Roller Champions

Μια νέα αθλητική εμπειρία έρχεται για να μείνει
by Αντώνης Κοντοδήμας on 14 Απριλίου 2020

Μπάλα, πατίνια και up-beat ρυθμοί. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά του νέου online παιχνιδιού της Ubisoft με το όνομα Roller Champions. Το παιχνίδι ολοκλήρωσε τη δεύτερη φάση της beta του και εμείς κληθήκαμε από την εκδότρια εταιρεία να λάβουμε μέρος ώστε να δοκιμάσουμε το νέο multiplayer εγχείρημά της. Πρόκειται για ένα free-to-play αθλητικό παιχνίδι λίγο διαφορετικό από τα άλλα και πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος για όλες τις πλατφόρμες και κινητές συσκευές.

Στην πραγματικότητα είναι η δεύτερη φορά όπου ερχόμαστε σε επαφή με το Roller Champions, οπότε έχουμε μια εικόνα των κανονισμών και του τρόπου που λειτουργεί το παιχνίδι και υπάρχει ένα μικρό πλεονέκτημα απέναντι σε άλλους αντιπάλους ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε, αφού με την πάροδο του χρόνου οι αγώνες γινόντουσαν πιο σκληροί με αποτέλεσμα το matchmaking να μας φέρνει αντίπαλους με πιο έμπειρους παίκτες.

To Roller Champions είναι μια παραλλαγή του Αμερικανικού sport Roll Ball. Το παιχνίδι μας μεταφέρει στο κοντινό μέλλον όπου το άθλημα έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό και γίνονται διοργανώσεις σε όλον τον κόσμο. Το άθλημα είναι ομαδικό και θέλει δύο ομάδες των τριών παικτών πάνω σε πατίνια να ολοκληρώνουν γύρους στην αρένα ώστε να ανοίξει το “δαχτυλίδι” το οποίο λειτουργεί ως καλάθι. Τότε οι παίκτες μπορούν να σκοράρουν για έναν πόντο. Η εξέλιξη των αγώνων μπορεί να είναι απρόοπτη αφού όσοι περισσότεροι γύροι ολοκληρωθούν οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να σκοράρουν ίσους πόντους με αυτούς τους γύρους και να λήξει το παιχνίδι εκεί, εκτός αν η ομάδα χάσει την μπάλα από τους αντιπάλους. Αυτό προσθέτει στο παιχνίδι αγωνία και το κάνει πραγματικά competitive, αφού συνεχώς οι αντίπαλοι προσπαθούσαν να μας χτυπήσουν για να πέσουμε.

Όταν ξεκινήσαμε το παιχνίδι μας ζητήθηκε να δημιουργήσουμε τον παίκτη μας, οπότε όχι μόνο υπάρχει character creation, αλλά υπάρχει και item shop με cosmetic αντικείμενα το οποίο ανανεώνεται συνεχώς. Το παιχνίδι ήταν αρκετά γενναιόδωρο μαζί μας για να μπορέσουμε να αποκτήσουμε μερικά από αυτά τα cosmetics, αφού το ύψος του currency του παιχνιδιού ακόμη και μετά από ήττες ήταν αρκετά καλό. Για να γεμίσει το πορτοφόλι μας με ένα ικανοποιητικό ποσό χρειάστηκε μόνο να πάρουμε μερικές νίκες και να εκτελέσουμε τούμπες, άλματα και ομαδικά κόλπα ή να ρίξουμε στο έδαφος αντιπάλους.

Η ολική μας εμπειρία με το Roller Champions είχε αρκετή πλάκα και η εντύπωση που μας αφήνει είναι αρκετά θετική, παρόλο που μας άφησε με μερικές απογοητεύσεις. Για παράδειγμα, η απουσία περισσοτέρων modes ήταν αισθητή αφού είχαμε πρόσβαση μόνο σε ένα και είχαμε στη διάθεση μας μόνο μία αρένα. Επίσης, απουσίαζε η δυνατότητα επικοινωνίας με συμπαίκτες αφού πολλές φορές η ασυνεννοησία με άγνωστους στοίχιζε τον αγώνα. Κατά την ενασχόλησή μας με τη beta συναντήσαμε και μερικά bugs, τα οποία ελπίζουμε πως δεν θα υπάρχουν στην τελική έκδοση του τίτλου. Σίγουρα θέλουμε να δούμε περισσότερα modes και τρόπους παιχνιδιού. Τέλος, αφού το παιχνίδι θα γίνει διαθέσιμο για όλες αυτές τις πλατφόρμες, οι λειτουργίες crossplay είναι αναμφισβήτητα θεμιτές.

Παρά το φτωχό υλικό που μας προσφέρθηκε, το Roller Champions είναι ένα απλό, λιτό, διασκεδαστικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι, χωρίς πολλές φανφάρες. Προπαντός, είναι δωρεάν. Έχει όλες τις προοπτικές να γίνει κάτι μεγάλο που θα μείνει, όταν κυκλοφορήσει.

Το Roller Champions βρίσκεται υπό ανάπτυξη για PlayStation 4, Xbox One, PC, Switch και κινητά.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Developer

Ubisoft Montreal

Publisher

Ubisoft

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch / Android / iOS

Tested on

PC

Κυκλοφορία

2020

Είδος

Sports

PEGI

3

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1