Super Monkey Ball Banana Mania - Review

Μπανάνες, μπανάνες παντού!
by Παναγιώτης Τριάντης on 12 Οκτωβρίου 2021

Πόσο διασκεδαστικό θα ήταν να βάλουμε μία μαϊμού μέσα σε μια μπάλα και να την αφήσουμε να κυνηγάει μπανάνες; Απ’ ότι φαίνεται πολύ. Το Monkey Ball που ξεκίνησε αρχικά ως arcade παιχνίδι το 2001, κλείνει 20 χρόνια πορείας με πάνω από 15 κυκλοφορίες κάνοντας το πέρασμα της από πολλές διαφορετικές πλατφόρμες, από οικιακές και φορητές κονσόλες, μέχρι και το N-GAGE. H SEGA, προκειμένου να γιορτάσει την επέτειο της σειράς, μας φέρνει το Super Monkey Ball Banana Mania, με τη βοήθεια της ομάδας του Ryu Ga Gotoku Studio, που ήταν υπεύθυνη και για το Super Monkey Ball: Banana Blitz HD που κυκλοφόρησε το 2019.

To Banana Mania αποτελεί ουσιαστικά ένα remaster του Super Monkey Ball DX, που περιελάμβανε όλα επίπεδα των Super Monkey Ball και Super Monkey Ball 2, μαζί με νέα επίπεδα και επιπλέον επιλογές. Τα 300 επίπεδα των παιχνιδιών αυτών επιστρέφουν με ανανεωμένα γραφικά και μας παρουσιάζονται μέσα από το Story Mode. Στη συγκεκριμένη επιλογή, έχουμε απλές εικόνες για να μας εξιστορίσουν τις περιπέτειες που έλαβαν χώρα στα δύο παιχνίδια, μια αλλαγή που έρχεται να αντικαταστήσει τα animations που είχαν οι παλαιότεροι τίτλοι, ωστόσο πλασάρεται με ωραίο τρόπο μιας και δείχνει την παρέα των μαϊμούδων να παρακολουθεί την ιστορία από μία τηλεόραση.

Για όσους δεν γνωρίζουν, στόχος στους τίτλους Monkey Ball είναι να περάσουμε τη γραμμή τερματισμού σε διάφορες πίστες, κάτι που αρχικά μπορεί να φαίνεται εύκολο, όμως όσο προχωράμε τα πράγματα δυσκολεύουν με πολλά και διάφορα εμπόδια. Από λεπτά δρομάκια, σε κινούμενες πλατφόρμες και γρήγορα εμπόδια, μπορούμε να πούμε πως η ποικιλία είναι τεράστια και απολαύσαμε κάθε πίστα, παρά τις δυσκολίες. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν γίνει παραμετροποιήσεις σε ορισμένα επίπεδα, προκειμένου να μειωθεί ελαφρώς η δυσκολία για νεότερους παίκτες, αν και μπορούμε να πούμε πως δυσκολευτήκαμε αρκετά παρόλα αυτά. Εκτός από το να κόψουμε το νήμα του τερματισμού, καλούμαστε να συλλέξουμε και όλες τις μπανάνες στην πίστα, κάτι που προσφέρει επιπλέον προκλήσεις μιας και πολλές φορές βρίσκονται σε ακραία σημεία. Φυσικά, όλα αυτά πρέπει να γίνουν με το χρονικό όριο του ενός λεπτού, ενώ για όσους δυσκολεύονται, δίνεται η δυνατότητα να διπλασιαστεί ο διαθέσιμος χρόνος. Όλα αυτά, μαζί με ένα εξαιρετικό soundtrack που μας βάζει σε ευχάριστο mood, συνθέτουν μία διασκεδαστική εμπειρία με έντονη πρόκληση, ακόμα και αν θέλουμε απλά να τερματίσουμε ένα επίπεδο.

Πέρα από το Story Mode, υπάρχουν τα Challenge και Practice modes που είναι χωρισμένα σε Super Monkey Ball και Super Monkey Ball 2, ενώ έχει προστεθεί και η επιλογή Special Mode όπου μπορούμε να ξεκλειδώσουμε διάφορες επιλογές που μας θέτουν νέους στόχους προκειμένου να ολοκληρώσουμε τα επίπεδα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Special Mode περιλαμβάνεται και η επιλογή Original Stage Mode όπου έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε τις αρχικές εκδόσεις των επιπέδων, με την δυσκολία που είχαν τότε, κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους φανατικούς οπαδούς της σειράς. Το πλούσιο υλικό του Banana Mania δεν σταματά εδώ μιας και περιλαμβάνονται και 12 mini games στην επιλογή Party Games όπου μπορούμε να έρθουμε αντιμέτωποι με φίλους σε διάφορα παιχνίδια, από απλό αγώνα ταχύτητας μέχρι και το να κάνουμε το καλύτερο σκορ σε ένα rail shooter. Κάθε mini game έχει πολλαπλά επίπεδα και πραγματικά το περιεχόμενο του μας εκπλήσσει ευχάριστα, μιας και έχει κυριολεκτικά λίγο απ’όλα. Ομολογουμένως, θα θέλαμε και online multiplayer στα συγκεκριμένα παιχνίδια, μιας και θα ανέβαζαν τον τίτλο ακόμα περισσότερο. Κλείνουμε το κομμάτι των modes με το Ranking Challenge, το μοναδικό online κομμάτι του παιχνιδιού, που ουσιαστικά μας φέρνει αντιμέτωπους με επιδόσεις άλλων παικτών προκειμένου να ανέβουμε στις κατατάξεις.

Φυσικά δεν θα μιλούσαμε για γιορτή αν δεν υπήρχαν και καλεσμένοι για τα 20 χρόνια της σειράς. Μέσα από αποστολές που μας επιβραβεύουν με κέρματα, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε τόσο γνώριμους χαρακτήρες από τη σειρά, όσο και αγαπήμενα πρόσωπα από τίτλους της SEGA, όπως τον Sonic, τον Kazuma Kiryu από τη σειρά Yakuza, και τον Beat από το Jet Set Radio. Πέρα από τους χαρακτήρες, μπορούμε να αλλάξουμε ρούχα και σχέδιο της μπάλας που χρησιμοποιούν οι χαρακτήρες μας. Δυστυχώς, ορισμένα σημαντικά κοστούμια, όπως οι κλασικές αμφιέσεις των βασικών ηρώων, αλλά και κάποιοι χαρακτήρες, παρουσιάστηκαν εξαρχής ως DLC, πράγμα που μπορούμε να δικαιολογήσουμε στην Hello Kitty, αλλά όχι στις ρετρό εμφανίσεις του AiAi και της παρέας του.

Το Super Monkey Ball Banana Mania είναι η απόδειξη πως ένα remaster μπορεί να έχει τεράστια αξία αν γίνει σωστά. Το πλούσιο υλικό του θα σας απασχολήσει για πολλές ώρες, και παρά τις δυσκολίες σε ορισμένα σημεία, το βρήκαμε άκρως απολαυστικό και εύθυμο. Τα party modes θα ήταν από τα μεγαλύτερα χαρτιά του τίτλου αν περιελάμβανε online multiplayer, ενώ πάνω από 700 αποστολές σας περιμένουν αν θέλετε κυριολεκτικά να λιώσετε όλα τα modes του τίτλου.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Super Monkey Ball Banana Mania - Review

Συντάκτης
12 Οκτωβρίου 2021
Developer

Ryu Ga Gotoku Studio

Publisher

SEGA

Διανομή

Zegetron

Πλατφόρμες

PC / PS4 / PS5 / Xbox One / Xbox Series X|S / Nintendo Switch

Tested on

PS5

Κυκλοφορία

5 Οκτωβρίου 2021

Είδος

Platform

Θετικά

+ Πλούσιο υλικό και replayability
+ Οι guest εμφανίσεις για τα 20 χρόνια της σειράς
+ Δυνατότητα να παίξουμε τις αρχικές εκδόσεις των επιπέδων
+ Value for Money

Αρνητικά

- Απουσία online multiplayer στα Party Games
- Κλασικές στολές και μουσική προσφέρονται επί πληρωμή

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Το Super Monkey Ball Banana Mania είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσει η σειρά τα 20 χρόνια παρουσίας. Με 300 επίπεδα από παλαιότερους τίτλους και πάνω από 700 αποστολές, μιλάμε για ένα remaster που μπορεί να εκτιμηθεί τόσο από οπαδούς όσο και νέους παίκτες της σειράς. Ο τίτλος καλύπτει και τις ανάγκες ενός Party Game, με αρκετά mini games για όλα τα γούστα, κάτι που το κάνει το απόλυτο value for money!

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1