Slice, Dice & Rice

by Αντώνης Κοντοδήμας on 1 Μαΐου 2018

Tο Slice, Dice & Rice, το παιχνίδι της πολωνικής Dojo Games, αρχικά κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017 από την PlayWay S.A στο Steam, ενώ λίγους μήνες αργότερα η Arc System Works το έφερε στο ιαπωνικό PlayStore για το PlayStation 4. Αργότερα, η ίδια εκδότρια εταιρία φέρνει το παιχνίδι και στην Δύση. Πρόκειται για ένα μοναδικό του είδους του παιχνίδι fighting, το οποίο με την πρώτη ματιά καταφέρνει να ξεχωρίσει με το μοναδικό εικαστικό στυλ του και με το ιδιαίτερο gameplay του.

Το roster του Slice, Dice & Rice αποτελείται από 8 χαρακτήρες, ο καθένας εκ των οποίων χρησιμοποιεί το δικό του στυλ μάχης, χωρίς όμως να αλλάζει ο απλός χειρισμός του παιχνιδιού. Στόχος μας είναι να πετύχουμε ένα μόνο χτύπημα στον αντίπαλό μας, το οποίο θα είναι αρκετό για να κερδίσουμε τον γύρο. Οι αντίπαλοί μας θα πρέπει να σκεφτούν καλά την επόμενη κίνηση που θα κάνουν ώστε να αμυνθούν: να κινηθούν αντίθετα, να αποφύγουν με άλμα ή απλά να κάνουν counter το χτύπημα. Το μόνο που μετράει σε αυτό το παιχνίδι ξύλου είναι η τακτική που θα ακολουθήσουν οι παίκτες.

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσουμε το παιχνίδι είναι το multiplayer. Η A.I. του παιχνιδιού είναι κάπως αδύναμη και με την παρουσία ενός φτωχού story mode δεν έχει δυστυχώς να μας προσφέρει πολλά αφού γίνεται επαναλαμβανόμενο μετά από κάποιο σημείο. Ο τίτλος της Arc System Works είναι πολύ απλός, όμορφος, χωρίς πολλά modes και ευθύς, ενώ σίγουρα το πανέμορφο art-style κλέβει τις εντυπώσεις αμέσως.

Το Slice, Dice & Rice σίγουρα δεν είναι το τυπικό fighting game που θα βρούμε στο Steam ή το PlayStation Store. Είναι πανέμορφο και ξεχωριστό στον οπτικό τομέα και στο gameplay, δυστυχώς όμως δεν μπορεί να προσφέρει κάτι άλλο και μετά από λίγη ώρα ενασχόλησης καταντάει βαρετό. Το παιχνίδι μόνο του ίσως φανεί κάπως μονότονο μετά την πρώτη ώρα, όχι όμως αν έχετε κάποιον άλλον για να παίξετε· τότε μόνο θα χαρείτε όλα όσα έχει να σας δώσει. Από τους μοναδικούς χαρακτήρες και αρένες μέχρι τη μουσική που δένει με το σύνολο του εικαστικού και της δράσης. Μπορείτε πάντα να δοκιμάστε να παίξετε online, όμως δεν υπάρχει κινητικότητα· παρόλα αυτά υπάρχει η δυνατότητα couch multiplayer.

Δυστυχώς, όσο διασκεδαστικό και αν είναι το παιχνίδι -είτε παίζετε μόνος είτε με παρέα- είναι άλλο τόσο πιο φτωχό σε βασικά πράγματα που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να απουσιάζουν. Αν και οι χαρακτήρες είναι original και ευφάνταστοι, δεν υπάρχει κάτι που να σε κάνει να δεθείς με κάποιον από αυτούς και η μικρή και χωρίς ουσία διάρκεια του Story Mode δεν βοηθάει. Μερικά στοιχεία που επίσης απουσιάζουν είναι τα intros των χαρακτήρων, τα victory poses και τα skins.

Αν και έξυπνο σαν ιδέα, το παιχνίδι δεν δουλεύτηκε αρκετά ώστε να εκτελεστεί και να επιτευχθεί ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η όλη προσοχή φαίνεται να στράφηκε στο εικαστικό κομμάτι και μόνο. Το Slice, Dice & Rice είναι μόνο ομορφιά και δύσκολα θα το ευχαριστηθείτε παίζοντας μόνος, εκτός φυσικά αν έχετε κάποιο φίλο να παίζετε μαζί του. Ο τίτλος το μόνο που έχει να προσφέρει είναι ένα οφθαλμόλουτρο και επικές μάχες με φίλους· τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Slice, Dice & Rice

Συντάκτης
1 Μαΐου 2018
Developer

Dojo Games

Publisher

Arc System Works

Πλατφόρμες

Steam / PlayStation 4

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

14 Φεβρουαρίου 2018

Είδος

Fighting

PEGI

18

Θετικά

+ Πανέμορφο εικαστικά
+ Εύκολος και έξυπνος χειρισμός
+ Απλό και λιτό....

Αρνητικά

- Απλοϊκή A.I.
- Παίζεται καλύτερα σε Couch Multiplayer
- ...Φτωχό σε περιεχόμενο

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
5.5
6.0
Συνοψίζοντας

Το Slice, Dice & Rice απευθύνεται σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι λίγο διαφορετικό από τα άλλα fighting games. Όσοι νοσταλγούν retro παιχνίδια όπως το Bushido Blade και όσοι αγαπούν τα κόμικ και τα manga από την Ιαπωνία, θα λατρέψουν το art-style του παιχνιδιού. Πολύ απλό και λιτό σε χειρισμό και gameplay, φτωχό όμως σε περιεχόμενο. Όταν το βρείτε σε εκπτώσεις, πρέπει να το δοκιμάσετε.

5.5
Βαθμός
6.0
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1