Team Sonic Racing

It does know de way
by Αντώνης Κοντοδήμας on 29 Μαΐου 2019

H Sega έπειτα από πάρα πολύ καιρό και έχοντας ως υπεύθυνη τη Sumo Digital, βάζει ξανά στο τιμόνι τον αγαπημένο όλων μπλε σκαντζόχοιρο και κυκλοφορεί το νέο Team Sonic Racing. Το Team Sonic Racing είναι ένα arcade παιχνίδι αγώνων με οχήματα kart. Αυτή τη φορά συναντάμε μόνο χαρακτήρες από τα παιχνίδια Sonic, αφού ο νέος τίτλος της Sega διαφέρει από τη σειρά Sonic & All-Stars Racing, έχοντας λάβει διαφορετική φροντίδα και προσέγγιση. Αυτό σημαίνει πως τα αμαξίδιά μας δεν μεταμορφώνονται σε βάρκες και αεροπλάνα, ενώ, δυστυχώς, δεν βλέπουμε άλλους χαρακτήρες της εταιρείας, όπως μας έχει συνηθίσει.

H Sumo Digital έχει δημιουργήσει μια νέα και ξεχωριστή εμπειρία, καθώς στο Team Sonic Racing δίνεται έμφαση στην ομαδικότητα και στη συνεργασία μεταξύ των παικτών. Είναι περισσότερο ομαδικό, παρά ατομικό παιχνίδι, με τους δημιουργούς να παίρνουν ιδέες περισσότερο από online παιχνίδια ομαδικού πνεύματος, όπως το Overwatch, αντί από παιχνίδια του ίδιου είδους.

Το Team Sonic Racing μας παρουσιάζει φρέσκες ιδέες, με τον δικό του "παιδιαρίστικο", έντονο αλλά και διασκεδαστικό τρόπο. Παρόλο που υπάρχουν μερικά -όχι τόσο σημαντικά- ψεγάδια, ο Sonic the Hedgehog έρχεται ξανά στο προσκήνιο και είναι πιο γρήγορος από ποτέ.

Το παιχνίδι μάς συστήνεται μέσα από το Team Adventure Mode, το οποίο ξετυλίγεται μέσα από 7 κεφάλαια. Το Team Adventure δουλεύει ως Story Mode για το παιχνίδι. Το βρήκαμε αδιάφορο σεναριακά και σαν παρουσίαση, όχι όμως και στη δομή του. Είναι ο καλύτερος τρόπος εξοικείωσης με τον χειρισμό, αφού αποτελεί την πρώτη γνωριμία με τα mechanics και το περιβάλλον του παιχνιδιού. Το Team Adventure ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες στην περίπτωση που θέλετε να ξεμπερδέψετε με αυτό. Αν πάλι θέλετε να κυνηγήσετε όλα τα κλειδιά και αστέρια του παιχνιδιού, θα κρατήσει πολύ παραπάνω και θα πρέπει να ιδρώσετε για αυτά, αφού θα πρέπει να περάσετε μέσα από δύσκολα challenges. Αν θέλετε να ακολουθήσετε την ιστορία, θα το κάνετε μέσα από dialog boxes τα οποία συνοδεύονται από ένα άψυχο voice over. Ακόμη και το παιχνίδι θεωρεί τους διαλόγους περιττούς και μας δίνει την επιλογή να τους παραλείψουμε εντελώς πριν από κάθε αγώνα.

Οι αγώνες γίνονται κυρίως σε ομάδες των τριών. Μπορεί σε μια ομάδα να υπάρχουν τρεις χαρακτήρες/παίκτες, όμως η συνταγή για τη νίκη είναι η λειτουργία ως ένας οργανισμός. Φυσικά, μπορούμε να παίξουμε και ατομικά αν το επιθυμούμε, εκτός του campaign, αφού το παιχνίδι μάς δίνει μεγάλη ελευθερία στις παραμετροποιήσεις των αγώνων. Όλη η ουσία του παιχνιδιού, όμως, κρύβεται στην ομαδικότητα. Το Team Sonic Racing έχει μεγάλη ποικιλία από modes, τα οποία σε συνδυασμό με τις πάνω από 20 καλοφτιαγμένες και όμορφες πίστες, είναι άκρως διασκεδαστικά. Υπάρχουν είδη αγώνων όπως Last Man Standing, Time Trials και ειδικά drifting modes, τα οποία βρήκαμε ιδιαίτερα απολαυστικά. Οι πίστες του παιχνιδιού είναι ευφάνταστες, πολύχρωμες με όμορφο σχεδιασμό, με πολλές ζαλιστικές στροφές και τρελά άλματα αλλά και γεμάτες παγίδες και ειδικά hazards. Οι αγώνες του Team Sonic Racing διεξάγονται σε τρία επίπεδα δυσκολίας, τις Normal, Hard και Expert. Η Normal είναι αρκετά διασκεδαστική και εύκολη, μα ταυτόχρονα υπάρχουν προκλήσεις με τις αντίπαλες ομάδες να σας κρατάνε σε εγρήγορση. Τα πράγματα γίνονται πολύ πιο δύσκολα στο Hard ενώ αν θέλετε μια πραγματική πρόκληση τότε το Expert είναι για εσάς. Είναι σίγουρο πως από την πρώτη κιόλας επαφή θα σας κάνει να συλλέξετε όλα τα αστέρια του campaign ακόμη και αν δεν είχατε σκοπό να το κάνετε εξ’αρχής.

Ο νέος τίτλος της Sega φέρνει μερικά νέα στοιχεία στο είδος των arcade Racing games, με κυριότερο χαρακτηριστικό το ομαδικό σύστημα. Η ομάδα θα πρέπει να λειτουργεί ως ένα ώστε να βγει νικητήρια. Τα μέλη που ηγούνται στην κατάταξη, αφήνουν πίσω τους μια “ουρά” -το slipstream, το οποίο δίνει ώθηση σε όποιον το ακολουθεί, αλλά μπορεί και να τον εκσφενδονίσει μπροστά. Αν κάποιος συνοδηγός μας έχει χτυπηθεί και περάσουμε μπροστά, τότε ενεργοποιείται το skimboost, βοηθώντας τον να ανακάμψει αμέσως. Στο παιχνίδι υπάρχουν επίσης και τα κλασσικά power-ups, όπως βλήματα, boosts και παγίδες, όπως οι κλασικές βόμβες. Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο εδώ, όμως η σωστή χρήση τους είναι σημαντική. Οι οδηγοί της ομάδας μπορούν να ανταλλάξουν αντικείμενα μεταξύ τους εν κινήσει· κάτι που κάνει το παιχνίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον, σώζοντάς μας σε κάποια κρίσιμη κατάσταση. Το κλειδί για τη νίκη είναι η συνεργασία και η ανταλλαγή των power-ups.

Στο Team Sonic Racing, η ταχύτητα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο και το παιχνίδι μάς δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα με πολλούς τρόπους: είτε κάνοντας drift σε απότομες γωνίες είτε περνώντας πάνω από πλατφόρμες, γινόμαστε λίγο πιο γρήγοροι κάθε φορά.  Ενώ κάνουμε όλα τα παραπάνω, ταυτόχρονα χτίζουμε το Ultimate meter, το οποίο όταν ενεργοποιηθεί δίνει ώθηση και στους τρεις οδηγούς και, την ίδια στιγμή, είμαστε άτρωτοι στα projectiles, αλλά σταματάμε και όποιον αντίπαλο έρθουμε σε επαφή. Είναι ένα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω σε έναν αγώνα, όμως εδώ φαίνεται πως υπάρχει μια χαμένη ευκαιρία να δοθούν σε κάθε ήρωα ξεχωριστά προσωποποιημένες ικανότητες, προσθέτοντας έτσι λίγο παραπάνω ζωηρό χαρακτήρα στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, οι συνεταιρικές ενέργειες κάνουν ήδη το παιχνίδι να ξεχωρίζει και η Sumo Digital τις προσαρτεί με πολύ κομψό, έξυπνο και φίνο τρόπο.

Το παιχνίδι μάς προσφέρει δημιουργική ελευθερία, αφού μπορούμε να φέρουμε τα μονοθέσια οχήματα στα δικά μας γούστα, με μερικές όμως δεσμεύσεις. Μπορούμε να αλλάξουμε τη χρωματική παλέτα του kart μας, να το ντύσουμε με εικαστικά και να αλλάξουμε μέρη του, τα οποία όμως διαφοροποιούν τα στατιστικά του. Στο τέλος του κάθε αγώνα κερδίζουμε Credits, τα οποία και χρησιμοποιούμε για να αποκτήσουμε νέα κομμάτια για τα karts, cosmetics αλλά και power-ups κατά την εκκίνηση του αγώνα. Όλα τα παραπάνω αποκτώνται από τα Mod Pods, τα οποία λειτουργούν παρόμοια με τα loot boxes χωρίς φυσικά να υπάρχει σχέση με μικροσυναλλαγές. Τα Pods απαιτούν την εξαργύρωση Credits, με το παιχνίδι να στέκεται αρκετά γενναιόδωρο μετά από κάθε κούρσα, αν και τα rewards των Mod Pods στηρίζονται καθαρά στην τύχη.

Αν έχετε τελειώσει με το κυνήγι κλειδιών στο Adventure Mode, μπορείτε πάντα να παίξετε μόνος σε κάποιο από τα grands prix ή με φίλους. Η λειτουργία του split-screen επιστρέφει τον τελευταίο καιρό και το TSR είναι ένα από τα παιχνίδια που φέρει τέτοια υποστήριξη, αφού μπορούν να παίξουν έως και τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα σε μία οθόνη. Αν πάλι δεν έχετε κάποιον φίλο κοντά σας, μπορείτε πάντα να παίξετε Online χωρίς κανένα πρόβλημα. Το παιχνίδι μάς αφήνει να ρυθμίσουμε τους αγώνες στα δικά μας μέτρα με άπειρες παραμετροποιήσεις στους κανόνες, είτε online είτε offline.

Τα γραφικά του Team Sonic Racing είναι ένα από τα δυνατότερα χαρακτηριστικά του και, παρά το "καρτουνίστικο" art-style, το Team Sonic Racing κρύβει πολλή δράση στο background -και όχι μόνο. Κάτι που νομίζουμε πως έλειπε από το παιχνίδι είναι μερικές κινηματογραφικές σκηνές, παρά την εντυπωσιακή εισαγωγή του παιχνιδιού. Κατά τη διάρκεια του gameplay δεν συναντήσαμε προβλήματα, με μόνη εξαίρεση ίσως στο split-screen όπου παρατηρήθηκαν μερικά frame-drops, ειδικά σε σημεία που υπάρχει πολλή δράση και στα δύο μέρη της οθόνης ταυτόχρονα, χωρίς όμως να χαλούν ιδιαίτερα την εμπειρία μας.

Όσον αφορά το κομμάτι του ήχου, βρίσκεται σε ικανοποιητικά επίπεδα με τα ηχητικά εφέ να είναι on point. Ένα παράπονο όμως που έχουμε έχει να κάνει με το voice over του Team Adventure Mode, το οποίο είναι παράδοξα ανυπόφορο. Ακόμη και αν θέλαμε να ακολουθήσουμε την πλοκή του παιχνιδιού, μας εμποδίζει, αφού οι ερμηνείες μερικών χαρακτήρων είναι ανυπόφορες. Το καταπληκτικό soundtrack του παιχνιδιού όμως μας κάνει να προσπεράσουμε την ατέλεια αυτή, αφού συμβάλει στον ενθουσιασμό που προκαλούν οι αγώνες.

Το Team Sonic Racing είναι μια πολύχρωμη γιορτή των τεσσάρων τροχών. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημιουργικά, διασκεδαστικά και ομαδικά παιχνίδια των τελευταίων ετών και δεν έχει πολλά να ζηλέψει από παιχνίδια όπως το Mario Kart. Θα θέλαμε να είχαμε περισσότερη ποικιλία χαρακτήρων αλλά το customization μας καλύπτει. Παρά το αδιάφορο σενάριο και το κακό voice acting, το Team Sonic Racing δεν παύει να είναι ένα εθιστικό και διασκεδαστικό καρναβάλι ταχύτητας.

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από τη Zegetron S.A. για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Team Sonic Racing

Συντάκτης
29 Μαΐου 2019
Developer

Sumo Digital

Publisher

Sega

Διανομή

Zegetron S.A.

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One / PC / Nintendo Switch

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

21 Μαΐου

Είδος

Kart racing

PEGI

3

Θετικά

+ Το Team Dynamic είναι μια εξαιρετική έμπνευση που δίνει νέο αέρα στο είδος
+ Διαφορετικές classes και στατιστικά που δίνουν διαφορετικές στρατηγικές κατά τη διάρκεια του αγώνα
+ Ποικιλία σε modes και challenges με πανέμορφες πίστες
+ Καταπληκτικό soundtrack
+ Ελευθερία σε customization

Αρνητικά

- Αδιάφορη παρουσίαση του Team Adventure Mode και κακό voice acting
- Χρειάζεται μερικούς χαρακτήρες παραπάνω
- Μερικά frame drops

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Το Team Sonic Racing φέρνει νέες καινοτομίες στο είδος του, θέτοντας τον πήχη ψηλότερα για τα επόμενα racing games και η Sega κατάφερε να μας χαρίσει ένα εξαιρετικό, εθιστικό και δημιουργικό Sonic παιχνίδι.

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1