Rolling Gunner

Παιχνίδι μιας άλλης εποχής
by Άρης Φουρναράκης on 19 Ιουλίου 2019

Η κατηγορία των bullet hell παιχνιδιών αν και δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια μας δίνει κατά διαστήματα κάποιους τίτλους που είναι άξιοι αναφοράς. Κάποια από αυτούς δε, όπως το Cuphead ή το Enter the Gungeon, μπορούν να χαρακτηριστούν και ως διαμάντια.

Το Rolling Gunner είναι μια φιλόδοξη προσπάθεια έξι ατόμων από την άσημη εταιρία παραγωγής Mobius. που πατάει πάνω στις αρχές της κατηγορίας των bullet hell Shoot 'em Up παιχνιδιών, με σκοπό να προσεγγίσει και τους πιο casual και τους πιο hardcore gamers. Το αν τα καταφέρνει θα το δούμε στη συνέχεια.

Βρισκόμαστε στο έτος 2061 και το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα ενέργειας BAC βρίσκεται σε παροξυσμό, με το ανθρώπινο είδος να βρίσκεται στα όρια της καταστροφής. Παρ' όλα αυτά, εσείς ως ένας άλλος γενναίος πιλότος, παρέα με το πιστό σας STORK fighter και το νέο οπλικό του σύστημα γνωστό και ως Rolling Gun, πρέπει να παρεισφρήσετε στην εχθρική περιοχή και να καταστρέψετε τη ρομποτική απειλή.

Το σενάριο του Rolling Gunner δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο καθώς το έχουμε συναντήσει εκατοντάδες φορές είτε σε ταινίες είτε σε παιχνίδια. Υπάρχει απλά για να δίνει κάποιο νόημα στον παίκτη για τα χιλιάδες αντίπαλα αεροσκάφη που καταστρέφει σε κάθε πίστα. Βέβαια δεν χρειάζεται και οσκαρικό σενάριο για παιχνίδι του είδους, οπότε είμαστε εντάξει και με αυτό.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, το Rolling Gunner εμπίπτει στην κατηγορία των bullet hell Shoot 'em Up παιχνιδιών. Για να εξηγήσουμε την κατηγορία απλοϊκά, συνήθως ο παίκτης χειρίζεται κάποιο αεροσκάφος ή χαρακτήρα και προσπαθεί να αποφύγει χιλιάδες σφαίρες αλλά και να σκοτώσει άλλους τόσους εχθρούς, μέχρι να φτάσει στο τελικό boss της κάθε πίστας.

Το Rolling Gunner δεν ξεφεύγει από το παραπάνω μοτίβο καθώς ο σκοπός σας είναι ακριβώς αυτός. Να σκοτώσετε ό,τι κινείται στην οθόνη πριν σας σκοτώσει αυτό. Για την ακρίβεια δεν απαιτείται και καμία τακτική, πράγμα που ίσως ξενίσει τους πιο hardcore παίκτες, καθώς κρατώντας πατημένο το fire button και απλά κάνοντας αποφυγές των αντιπάλων πυρών, μπορείτε να φτάσετε στο τέλος της κάθε πίστας και να αντιμετωπίσετε το boss.

Ξεκινώντας το παιχνίδι θα παρατηρήσετε ότι υπάρχουν τέσσερα modes για να διαλέξετε. Τα modes αυτά είναι τα Novice, Casual, Original και Expert, που ουσιαστικά είναι τα επίπεδα δυσκολίας του παιχνιδιού. Στη συνέχεια θα έχετε τη δυνατότητα να διαλέξετε το αεροσκάφος σας μέσα από μόλις τρία που υπάρχουν διαθέσιμα στο παιχνίδι. Υπάρχει ένα με μεγάλη ταχύτητα και περιορισμένο εύρος στις επιθέσεις του, ένα αργό με μεγαλύτερο εύρος και ένα normal σε ταχύτητα και εύρος επιθέσεων. Σίγουρα όμως θα θέλαμε μεγαλύτερη ποικιλία από αεροσκάφη.

Στη συνέχεια το παιχνίδι θα σας εξηγήσει τα πλήκτρα και τον χειρισμό του αεροσκάφους που έχετε διαλέξει μέσα από ένα αναλυτικότατο tutorial και η δράση ξεκινά. Μέχρι να τελειώσει ξανά τριάντα λεπτά μετά, καθώς το παιχνίδι διαθέτει μόλις έξι επίπεδα. Καλά διαβάσατε: έξι επίπεδα, τα οποία στο Expert mode μας πήραν περίπου 40 λεπτά, για να δούμε τον τερματισμό. Το παιχνίδι είναι αρκετά εύκολο και αυτό από τη μια είναι καλό, καθώς μπορούν να το απολαύσουν περισσότερα άτομα, όμως από την άλλη δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι του λείπει περιεχόμενο και διαθέτει ελάχιστο replayability.

Όσον αφορά το gameplay, χειρίζεστε το αεροσκάφος σας και προσπαθείτε να καταστρέψετε τους εχθρούς πριν σας καταστρέψουν αυτοί -όχι όσο εύκολο ακούγεται, καθώς θα υπάρχουν στιγμές που η οθόνη σας θα είναι γεμάτη από χιλιάδες σφαίρες, οπότε δεν θα μπορείτε να τις αποφύγετε. Διαθέτετε μόλις δυο ζωές, όμως κάθε φορά που τις χάνετε απλά μηδενίζεται το score σας, ενώ σε καμία στιγμή του παιχνιδιού δεν θα δείτε κάποιο game over. Το score σας ανεβαίνει σκοτώνοντας εχθρούς και μαζεύοντας τα μετάλλια που πετάνε. Όσο πιο κοντά βρίσκεστε στον εχθρό τόσο πιο πολλά μετάλλια πετάει, όποτε το παιχνίδι ουσιαστικά σας ωθεί να παίζετε πιο επικίνδυνα, κάτι που ίσως ικανοποιήσει τους πιο απαιτητικούς.

Από την άλλη το αεροσκάφος σας διαθέτει το Rolling Gun που αναφέραμε πιο πάνω, το οποίο με το κατάλληλο κουμπί σας δίνει την δυνατότητα περιστροφής 360 μοιρών, οπότε ουσιαστικά μπορείτε να πυροβολείτε σε όλη την οθόνη, ενώ πυροβολείτε ευθεία με το βασικό σας όπλο. Μια ωραία προσθήκη που μας άρεσε αρκετά.

Τέλος η πλήρης απουσία co-op σίγουρα προβληματίζει, καθώς το Rolling Gunner και γενικά τέτοιου τύπου παιχνίδια είναι ειδικά σχεδιασμένα για co-op καταστάσεις.

Ο οπτικός τομέας του Rolling Gunner δεν θα λέγαμε ότι είναι κάτι ιδιαίτερο, αφού θυμίζει παιχνίδι δεκαετίας. Τα textures των αεροσκαφών και των αντιπάλων είναι χαμηλής ανάλυσης, ενώ και τα εφέ φαίνονται κάπως παρωχημένα. Από την άλλη τα bosses είναι σε καλύτερο επίπεδο σχεδιαστικά, ενώ και τα background στα οποία συνήθως υπάρχει κινητικότητα είναι αρκετά όμορφα.

Από άποψη επιδόσεων τόσο σε docked όσο και σε handheld μορφή παρατηρήθηκαν αρκετά frame drops κυρίως σε στιγμές που η οθόνη ήταν γεμάτη εφέ. Ακουστικά, το παιχνίδι δεν προσφέρει διαλόγους, ενώ από πλευράς μουσικής επένδυσης, προσφέρεται ένα αρκετά τυπικό soundtrack.

Το παιχνίδι μας παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρία για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Rolling Gunner

Συντάκτης
19 Ιουλίου 2019
Developer

Mebius.

Publisher

Mebius.

Πλατφόρμες

Nintendo Switch

Tested on

Nintendo Switch

Κυκλοφορία

20 Ιουνίου 2019

Είδος

Action / Arcade

PEGI

10

Θετικά

+ Θα διασκεδάσετε, όσο προλάβετε
+ Μεγάλη ελευθερία κινήσεων
+ Προσιτό σε όλους τους τύπους gamers

Αρνητικά

- Ελλιπέστατο περιεχόμενο
- Ελάχιστη διάρκεια
- Αρκετά framedrops
- Αρκετά εύκολο ακόμα και στο πιο δύσκολο επίπεδο
- Απουσία οποιασδήποτε τακτικής
- Απουσία co-op

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
Συνοψίζοντας

Το Rolling Gunner είναι ένας τίτλος που αν είχε κυκλοφορήσει πριν 20 χρόνια ίσως έκανε πάταγο. Εν έτει 2019 όμως σχεδόν τίποτα από αυτά που παίξαμε δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι μας ενθουσίασε. Όχι ότι προλάβαμε κιόλας, καθώς με μόλις έξι επίπεδα, το παιχνίδι είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει.

Η προσπάθεια των έξι ατόμων σίγουρα είναι αξιέπαινη, όμως έχουμε δει ποιοτικότερους τίτλους να βγαίνουν από λιγότερα άτομα. Το Rolling Gunner παρόλο που προσφέρει κάποια ψήγματα διασκέδασης, πάσχει σε πολλά επίπεδα. Από το ελλιπές περιεχόμενο και τη μικρή διάρκεια, μέχρι τις προβληματικές επιδόσεις και την τεράστια ευκολία, σίγουρα δεν είναι ένα παιχνίδι που μπορούμε να προτείνουμε και ειδικά στην τιμή που προσφέρεται.

6.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1