Tales from the Borderlands - Episode 3: Catch a Ride

by Κώστας Νικολούζος on 26 Ιουνίου 2015

Τρεις μήνες μετά την αργοπορημένη κυκλοφορία του Episode 2: Atlas Mugged του Tales from the Borderlands (το σχετικό Review μας θα βρείτε εδώ) έχουμε αισίως τη συνέχεια της επεισοδιακής σειράς από τις Telltale Games και Gearbox Software με τη διάθεση του Episode 3: Catch a Ride. To τέλος του Atlas Mugged προσέφερε την πιο κρίσιμη επιλογή –μέχρι εκείνη τη στιγμή- στη σειρά και μας άφησε να αγωνιούμε για το αν αποφασίσαμε σωστά και το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.

Στο Catch a Ride –ακολουθεί SPOILER- ύστερα από μία δύσκολη μάχη ο Rhys, η Fiona και το υπόλοιπο γκρουπ καταφέρνουν να διαφύγουν από τις εγκαταστάσεις της Atlas μαζί με το «κλειδί» για την εύρεση του μυθικού Vault, αλλά αμέσως έρχονται αντιμέτωποι με μία ακόμη απειλή για τη ζωή τους. Πάντα, η εξέλιξη των γεγονότων αποτελεί μέρος της αφήγησης των Fiona και Rhys στον άγνωστο ξένο που τους έχει απαγάγει και τους οδηγεί προς άγνωστη ακόμη κατεύθυνση. –τέλος SPOILER-. Κάπως έτσι αρχίζουν όλα στο τρίτο επεισόδιο. Στις επόμενες γραμμές θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε την άποψή μας αποκαλύπτοντας όσο το δυνατόν λιγότερες λεπτομέρειες σε εκείνους που δεν έχουν παίξει ακόμη το Episode 3.

Η αλήθεια είναι πως στο συγκεκριμένο επεισόδιο η Telltale προχώρησε σε μία ενέργεια που σίγουρα οι gamers μόνο κερδισμένοι βγαίνουμε. Αναλόγως με την τελική επιλογή του Episode 2 που προαναφέραμε τα γεγονότα του Episode 3 διαφοροποιούνται σε ορισμένα σημεία. Έτσι, αν θέλετε να μη χάσετε μερικές μοναδικές σκηνές σας συμβουλεύουμε με την ολοκλήρωση του πρώτου playthrough σας να αντιγράψετε το save file σας και να πραγματοποιήσετε ένα ακόμη, παίρνοντας αυτή τη φορά τη φορά την αντίθετη απόφαση από εκείνη του πρώτου playthrough στην τελευταία σκηνή του Atlas Mugged. Ποιος ξέρει, ίσως η συγκεκριμένη επιλογή να έχει αντίκτυπο και σε σκηνές των επόμενων επεισοδίων. Επομένως, το replay value εδώ ανεβάζει τον ωφέλιμο χρόνο του gameplay από τις δύο ώρες που διαρκεί περίπου ένα playthrough σχεδόν στο διπλάσιο.

Όσον αφορά το περιεχόμενο του συγκεκριμένου επεισοδίου, το μοτίβο παραμένει στα πρότυπα των προηγούμενων επεισοδίων με μεγάλα κομμάτια διαλόγων και cut-scenes στα οποία ο παίκτης έρχεται να συμμετάσχει με τη δυνατότητα των διαφορετικών απαντήσεων από τους δύο πρωταγωνιστές, τις στιγμές δράσεις που μοιάζουν με Quick-Time Events και τα -διασκορπισμένα μέσα στο επεισόδιο- κομμάτια εξερεύνησης.

Πλέον, η Telltale αρχίζει να μας δείχνει προς τα που οδεύουν οι δύο κύριοι χαρακτήρες ως οντότητες και προσωπικότητες μιας και η ώρα να αποδείξουν για το τι είναι ικανοί πλησιάζει, με το μέλλον της Fiona ειδικότερα να διαγράφεται άκρως ενδιαφέρον κατά την ταπεινή μας άποψη μετά τα όσα αντικρίσαμε στο Catch a Ride, χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την σημαντικότητα του Rhys. Εξάλλου δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει η συνέχεια (βάση και των επιλογών μας στα playthroughs). Μεταξύ άλλων, είδαμε το πρώτο δείγμα μίας ρομαντικής σχέσης μεταξύ δύο χαρακτήρων που πιθανολογούμε ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη συνέχεια. Επίσης, με τον πρώτο θάνατο αξιόλογου χαρακτήρα να επέρχεται στο Episode 3 η Telltale μας υπενθυμίζει πως τελικά ο καθένας μπορεί να είναι αναλώσιμος και πως το Tales from the Borderlands δεν είναι απλώς μία –κατά τ’άλλα κάφρικη- βόλτα στο πάρκο.

Προς τέρψιν των φαν του Borderlands την εμφάνισή τους κάνουν ακόμη περισσότεροι χαρακτήρες από το franchise. Μάλιστα, μπορούμε να πούμε πως η τελευταία σκηνή λειτουργεί ως prequel στην εισαγωγή του Borderlands: The Pre-Sequel. Το ενήλικο και ελαφρώς προσβλητικό χιούμορ που συναντήσαμε στα δύο προηγούμενα επεισόδια δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε τώρα. Δύο-τρεις φορές πιάσαμε τον εαυτό μας να γελάει μόνος του προς στιγμήν με τις διάφορες ατάκες. Ωστόσο, θεωρούμε πως γελάσαμε περισσότερο στα δύο προηγούμενα επεισόδια. Ίσως να έχει μερίδιο ευθύνης και το γεγονός πως στο τρίτο επεισόδιο η κατάσταση σοβαρεύει και οι πρωταγωνιστές μας έρχονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση.

Highlight του επεισοδίου είναι σίγουρα για εμάς η εισαγωγή της Gortys –ακολουθεί SPOILER- του αξιαγάπητου ρομπότ που έρχεται να προστεθεί στο γκρουπ των πρωταγωνιστών, παράλληλα το «κλειδί» που μπορεί να οδηγήσει στην εύρεση του Vault αλλά και ο λόγος που οι πρωταγωνιστές μας βρίσκονται σε κίνδυνο –τέλος SPOILER-.

Σχετικά με τις σκηνές δράσεις, το παράπονό μας έως τώρα ήταν ότι μοιάζουν περισσότερο με QTE χωρίς να έχουν καμία επίπτωση στην ιστορία. Σε κάποιο βαθμό αυτό ισχύει και τώρα, όμως η Telltale πρόσθεσε δύο-τρεις σκηνές που δίνουν ποικιλία επιλογών δείχνοντας έτσι πως υπάρχει θέληση να καθορίσουν οι παίκτες με περισσότερη ακόμη λεπτομέρεια τη ροή της ιστορίας.

Τεχνικά, το παιχνίδι συνεχίζει να ‘’τρέχει’’ απροβλημάτιστα με τα frames να διατηρούνται σε ικανοποιητικά για το μάτι επίπεδα. Σε μεγάλο μέρος, τα γεγονότα του εκτυλίσσονται σε μία εξωπραγματική ζούγκλα τροπικής μορφολογίας που προσφέρει μία σειρά από εντυπωσιακά σκηνικά.

Στα αρνητικά πρέπει να συγκαταλέγξουμε κάποια glitches που συναντήσαμε. Συγκεκριμένα, κοντά στην αρχή του επεισοδίου και σε διάστημα δέκα λεπτών περίπου συναντήσαμε δύο glitches. Το πρώτο ήταν στην πρώτη action σκηνή που εμφανίζεται μόνο αν στο τέλος του Atlas Mugged κάνουμε την επιλογή της Fiona. Ενώ ολοκληρώσαμε την action σκηνή βρεθήκαμε ξαφνικά ξανά στην αρχή της αλλά μπροστά μας βλέπαμε το αποτέλεσμα που προέκυπτε από την ολοκλήρωσή της. Λίγο αργότερα, σε μία σκηνή έπρεπε να φαίνεται η Gortys ως μεταλλική μπάλα. Αντιθέτως είχε εξαφανιστεί από το πλάνο. Τεστάραμε για δεύτερη φορά τα συγκεκριμένα σημεία και όλα πήγαν καλά. Δεν ήταν κάποια glitches που καθιστούν το παιχνίδι unplayable αλλά οφείλαμε να τα αναφέρουμε ιδιαίτερα όταν τα συναντάμε πρώτη φορά στο Tales from The Borderlands.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την Telltale Games για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Tales from the Borderlands - Episode 3: Catch a Ride

Συντάκτης
26 Ιουνίου 2015
Developer

Telltale Games

Publisher

Telltale Games

Διανομή

Telltale Games

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS3 / Xbox One / Xbox 360 / Android / iOS

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

24 Ιουνίου 2015

Είδος

Graphic Adventure, Point & Click

PEGI

18

Θετικά

+ Το Replay Value του επεισοδίου

+ Πρώτος θάνατος αξιόλογου χαρακτήρα

+ Η Gortys

+ Ακόμη περισσότεροι χαρακτήρες από το σύμπαν του Borderlands

+ Το πιο κρίσιμο επεισόδιο μέχρι στιγμής

+ Έχει γίνει πρόοδος στις Action σκηνές....

Αρνητικά

- ...αλλά χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση

- Λιγότερες χιουμοριστικές στιγμές συγκριτικά με τα προηγούμενα επεισόδια

- Κάποια Glitches

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Με λίγα λόγια, το Episode 3: Catch a Ride είναι το κρισιμότερο ως ώρας επεισόδιο που ήρθε να προετοιμάσει το έδαφος για τις σημαντικές εξελίξεις και την κορύφωση των γεγονότων που αναμένεται να βιώσουμε στη συνέχεια.

Έχει replay value αλλά εντοπίσαμε και ορισμένα glitches, πρώτη φορά στη σειρά. Το σατυρικό στοιχείο δηλώνει παρών αλλά σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τα προηγούμενα επεισόδια. Από τα highlights η παρουσίαση της Gortys και ο πρώτος θάνατος αξιόλογου χαρακτήρα. Αναμένουμε τη συνέχεια (ελπίζουμε ως τον Σεπτέμβριο).

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1