Tech Review - Motospeed K70 Gaming Keyboard

by Βασίλης Καμακάρης on 16 Ιουλίου 2017

Η Motospeed είναι μια από τις εταιρείες που έχουν κερδίσει την προτίμηση των Ελλήνων καταναλωτών, μέσω των value for money επιλογών που προσφέρει σε μια μεγάλη γκάμα από gaming περιφερειακά, όπως πληκτρολόγια και ποντικά. Αν και η Motospeed είναι πιο γνωστή για τις φτηνές προτάσεις της σε μηχανικά πληκτρολόγια, στο παρακάτω review θα παρουσιάσουμε μια υπερβολικά φτηνή επιλογή της εταιρείας και δεν είναι άλλη από το Motospeed K70 Gaming Keyboard.

Το Motospeed K70 Gaming Keyboard  θα το χαρακτήριζε κάνεις σαν το ταπεινό μέλος της οικογένειας, μιας και πρόκειται για ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης. Από την πρώτη όψη δεν παρατηρούμε κάτι πολύ φανταχτερό, πέρα μιας τυπικής μαύρης εμφάνισης που διαθέτει στο εξωτερικό του. Οι διαστάσεις του πληκτρολογίου αγγίζουν τις 441x146x22mm και η όλη κατασκευή αποτελείται από εξολοκλήρου από πλαστικό.  Από μια πρώτη ματιά το Motospeed K70 φαίνεται αρκετά ελαφρύ και διαθέτει μια σχετικά καλή ποιότητα κατασκευής, μιας και η πλαστική επένδυση δεν δίνει στο 100% στην στιβαρότητα που του αρμόζει.

Στην εξωτερική εμφάνιση, κάτι που μου έκανε θετική εντύπωση είναι το USB καλώδιο που συνδέεται με τον υπολογιστή: το καλώδιο δεν έχει την κλασική πλαστική επένδυση που μπορεί να κολλήσει διάφορες βρομιές και να μπερδευτεί. Αντίθετα, έχει ένα ικανοποιητικό μάκρος και μια ωραία επένδυση πλαστικού με ίνες, που το κάνουν αρκετά ανθεκτικό. Φυσικά το μεγάλο ατού του Motospeed K70 δεν είναι άλλο από τα φωτιζόμενα πλήκτρα του.  

Ο φωτισμός του Motospeed K70 καλύπτει τόσο τα πλήκτρα ανάμεσα τους, όσο και την εξωτερική περιφέρεια του πληκτρολογίου, κάνοντας το πιο εμφανές στο σκοτάδι. Παράλληλα, για όσους δεν θέλουν μέσα στην μέρα το πληκτρολόγιο να φωτίζεται, στην πάνω μεριά για την ένδειξη των Num, Scroll και Caps lock, υπάρχει ένας μικρός διακόπτης που απενεργοποιεί την φωτιζόμενη λειτουργία του πληκτρολογίου. Η όψη του διακόπτη και ο τρόπος που έχει τοποθετηθεί πάνω στο K70, το κάνει να φαίνεται πιο... φτηνό, μιας και πολύ πιο απλά θα μπορούσε να ταιριάξει πάνω στο layout του πληκτρολογίου, ως κάποιος συνδυασμός πλήκτρων, κάτι αντίστοιχο με αυτό των μηχανικών της εταιρείας ή με κάποιο εμφανές και όμορφα τοποθετημένο κουμπί.

Το layout της γραμματοσειράς του Motospeed K70 αισθητικά είναι όμορφο και ευανάγνωστο, χωρίς να έχει την ιδιαιτερότητα στην παρουσίαση που έχουν άλλα πληκτρολόγια της εταιρείας όπως το C104.  Τα πλήκτρα του K70 διαθέτουν εξαιρετικής ποιότητας μηχανισμούς ως πληκτρολόγιο μεμβράνης, που μπορεί να δώσει έναν ικανοποιητικό αριθμό σε πληκτρολογήσεις. Η αίσθηση που διαθέτει κάθε πλήκτρο είναι η πανομοιότυπη με μια ενός συνηθισμένου πληκτρολογίου μεμβράνης, ωστόσο ο μηχανισμός που διαθέτει στα πλήκτρα του φέρνουν μια αίσθηση λίγο κοντά σε αυτή ενός "υποδεέστερου μηχανικού πληκτρολογίου", χωρίς ωστόσο να σας πάρει τα αυτιά από τον θόρυβο που προκαλεί.  Ένα αρκετά θετικό στοιχείο για το K70 αποτελεί η προστασία που διαθέτει ως keyboard σχετικά με ατυχήματα που μπορεί να το καταστρέψουν. Το πληκτρολόγιο διαθέτει 6 εσοχές εξόδου και υψωμένα πλήκτρα που θα δυσκολέψουν την πιθανή βλάβη του από ένα βραχυκύκλωμα.

Αν κάτι σίγουρα ενοχλεί στο Motospeed K70 είναι το θέμα του καθαρισμού του. Δυστυχώς στην συσκευασία του το πληκτρολόγιο δεν διαθέτει κάποιο keycap puller που θα έκανε πιο ευέλικτη την αφαίρεση των πλήκτρων για καθαρισμό. Εδώ θα πρέπει να βασανιστούν τα δάχτυλα του χρήστη για να μπορέσει να αφαιρέσει τα πλήκτρα. Ένα άλλο αρνητικό είναι ότι δεν διατίθεται στην συσκευασία κάποιο συνοδευτικό πρόγραμμα που θα επέτρεπε την αλλαγή του φωτισμού περισσότερο στην λογική ενός ενιαίου χρώματος σε όλη την επιφάνεια.

Σε γενικές γραμμές, το Motospeed K70 δεν απογοητεύει, αντίθετα είναι η value for money επιλογή που ψάχνει κάποιος σε ένα απλό gaming keyboard, χωρίς να επενδύσει πολλά χρήματα. Σίγουρα δεν είναι σαν τις ναυαρχίδες για τις οποίες μπορεί να περηφανεύεται η Motospeed, όπως το CK104 και CK108, ωστόσο για το σύνολο του, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε επιδόσεις μιλάμε για μια πλήρως ικανοποιητική επιλογή.

Το προϊόν μάς παραχωρήθηκε από την Motospeed Greece για τις ανάγκες του Review.

Θα βρείτε τα προϊόντα της Motospeed Greece, μαζί με το αυτοκόλλητο γνησιότητας και τις ελληνικές οδηγίες χρήσης στο δίκτυο καταστημάτων που συνεργάζεται η εταιρεία, όπως αυτό αναφέρεται στο website της.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Motospeed K70 Gaming Keyboard

Συντάκτης
16 Ιουλίου 2017
Developer

Motospeed

Διανομή

Motospeed Greece

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Είδος

Keyboard

Θετικά

+ Άλλη μια Value for Money επιλογή από την Motospeed
+ Ωραία εμφάνιση
+ Ωραία αισθητική στο keyboard layout
+ Ο φωτισμός
+ Το USB καλώδιο
+ Είναι αδιάβροχο

Αρνητικά

- Θα μπορούσε να έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής
- Το "φθηνής αισθητικής/κατασκευής" on/off button του led φωτισμού
- Δεν συμπεριλαμβάνεται keycap puller για την αφαίρεση των πλήκτρων
- Απουσία συνοδευτικού προγράμματος

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
7.5
Συνοψίζοντας

Στον κόσμο των οικονομικών gaming περιφερειακών, πάντα κυριαρχεί ο κάνονας: "Ό,τι δίνεις, παίρνεις". Ωστόσο για ακόμα μια φορά η Motospeed θα σπάσει τον κανόνα και θα δώσει μια ακόμα ικανοποιητική λύση για φτηνό gaming keyboard που δεν ξεπερνά τα 20€

Το Motospeed K70 Gaming Keyboard είναι μια ακόμα δυνατή επιλογή από την Motospeed για όσους δεν θέλουν να επενδύσουν πολλά, Σίγουρα φαίνεται η χαμηλού κόστους κατασκευή, όμως για τα λίγα χρήματα που θα δώσουν, θα μείνουν ικανοποιημένοι.

7.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1