Tech Review - Motospeed F61 Gaming Mouse

by Βασίλης Καμακάρης on 20 Ιουλίου 2017

Η Motospeed όπως είχαμε πει και σε προηγούμενο review και συγκεκριμένα για το Motospeed K70, φημίζεται για τις πολύ οικονομικές και παράλληλα ποιοτικές προτάσεις που προσφέρει στους PC gamers, σχετικά με gaming περιφερειακά. Αυτή την φορά όμως θα παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό από τα χέρια της Motospeed και συγκεκριμένα ένα gaming mouse, το Motospeed F61.

Το Motospeed F61 είναι μια ακόμη οικονομική πρόταση της εταιρείας και μάλιστα η πιο φτηνή που κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή στην ελληνική αγορά. Η ελάχιστη διαφορά τιμής από τα V10 και V30 δυσκολεύει την επιλογή σας, καθώς υπάρχουν κάποιες διαφορές στις δυνατότητες κάθε περιφερειακού. Το Motospeed F61 στην εξωτερική του εμφάνιση, διαθέτει ένα σχετικά απλό σχήμα και μια κατασκευή εξολοκλήρου από πλαστικό. Στην πάνω μεριά το Motospeed F61 διαθέτει ένα gloss κάλυμμα σε τρία διαφορετικά χρώματα, μπλε, μαύρο και κόκκινο, ενώ συνοδεύεται από LED φωτισμό σε τρία σημεία, γύρω από την ροδέλα, κάτω από την gloss επιφάνεια και στο σήμα της εταιρείας.  Ο LED φωτισμός που διαθέτει δεν δίνει μόνο ένα συγκεκριμένο χρώμα, αλλά αλλάζει περιοδικά. Δυστυχώς, στη συσκευασία ή στο site της εταιρείας δεν υπάρχει κάποιο συνοδευτικό πρόγραμμα που να προσφέρει μια επιπλέον δυνατότητα για αυτό.

Η gloss επιφάνεια δίνει μια ωραία αίσθηση στο χέρι, παρ' όλα αυτά είναι πόλος έλξης για βρομιές, κάτι που σημαίνει πως απαιτείται τακτικό καθάρισμα.  Όπως με το Motospeed K70 gaming keyboard, έτσι και το Motospeed F61 έρχεται με καλώδιο ίδιας κατασκευής, με πλαστικό πολλαπλών ινών που δεν μπερδεύεται και με ένα ικανοποιητικό μήκος. Όσον αφορά το σχήμα του F61 παρατηρείται ένα αρκετά κομψό και παράλληλα εργονομικό ποντίκι, ωστόσο αν κάτι μπορεί να μας τα χαλάσει εδώ είναι το μικρό του μέγεθος. Αν είστε σαν εμάς και θέλετε ένα ποντίκι να “γεμίζει” το χέρι σαςς," τότε δεν θα ικανοποιηθείτε πλήρως.

Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, το Motospeed F61 προσφέρει συνολικά 6 πλήκτρα, 2 πλήκτρα στο πλάι και ένα πίσω από την ροδέλα για την αλλαγή των DPI με τρία βασικά επίπεδα 800 – 1200 – 2000, ως extra. Σε αλλά χαρακτηριστικά, το F61 αγγίζει τα 4000 fps σε framerate, ενώ το maximum tracking speed φτάνει τα 37IPS και το maximum acceleration τα 15g.  Για αυτά που προσφέρει το Motospeed F61 και για την τιμή του που είναι στα 15€, σίγουρα μοιάζει με ευκαιρία για ένα ακόμα value for money gaming mouse. Ωστόσο υπάρχει μια παγίδα.

Η εταιρεία με λίγα παραπάνω χρήματα προσφέρει τις επιλογές των Motospeed V10 και V30, που αγγίζουν τα 20-25€ στα ελληνικά καταστήματα. Αυτό είναι ίσως ένα από τα αρνητικά για αυτό το ποντίκι καθώς είναι ένα υποδεέστερο μοντέλο των δύο παραπάνω, που προσφέρουν έναν πολύ πιο εργονομικό σχεδιασμό και φυσικά περισσότερα DPI, με το V30 να φτάνει max τα 3500 και το V10 τα 4000, ενώ παράλληλα διατίθεται και συνοδευτικό πρόγραμμα και για τα δύο περιφερειακά.

Αν πρέπει να καταλήξουμε κάπου, θα προτείναμε αγορά του Motospeed V10 ή Motospeed V30, που δεν θα κοστίσει και πολύ παραπάνω σε σχέση με το Motospeed F61. Σίγουρα αποτελεί μια φτηνή πρόταση και ένα ικανοποιητικό περιφερειακό, ωστόσο θα το χαρακτήριζαμε ως μια “ρεζέρβα” που θα κάνει την δουλειά της. Αν είστε από τα άτομα που ακόμα και το “ένα τάλιρο παραπάνω” σας είναι κομμάτι δύσκολο ή δεν έχουν και μεγάλη διάρκεια ζωής στα χέρια σας, είναι μια καλή λύση.

Το προϊόν μάς παραχωρήθηκε από την Motospeed Greece για τις ανάγκες του Review.

Θα βρείτε τα προϊόντα της Motospeed Greece, μαζί με το αυτοκόλλητο γνησιότητας και τις ελληνικές οδηγίες χρήσης στο δίκτυο καταστημάτων που συνεργάζεται η εταιρεία, όπως αυτό αναφέρεται στο website της.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Motospeed F61 Gaming Mouse

Συντάκτης
20 Ιουλίου 2017
Developer

Motospeed

Διανομή

Motospeed Greece

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Θετικά

+ Ωραίος σχεδιασμός
+ Το USB καλώδιο
+ Τα επιπλέον κουμπιά
+ Ο LED φωτισμός
+ Μια ακόμη φτηνή λύση από την Motospeed...

Αρνητικά

- ...που θάβεται ωστόσο από εξίσου φτηνά και καλύτερα προϊόντα της αγοράς
- Δεν προορίζεται για άτομα με μεγάλα χέρια
- Απουσία συνοδευτικού προγράμματος

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
6.5
10
Συνοψίζοντας

Το Motospeed F61 είναι μια ακόμα προσθήκη στην γκάμα της Motospeed που θέλει να προσφέρει όσο πιο προσιτές λύσεις γίνεται. Αν και δίνει ένα ικανοποιητικού αποτέλεσμα, δεν μπορεί να φτάσει το επίπεδο των δυνατότερων μοντέλων της εταιρείας που η διαφορά τους, εκτός από τα τεχνικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικα, είναι μόλις λίγα ευρώ παραπάνω. Αν δεν θέλετε να δώσετε πολλά χρήματα για κάποιο περιφερειακό, το F61 αποτελεί μια αρκετά καλή λύση. Ωστόσο, υπάρχουν καλύτερες, όπως το V10 και V30.

6.5
Βαθμός
10
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1