Snipperclips

Κόψε, ράψε με παρέα
by Νίκος Λυμπέριος on 25 Μαρτίου 2017

Ένα πλεονέκτημα μιας νέας κονσόλας με σχετικά μικρή βιβλιοθήκη είναι πως εύκολα μπορείς να εντοπίσεις παιχνίδια διαμάντια που σε άλλες περιπτώσεις θα χανόντουσαν υπό την σκιά μεγάλων κυκλοφοριών. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και το Snipperclips: Cut It Out, Together! της SFB Games που χτίστηκε πάνω στην λογική των παιχνιδιών της παρέας και της συνεργασίας με σκοπό την διασκέδαση.

Στο Snipperclips: Cut It Out, Together! αναλαμβάνουμε το ρόλο του Snip και της Clip, δυο χαρακτήρων φτιαγμένων από χαρτί. Όταν ο ένας χαρακτήρας περνάει πάνω από τον άλλο, μας δίνεται η δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού να κόψουμε το κομμάτι του χαρακτήρα που καλύπτεται από τον άλλο ή και αντίστροφα. Αυτός είναι και ο βασικός μηχανισμός πάνω στον οποίο είναι χτισμένο το Snipperclips: Cut It Out, Together! και με τη χρήση αυτού γίνεται η επίλυση των περισσοτέρων γρίφων και ασχολιών που διαθέτει το παιχνίδι.

2017030416283700-466683549EC0B90D20925E0594733A31

Το Snipperclips: Cut It Out, Together! μπορεί να παιχτεί είτε με έναν, είτε με δυο, είτε με τέσσερις παίχτες. Η δύναμη του φυσικά βρίσκεται στο συνεργατικό κομμάτι. Κάθε παίκτης για το κομμάτι των δυο παικτών παίρνει από ένα Joy-Con που αντιστοιχεί στον Snip και στην Clip. Και οι δυο παίκτες έχουν τις ίδιες ιδιότητες και οι δυο παίκτες μπορούν να λύσουν τον εκάστοτε γρίφο. Δεν υπάρχουν απαιτήσεις, δεν υπάρχουν χρονικοί περιορισμοί και δεν υπάρχει ουσιαστική τιμωρία για τα λάθη μας. Ο τίτλος ενθαρρύνει τους παίκτες με τον καλύτερο τρόπο για να λύσουν τα puzzles που παρουσιάζονται και το θετικό του παιχνιδιού είναι η sandbox φύση τους, αφού δεν υπάρχει μόνο μια στρατηγική.

Κάποιες πίστες απαιτούν από τους παίχτες να κόψουν τμήματα του συμπαίκτη τους για την δημιουργία σχεδίων που θα επιτρέψουν είτε την μεταφορά κάποιου αντικειμένου, είτε τη χρήση του σώματος του παίχτη ως βελόνα που θα σκάσει κάποιο μπαλόνι. Σε άλλα πάλι απαιτείτε σωστός χρονισμός στις κινήσεις των δυο παικτών για την μεταφορά ενός αυγού από το ένα σημείο στο άλλο. Μπορεί το μοτίβο να επαναλαμβάνεται, καταφέρνουν όμως να διατηρήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των παικτών χάρη στην πληθώρα των επιλογών που δίνεται στους παίκτες.

Το συνεργατικό παιχνίδι είναι το δυνατότερο σημείο του Snipperclips: Cut It Out, Together!. Όχι τόσο για την δυσκολία (ή την έλλειψη αυτής) που προσφέρει αλλά γιατί αναδεικνύει την χαρά του να απολαμβάνεις ένα παιχνίδι μαζί με παρέα. Επιπρόσθετα παρουσιάζει και τις δυνατότητες που προσφέρει το ίδιο το Switch και την ελευθερία που δίνει στους παίκτες να το χρησιμοποιούν ανά πάσα στιγμή, αφού η φιλοσοφία του τίτλου ταιριάζει γάντι στην tabletop λειτουργία της κονσόλας. Φυσικά δεν προσφέρεται μόνο συνεργατικό gaming αφού στην λειτουργία blitz του τίτλου μπορούν μέχρι και 4 παίκτες να παίξουν σε ομάδες των δυο και να έρθουν αντιμέτωποι σε αγώνες μπάσκετ ή χόκεϊ. Δε μας άρεσε δυστυχώς που τα αγωνίσματα που προσφέρονται βασίζονται κυρίως στην τύχη ή στην ατυχία της ομάδας που θα κάνει το πρώτο λάθος για να δώσει το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να σκοράρει.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Snipperclips: Cut It Out, Together! είναι η έλλειψη περιεχομένου. Το παιχνίδι διαθέτει 45 πίστες στις λειτουργίες ενός και δυο παικτών και 15 challenges που εκτείνονται μεταξύ τριών κόσμων. Δίνονται επιπλέον 20 επίπεδα ιδανικά για πολλούς παίκτες (περισσότερους των δυο) στην λειτουργία Party αλλά δυστυχώς αυτό είναι όλο του το περιεχόμενο και που μπορεί να τερματιστεί σε ένα απόγευμα. Θα θέλαμε να υπάρχει κάποιος δημιουργός πιστών ώστε να δίνει επιπλέον διάρκεια ή έστω η πιθανότητα κυκλοφορίας εξτρά περιεχομένου υπό την μορφή DLC. Σε συνέχεια των αρνητικών είναι η έλλειψη υποστήριξης Pro Controller με αποτέλεσμα για περισσότερους από 2 παίχτες να είναι αναγκαία η αγορά επιπλέον Joy-Cons.

Ο οπτικός τομέας του παιχνιδιού ξεχωρίζει για την αισθητική του ζωγραφισμένου με κιμωλία πίνακα και την πολύ καλή μηχανή φυσικής του, χωρίς όμως να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο που να πιέζει τις δυνάμεις της κονσόλας στα όρια της. Οι εκφράσεις των χαρακτήρων δίνουν επιπλέον επίπεδο χιούμορ στο διασκεδαστικό ύφος του παιχνιδιού με γκριμάτσες γέλιου, λύπης ή πονηρών βλεμμάτων στα διάφορα "κοψίματα" που κάνουμε στους χαρακτήρες μας.

To Snipperclips: Cut It Out, Together! είναι ένα εξαιρετικό παζλ παιχνίδι ιδανικό για δυο παίχτες, ικανό να προσφέρει αρκετές ώρες διασκεδαστικού gaming. Το επίπεδο συνεργασίας, διασκέδασης και ανταμοιβής με κάθε επίλυση παζλ που προσφέρει είναι και οι λόγοι που η Nintendo ακόμα διατηρεί τον τίτλο του βασιλιά του τοπικού gaming πολλών παιχτών.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη CD Media για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Snipperclips

Συντάκτης
25 Μαρτίου 2017
Developer

SFB Games

Publisher

Nintendo

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

Switch

Tested on

Switch

Κυκλοφορία

3 Μαρτίου 2017

Είδος

Puzzle Games

PEGI

3

Θετικά

+ Άφθονη διασκέδαση ειδικά με παρέα
+ Έξυπνος sandbox σχεδιασμός στα παζλ.

Αρνητικά

- Ελάχιστο προσφερόμενο περιεχόμενο
- Για περισσότερους από δύο παίκτες χρειάζονται επιπλέον Joy-Cons

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
1.1
Συνοψίζοντας

Λένε ότι η δύναμη των παιχνιδιών παζλ κρύβεται στο σχεδιασμό τους και εκεί είναι ένας τομέας που πραγματικά το Snipperclips: Cut It Out, Together! ξεχωρίζει. Κάθε πίστα προσφέρει μια νέα δοκιμασία για τους νέους παίχτες και σε συνδυασμό με την δυνατότητα πολλαπλών παιχτών η διασκέδαση ανεβαίνει κατακόρυφα.

Είναι από τα παιχνίδια που παρουσιάζουν με τον καλύτερο τρόπο την πολλαπλή ταυτότητα της νέας κονσόλας της Nintendo, αξιοποιώντας σωστά όλες της τις μορφές. Το μόνο του ελάττωμα το αρκετά μικρό προσφερόμενο περιεχόμενο.

8.0
Βαθμός
1.1
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1