The Legend of Korra

Δεν μπορεί να έφτιαξε κακό παιχνίδι η Platinum
by Παύλος Κρούστης on 28 Οκτωβρίου 2014

To The Legend of Korra είναι μια αμερικάνικη anime σειρά, sequel της παλαιότερης Avatar: The Last Airbender, που είχε τελειώσει το 2008. Το 2012 ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία από το κανάλι της Nickelodeon και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η σεζόν της συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία της. Τι πιο φυσιολογικό απ' το να μισθωθεί μια εταιρεία για να φτιάξει και το αντίστοιχο tie-in παιχνίδι; Όσοι θυμάστε την αντίστοιχη κυκλοφορία για την προηγούμενη γενιά, Avatar, μπορούμε να σας πούμε ότι δεν πρόκειται για το ίδιο φιάσκο. Βασικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η ομάδα ανάπτυξης, που αυτή τη φορά είναι η δυναμική Platinum Games. Βέβαια, δε διασφαλίζεται και η υπεροχή του τίτλου έτσι...

H Platinum Games που δεν έχει δώσει κακό παιχνίδι ως τώρα, αυτή τη φορά ακροβατεί καθώς το The Legend of Korra σίγουρα είναι ένας απ' τους χειρότερους τίτλους της. Με budget εμφανώς πολύ μικρό, δεν περιμέναμε να δούμε το επόμενο Bayonetta, αλλά σίγουρα κάτι το οποίο δε θα αμαύρωνε το όνομα της εταιρείας που μας έχει δώσει τα 2 Bayonetta, το Metal Gear Rising: Revengeance και το Vanquish. Αν και δεν είναι για όλα τα γούστα, αν μη τι άλλο, διακατέχονται από ένα επίπεδο ποιότητας, το οποίο δυστυχώς είναι άφαντο εδώ. Δε φτάνει στο σημείο να γίνει κακό κατά τη γνώμη μας, καθώς βοηθά πολύ η τιμή του στο να το δούμε με διαφορετικό μάτι, αλλά σίγουρα η Platinum ήταν στο ρελαντί...

To σενάριο έχει ως εξής: Είμαστε στον κόσμο του Avatar: The Last Airbender, 40 χρόνια μετά τα γεγονότα εκείνου. Μέσω διαλογισμού και εξάσκησης, οι άνθρωποι έχουν μάθει να χειρίζονται τα 4 στοιχεία της φύσης: αέρα, νερό, γη και φωτιά. Αυτός που μπορεί να διαχειρίζεται και τα 4 ονομάζεται Avatar και αναλαμβάνει το ρόλο προστάτη αυτού του κόσμου διατηρώντας την ειρήνη και την ισορροπία. O έλεγχος των στοιχείων ονομάζεται "bending" και έχει πολλά κοινά στοιχεία με τις κινέζικες πολεμικές τέχνες.

Εμείς, στο παιχνίδι, βρίσκουμε την 17χρονη Korra, που έχει γίνει πλέον Avatar ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς, καθώς ένα κακόβουλο πνεύμα και ανταγωνιστής της υπόθεσης, με το όνομα Hundun έρχεται και κλέβει με κάποιο τρόπο (chi-blocker) τις bending δυνάμεις της Korra. Η ιστορία ξεκινά με την Korra να έχει στη διάθεσή της και τις 4 δυνάμεις, ενώ μετά από μια σκληρή μάχη, τις χάνει και αρχίζει να κυνηγά τον Hundun. Εμείς ακολουθούμε την πορεία της βρίσκοντας μία μία αυτές τις δυνάμεις.

Στα πρώτα κεφάλαια θα έχετε στη διάθεσή σας καμία ή μία μόνο bending δύναμη, το οποίο δυστυχώς πετσοκόβει την όποια ευχαρίστηση μπορεί να παίρνατε από τον τίτλο. Επίσης, ελλείψει χρημάτων και XP στην αρχή αργείτε να ανεβάσετε και level στη δύναμή σας με αποτέλεσμα την αρκετά χλιαρή μάχη. Παρέα σε αυτό το κομμάτι θα σας κάνουν τα tutorials. Η Korra έχει στη διάθεσή της την κανονική επίθεση και την heavy, ενώ παράλληλα αλλάζει bending δυνάμεις (όταν τις αποκτήσετε) κατά βούληση, διαθέτοντας κουμπί για dodge, αλλά και block/counter. 

Τα counters αναλαμβάνουν παρόμοιο ρόλο που έχει δώσει η εταιρεία και σε άλλους τίτλους της όπως το Bayonetta και το Metal Gear Rising: Revengeance, καθώς βλέπετε τους εχθρούς να αναβοσβήνουν με μια κόκκινη λάμψη πριν σας επιτεθούν. Πατώντας λοιπόν το LT, μπορείτε να κάνετε counter και ανάλογα με το είδος του εχθρού ή την κίνησή του, θα δείτε κάποια prompts τύπου QTE, ώστε να επιτύχετε στην αντεπίθεσή σας. Πολλοί εχθροί θα σας αναγκάσουν βέβαια να χρησιμοποιήσετε και πολύ το dodge καθώς οι επιθέσεις ηλεκτρισμού για παράδειγμα δεν μπορούν να γίνουν counter.

Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού εντοπίσαμε ανισορροπίες και spikes στη δυσκολία, καθώς μαζί με τους εχθρούς που ήθελαν 5 χτυπήματα, θα εμφανιζόταν και ένας που θα ήθελε 100. Ή για παράδειγμα θα εμφανιστεί κάποιο boss που μπορεί να σας βγάλει εκτός με 2 μόνο χτυπήματα. ¨Οταν αποκτήσετε XP και έχετε όλες τις δυνάμεις σας, ο τίτλος δείχνει τα καλά στοιχεία της μάχης, όπως τις εναλλαγές στα είδη, την ποικιλία των combo (που δεν υπάρχουν στην αρχή), αλλά και τις διάφορες τακτικές που χρειάζονται οι εχθροί. Για παράδειγμα, το earthbending κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά, αλλά είναι αργό. Το waterbending χρησιμοποιείται για μακρινές επιθέσεις, το firebending για γρήγορες κοντινές, ενώ η τελευταία δύναμη airbending, συνδυάζει στοιχεία απ' όλες καθώς είναι η πιο δυνατή.

Οι εχθροί που θα αντιμετωπίσετε έχουν πολλών ειδών επιθέσεις, ενώ μερικές καταντούν ιδιαίτερα εκνευριστικές. Πολλές φορές η κάμερα θα σας μπλέξει μέσα σε μια μάχη με πολλούς χαρακτήρες, καθένας απ' τους οποίους κάνει πολύ γρήγορες επιθέσεις που κάνουν μεγάλη ζημιά. Ανήμποροι να δείτε τον εαυτό σας ή τον εχθρό που σας επιτέθηκε θα νιώσετε πολλές φορές εξαπατημένοι από το παιχνίδι. Όταν συνδυάζονται δε με κάποιο γιγαντιαίο ρομπότ που ούτως ή άλλως σας κρύβει το φως της ημέρας, τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν και ίσως και το χειριστήριο απ' τα χέρια σας. Τα bosses του παιχνιδιού είναι σφουγγάρια συνήθως, ενώ σίγουρα στις μάχες αυτές θα χρειαστείτε και αντικείμενα για heal, τα οποία μπορείτε να τα βρείτε μόνο όταν χάνετε ή στην αρχή/τέλος των επιπέδων. Δε βολεύει ιδιαίτερα. Επίσης μπορείτε να φορτώσετε κάποια talismans τα οποία σας αλλάζουν την ισορροπία του χαρακτήρα. Για παράδειγμα, μεγαλύτερη δύναμη, αλλά λιγότερη ενέργεια. Το πιο χρήσιμο μακράν και το πρώτο που πρέπει να αγοράσετε είναι αυτό που γεμίζει ξανά την ενέργειά σας σιγά σιγά.

Ο τίτλος διαρκεί περίπου 4-6 ώρες και κατανέμεται σχεδόν ισόχρονα στα 8 levels του. Περίπου στα 2/3 του θα έχετε στη διάθεσή σας όλες σας τις δυνάμεις, ενώ εκεί περίπου εμφανίζεται και το τελευταίο είδος εχθρών. Συνολικά υπάρχουν 4 είδη, με τους απλούς στρατιώτες, τους airbenders, τα robots και τα πνεύματα (προς το τέλος). Ανάμεσα σε κάποια levels θα έχετε τη δυνατότητα να παίξετε κάποιες bonus πίστες πάνω στο γιγαντιαίο σκυλί-αρκούδα σας, που ακούει στο όνομα Naga. Αυτές οι πίστες απαιτούν κάποια γρήγορα αντανακλαστικά καθώς θα στρίβετε, θα σκύβετε και θα πηδάτε πάνω από εμπόδια για περίπου 4 λεπτά. Φαίνεται ξεκάρφωτο και έχει μπει προφανώς για να δώσει μια ποικιλία που λείπει από τον τίτλο. Μπορεί να καταντήσει επίσης αρκετά αστείο όταν χάνετε κοπανώντας πάνω σε ένα εμπόδιο που βλέπατε μπροστά σας από μέτρα νωρίτερα. Τέλος, υπάρχει και το Pro-Bending mode, το οποίο είναι ένα είδος τουρνουά για ένα αθλητικό γεγονός που θα δείτε και στην αρχή του τίτλου, το οποίο ξεκλειδώνει, αφού έχετε τερματίσει το story.

Το παιχνίδι τρέχει στα 60 fps, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, ενώ έχει πολύ όμορφα animations για τις κινήσεις με τα στοιχεία της φύσης. Δυστυχώς κάπου εκεί σταματούν τα καλά των γραφικών. Ο τίτλος, αν εξαιρέσει κανείς την καθαρότητα της εικόνας, λόγω ανάλυσης, φαίνεται απαρχαιωμένος με τα μοντέλα να μην έχουν λεπτομέρειες, ακολουθώντας την cel-shading τεχνική, ώστε να μοιάσει στη σειρά. Η Platinum είχε ισχυριστεί ότι δε θα μπορούμε να διακρίνουμε διαφορές του game με τη σειρά, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα ενδιάμεσα cutscenes όντως μοιάζουν βγαλμένα από τη σειρά, αλλά το υπόλοιπο παιχνίδι όχι. Οι πίστες είναι απίστευτα άδειες, σε σημείο που θα απορήσετε αν έχει ξεχαστεί κάτι. Οι σχεδιασμοί των levels είναι όσο πιο απλοϊκοί μπορούν και άνετα θα περνούσαν και για παιχνίδι φορητής κονσόλας. Στα καλά στοιχεία, οι άδειες από την τηλεοπτική σειρά είναι όλες εκεί με τα ίδια άτομα να χρησιμοποιούνται και εδώ. Οι φωνές είναι των ίδιων ηθοποιών, τα ελάχιστα μουσικά θέματα απ' τη σειρά, ενώ μέχρι και τα ηχητικά εφέ διατηρούν το ίδιο "χρώμα".

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπεία της Activision στη χώρα μας, IGE S.A., για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

Platinum Games

Publisher

Activision

Διανομή

IGE S.A.

Πλατφόρμες

PC / PS3 / PS4 / Xbox 360 / Xbox One

Tested on

Xbox One

Κυκλοφορία

22 Οκτωβρίου 2014

Είδος

Beat 'em up

PEGI

12

Θετικά

+ To combat system έχει καλά στοιχεία

+ Τα animated cut-scenes

+ Πλήρεις άδειες

Αρνητικά

- Επαναλαμβανόμενο

- Μικρή διάρκεια

- Κενές πίστες

- Η αρχή του παιχνιδιού

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
4.0
Συνοψίζοντας

Το The Legend of Korra διατηρεί ένα σύστημα μάχης που έχει ένα απαραίτητο βάθος, ώστε να κινηθεί πάνω του μετά βίας ένα παιχνίδι των 5 ωρών. Δυστυχώς αυτό σημαίνει ότι τα standards της εταιρείας έπεσαν ιδιαίτερα χαμηλά, καθώς ο τίτλος αποτυγχάνει να αποδώσει κάποια μορφή διασκέδασης ή συγκίνησης/έντασης. Πρόκειται για παιχνίδι με μικρή διάρκεια, λίγες ιδέες, ανεκτό τεχνικό τομέα που έχει βολευτεί με τα δεδομένα παλαιότερων γενεών και κοστίζει 15 ευρώ. Για την τιμή του, το προτείνουμε στους fans της σειράς, του είδους ή της Platinum Games, αλλά τίποτα παραπάνω.

4.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1