα τεράστιο δέντρο με αυτές, το οποίο θα μπορείτε να το ολοκληρώσετε μόνο μετά από πολλά playthroughs, αλλά είναι εκεί για να σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Ειδικότερα για τα μεγαλύτερα επίπεδα δυσκολίας.

Το Raid Mode είναι το έταιρο mode του τίτλου, μετά το campaign. Σε αυτό, σας δίνεται ένα χρονικό περιθώριο, είτε όχι για να ολοκληρώσετε μια συγκεκριμένη διαδρομή σε πίστες που συνήθως δεν υπάρχουν στο βασικό campaign, σκοτώνοντας συγκεκριμένους εχθρούς. Όλο το σύστημα βασίζεται στην ολοκλήρωση των πιστών, στην επιβράβευση με αντικείμενα και στο levelling up του χαρακτήρα σας. Διαθέτει περισσότερο βάθος απ' ό,τι στο προηγούμενο παιχνίδι, καθώς εδώ υπάρχουν επιπλέον χαρακτηριστικά για τις αναβαθμίσεις, αλλά και για τα skills που κερδίζετε.

Τεχνικός Τομέας

Τεχνικά ο τίτλος δε στέκεται πολύ καλά στη νέα γενιά. Ενώ το framerate είναι υψηλό (άνω των 40fps), έχουμε μικρή οπτική λεπτομέρεια και τεχνικές που χρησιμοποιούνταν στην προηγούμενη γενιά. Τα animations είναι τα χειρότερα, καθώς φαίνονται ιδιαίτερα "πλαστικά" και το lip sync ανύπαρκτο. Ενώ στο πρώτο Revelations υπήρχε η "δικαιολογία" ότι προερχόταν από παιχνίδι του 3DS, δυστυχώς εδώ, πέρα από το χαμηλό budget, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Τα μοντέλα των πρωταγωνιστών θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη λεπτομέρεια, αν και δεν είναι άσχημα. Κάποιοι εχθροί επίσης. Μην περιμένετε να δείτε tesselation κλπ. Το εφέ της φωτιάς μας έκανε εντύπωση. O φωτισμός έχει ένα ενδιαφέρον και έχει χρησιμοποιηθεί έξυπνα και προσθέτει στην αρτιστικότητα, ενώ τα περιβάλλοντα έχουν αρκετή ποικιλία. Δυστυχώς, πολλά textures είναι με τη μισή ανάλυση από αυτή που θα έπρεπε να έχουν, υπάρχουν πολλά προβλήματα με το Collision System, ενώ γενικότερα δε θα εντοπίσετε λεπτομέρειες στους χώρους. Γενικότερα μικρές βελτιώσεις σε αυτό το κομμάτι σε σχέση με το πρώτο Revelations. Ευτυχώς πολλές σκηνές τις βλέπουμε μέσω full motion videos, το οποίο επιτρέπει καλύτερα αποτελέσματα, παρά το σχετικά χαμηλό bitrate αυτών.

Ο ήχος κυμαίνεται δυστυχώς και αυτός σε μέτρια επίπεδα, με τα εφέ των όπλων να έχουν τον ίδιο κούφιο και αδύναμο ήχο, που είχαν και στο προηγούμενο παιχνίδι. Οι ομιλίες ακούγονται καλά και οι ηθοποιοί κάνουν ό,τι μπορούν με αυτές τις ατάκες. Η μουσική είναι αυτή που δίνει την αίσθηση τελικώς του B-Movie, ενώ στην πορεία συνειδητοποιούμε ότι το υποστηρίζουν και πολλά άλλα στοιχεία του τίτλου. Ακούσια ή εκούσια, το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερα στυλάτο, αλλά είναι Resident Evil... Που σημαίνει ότι θα μας ικανοποιήσει με άλλα πράγματα, όπως οι μάχες, τα bosses και η εξερεύνηση.

O χειρισμός είναι άμεσος, αλλά όχι πολύ ακριβής. Στο τρέξιμο και στις στροφές θα αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα, μιας και το "Χ" είναι το κουμπί για το Sprint. Η στόχευση δε, είναι ακριβώς όπως στο προηγούμενο Revelations: άβολη. Το ζουμάρισμα, καθώς πατάτε το L2 για να σημαδέψετε, προκαλεί μεγαλύτερο φόβο απ' ότι θα έπρεπε, αν και συνηθίζεται όσο προχωράτε. Η ΑΙ ευτυχώς είναι αρκετά ικανοποιητική, αν και δεν έχει αυτό το κάτι παραπάνω, που θα έλυνε πολλά προβλήματα. Λειτουργεί όμως συνήθως όπως πρέπει, όταν δεν κολλάει πίσω από κάποια πόρτα. Ακούει τις εντολές, αμύνεται, επιτίθεται (αν έχετε το κατάλληλο skill) και αποφεύγει παγίδες και κινδύνους. Επίσης χρησιμοποιεί και θεραπευτικά μέσα σε εσάς, αυτοματοποιώντας λίγο την κατάσταση.

Γενικά

To Resident Evil: Revelations 2 κυκλοφόρησε σε 2 εκδόσεις. Μία ψηφιακή σε 4 επεισόδια και μία σε retail. Εμείς εξετάζουμε τη δεύτερη, η οποία κοστίζει περίπου 50 ευρώ έναντι της πρώτης που αν θέλετε να αγοράσετε τα πάντα, κοστίζει 25 ευρώ με το "Complete Season" πακέτο. Απ' όσο μπορούμε να εντοπίσουμε, η μόνη διαφορά είναι ο χαρακτήρας Albert Wesker για την Retail έκδοση μόνο. Ίσως και κάποια alternative costumes, τα οποία όμως και πάλι δεν δικαιολογούν τη διαφορά στην τιμή.

Όλα τα υπόλοιπα προσφέρονται μέσω της ψηφιακής έκδοσης στα 25 ευρώ (Complete Season), το οποίο περιλαμβάνει τα 4 βασικά επεισόδια, 2 έξτρα επεισόδια, τον χαρακτήρα HUNK για το Raid Mode και 4 επιπλέον πίστες (από παλιότερα Resident Evil) για το Raid Mode και πάλι. Αυτήν την έκδοση μπορούμε να την προτείνουμε σίγουρα. Η αντοχή στο χρόνο που έχει ο τίτλος είναι τεράστια. Σας δίνει badges για να ολοκληρώσετε συγκεκριμένους στόχους σε κάθε επεισόδιο και μετά σας δίνει και έξτρα modes, όπως πχ. να το ολοκληρώσετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ή χωρίς να βλέπετε τους εχθρούς. Αν αφήσουμε το Campaign (+ τα 2 extra episodes) και πάμε στο Raid, το οποίο περιλαμβάνει 8/9 Gauntlents για 3 βαθμίδες δυσκολίας, το καθένα απ' τα οποία έχει μπόλικες αποστολές και πρέπει να μαζέψετε όλα τα μετάλλια, τότε μιλάμε για διάρκεια. Πόσο μάλλον όταν προσθέτουμε στην εικόνα και τα online στοιχεία, όπως τα daily missions ή το online co-op, που θα προστεθεί.

Τα 2 extra επεισόδια αφορούν το ένα την Moira και το άλλο την Natalia. Το πρώτο σας δίνει κάτι ανάμεσα σε Raid Mode και Campaign, καθώς σας τοποθετεί με συγκεκριμένους στόχους (όπως να σκοτώσετε ζώα για φαγητό), ενώ προσθέτει πολύ δύσκολες μάχες στο παιχνίδι. Το Little Miss (της Natalia) είναι βασισμένο όλο στο stealth και αρκετά πιο βαρετό θα λέγαμε. Η τιμή τους είναι στα 5 ευρώ περίπου, οπότε δεν είναι ακριβά, αν κάποιος θέλει τα έξτρα, αλλά θα προτείναμε και πάλι την έκδοση στα 25 ευρώ, που συμπεριλαμβάνει τα πάντα.

Ο Barry προστατεύει τη Natalia.

Ο Barry προστατεύει τη Natalia.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Capcom στη χώρα μας, CD Media, για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Resident Evil: Revelations 2

Author

Παύλος Κρούστης

Developer

Capcom

Publisher

Capcom

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PS3 / PS4 / Xbox 360 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

20 Μαρτίου 2015

Είδος

Survival horror, Third Person Shooter

PEGI

18

Θετικά

+ Οι "αποκαλύψεις" κρατούν το ενδιαφέρον
+ Το τρίτο επεισόδιο ανεβάζει τον πήχη
+ Τεράστια αντοχή στο χρόνο
+ Το Raid Mode εθίζει
+ Ενδιαφέρουσες ιδέες για co-op

Αρνητικά

- Έλλειψη online co-op
- Cheesy και ανατριχιαστικές ατάκες
- Αισθητική B-movie
- Παραγωγή low budget

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
Συνοψίζοντας

To Resident Evil: Revelations 2 παραμένει πιστό στη συνταγή του προκατόχου του, το οποίο θέλει τα "Revelations" πιο... survival horror. Το σενάριο είναι στα κλασικά χνάρια της ποιότητας της σειράς, αλλά πλασάρεται όμορφα σε επεισοδιακό περιεχόμενο και καταφέρνει να διατηρήσει το ενδιαφέρον του παίκτη. Οι καινοτομίες του έγκεινται στο co-op σύστημα, το οποίο και θα ήταν εξαιρετικό, αν υπήρχε η δυνατότητα για online παιχνίδι, κάτι το οποίο λάμπει δια της απουσίας του.

Το κατώτερο budget της ανάπτυξής του συγκριτικά με τα βασικά μέλη της σειράς δυστυχώς δεν μπορεί να κρυφτεί, καθώς μπλέκεται πολλές φορές με το immersion σας. Σε συνδυασμό με την όλη B-Movie αισθητική μας διασκεδάζει, αλλά ταυτόχρονα μας απογοητεύει. Ακόμα μεγαλύτερη απορία προκαλεί το μοντέλο πώλησης του συγκεκριμένου τίτλου. Εμείς προτείνουμε την ψηφιακή complete season στα €24,99. Είναι η καλύτερη επιλογή και αξίζει τα χρήματα αυτά, ενώ η retail έκδοση στα €49,90 δυστυχώς δεν δικαιολογεί την τιμή της.

Πρόκειται για έναν αξιόλογο τίτλο, με καλές βάσεις και διάρκεια, αλλά πολύ φτωχό περιτύλιγμα όμως, το οποίο δυστυχώς έχει επιπτώσεις και στην εμπειρία που αποκομίζει ο παίκτης. Στα 25 ευρώ αποδίδει όπως πρέπει και οι fans της σειράς πρέπει να το τσεκάρουν οπωσδήποτε.

7.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
50%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
50%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1