The Muppets Movie Adventures

It's (not) the Muppet Show
by Γιώργος Νανάκης on 4 Νοεμβρίου 2014

Το Muppet Show ξεκίνησε το 1976 από τον Jim Henson και αποτέλεσε ένα μοναδικό οπτικοακουστικό υπερθέαμα για τα δεδομένα των τότε τηλεοπτικών δεδομένων. Μέσα από αυτό δημιουργήθηκαν μοναδικές προσωπικότητες όπως αυτή του Kermit, της Miss Piggy, του Gonzo και άλλων που ενσαρκώθηκαν μέσα από... μαριονέτες! Εκτός από το Muppet Show, που αποτελούσε τηλεοπτική σειρά, έχουν γυριστεί και αρκετές ταινίες οι οποίες κατά κύριο λόγο απευθύνονται σε νεαρές ηλικίες, κάτι που το show δεν ακολουθεί αυστηρά καθώς το χιούμορ του έχει αρκετά επίπεδα. Όσο εύκολα μπορεί να κάνει έναν πιτσιρικά να γελάσει με τις γκάφες των ηρώων άλλο τόσο μπορεί επίσης να  διασκεδάσει ενήλικες με τα ετοιμόλογα λογοπαίγνια. Το 2004 η Walt Disney Company αγόρασε τα δικαιώματα για τα Muppets και προσπαθεί να δώσει από τότε μία νέα πνοή στο franchise ώστε να τα  γνωρίσουν και οι επόμενες γενιές. Σε τι συνεπάγεται αυτό; Περισσότερες ταινίες με τα Muppets και φυσικά τι άλλο; Videogames.

Κατά καιρούς έχουν βγει διάφορα βιντεοπαιχνίδια που πρωταγωνιστούν τα διάσημα Muppets. Δυστυχώς η πλειοψηφία ήταν πρόχειρες παραγωγές που υστερούσαν σε όλους τους τομείς: gameplay, γραφικά, σενάριο και ήχο. Το The Muppets Movie Adventures, εν μέρει δεν αποτελεί τρανή εξαίρεση στον κανόνα αλλά σίγουρα έχει αρκετά θετικά στοιχεία.

2014-11-03-025529.jpg

Αρχικά να αναφέρουμε ότι ο τίτλος απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε μικρές ηλικίες και κυκλοφορεί αποκλειστικά στο PlayStation Vita. Τα Muppets γυρίζουν κάποιες ταινίες και εσείς αναλαμβάνετε να τα βοηθήσετε για να ολοκληρωθεί η αντίστοιχη λήψη και κατ’ επέκταση ταινία. Οι ταινίες αποτελούν παρωδίες γνωστών θεματικών ταινιών όπως ταινίες με πειρατές, τρόμου, επιστημονικής φαντασίας, spaghetti western και φαντασίας. Το The Muppets Movie Adventures είναι ένα παιχνίδι πλατφόρμας και αποτελείτε μόνο από 5 επίπεδα/ταινίες τις οποίες καλείστε να εξερευνήσετε. Αφού τελειώσετε κάθε πίστα, σας δίνεται η δυνατότητα να παίξετε εκ νέου το ίδιο επίπεδο με μία επιπλέον κίνηση η οποία σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε περισσότερα καλούδια. Tα επίπεδα δεν είναι αρκετά στο πλήθος αλλά και η έκτασή τους επίσης δεν είναι αρκετή, καθιστώντας το παιχνίδι αυτόματα εξαιρετικά μικρό σε διάρκεια. Στις πέντε αυτές ταινίες μπορείτε να ελέγξετε μόνο τον Kermit, την Miss Piggy, τον Animal και τον Gonzo. Αν και απουσιάζουν ως playable χαρακτήρες αρκετά από τα Muppets, υπάρχουν παντού αναφορές μέσα στο παιχνίδι και κάνουν την εμφάνιση τους, έστω και στιγμιαία, αρκετά από αυτά.

2014-11-03-222040.jpg

Τα γραφικά είναι απλά. Συνήθως απεικονίζεται μία συγκεκριμένη εικόνα στο βάθος και στο μπροστινό τμήμα, που διαδραματίζεται το κυρίως παιχνίδι, απεικονίζονται ο εκάστοτε ήρωές μας, διάφοροι εχθροί και αντικείμενα. Αν και τα γραφικά δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο, είναι όμορφα και γεμάτα χρώματα παρόλα αυτά. Ο χειρισμός είναι απλός και γίνεται χρήση κυρίως του αναλογικού μοχλού για να μετακινήσουμε τους ήρωές. Επίσης, κύριο λόγο έχει η χρήση του πλήκτρου ''Χ'' για άλμα και του ''Ο'' για να διαδράσει ο χρήστης με αντικείμενα στο γύρω περιβάλλον του. Ευχάριστη προσθήκη σε μερικά σημεία είναι και η χρήση της οθόνης αφής για την περιστροφή κάποιου μοχλού ή για την επίλυση κάποιου puzzle καθώς και η χρήση του οπίσθιου touchpad. Μέσα στις 5 αυτές πίστες όμως, η συχνότητα χρήσης τους είναι αρκετά μικρή. Τέλος εξαιρετικό τομέα αποτελεί ο ήχος καθώς το παιχνίδι διατίθεται και στα Ελληνικά. Η αφήγηση και τα κείμενα είναι προσεγμένα και πραγματικά χαίρεσαι να τα ακούς και να τα διαβάζεις αντίστοιχα. Αρνητικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι σε ολόκληρο το παιχνίδι δεν ακούγονται πουθενά οι χαρακτηριστικές φωνές των ηρώων παρά μόνο του αφηγητή ή της αφηγήτριας.

2014-11-03-234818.jpg

Ο τίτλος μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπρωσοπία της Sony Computer Entertainment στη χώρα μας, Sony Hellas, για τις αναγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

Virtual Toys

Publisher

Sony Computer Entertainment

Διανομή

Sony Hellas

Πλατφόρμες

PS Vita

Tested on

PS Vita

Κυκλοφορία

7 Νοεμβρίου 2014

Είδος

Platformer

PEGI

7

Θετικά

+ Κείμενο και ομιλία στα Ελληνικά

+ Ιδανικό για μικρές ηλικίες

Αρνητικά

- Μικρή διάρκεια

- Τα Muppet δεν έχουν φωνή!

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
4.0
Συνοψίζοντας

Το The Muppets Movie Adventures αποτελεί μία πολύ καλή αγορά για τις μικρές ηλικίες. Λόγω του ότι διατίθεται και στα Ελληνικά, σπάνιο για τα δικά μας δεδομένα, καθώς και το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν εμπεριέχει καθόλου οπτικοποιημένη βία, αποτελεί εξαίρετη αγορά για υποψήφια παιδιά, βαφτηστήρια, ανήψια κτλ χωρίς να αποτελεί αυτόματα και διαπαιδαγωγική μέθοδο. Είναι ένας τίτλος που σίγουρα θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους και θα τους κερδίσει με το χιούμορ και την δράση του.  

4.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
100%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1