Tembo the Badass Elephant

by Nicolas on 5 Αυγούστου 2015

 

Δείτε ΕΔΩ το VG24 Let's Play: Tembo the Badass Elephant.

Συνήθως όταν ασχολούμαι με 2D παιχνίδια το αποτέλεσμα είναι σχεδόν πάντα το ίδιο. Δοκιμή 3 λεπτά και quit. Αυτό δεν ισχύει με το Tembo the Badass Elephant. Η SEGA έκανε την έκπληξη με το συγκεκριμένο 2D side-scroller, το οποίο βαδίζει στα χνάρια του Sonic και είναι σίγουρα ένα παιχνίδι, το οποίο οι φανατικοί του μπλε σκαντζόχοιρου πρέπει να το τσεκάρουν. Μπορεί να είναι ιεροσυλία αυτό που θα πω, αλλά ίσως ο συγκεκριμένος ελέφαντας να μπορέσει να εκθρονίσει τον Sonic, ειδικά εάν υπάρξει συνέχεια στο μέλλον.

Η ιστορία; Λίγα πράγματα, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Η οργάνωση Phantom τρομοκρατεί την Shell City καθοδηγούμενη από έναν διαβολικό commander. Ο στρατός αδυνατεί να δώσει λύση οπότε καλεί έναν σκληρό βετεράνο του πολέμου για να καθαρίσει: Τον Tembo! Ο αδυσώπητος ελέφαντας ντύνεται Rambo και σπεύδει να τα σαρώσει όλα στο διάβα του.

Το παιχνίδι οπτικά είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Από το πρώτο stage μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Καλοσχεδιασμένα επίπεδα, εκπληκτικός συνδυασμός χρωμάτων και ειδικότερα το sprite-μοντέλο του Tembo. O έλεγχος του ελέφαντα είναι σε γενικές γραμμές καλός. Οι κινήσεις του γενικά είναι περιορισμένες. Η εξόντωση της πλειοψηφίας των εχθρών γίνεται με ένα απλό dash ή roll του παχύδερμου, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσετε ένα uppercut για υπερυψωμένους εχθρούς ή ένα ground slam για να σπάσετε την άμυνα κάποιων άλλων. Τέλος υπάρχει και η δυνατότητα εκτόξευσης νερού από την προβοσκίδα, το οποίο χρησιμεύει για την καταπολέμηση φλεγόμενων εχθρών ή αντικειμένων, καθώς και για την ενεργοποίηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

Ποιος είναι όμως ο σκοπός του παιχνιδιού; Σε κάθε stage εκτός από την ασταμάτητη καταστροφή του περιβάλλοντος και την πολτοποίηση αντιπάλων, ζητούνται 2 πράγματα. Η συγκέντρωση phantom points (μαζεύονται σκοτώνοντας εχθρούς ή σώζοντας αιχμαλώτους) και η σωτηρία όλων των προαναφερθέντων αιχμαλώτων, τους οποίους κουβαλάει ο Tembo στην πλάτη του (δέκα άτομα ρε φίλε!). Και τα 2 συμβάλλουν στο να μπορέσετε να ξεκλειδώσετε το 4ο stage κάθε χάρτη (3 χάρτες με 5 stages ο καθένας συν ένας μπόνους με 3 stages) το οποίο απαιτεί συγκεκριμένο αριθμό phantom points κάθε φορά. Το 5ο stage είναι πάντα ένα boss κλιμακούμενης δυσκολίας.

Επιπλέον το παιχνίδι μπορεί να φαίνεται αρχικά σαν ένα παιχνίδι που ουσιαστικά τρέχεις, καταστρέφεις και τελειώνεις, αλλά μόνο έτσι δεν είναι. Τα stages είναι έτσι κατασκευασμένα που θα σε αναγκάσουν να πατήσεις φρένο και να σκεφτείς την επόμενη κίνηση σου εάν δεν θες να καταλήξεις στο τελευταίο αποθηκευμένο checkpoint ή με την εξάντληση των προκαθορισμένων 5 ζωών, στην αρχή του stage. Υπάρχουν βεβαίως και κάποιες καλά κρυμμένες περιοχές, όπως και κάποιοι ελάχιστης δυσκολίας γρίφοι για να ικανοποιήσουν την επιθυμία της εξερεύνησης και της πρόκλησης. Η διάρκεια του παιχνιδιού κυμαίνεται από 5-8 ώρες (λόγω συγκεκριμένων ζόρικων σημείων ή αρχηγών) όντας κατά την προσωπική μου άποψη ικανοποιητική.

11793775_414312445425747_1686125781_o

Τι με ενόχλησε στο παιχνίδι; Το γεγονός ότι κάποια σημεία ήταν εκνευριστικά δύσκολα και απαιτούσαν ελαστικά νεύρα για να τα ολοκληρώσεις, καθώς και ο δυσνόητος ορισμός του ground slam στο κάτω βελάκι του dpad πράγμα το οποίο σε οριακές καταστάσεις πολλές φορές σε οδηγούσε κατά λάθος σε επικές βουτιές χωρίς γυρισμό. Αξίζει να αναφέρω στα αρνητικά και το ότι επιστρέφοντας σε κάποιο checkpoint μετά από θάνατο, οποιαδήποτε πρόοδος απελευθέρωσης αιχμαλώτων είχε γίνει μεταξύ αυτού και του προηγούμενου checkpoint πήγαινε κατευθείαν στα σκουπίδια και σε ανάγκαζε να πας πίσω για να τους ελευθερώσεις ξανά.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της SEGA στη χώρα μας, Zegetron S.A., για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Author

Nicolas

Developer

Game Freak

Publisher

SEGA

Διανομή

Zegetron S.A.

Πλατφόρμες

PC / PS4 / Xbox One

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

21 Ιουλίου 2015

Είδος

Platform / Side-Scrolling

PEGI

12

Θετικά

+ Πανέμορφα σχεδιασμένο
+ Ολοκληρωτική καταστροφή
+ Ικανοποιητική διάρκεια
+ Τρελή διασκέδαση ανά περιόδους

Αρνητικά

- Ώρες ώρες σου τσακίζει τα νεύρα
- Προβλήματα στο χειρισμό
- Συγκεκριμένο χάσιμο προόδου μεταξύ Checkpoint

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Το Tembo the Badass Elephant είναι ένας αρκετά καλός 2D τίτλος, ο οποίος μπορεί να κερδίσει και ανθρώπους αδιάφορους προς το είδος (όπως εγώ). Σίγουρα οι φαν των 2D θα το βρουν εξαιρετικά ενδιαφέρον, όμως το ότι πολλοί άσχετοι με το είδος θα μπορούσαν να περάσουν ευχάριστες ώρες, είναι το σημείο που κερδίζει ο τίτλος. Σίγουρα έχει προβλήματα, αλλά δεν είναι αρκετά για να καταστρέψουν την συνολική εικόνα του. Αξίζει να του δοθεί μια ευκαιρία και πιθανώς να σας εκπλήξει!

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1