Sleeping Dogs: Definitive Edition

by Άκης Μαύρος on 30 Οκτωβρίου 2014

Το Sleeping Dogs ήταν ένα νέο IP που έκανε την εμφάνιση του από το πουθενά και ουσιαστικά ήταν ένα παιχνίδι-πνευματικός διάδοχος της σειράς True Crime. Παρότι έκανε την εμφάνιση του στην καλύτερη -για την ώρα- gaming γενιά, δυστυχώς, λόγω των πολλών αξιόλογων τίτλων που έκαναν την λανσαρίστηκαν εκείνη την περίοδο και παρά τις πολύ καλές κριτικές που έλαβε, δεν γνώρισε τελικά την εμπορική επιτυχία που ίσως του άξιζε. Η Square Enix όμως δεν παράτησε τον τίτλο σε κάποιο συρτάρι και αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την έλλειψη σημαντικών νέων παιχνιδιών αλλά και την τεχνολογία των συστημάτων 8ής γενιάς και να κυκλοφορήσει το Sleeping Dogs: Definitive Edition για τα PS4, Xbox One και PC, το οποίο και έρχεται ως ένας reworked τίτλος του αρχικού παιχνιδιού, εμπλουτισμένος με πολλά add-ons και δύο πλούσια σε περιεχόμενο DLCs.  Στο κείμενο θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στις αλλαγές διαφορές που έχουν οι δύο εκδόσεις.

sleeping_dogs_def_ed_review_1

Το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξει κάποιος σε μια επανέκδοση τίτλου για τα συστήματα 8ής γενιάς είναι φυσικά ο τεχνικός τομέας, όπου και φυσικά το Sleeping Dogs: Definitive Edition δεν απογοητεύει. Η Definitive Edition τρέχει σε 1080p, ενώ διατηρεί την ανανέωση των καρέ της οθόνης στα 30 ανά δευτερόλεπτο. Η αλήθεια είναι ότι με λίγη προσπάθεια παραπάνω από πλευράς developers, με βάση αυτών που βλέπει ο παίκτης στο Sleeping Dogs, ενδεχομένως τα 60FPS να μην ήταν ακατόρθωτα. Η ανάλυση και η ποιότητα των textures έχει αυξηθεί, την ώρα που οι φωτισμοί και τα particle effects απεικονίζονται αισθητά καλύτερα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς και η εναλλαγή ημέρας-νύχτας βοηθούν στη ρεαλιστική απεικόνιση μιας πόλης που δεν αποτελεί απλά ένα άψυχο και ακίνητο σκηνικό, αλλά ένα ζωντανό μέρος, που στοχεύει στην αλληλεπίδρασή του με τον παίκτη.

sleeping_dogs_def_ed_review_2

Βέβαια το μεγαλύτερο θετικό που έχει ο τίτλος ή καλύτερα το "selling point" του είναι φυσικά το πλούσιο περιεχόμενο που προσφέρει. Η Definitive Edition προσφέρει πρόσβαση στα 24 μικρά και μεγάλα DLC packs που διατέθηκαν μέχρι προσφάτως για τον τίτλο. Πέραν του ότι προσφέρουν νέα αντικείμενα, skins, όπλα και οχήματα, δίνεται μπόλικο επιπλέον story περιεχόμενο μέσω των τεσσάρων μεγάλων DLCs που μάλιστα χαρίζουν περισσότερη ποικιλία σε περιβάλλοντα και modes, όπως τα Year of the Snake και The Zodiac Tournament.

sleeping_dogs_def_ed_review_3

Στα του gameplay αξίζει να σημειωθεί πως το εξαιρετικό σύστημα μάχης παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα που είχαμε γνωρίσει στην αρχική έκδοση του παιχνιδιού. Αλλά κάπου εδώ εμφανίζεται και το πρώτο πρόβλημα της Definitive Edition, που είναι η παντελής έλλειψη αλλαγών στους μηχανισμούς gameplay του παιχνιδιού. Κοινώς, πέρα της οπτικής διαφοροποίησης, η επανέκδοση του Sleeping Dogs δεν διαφέρει σε κανένα άλλο σημείο από τις εκδόσεις του Xbox 360 και του PS3. Επίσης αλλαγές δεν είχαμε και σε άλλα αρνητικά στοιχεία που είχε η έκδοση του τίτλου για τα PS3 και Xbox 360 όπως είναι η κακή αίσθηση της οδήγησης καθώς επίσης και τα προβλήματα στον έλεγχο της κάμερας.

sleeping_dogs_def_ed_review_4

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της Square Enix στη χώρα μας, CD Media, για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

United Front Games

Publisher

Square Enix

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PS4 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

10 Οκτωβρίου 2014

Είδος

Action/Adventure

PEGI

18

Θετικά

+ Αρκετές βελτιώσεις στον τεχνικό τομέα

+ Ο κόσμος του τίτλου είναι πιο ζωντανός

+ Όλα τα θετικά που είχε η αρχική έκδοση...

Αρνητικά

- ...μαζί με τα αρνητικά που είχε όμως

- Υψηλή τιμή διάθεσης 

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
8.0
Συνοψίζοντας

Όπως καταλάβατε η Sleeping Dogs: Definitive Edition απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί προηγουμένως με τον τίτλο της Square Enix. Υπάρχουν αρκετές τεχνικές βελτιώσεις και όπως είπαμε και παραπάνω περιέχεται όλο το extra περιεχόμενο που έχει γίνει διαθέσιμο μέχρι στιγμής. Αλλά όλα αυτά σίγουρα δεν δικαιολογούν την αρκετά υψηλή τιμή διάθεσης.

7.0
Βαθμός
8.0
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1