Star Wars Battlefront (Beta)

by Κώστας Βλάχος on 12 Οκτωβρίου 2015

Ο πόλεμος των άστρων επέστρεψε δυναμικά στις νέες κονσόλες γι' αυτό εξοπλιστείτε με όπλα και φωτόσπαθα και μπείτε στη μάχη. Το Star Wars Battlefront, ήρθε για να μείνει και προσφέρει τη ρεαλιστικότερη μεταφορά του πολέμου αυτού στην οθόνη και τις κονσόλες σας. Επαναστάτες ή στρατιώτες της αυτοκρατορίας; Jedi ή Sith; Οι επιλογές είναι δικές σας και προφανώς η κάθεμια class θα έχει τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά της. Κι επειδή το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο, η EA φρόντισε να μας δώσει μια πρώτη γεύση από την Beta του παιχνιδιού. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τις εντυπώσεις που μας άφησε η συγκεκριμένη έκδοση.

Gameplay

Το παιχνίδι μιας και βρίσκεται σε Beta μορφή δεν μας επιτρέπει και πολλά, ωστόσο μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε Single Player και Multiplayer. Στο Single Player βρισκόμαστε στον πλανήτη Tatooine και προσπαθούμε να επιβιώσουμε έπειτα από 6 waves στρατιωτών της αυτοκρατορίας. Το mode ονομάζεται Survival. Προφανώς μετά από κάθε wave, αυξάνεται και η δυσκολία του επόμενου. Διαρκεί περίπου 10 λεπτά σε Normal Επίπεδο. Όσο καλύτερα τα πάτε στο mode, τόσους περισσότερους πόντους και χρήματα μαζεύετε ώστε να ανέβετε επίπεδο και να ξεκλειδώσετε όπλα και perks αντίστοιχα. Σε μεγαλύτερο επίπεδο θα έχετε περισσότερες απολαβές ενώ μπορείτε να παίξετε και σε Split Screen μαζί με φίλο σας χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο καθώς επίσης και Co-Op με όποιον επιθυμείτε ανά τον κόσμο. Αυτό που παρατηρήσαμε είναι πως δεν προσφέρει κάτι το τρομερό το Single Player, όμως μπορούμε να το μάθουμε καλύτερα και ταυτόχρονα να κάνουμε ένα γερό farming μέχρι να μπούμε για τα καλά στο βασικότατο Multiplayer Mode.

STAR WARS™ Battlefront™ Beta_20151009125608

Συνεχίζοντας με το online περιεχόμενο έχουμε 2 modes, το Drop Zone στον πλανήτη Sullust και το Walker Assault στον πλανήτη Hoth. Στο πρώτο, έχουμε 2 ομάδες των 8 ατόμων οι οποίες θα πρέπει μέσα σε 10 λεπτά να αποκτήσουν ατράκτους. Πιο συγκεκριμένα, πέφτει από τον ουρανό μια άτρακτος διαφυγής σ' ένα σημείο του χάρτη κι εσείς είτε ως Στρατιώτης είτε ως Επαναστάτης οφείλεται να αποκτήσετε την άτρακτο κι έπειτα να την προστατεύσετε για κάποιο χρονικό διάστημα. Η πρώτη ομάδα στις 5 ατράκτους κερδίζει, αλλιώς η ομάδα με τις περισσότερες ατράκτους με τη λήξη του χρόνου, ανακηρρύσεται νικήτρια. Στο Walker Assault πάλι οι ομάδες είναι σαν το προηγούμενο mode, μόνο που τώρα αυξάνονται σε 20άδες. Καταλαβαίνετε πως μιλάμε για 40 παίκτες σ' ένα χάρτη που είναι τεράστιος. Εδώ όμως ο σκοπός είναι διαφορετικός. Αν είστε με τους Επαναστάτες θα πρέπει να καταστρέψετε τα ΑΤ-ΑΤ και ταυτόχρονα να διατηρήσετε σε λειτουργία τα Uplinks (αντίστοιχα radar) που θα σας βοηθούν με εναέρια υποστήριξη. Το ακριβώς αντίθετο γίνεται με τους Στρατιώτες της Αυτοκρατορίας. Από το Drop Zone καταλάβαμε ότι η ταχύτητα είναι το παν, ενώ το Walker Assault βασίζεται σε βαρύ οπλισμό και στρατηγική μέχρι να πέσουν οι άμυνες των AT-AT. Ουσιαστικά είναι τα 2 άκρα από άποψη χρόνου, αφού το Drop Zone τελειώνει στα 10 λεπτά ενώ το Walker Assault μπορεί να τελειώσει και στη μισή ώρα και είναι χαώδης. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως είναι και καλό. Με 40 παίκτες σε ένα χάρτη γίνεται πανικός που στην αρχή ενθουσιάζει και μετά απλά κουράζει επειδή οι αποστάσεις είναι μεγάλες, ενώ είσαι και απροστάτευτος μέσα στη μάχη.

STAR WARS™ Battlefront™ Beta_20151009124016

Ενώ στο Drop Zone τα πράγματα ήταν απλά και κυκλοφορούσαμε με τα όπλα και τα όποια perks είχαμε, στο Walker Assault μπορούμε να μπούμε σε Star-Fighter, A-Wing, AT-AT, AT-ST. Στο χάρτη εμφανίζονται διάφορα σημεία όπου μπορείτε να αποκτήσετε τις συγκεκριμένες πολεμικές μηχανές και έτσι να έχετε προβάδισμα ενάντια στον εχθρό. Αντίστοιχα υπάρχουν και σημεία στα οποία μπορείτε να ελέγξετε οπλοπολυβόλα για πλεονεκτήματα στις μάχες εδάφους τα οποία υπάρχουν και στο Survival αλλά και στο Drop Zone. Εκτός από όλα αυτά, ανεβαίνοντας επίπεδο, μπορείτε να αγοράσετε χειροβομβίδες, thermal detonators, proximity bombs καθώς επίσης και Sniper Rifles τα οποία μπορείτε να έχετε στο χέρι σας κατά τη διάρκεια της μάχης. Μπορείτε να έχετε 2 από αυτά, τα οποία ξαναγεμίζουν μετά από κάθε respawn. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε κατά το Walker Assault να γίνεται είτε ο Luke Skywalker είτε ο Darth Vader, μόλις βρείτε το μοναδικό Hero Power-Up που βρίσκεται στο χάρτη. Προφανώς αν πεθάνει αυτός που το έχει, εμφανίζεται πάλι, όμως πρέπει να είστε γρήγοροι για πολλοί πηγαίνουν κατευθείαν να το πάρουν.

STAR WARS™ Battlefront™ Beta_20151009123201

Γραφικά-Ήχος-Χειρισμός

Στον οπτικό τομέα έχουμε ανάλυση 900p στην έκδοση του PS4, μιας και η EA αποφάσισε να επικεντρωθεί στα 60fps που ομολογουμένως φαίνονται αρκετά καλά στο μάτι. Ακόμα και στη beta έκδοση, το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό και τα μοντέλα των παικτών αλλά και των πολεμικών μηχανών είναι φτιαγμένα με αρκετή λεπτομέρεια. Οι χάρτες είναι απίστευτοι και η όλη ατμόσφαιρα που δημιουργείται μας κάνει να πιστεύουμε πως έφτασε ο πόλεμος των άστρων σπίτι μας. Για τον ήχο θα μπορούσαμε να πούμε ότι αρκεί το κλασσικό πίου-πίου από τα laser μόνο και μόνο για τη νοσταλγία που προσφέρει.  Η πιστότητα στα χρώματα και στο art direction είναι μοναδική. Παρ' όλα αυτά οι κινητήρες από τις εναέριες πολεμικές μηχανές και οι ήχοι από τα AT-AT βρίσκονται σε τρομερά επίπεδα, ενώ βρήκαμε άστοχη την προσθήκη του Theme Song σε διάσπαρτα σημεία των μαχών. Θα μπορούσε απλά να ακούγεται όταν πλησιάζαμε σε κάποια νίκη κι όχι τυχαία. Κάθε φαν της σειράς και των παιχνιδιών θα μείνει απόλυτα ευχαριστημένος όπως κι εμείς εξάλλου. Όσον αφορά το χειρισμό, ο έλεγχος του παίκτη είναι καλός όμως όταν βρίσκεσαι στον αέρα μέσα σ' ένα διαστημόπλοιο, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα αφού χειριζόμαστε το σκάφος με τους 2 μοχλούς. Και γκάζι, φρένο και στροφές γίνονται με τα thumbsticks το οποίο θέλει κάποια συνήθεια. Τέλος, όταν βρίσκεστε στο έδαφος και θέλετε να κάνετε melee attack, καλύτερα να είστε σίγουροι. Εκτός από το ότι ο αντίπαλος δεν πεθαίνει μονομιάς, χάνετε χρόνο και ταχύτητα το οποίο ενδεχομένως να σας κοστίσει τη ζωή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το παιχνίδι γίνεται τρίτου προσώπου, κρατώντας πατημένο το "κάτω" στο χειριστήριο, όπως και τα παλιότερα Battlefront παιχνίδια, αλλάζοντας αρκετά την αίσθηση που δίνει στον παίκτη.

Συνοψίζοντας

Είχαμε αρκετά χρόνια να παίξουμε το Star Wars Battlefront και μπορούμε να πούμε πως περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή τη στιγμή. Με μόλις ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, η beta μας έδειξε πολύ καλά στοιχεία με το παιχνίδι να είναι αρκετά προσεγμένο και άψογα σχεδιασμένο τόσο από οπτική άποψη όσο και από άποψη gameplay. Ενδεχομένως το Walker Assault να σας δυσκολέψει και να σας κουράσει, όμως η ποικιλία από σκάφη, τεράστιους χάρτες και μοναδικές μάχες με πολλά όπλα, θα σας ανταμείψουν. Προφανώς αυτοί που αγαπούν το Star Wars θα θελήσουν να το έχουν στη συλλογή τους, αλλά και όσοι θεωρούν πως είναι βαρετό επειδή είδαν τη beta, απλά να τους υπενθυμίσουμε πως θα έχει 7 διαφορετικά Multiplayer Modes. Ναι, το Single Player είναι κάπως αχρείαστο και το παιχνίδι δεν προσφέρει κάποια ιστορία, όμως για το λόγο που δημιουργήθηκε είναι καλό. Δυναμώστε τα ηχεία, παίξτε με φίλους και λάβετε μέρος στον Πόλεμο των Άστρων. Για περισσότερα, μείνετε συντονισμένοι για το Review που θα ακολουθήσει από το site μας.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Star Wars Battlefront

Author

Κώστας Βλάχος

Developer

EA Digital Illusions CE

Publisher

EA

Διανομή

Lucas Arts

Πλατφόρμες

PC, Xbox One, PS4

Tested on

PS4

Κυκλοφορία

20 Νοεμβρίου 2015

Είδος

Action, Shooter

PEGI

16

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1