Sundered

by Βασίλης Καμακάρης on 22 Αυγούστου 2017

Η Thunder Lotus Games είναι μια από τις indie εταιρείες που μας απασχόλησαν θετικά, με την πρώτη τους κυκλοφορία, το Jotun, το οποίο κέρδισε άμεσα τις καρδιές μας. Κυκλοφορώντας το 2015, το Jotun μας έδωσε ένα άρωμα σκανδιναβικής μυθολογίας, μέσα από τις περιπέτειες της Thora, μιας πολεμίστριας που έπεσε στη μάχη και έπρεπε να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στην Valhalla. Αυτό που μας άγγιξε στον τίτλο της Thunder Lotus ήταν το υπέροχο στοιχείο της εξερεύνησης, αλλά κυρίως το εικαστικό κομμάτι, με κάθε λεπτομέρεια να είναι σχεδιασμένη στο χέρι. Για ακόμη μια φορά, η μαγεία της Thunder Lotus θα επιστρέψει με τον νέο της τίτλο, ο οποίος ονομάζεται Sundered.

Το Sundered είναι ένα action adventure game, που κατατάσσεται στο είδος των metroidvania παιχνιδιών. Η ηρωίδα μας είναι η Eshe, μια γυναικά που περιπλανιέται σε έναν κατεστραμμένο κόσμο. Κατά το ταξίδι της, η Eshe θα δεχτεί μια απρόσμενη επίθεση που θα την εγκλωβίσει σε μια μυστηριώδη σπηλιά. Για να αποδράσει από τα δεσμά αυτής της φυλακής, θα πρέπει να εξερευνήσει τις περιοχές του παιχνιδιού, με σκοπό να βρει και να νικήσει τα βασικά bosses.  Το Sundered διαθέτει τρεις μεγάλες περιοχές, που θα επισκεφτούμε, με την κάθε μια να περιλαμβάνει 3 min-ibosses και ένα main boss.

Στις περιοχές που θα εξερευνήσουμε, υπάρχουν μπόλικα μυστικά, όπως perks και abilities που μας περιμένουν να τα κατακτήσουμε. Τα perks όπως και τα abilities μας είναι μπόλικα, ωστόσο τα perks είναι αυτά που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σοφά μέσα στο παιχνίδι. Τα perks προσφέρουν ένα πλεονέκτημα όπως δυνατότερη επίθεση, παραπάνω ζωή και άλλα, ενώ από την άλλη μπορούν να μας μετατρέψουν και το παιχνίδι σε ένα ασταμάτητο χάος. Τα abilities δεν μας δημιουργούν θέματα, αντίθετα μας διευκολύνουν και στην περίπτωση που ευδοκιμήσει το σκοτάδι, γίνονται ακόμα πιο χρήσιμα. Μετά από κάθε μάχη που δίνουμε με τα bosses, το παιχνίδι μας ανταμείβει με elder shards, τα οποία έχουμε την επιλογή να καταστρέψουμε ή να τα χρησιμοποιήσουμε ώστε να κάνουμε corrupt τα abilities μας. Φυσικά αυτή η επιλογή επηρεάζει άμεσα και στον τερματισμό που θα παρακολουθήσουμε.

Κάτι που θα μας απασχολήσει αρκετά μέσα στο Sundered είναι η δυσκολία του. Εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, άλλα θέλει από εμάς να είμαστε ετοιμοπόλεμοι για κάθε μάχη, ειδικότερα στα endless hordes. Ο τίτλος της Thunder Lotus διαθέτει αρκετούς αντίπαλους, εδάφους ή αέρος που θα μας προκαλέσουν. Η πρόκληση αυτών είναι σχετικά μεγάλη και πρέπει τα αντανακλαστικά μας να είναι γρήγορα, ειδικά όταν έχουμε πάνω μας το perk που προσφέρει παραπάνω Shards από corrupt treasures, που αυξάνει την συχνότητα των αντίπαλων μας. Αν η δυσκολία για τα απλά enemies είναι μια φορά δύσκολη, για τα bosses είναι δέκα. Κάθε boss -mini ή main- έχει τους δικούς του άσους στο μανίκι του και είναι εγγυημένο ότι θα μας προκαλέσουν πονοκέφαλο.

Οι enemies και τα corrupt treasures μας προσφέρουν τα Shards, τα points που χρειαζόμαστε για να αυξήσουμε το health, το shield, καθώς και άλλα stats του χαρακτήρα. Το θετικό αυτών είναι πως δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός, όπως η ανάκτηση αυτών στο σημείο που πεθάναμε. Αντίθετα μένουν πάνω μας ακόμα και αν δεν σταθούμε τυχεροί. Αν πεθάνουμε, επιστρέφουμε άμεσα στο sanctuary, για να κάνουμε κάποιο πιθανό upgrade ή να συνεχίσουμε την πορεία μας, ενώ φυσικά αυτό μπορεί να γίνει και χωρίς να προκύψει κάποιος θάνατος, αν επιθυμούμε να γίνουμε πιο ισχυροί, πριν από μια μεγάλη μάχη.

Όπως και στο Jotun, έτσι και στο Sundered, τα γραφικά του είναι σχεδιασμένα στο χέρι, προσφέροντας ένα μεθυστικό θέαμα. Τα εικαστικά και γενικά το ύφος που ακολουθεί ο τίτλος είναι τα δυνατά του σημεία, δείχνοντας για ακόμη μια φορά το ταλέντο της Thunder Lotus στην πράξη. Κάθε περιοχή έχει μπόλικες λεπτομέρειες και μοναδικούς εχθρούς να μας ακολουθούν, ενώ τα animations με τη σειρά τους δίνουν την απαραίτητη ζωντάνια στις ζωγραφιές του τίτλου, ακολουθώντας πιστά το καλούπι που έχει δημιουργήσει η εταιρεία.  Αυτό που μας έκανε αρκετά καλή εντύπωση είναι το voice acting του παιχνιδιού, με τον συνοδοιπόρο μας στο ταξίδι να έχει έναν μοναδικό τρόπο ομιλίας, φέρνοντας αρκετά το στοιχείο της νοσηρότητας που θέλει να μεταφέρει ο τίτλος.

Σε τεχνικής άποψης θέματα, το Sundered διαθέτει έναν οικείο χειρισμό για metrodivania παιχνίδι και ένα άρτιο performance που δεν εμφανίζει frame drops και bugs. Αν για κάτι θα πρέπει να γκρινιάξουμε για το Sundered, δεν είναι άλλο από τα loading times. Μιλώντας τώρα σε γενικά πλαίσια για ένα τυπικό metroidvania παιχνίδι, εκτός από τον εικαστικό κόσμο και την εμπειρία που χαρίζει το Sundered, δεν παρατηρούμε ουσιώδη στοιχεία που θα το έκαναν να ξεχωρίσει, φέρνοντας κάτι νέο στο είδος. Αντίθετα εστιάζει στο να δώσει μια οικεία εμπειρία που θα μας απασχολήσει για 10 με 15 ώρες. Ικανοποιητική για τα πλαίσια της, καθώς η δυσκολία θα μας κάνει να παλέψουμε αρκετά τόσο με τις ικανότητες μας, όσο και με την υπομονή μας. Αν είστε πιο casual παίκτης, στο Sundered θα πρέπει να σφίξετε το ζωνάρι και να ξεχυθείτε στην μάχη, μιας και ο θάνατος γίνεται ένας πολύ κάλος φίλος που θα βλέπετε συχνά (και πολλές φορές άδικα).

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την Thunder Lotus Games  για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Sundered

Συντάκτης
22 Αυγούστου 2017
Developer

Thunder Lotus Games

Publisher

Thunder Lotus Games

Πλατφόρμες

PC / PS4

Tested on

PC

Είδος

Action, Adventure

PEGI

12

Θετικά

+ Πανέμορφος εικαστικός τομέας
+ Μπόλικα perks και abilities
+ Ικανοποιητική διάρκεια
+ Δυνατή πρόκληση...

Αρνητικά

+ ...Ωστόσο κάπως άδικη προς τους παίκτες
+ Μεγάλα loading times
+ Ουσιαστικά δεν προσφέρει κάτι καινούριο ως metroidvania παιχνίδι

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
6.6
Συνοψίζοντας

Η Thunder Lotus Games απέδειξε μέσω του Sundered πως μπορεί να προσφέρει έναν ακόμα εξαιρετικό τίτλο στο είδος των metroidvania παιχνιδιών. Αν και σε θέμα δυσκολίας θα μας προκαλέσει αρκετά, είναι βέβαιο πως θα χαρίσει στους παίκτες μια ιδιαίτερη εμπειρία, μέσα από τα πανέμορφα εικαστικά του, αλλά και από την ασταμάτητη δράση του.

8.0
Βαθμός
6.6
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1