Skylar & Plux: Adventure on Clover Island

by Βασίλης Καμακάρης on 27 Ιουνίου 2017

Στην indie σκηνή της gaming βιομηχανίας, οι τίτλοι από διάφορα genres: roguelike, platformers και άλλα  ανθίζουν κατά καιρούς φτάνοντας το εκάστοτε είδος σε σημεία κορεσμού, δυσκολεύοντας έτσι μια πιθανότητα να δούμε κάτι πραγματικά το ξεχωριστό. Αρκετές πλέον θέλουν να αφήσουν το στίγμα τους, ευελπιστώντας να φέρουν μια νέα πνοή στο είδος. Μια τέτοια προσπάθεια είναι και αυτή των εταιρειών Right Nice Games και Grip Digital, που δημιούργησαν το Skylar & Plux: Adventure On Clover Island.

Το Skylar & Plux: Adventure On Clover Island είναι ένα 3D platformer, με την ιστορία να μας μεταφέρει σε έναν διαστημικό σταθμό, που συναντάμε για πρώτη φορά τον Skylar. Δεμένος πάνω σε μια μεταλλική πλατφόρμα, ο Skylar, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κακό του παιχνιδιού, τον CRT. Με ένα άγνωστο παρελθόν και με ένα μηχανικό χέρι να δίνει το ηχόχρωμα της φωνής του, ο Skylar θα αποδράσει από τα δεσμά του και θα βρεθεί στο Clover Island. Εκεί θα εμφανιστεί και ο δεύτερος ήρωας της παρέας, ο ιπτάμενος Plux, μια νεαρή και ατίθαση ψυχή που θα μας βοηθήσει στο να βάλουμε τέλος στα σατανικά σχέδια του CRT, που θέλει να κάνει το σπίτι του Plux δική του αποικία.

Όπως με τους Ratchet & Clank και Jak and Daxter, έτσι ο Skylar και ο Plux θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα πολεμήσουν κάθε μεταλλική απειλή που καραδοκεί στον κόσμο του Clover Island. Αν και φαίνεται να μας περιμένει μια μεγάλη, επική περιπέτεια, δυστυχώς τα πράγματα είναι κάπως... λίγα. Ο σκοπός μας είναι να ταξιδέψουμε σε διάφορες περιοχές του νησιού, ώστε να βρούμε ορισμένες σφαίρες που θα μας ανοίξουν την μεγάλη πύλη για την μάχη με τον CRT.

Ο κόσμος που θα ταξιδέψουμε φαίνεται μεγάλος και επικρατούν κάθε λογής καιρικές συνθήκες, με αρκετούς εχθρούς να παραμονεύουν σε κάθε γωνιά. Οι εχθροί μας χωρίζονται σε μικρά και μεγάλα ρομπότ, που εκτοξεύουν πυραύλους κατά πάνω μας.  Εμείς για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές θα πρέπει να εμπιστευτούμε το γυμνό και σιδερένιο χέρι μας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για melee επιθέσεις. Φυσικά από την μεριά μας έχουμε τους κρυφούς άσους στο μανίκι μας, που μπορούν να μας βοηθήσουν στις δύσκολες καταστάσεις.

Τα abilities που διαθέτει ο Skylar στο μηχανικό του εργαλείο μπορούν να μας βοηθήσουν στο να μετακινηθούμε για μεγάλες αποστάσεις με έναν γάντζο, να σταματάμε τον χρόνο και να επαναφέρουμε περιοχές στην αρχική τους κατάσταση, καθώς και να προσελκύσουμε με μαγνητική ενέργεια διάφορα projectiles και να τα εξαπολύσουμε σε διάφορα σημεία.  Τόσο στις μάχες, όσο και στα λίγα puzzles που είναι διαθέσιμα, μην περιμένετε ιδιαίτερα πράματα, όπως σε παιχνίδια αντίστοιχου περιεχομένου. Δυστυχώς, οι μάχες του Skylar & Plux: Adventure On Clover Island δεν ικανοποιούν και απλά είναι αδιάφορες στα ματιά των μυημένων του είδους.

Ακόμα και η συνολική εμπειρία που στοχεύει να προσφέρει ο τίτλος των Right Nice Games/Grip Digital είναι μικρή και δεν θα ξεπεράσει τις 3 ώρες. Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος στέκεται σε μέτρια επίπεδα και δεν είναι ικανός να τα ξεπεράσει. Για να καλύψει κάπως την αδυναμία αυτή, ρίχνει το βάρος στον οπτικό και ακουστικό τομέα, που δίνουν μια ικανοποιητική αίσθηση.

Ο οπτικός τομέας έχει χτιστεί με την χρήση της Unreal Engine 4, έχοντας αρκετά φανταχτερά χρώματα που προσφέρουν μια ωραία εικόνα στο μάτι. Εκτός από τα γραφικά του παιχνιδιού, ιδιαίτερη αισθητική κουβαλάνε και τα cutscenes του, που αποτελούνται από σκίτσα, τα οποία απεικονίζουν την ιστορία από μια διαφορετική ματιά.  Όλα αυτά παίρνουν ζωηράδα με τις φωνές των χαρακτήρων, κάνοντας το σύνολο μια μικρή παιδική ταινία.

Κάθε ένας χαρακτήρας έχει την δική του χαρακτηριστική φωνή και είναι αρκετή για να τους δώσει την λάμψη που πρέπει να έχουν στο παιχνίδι. Αν κάτι μπορεί να δώσει μια πίκρα στο Skylar & Plux όσον αφορά στο κομμάτι του τεχνικού τομέα, αυτά είναι μερικά frame drops που παρατηρήθηκαν. Τα frame drops δεν είναι ο “πονοκέφαλος” που θα μας ενοχλήσει σε όλη την πορεία του παιχνιδιού, ωστόσο θα “τσαλακώσει” την ρευστότητα του τίτλου, κυρίως στα in-game cutscenes που μας δείχνουν μια πιο πανοραμική όψη του Clover Island. Σε γενικές γραμμές, το Skylar & Plux δεν απογοητεύει από τεχνικής απόψεως, σίγουρα όμως δεν μπορεί να καλύψει την υπάρχουσα φτωχή εμπειρία που προσφέρεται με την -ευτυχώς- αρκετά λογική τιμή του (στα 15 ευρώ).

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Grip Digital για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Skylar & Plux: Adventure On Clover Island

Συντάκτης
27 Ιουνίου 2017
Developer

Right Nice Games (PC) / Grip Digital (PS4/XB1)

Publisher

Grip Digital

Πλατφόρμες

PC / PlayStation 4 / Xbox One

Tested on

PC

Κυκλοφορία

19 Μαΐου 2017

Είδος

Action Adventure

PEGI

7

Θετικά

+ Ευχάριστο gameplay
+ Ενδιαφέροντες χαρακτήρες
+ Αρκετά ελκυστική παρουσίαση (γραφικά/μουσική)
+ Η τιμή του κινείται σε λογικό πλαίσιο

Αρνητικά

- Υπερβολικά μικρό σε διάρκεια
- Φτωχό περιεχόμενο
- Αδιάφορες μάχες
- Μερικά framedrops

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.0
Συνοψίζοντας

Με το Skylar & Plux: Adventure On Clover Island, η Right Nice Games και η Grip Digital θέλει να δώσει μια δίκη της προσέγγιση στη σκηνή των 3D Platformers. Η προσπάθεια μοιάζει όμως τελικώς με μια μικρή δόση φτηνής διασκέδασης, παρά με μια ολοκληρωμένη εμπειρία, που προσφέρουν οι μεγαλύτεροι τίτλοι του είδους.

Παρά τη μικρή του διάρκεια, καταφέρνει να προσφέρει έστω και λίγη ψυχαγωγία, αλλά στο σύνολο δεν μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω και θα μείνει στην σκιά των "θηρίων". Αυτό για εμάς είναι αποθαρρυντικό, αλλά για την Right Nice Games μπορεί να γίνει ένα σκαλοπάτι για κάτι μεγαλύτερο στο μέλλον.

6.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1