Saints Row: Gat Out of Hell

by Βαγγέλης Λερός on 24 Ιανουαρίου 2015

Η σειρά Saints Row έχει αλλάξει αρκετά με την πάροδο των χρόνων. Ξεκινώντας περισσότερο σαν ένα rip-off, ένας κλώνος του πιο επιτυχημένου sandbox game στην ιστορία, του Grand Theft Auto, κατέληξε από το Saints Row: The Third και μετά, να είναι ένα κωμικό παιχνίδι πρωτίστως. Για να μην παρεξηγηθώ, η καφρίλα υπήρχε πάντα στην σειρά, κρίνοντας από τα όπλα, την ανύπαρκτη σοβαρότητα των διαλόγων και του σεναρίου. Ωστόσο καθώς τα χρόνια περνούσαν, το παιχνίδι απέκτησε καινούρια ταυτότητα, ακόμα πιο κωμική και πλέον τα entries μοιάζουν περισσότερο με πιπεράτα sitcoms της Αμερικάνικης τηλεόρασης. Και φυσικά, όταν έχεις την δυνατότητα να κολλήσεις ένα αυτοκόλλητο "PEGI 18" στο εξώφυλλο και να μη μπορεί κανείς να σου ασκήσει λογοκρισία για το περιεχόμενο του τίτλου, τότε ναι, ας πάει στα κομμάτια η σοβαρότητα. Let there be humor!

Το Gat Out of Hell είναι ένα standalone-expansion για το Saints Row IV. Όμως, αντί για τον ρόλο του "Boss" - του Προέδρου που είχαμε δημιουργήσει στο IV και κάναμε μπάχαλο τον κόσμο - παίζουμε σαν Johnny Gat και Kinzie Kensington. Το σενάριο, όπως μας έχει συνηθίσει η σειρά, δεν χρειάζεται να κρυφτεί πίσω από βαθιά νοήματα και ψαγμένες ιδέες. Ο Διάολος απαγάγει το Boss σκοπεύοντας να τον παντρέψει με την κόρη του, Jezebel. Θέλει τον άνθρωπο που έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο χάος στον πλανήτη και την ανθρωπότητα, δίπλα στην πολυαγαπημένη του κόρη. Simple as that. Τι δεν καταλαβαίνετε;

Και κάπως έτσι, οδηγούμαστε σε μια αποστολή διάσωσης στα έγκατα της κόλασης, όπου συναντάμε έναν παραδόξως οργανωμένο και λειτουργικό πολιτισμό, με ουρανοξύστες, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, νεκρούς να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια, δαίμονες-μπάτσους να επιβάλουν την τάξη και άλλα πολλά... τα πάντα εμπνευσμένα από τα στερεότυπα που υπάρχουν για την πιθανή μορφή του κάτω κόσμου. Εννοείται πως η καφρίλα κυριαρχεί για ακόμη μια φορά, με το γέλιο να έρχεται από τις πινακίδες που συναντάμε στον δρόμο, μέχρι γνωστές φυσιογνωμίες των τεχνών και όχι μόνο, που έχουν καταλήξει στην κόλαση και τους συναντάμε κατά το ταξίδι μας. Δεν θα κάνω ειδικές αναφορές γιατί πιστεύω πως ένας από τους λόγους που μπορεί να σας κάνουν να αγαπήσετε το GOH, είναι αυτές οι σπίθες έξυπνου χιούμορ και καφρίλας. Οπότε θα σας αφήσω να το χαρείτε μόνοι σας.

Περνώντας στο κυρίως πρόβλημα του παιχνιδιού, έχουμε την απουσία σεναριογραφημένων αποστολών. Ο στόχος αφού βρεθούμε στην κόλαση, είναι να προκαλέσουμε τον Διάολο με τις πράξεις μας, ώστε να παρουσιαστεί μπροστά μας και να τον αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν -σχεδόν καθόλου- main story missions, παρά μόνο mini-objectives, που μας δίνονται σε μια λίστα στο μενού, μέσα από τα οποία συγκεντρώνουμε "πόντους" κακής συμπεριφοράς (κάτι σαν τα κουπόνια του Καρφούρ). Κάποιοι θα πουν πως το παραπάνω μοτίβο υπήρχε και στο Saints Row IV, αλλά να τους θυμίσω πως εκεί συνέβαινε παράλληλα με την εξέλιξη των main mission. Κάτι που εδώ δεν γίνεται. Και αυτό είναι κακό.

Εν απουσία main story, η προσοχή μας στρέφεται στο open world στοιχείο. Το οποίο αφού επικρατεί, πρέπει και να κλέβει την παράσταση, αν θέλει το παιχνίδι να κρατήσει το κοινό του. Ευτυχώς, έχουμε την προσθήκη μιας νέας λειτουργίας, μιας νέας ικανότητας θα έλεγα, εκείνης του να πετάμε. Στο IV μπορούσαμε να κάνουμε glide στον αέρα, αλλά στο GOH μπορούμε να πετάμε για χιλιόμετρα, έχοντας πάρει σαν δώρο πολύ νωρίς στο παιχνίδι τα φτερά του έκπτωτου αγγέλου που απήγαγε τον αρχηγό... Με την δυνατότητα να πετάτε, το παιχνίδι σας δίνει πρόσβαση σε νέα σημεία και προσφέρει νέο αέρα στον χειρισμό του παιχνιδιού, φέρνοντας την εμπειρία πιο κοντά σε Infamous, Prototype ή κάτι παρόμοιο.

Στον τομέα των γραφικών και του ήχου, μην περιμένετε να εντυπωσιαστείτε, εκτός αν το Saints Row IV υπήρξε ποτέ βάλσαμο για τα μάτια σας. Τουλάχιστον στο PC το αποτέλεσμα δεν διαφέρει από του προκατόχου του, αναμενόμενο, μιας και χρησιμοποιούν ίδια μηχανή γραφικών. Οι μουσικές επιλογές και ο ήχος κατά περίσταση φέρνουν γέλιο και δείχνουν πως οι επιλογές έγιναν με αυτά τα κριτήρια

.

Το Shooting System παραμένει ίδιο, ενώ έχουμε κάποιες προσθήκες στο οπλοστάσιο, όπως ένας καναπές με ενσωματωμένα πολυβόλα, ένα όπλο που πετάει βατράχια κλπ. Γενικά, το combat system του Saints Row ποτέ δεν ήταν το δυνατό του σημείο. Έφερνε όμως πάντα την ισορροπία με την ποικιλία σε επιλογές και τους αστείους τρόπους που είχαμε στην διάθεση μας για να σκορπίσουμε τον θάνατο.

Τέλος το παιχνίδι μας δίνει τη δυνατότητα Multiplayer Co-Op, που ίσως ενδιαφέρει αρκετούς gamers που αρέσκονται στο συνεργατικό παιχνίδι.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε απ' την επίσημη αντιπροσωπεία της Deep Silver στη χώρα μας, Enarxis Dynamic Media, για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Saints Row: Gat Out of Hell

Συντάκτης
24 Ιανουαρίου 2015
Developer

Volition Inc.

Publisher

Deep Silver

Διανομή

Enarxis Dynamic Media

Πλατφόρμες

PC / PS3 / PS4 / Xbox 360 / Xbox One

Tested on

PC

Κυκλοφορία

20 Ιανουαρίου 2015

Είδος

Action - Adventure - Open World

PEGI

18

Θετικά

+ Καυστικό, ανήθικο χιούμορ

+ Η προσθήκη του Fly System

Αρνητικά

- Απουσία των Story Mission

- Μέγεθος / Διάρκεια

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.5
Συνοψίζοντας

Το Saints Row: Gat Out of Hell, είναι ένα expansion σε μέγεθος expansion, με τιμή expansion. Θα σας πάρει γύρω στις 5 ώρες να το τερματίσετε και ίσως να σας κουράσει αν ζητάτε ένα παιχνίδι με σενάριο και immersive κόσμο. Το ολοκληρωτικό re-skin στο universe του Saint Row: IV θα σας τραβήξει την προσοχή, αλλά δεν θα αργήσετε να ζητήσετε το κάτι παραπάνω. Μπόλικο γέλιο, λίγη ουσία, αλλά η σειρά δεν υποσχέθηκε ποτέ κάτι παραπάνω.

6.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
100%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1