Splatoon 2 (Global Testfire)

Colour Party!
by Παναγιώτης Τριάντης on 26 Μαρτίου 2017

Ίσως μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις που μας επιφύλασσε το Wii U να ήταν το Splatoon. Ένα νέο online mutliplayer shooter που έδωσε μια νέα νότα στο line up της Nintendo. Έχοντας πετύχει στο Wii U, ο τίτλος δεν θα μπορούσε να μείνει στον πάγο. Έτσι, με την ανακοίνωση του Nintendo Switch, η εταιρεία ανακοίνωσε και το sequel της σειράς προκειμένου να προσθέσει και αυτό το χαρτί στη λίστα με τους μεγάλους τίτλους που θα δούμε στη νέα κονσόλα.

Όπως και με τον πρώτο τίτλο, η Nintendo φρόντισε να διοργανώσει νέα Global Testfires για το Splatoon 2. To Global Testfire είναι μία ανοιχτή beta έκδοση του τίτλου, μέσα από την οποία οι παίκτες μπορούν να παίξουν με κάποιο από το υλικό του τελικού τίτλου για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Έτσι, μπορεί ο τίτλος να κυκλοφορεί το Καλοκαίρι, ωστόσο το πρώτο Global Testfire ολοκληρώθηκε και αποφασίσαμε μαζί με αυτό να σας μεταφέρουμε και τις πρώτες εντυπώσεις που μας άφησε.

Αρχικά το Global Testfire έρχεται με περιορισμένο υλικό. Έχουμε να κάνουμε με την επιστροφή του Turf War που αφορά μάχες τεσσάρων εναντίον τεσσάρων με απώτερο σκοπό να χρωματίσουν το μεγαλύτερο μέρος της πίστας στα χρώματα της ομάδας τους. Η δοκιμαστική έκδοση έρχεται με τέσσερα διαφορετικά όπλα, τα οποία μπορούμε να επιλέξουμε, ενώ η εμφάνιση του χαρακτήρα μας είναι τυχαία και διαφορετική σε κάθε αγώνα, με όλους τους αγώνες να πραγματοποιούνται σε δύο διαφορετικούς χάρτες: τους The Reef και Musselforge Fitness, με τον δεύτερο να είναι ολοκαίνουργιος.

Κάθε όπλο προορίζεται για διαφορετικές τακτικές. Έχουμε τρία διαφορετικά όπλα και ένα ρολό βαφής. Ξεκινώντας με το ρολό βαφής, το Splat Roller, το οποίο καλύπτει μεγάλες επιφάνειες με χρώμα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα όπλα, κύριος σκοπός του παίκτη είναι να χρωματίσει και σε αντίθεση με τα πολυβόλα είναι το μόνο όπλο που προσφέρεται για μάχες κοντινής απόστασης. Τα υπόλοιπα όπλα έχουν να κάνουν με πυροβόλα όπλα τα οποία προορίζονται κυρίως για τις μάχες μεταξύ των παικτών, παρά το βάψιμο της πίστας. Τα όπλα αυτά δεν είναι άλλα από το Splattershot που είναι ένα απλό όπλο, τα Splat Dualies που είναι οπλάκια με ελαφρώς μικρότερη δύναμη, αλλά ταχύτερα από το Splattershot, και το Splat Charger το οποίο θυμίζει sniper. Όλα αυτά δίνουν μια μικρή ποικιλία για την δοκιμαστική έκδοση και τις γρήγορες -και ταυτόχρονα ευχάριστες- μάχες που κάναμε.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι ειδικές κινήσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όταν γίνει charged η αντίστοιχη μπάρα. Οι κινήσεις αυτές είναι ιδιαίτερα δολοφονικές και μπορούν να νικήσουν πολλούς εχθρούς χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Και εκεί έχουμε τέσσερις διαφορετικές κινήσεις που εμφανίζουν ένα νέο όπλο που κυμαίνεται από jetpack που παράγει μπογιά μέχρι και ένα δυνατό splashdown μεγάλης εμβέλειας που όχι απλά χρωματίζει τον γύρω χώρο, αλλά εξοντώνει και όποιους εχθρούς βρίσκονται κοντά.

Ως προς τον τεχνικό τομέα, τα ανανεωμένα γραφικά του Splatoon είναι εξαιρετικά τόσο στο tablet mode, όσο και στην τηλεόραση. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα καρέ και όλα έτρεχαν ομαλά. Το μόνο που μας έκανε εντύπωση, ήταν η default επιλογή του χειρισμού της κάμερας. Η προεπιλογή δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να μετακινεί την κάμερα δεξιά και αριστερά με τον δεξί αναλογικό μοχλό, και πάνω κάτω κουνώντας τα χειριστήρια. Η συγκεκριμένη επιλογή δεν είναι ιδιαίτερα βολική σε tablet mode μιας και εκτός από το χειριστήριο κουνάμε και ολόκληρη την κονσόλα, κάποιες φορές ασυναίσθητα, με αποτέλεσμα να μην μένει η κάμερα στη θέση που θέλουμε. Ευτυχώς, υπάρχει επιλογή για αυτό και μπορεί κανείς να χειριστεί πλήρως την κάμερα με τον αναλογικό μοχλό.

Μέχρι τώρα το Splatoon 2 μεταφέρει πλήρως την εμπειρία του αρχικού τίτλου στη νέα κονσόλα της Nintendo, Switch, ωστόσο αναμένουμε πολλά περισσότερα μιας και για την ώρα δεν δικαιολογεί τον αριθμό 2 που έχει δίπλα στο όνομα του, αφού μοιάζει περισσότερο με ένα remaster του Splatoon με επιπλέον υλικό, παρά με κάτι καινούργιο. Οι εντυπώσεις που μας άφησε είναι πολύ θετικές και περιμένουμε με ανυπομονησία την κυκλοφορία του τίτλου το Καλοκαίρι.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Splatoon 2 (Global Testfire)

Συντάκτης
26 Μαρτίου 2017
Developer

Nintendo EPD

Publisher

Nintendo

Διανομή

CD Media

Πλατφόρμες

Nintendo Switch

Tested on

Nintendo Switch

Κυκλοφορία

Q2/Q3 2017

Είδος

Third-Person Shooter

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1