Total War: Rome II - Emperor Edition

Ο πόλεμος για την Ρώμη (ξανά) αρχίζει
by Άκης Μαύρος on 24 Σεπτεμβρίου 2014

Το Total War: Rome 2 ήταν και είναι ένα πραγματικά μεγαλεπήβολο παιχνίδι, με πάρα πολλά καλά στοιχεία που κατάφερε να μαγέψει τους οπαδούς της σειράς. Όμως, ίσως και να ήταν πολύ μεγάλο για το δικό του καλό και μαζί με τη βιασύνη για την κυκλοφορία του, είχε και ορισμένα θέματα. Αν δεν έχετε ασχοληθεί ακόμα με το Total War: Rome 2, αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία να το κάνετε. Ήδη από τις 16 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το Total War: Rome 2 Emperor Edition, μια νέα έκδοση του Rome 2 με όλο το δωρεάν περιεχόμενο που έχει προστεθεί μέχρι τώρα στο παιχνίδι, βελτιωμένα γραφικά και gameplay, περιέχει το Greek States Culture Pack και προσθέτει στο Total War: Rome II έναν ολόκληρο πολιτισμό και τρία playable κράτη για χρήση τόσο στo Singleplayer Campaign όσο και στο Multiplayer Campaign αλλά και στις Custom Multiplayer Battles. συν το νέο Imperator Augustus campaign expansion που είναι βασισμένο στον εμφύλιο πόλεμο για το θρόνο της Ρώμης μετά το θάνατο του Καίσαρα. Και όλα αυτά στην τιμή 29.90€ αλλά αξίζει να σημειώσουμε κάπου εδώ πως όσοι είστε κάτοχοι του Total War: Rome 2 θα μπορέσετε να αποκτήσετε όλο το παραπάνω περιεχόμενο εντελώς δωρεάν!

Καταρχήν αναφέρουμε λίγα πράγματα για το Total War: Rome II πριν περάσουμε στο νέο περιεχόμενο, γιατί ενδέχεται να υπάρχουν και κάποιοι που να μη γνωρίζουν και πολλά για τον τίτλο. Tο Rome II θα ακολουθεί το γνώριμο μοτίβο της σειράς Total War, αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να τονίζεται η ιδιαιτερότητα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, της "πρώτης παγκόσμιας υπερδύναμης". Το campaign map αυτή τη φορά είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό του πρώτου Rome. Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα στην αρχαιότητα και επικεντρώνεται γενικότερα στις κουλτούρες της εποχής, σε αντίθεση με το πρώτο Rome, το οποίο είχε ως κύριο θέμα την Ρωμαϊκή Δημοκρατία. Η χρονική περίοδος ξεκινά το 272 Π.Χ. και διαρκεί 300 χρόνια, ωστόσο έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε και περεταίρω, μιας και στο παιχνίδι δεν υπάρχουν χρονικά όρια. Το βασικό campaign του Rome II ξεκινάει με την Ρώμη, η οποία κυριαρχεί στην Ιταλική χερσόνησο και προσπαθεί να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο.

Το νέο πακέτο Emperor Augustus προσθέτει εκατοντάδες ώρες παιχνιδιού χωρίς περιορισμούς σε έναν καινούριο Χάρτη Εκστρατείας αναπαριστώντας τα γεωπολιτικά σύνορα της περιόδου του δευτέρου πολέμου της Τριανδρίας.  Οι παίκτες θα είναι αυτοί που αποφασίσουν το αποτέλεσμα ενός μεγάλου εμφύλιου πολέμου, κατά τον οποίο ο Οκταβιανός, ο Μάρκος Αντώνιος και ο Λέπιδος προσπαθούν να κερδίσουν τον τίτλο του πρώτου Αυτοκράτορα της Ρώμης.  Όσοι έχουν αγοράσει το Rome 2 στο παρελθόν θα έχουν τις αναβαθμίσεις δωρεάν και οι νέοι αγοραστές που θα πάρουν το Emperor Edition θα έχουν όλο το δωρεάν περιεχόμενο που έχει προστεθεί μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένου του calture pack με τα 3 ελληνικά κράτη (Αθήνα-Σπάρτη –Ηπειρο).

Το Total War: Rome II είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής με αρκετή δόση τακτικής ικανοποιώντας και τους πιο φανατικούς οπαδούς των παιχνιδιών στρατηγικής. Αντίθετα με το προηγούμενο Rome, όπου είχατε τον έλεγχο μόνο του λαού της Ρώμης, αυτή τη φορά ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να αναλάβει έναν από τους πολλούς playable λαούς του τίτλου και πιο συγκεκριμένα την Ρώμη, Πτολεμαϊκή Αίγυπτος, Καρχηδόνα, Μακεδονία, Πόντος, Παρθία, Ικένοι, Αρβέρνοι και Σουηβοί ενώ όπως είπαμε και νωρίτερα θα περιέχει και τρία ακόμη ελληνικά κράτη, την Αθήνα, την Ήπειρο και τέλος την Σπάρτη. Όλοι αυτοί οι λαοί θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν τον τότε γνωστό κόσμο μέσα σε έναν χάρτη τετραπλάσιο σε μέγεθος από το Shogun 2 ο οποίος εξαπλώνεται από το μακρινό βορρά της Ευρώπης μέχρι τη Βόρεια Αφρική και από την Πορτογαλία μέχρι το σημερινό Αφγανιστάν.

Οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε μπορούν να είναι κρίσιμες, αλλάζοντας ριζικά το αποτέλεσμα της μάχης και της πορείας του campaign μας. Οι μάχες του τίτλου είναι αρκετά ζωντανές και ρεαλιστικές ενώ για πρώτη φορά στη σειρά με το Rome 2 μπορούμε να έχουμε ναυτικό και στρατό ξηράς αυξάνοντας την πρόκληση, την δυσκολία και πολυπλοκότητα του gameplay. Βέβαια οι ναυμαχίες θα μπορούσαν να είναι κάπως καλύτερες γιατί υπάρχουν ορισμένα θέματα όπως ότι τα πλοία της εποχής δεν ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακά και πως οι ναυτικές μάχες είναι κάπως βαρετές και συνήθως αποτελούν απλά μεταγωγικά οχήματα για να ξεφορτώσετε στράτευμα πίσω από τις άμυνες του εχθρού.

Ένα από τα μεγαλύτερα αρνητικά που είχε το αρχικό Total War: Rome II αφορούσε τις απαιτήσεις του συστήματος που θα το έτρεχε καθώς ήθελε ένα πραγματικό "κτήνος" για να τρέξει ομαλά και χωρίς προβλήματα. Το ίδιο συνεχίζει δυστυχώς να υφίσταται και στην Emperor Edition του τίτλου. Βέβαια έχουν διορθωθεί και ορισμένα άλλα θέματα που είχε αρχικά ο τίτλος, όπως ότι στο παιχνίδι έχει αλλάξει το UI, το ύφος και τα χρώματα των μενού, το πολιτικό σύστημα και οι διαπραγματεύσεις με άλλες φατρίες, το skill tree των στρατηγών, τα building chains κ.α. Τεχνικά τώρα, έχουν διορθωθεί πολλά σημαντικά bugs και glitches, ενώ μεγάλη έμφαση δόθηκε στη βελτίωση της τεχνητής νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, έχει βελτιωθεί η A.I. στα siege, στις ναυτικές μάχες, την ώρα που έχουν εξισορροπηθεί κατά πολύ οι μονάδες στρατού..

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την επίσημη αντιπροσωπία της SEGA στην χώρα μας, Zegetron, για τις ανάγκες του Review. 

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

The Creative Assembly

Publisher

Sega

Διανομή

Zegetron

Πλατφόρμες

PC / OSX / Linux

Tested on

PC

Κυκλοφορία

3 Σεπτεμβρίου 2013

Είδος

Turn-based strategy, real-time tactics

PEGI

16

Θετικά

+ Πλέον και με την προσθήκη του Emperor Augustus έχουμε το μεγαλύτερο Total War τίτλο

+ Υπέροχο animation και γενικότερο οπτικό αποτέλεσμα

+ Εξαιρετικό συναίσθημα μάχης 

+ Πολύ καλή τιμή διάθεσης και με πολλά προνόμια

+ Ορισμένα προβλήματα που είχαν διορθώθηκαν...

Αρνητικά

- ...αλλά όχι όλα

- Οι απαιτήσεις του συστήματος είναι υπερβολικές

- Τα diplomacy και politics είναι μάλλον ασθενή

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.0
Συνοψίζοντας

Αν σας ενδιαφέρει να δοκιμάσετε το Total War: Rome II τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να το κάνετε καθώς με μόλις 29.99€ μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα καλύτερα strategy games που κυκλοφορούν με αρκετό νέο και πλούσιο περιεχόμενο. Τα "θεματάκια" τα έχει ακόμη, όμως γνωρίζοντας την τακτική της Creative Assembly, να διαθέτει πολλά patches, DLC και expansions στα παιχνίδια της, είμαστε αισιόδοξοι πως αργά ή γρήγορα ορισμένα θέματα του τίτλου θα λυθούν και σαν καλό κρασί, το Rome II θα ωριμάσει και με τον καιρό θα γίνεται ολοένα και καλύτερο

7.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1