Samurai Warriors 4

Ακονίστε τα σπαθιά σας
by Γιώργος Νανάκης on 20 Οκτωβρίου 2014

Η Koei Tecmo αποτελεί εγγύηση στα hack and slash παιχνίδια και μας έχει χαρίσει αρκετά δυνατούς τίτλους που αφορούν αυτό το είδος: από τη σειρά Dynasty Warriors μέχρι το πρόσφατο Hyrule Warriors. Η σειρά Samurai Warriors βασίζεται ουσιαστικά και αυτή στην λογική των Dynasty Warriors και ένεκα των 10 χρόνων που συμπληρώνονται από την κυκλοφορία του πρώτου τίτλου, η εταιρία κυκλοφορεί το τέταρτο σε σειρά παιχνίδι που βασίζεται πάνω σε αυτό την σειρά. Το Samurai Warriors, μπορεί ως τίτλος να μην έχει την ίδια βαρύτητα που η ίδια εταιρία έχει δώσει στα Dynasty Warriors – τα οποία απαριθμούν 8 συνέχειες και συνεχίζουν- αποτελούν όμως μία αξιοπρεπή σειρά από μόνα τους και με τον καιρό έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό.

SAMURAI_WARRIORS_4_20141010005753.jpg

Κοινός άξονας λογικής σε όλα τα παιχνίδια hack and slash είναι η εξόντωση εκατοντάδων εχθρών μέχρι την επίτευξη κάποιων συγκεκριμένων στόχων. To Samurai Warriors 4 σίγουρα δεν αποτελεί την εξαίρεση, αποτελεί όμως ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν αφορά μόνο αυτό. Ο τίτλος προσφέρει ουσιαστικά 3 Game Modes: Story Mode, Free mode, Chronicle Mode. Το Story Mode ακολουθεί την κλασική συνταγή των προηγούμενων τίτλων Samurai Warriors. Κύρια διαφοροποίηση από τους προηγούμενους τίτλους είναι ότι το παιχνίδι δεν ακολουθεί την ιστορία ενός μόνο ήρωα. Αφού επιλέξετε κεφάλαιο με το οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε, εν συνεχεία επιλέγετε 2 χαρακτήρες - τους οποίους μπορείτε να ελέγχετε κατά βούληση εναλλάξ- και σας ανατίθενται ορισμένες αποστολές που πρέπει να εκτελεστούν σε συγκριμένο χρονικό διάστημα.

Κάθε κεφάλαιο αποτελείται από πίστες, χωρίς όμως να υπάρχει ομοιομορφία και δίκαιη μοιρασιά καθώς συναντήσαμε και κεφάλαια με μόνο 3 πίστες ενώ κατά μέσο όρο η πλειοψηφία έχει 5-6 πίστες. Κάθε αποστολή που αναλαμβάνετε σας αναθέτει να φέρετε εις πέρας κάποιον συγκεκριμένο σκοπό μεταξύ των οποίων να σκοτώσετε κάποιον συγκεκριμένο οπλαρχηγό, να προστατέψετε κάποιο συγκεκριμένο σημείο από εχθρικές δυνάμεις είτε να εξοντώσετε συγκεκριμένο αριθμό εχθρών. Όλα αυτά πάντα υπό την πίεση του χρόνου. Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε όμως, ανά πάστα στιγμή μπορείτε να δείτε στο χάρτη σας πού πρέπει να κατευθυνθείτε για να πραγματοποιήσετε την αντίστοιχη αποστολή. Στο Free Mode, καλούμαστε να παίξουμε με οποιονδήποτε από τους 55 διαθέσιμους χαρακτήρες οποιαδήποτε αποστολή του story mode επιθυμούμε. Επίσης υπάρχει και το Chronicle Mode που ουσιαστικά θα μπορούσε να αποτελέσει ξεχωριστό παιχνίδι από μόνο του, καθώς αφού επιλέξετε έναν χαρακτήρα, περιπλανείσθε στο χάρτη του παιχνιδιού, αναλαμβάνετε αποστολές από αντίστοιχους οπλαρχηγούς και κερδίζετε την εύνοια τους (είτε όχι) δημιουργώντας ε νέες συμμαχίες, καθώς εξελίσσετε περεταίρω τον χαρακτήρα σας.

SAMURAI_WARRIORS_4_20141019161646.jpg

Χωρίς να θέλουμε να κουράσουμε τον αναγνώστη με περισσότερες λεπτομέρειες και να εμβαθύνουμε περισσότερο στα mode του παιχνιδιού, που ουσιαστικά λίγο πολύ επαναλαμβάνονται με τα προηγούμενα παιχνίδια, θα εστιάσουμε κυρίως στις νέες προσθήκες μιας και το Samurai Warriors απαριθμεί ήδη την 4η συνέχεια του αλλά πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη ότι έχουν προηγηθεί 8 ακόμη παιχνίδια Dynasty Warriors που κατά πάσα πιθανότητα όσοι έχουν ασχοληθεί με το Samurai Warriors, έχουν ασχοληθεί και με αυτά και είναι πλήρως εξοικειωμένοι με το ύφος αυτών των παιχνιδιών. Με λίγα λόγια το gameplay δεν διαφοροποιείται δραματικά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και όσοι ακολουθούν την σειρά ξέρουν τι να περιμένουν πάνω κάτω.

Το παιχνίδι παρόλα αυτά δεν απευθύνεται κατ’ ανάγκη σε συγκεκριμένο κοινό. Με την ίδια ευκολία που κερδίζει τους φανατικούς της σειράς, άλλο τόσο εύκολα καλωσορίζει παίχτες που θα ασχοληθούν πρώτη φορά με αυτό. Νέες προσθήκες είναι η παρουσία 55 διαθέσιμων ηρώων που μπορεί να παίξει κάποιος. Συμπεριλαμβάνονται όλοι οι ήρωες από τα παλαιότερα Samurai Warriors και υπάρχουν και κάποιες νέες προσθήκες. Επίσης μέσω του Dojo mode, το παιχνίδι σας επιτρέπει να φτιάξετε τον δικό σας Samurai Warrior (μέχρι και 20 επιπλέον χαρακτήρες) και να τον χρησιμοποιήσετε είτε στο Free Mode, είτε στο Chronicle Mode και να τον αναβαθμίσετε ανάλογα. Αρνητικό στοιχείο κατά την δημιουργία του χαρακτήρα σας είναι ότι δεν υπάρχει πληθώρα επιλογών και οι διαφοροποιήσεις ανάμεσα στους προς δημιουργία χαρακτήρες είναι λίγες έως ελάχιστες.

SAMURAI_WARRIORS_4_20141010011804.jpg

Σημαντική προσθήκη στο Samurai Warriors είναι ότι κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του Hyper επιθέσεις και Rage Mode και ο παίκτης εκτελεί τις ανάλογες έξτρα κινήσεις εφόσον γεμίσει ο αντίστοιχος μετρητής στο κάτω μέρος της οθόνης. Τα γραφικά δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους και περιορίζονται σε απεικόνιση συγκεκριμένων πόλεων ή πεδιάδων όπου διαδραματίζονται οι μάχες, χωρίς να αποτελούν κάτι ιδιαίτερο οπτικά. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η απεικόνιση χιλιάδων εχθρών στην οθόνη και την ευκολία με την οποία διαχειρίζεται το PS4 όλο αυτό, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή πτώση σε framerate ή οποιοδήποτε σκάλωμα της κονσόλας κατά την εμφάνιση των άπειρων εχθρών ταυτόχρονα. Από την άλλη, όλοι οι εχθροί είναι πανομοιότυποι, δεν υπάρχει καμία ποικιλομορφία και είναι σαν να πολεμάτε χιλιάδες αντίγραφα κλώνων ενός και μόνο στρατιώτη. Μόνη εξαίρεση η παρουσία οπλαρχηγών, που λόγω της μεγαλύτερης ενέργειας ζωής καθώς και πανοπλίας/εξοπλισμού, ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους εχθρούς. Ο ήχος δεν αποτελεί ιδιαίτερη προσθήκη στο παιχνίδι και περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενα ηχητικά μοτίβα. Θετικό στοιχείο είναι ότι ο τίτλος είναι στα Ιαπωνικά, γεγονός που ενισχύει την ατμόσφαιρα και την αυθεντικότητα του τίτλου. Η μακροβιότητα του τίτλου, και παράλληλα ένα από τα μεγαλύτερα ατού, είναι η ύπαρξη του Chronicle Mode καθώς μόλις ολοκληρώσετε την κυρίως ιστορία με όλες τις επιμέρους αποστολές, μπορείτε να χαθείτε για πάντα σε αυτό το mode καθώς ξεκλειδώνετε συνέχεια αποστολές και εξελίσσετε τον χαρακτήρα σας.

SAMURAI_WARRIORS_4_20141019145303.jpg

Τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι κυκλοφορεί και για PS3 και Ps Vita και εκτός από την κανονική έκδοση κυκλοφορεί και η Anime Edition που εκτός από το παιχνίδι, περιλαμβάνει το soundtrack του παιχνιδιού, ένα blu- ray με το Episode Zero, ταινία βασισμένη στο παιχνίδι, καθώς και κωδικό για έξτρα περιεχόμενα μέσα στο παιχνίδι.

Samurai_warriors_covers.jpg

 

*Όλες οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν, τραβήχτηκαν μέσω του photomode για τις ανάγκες του review.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Koei Tecmo στη χώρα μας, CD Media, για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

Omega Force

Publisher

Tecmo Koei

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PS3 / PS4 / PS Vita

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

24 Οκτωβρίου 2014

Είδος

Hack and slash, Action

PEGI

16

Θετικά

+ Πληθώρα διαθέσιμων χαρακτήρων

+ Chronicle Mode

Αρνητικά

- Επαναλαμβανόμενο gameplay

- Απλά Γραφικά

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
Συνοψίζοντας

Μπορεί το παιχνίδι να είναι φορτωμένο με αρκετά αρνητικά στοιχεία όπως προαναφέραμε, αποτελεί όμως εξαίρετη επιλογή για τους λάτρεις των hack and slash παιχνιδιών που καθώς μαζί με την σειρά Dynasty Warriors αποτελούν τους κυρίαρχους τίτλους στην κατηγορία τους.

6.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1