Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries (Early Access)

by Βασίλης Καμακάρης on 2 Απριλίου 2018
Διαβάστε επίσης
Συνέντευξη της Pixel Reign στο VG24

Αν ρίξουμε μια ματιά στις ελληνικές προσπάθειες που γίνονται στον χώρο του game developing, είναι σίγουρο πως θα εντοπίσουμε μερικά δημιουργήματα που θα τραβήξουν με ευκολία την προσοχή μας. Παιχνίδια που περιμένουν να μας χαρίσουν μια όμορφη εμπειρία, αρκεί μόνο να τους δώσουμε μια ευκαιρία. Ένας από αυτούς τους τίτλους είναι και το Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries της Pixel Reign, το οποίο είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε στο Early Access του Steam, ώστε να σας μεταφέρουμε και τις πρώτες εντυπώσεις μας.

Το Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries είναι ένα 2D platformer, το οποίο θα σας μεταφέρει σε έναν άγνωστο ναό, βάζοντάς σας στον ρόλο του Robbie Swifthand. Ξυπνώντας μέσα στον ναό, ο Robbie θα συναντήσει μια οντότητα που θα του αποκαλύψει πως ένα κακό αρχαίο πνεύμα προσπαθεί να αποδράσει και πως εκείνος είναι ο μοναδικός που μπορεί να το σταματήσει, με την προϋπόθεση πως θα καταφέρει να συλλέξει τα τρία fragments από τα οποία αποτελείται το orb of mysteries. Φυσικά, ο Robbie σαν γνήσιος επαγγελματίας κλέφτης, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κλέψει κάτι πολύτιμο και να βγει από τον ναό ζωντανός.

Οι δυο πρώτοι κόσμοι του Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries περιλαμβάνουν 26 επίπεδα ο καθένας, με ένα από τα επίπεδα να περιέχει και το πρώτο boss fight του παιχνιδιού. Κάθε πίστα του Robbie Swifthand είναι μικρή σε μέγεθος και περιέχει διάφορες παγίδες που στέκονται ανάμεσα σε εσάς και την έξοδο. Τα εμπόδια που θα συναντήσετε στον δρόμο σας ποικίλουν. Μπορεί να χρειαστεί να προσπεράσετε λεπίδες, πέτρες που πέφτουν στο έδαφος, τσεκούρια, μέχρι και τροχούς με καρφιά, παρόλα αυτά όλες οι πίστες μοιράζονται ένα κοινό μοτίβο, αφού σας ζητάνε να εντοπίσετε μια μικρή μπάλα και να την ρίξετε σε έναν ειδικό κύκλο, ώστε να ξεκλειδώσετε την πόρτα της εξόδου. Όμως, οι προκλήσεις δεν σταματάνε εδώ, καθώς όλες οι πίστες περιέχουν και ένα κρυμμένο coin, που περιμένει να το ανακαλύψετε.

Στο παιχνίδι της Pixel Reign η ολοκλήρωση ενός level είναι πραγματική πρόκληση. Κάθε πίστα κρύβει τις δικές της εκπλήξεις και εσείς πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε. Τα stages θα προσπαθήσουν να σας νικήσουν, όχι όμως για να σας τιμωρήσουν. Ο πραγματικός εχθρός σας στο Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries δεν είναι τα stages, αλλά εσείς οι ίδιοι. Ο τρόπος που θα διαλέξετε για να περάσετε την κάθε πίστα ξεχωριστά, θα καθορίσει και το τελικό αποτέλεσμα. Η λογική αυτή είναι που θα σας δώσει και το πλεονέκτημα, αφού στην πρώτη περιοχή οι πίστες και οι παγίδες μοιάζουν μεταξύ τους, δίνοντάς σας την ευκαιρία να απομνημονεύσετε τα patterns που έχετε ήδη ακολουθήσει και να επιχειρήσετε να περάσετε τα επόμενα στάδια χρησιμοποιώντας μια διαφορετική τακτική.

Οι διαφορές ανάμεσα στους δύο κόσμους είναι αρκετές. Αρχικά, κάθε κόσμος μας συστήνει και σε μια νέα τοποθεσία, με τον πρώτο κόσμο να μας ταξιδεύει μέσα από τα κλειστά και σκοτεινά μέρη ενός ναού και με τον δεύτερο να μας μεταφέρει σε έναν ανοιχτό χώρο, όπου τα στοιχεία της φύσης επικρατούν. Οι πίστες του δευτέρου κόσμου είναι μεγαλύτερες σε έκταση ώστε να ταιριάζουν στα puzzles και τις κινήσεις του Robbie, που σταδιακά γίνονται όλο και πιο συνθέτες. Ο Robbie, μετά από το πρώτο boss fight, αποκτά την ικανότητα να κάνει double jumps, κάτι που τον βοηθάει να διασχίσει μεγαλύτερα χάσματα.

Παράλληλα, οι παγίδες παύουν να είναι απλά εμπόδια στον δρόμο μας και σταδιακά γίνονται "εργαλεία" που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προς όφελος σας. Ο δεύτερος κόσμος προσφέρει μια νέα ποικιλία από παγίδες και κάποιες από αυτές, όπως οι bear traps, μπορούν να λειτουργήσουν και ως υψώματα που θα σας δώσουν ώθηση για να φτάσετε κάπου πιο ψηλά.

Στον τεχνικό τομέα, το Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries διατηρεί έναν καρτουνίστικο χαρακτήρα στα γραφικά του, με όμορφα assets στο περιβάλλον. Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως το περιβάλλον δεν μένει ανεπηρέαστο, αφού ανάλογα με τις κινήσεις του Robbie, αυτό αλλάζει. Ορισμένα assets μπορεί να καταρρεύσουν ή αν ο Robbie πεθάνει, μένουν σημάδια από αίμα στο έδαφος και το φάντασμά του εμφανίζεται για να σας θυμίσει το λάθος που κάνατε.

Παρόλα αυτά, το highlight του τεχνικού τομέα δεν είναι το περιβάλλον, αλλά ο ίδιος ο πρωταγωνιστής. Ο Robbie, αν και είναι ένας καρτουνίστικος χαρακτήρας, δείχνει αληθινός χάρις στις εκφράσεις του προσώπου του, οι οποίες είναι πολλές και ρεαλιστικές. Θα είναι άμεσα αντιληπτό αν έχει κουραστεί ή αν χαίρεται, κλπ. Αν συναντήσετε κάποιον κίνδυνο, ο Robbie θα αντιδράσει με φόβο, μια μικρή ένδειξη πως εκεί που τον μετακινείτε κινδυνεύει. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι που δίνουν τη ζωντάνια που χρειάζεται στον χαρακτήρα, ακόμα και αν το παιχνίδι δεν στηρίζεται στον ρεαλισμό.

Ως συνολικό performance, ο τίτλος δεν παρουσίασε frame drops, bugs ή glitches. Είναι ένα άρτιο παιχνίδι με εξαιρετική ροή, το οποίο μάλιστα περιέχει ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που συναντάμε και σε άλλους "hardcore" τίτλους και αυτό είναι το feature της καταμέτρησης θανάτων, που γίνεται με δυο τρόπους: τα δικά σας συνολικά deaths και τα deaths όλων των παικτών, που ασχολούνται με το παιχνίδι, μαζί.

Εν τέλει όμως, αξίζει να ασχοληθεί κάποιος με το Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries; Η απάντηση είναι: "Ναι, αξίζει και με το παραπάνω". Όχι απαραίτητα επειδή είναι μια Ελληνική προσπάθεια, αλλά επειδή ως τίτλος προσφέρει μια άκρως διασκεδαστική εμπειρία, χωρίς να καταλήγει ως κάτι που θα "αγκάλιαζαν" μόνο οι hardcore παίκτες του είδους. Όλοι μπορούν να απολαύσουν το παιχνίδι.

Το Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries μπορεί να είναι ένα παιχνίδι του Early Access, όμως χαρίζει αρκετά πράγματα στους παίκτες και σε χαμηλή τιμή, αφού είναι διαθέσιμο για το αντίτιμο των 12,99€. Αν ψάχνετε ένα διασκεδαστικό και παράλληλα γεμάτο πρόκληση τίτλο, το Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Preview.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Robbie Swifthand and the Orb of Mysteries (Early Access)

Author

Βασίλης Καμακάρης

Developer

Pixel Reign

Publisher

Pixel Reign

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Κυκλοφορία

5 Δεκεμβρίου 2017 (Early Access)

Είδος

2D Platformer

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1