Tech Review - SADES SHAKER Headset Gaming 7.1 USB

by Σταύρος Ζήσης on 3 Ιανουαρίου 2017

Είμαστε gamers και αυτό που μας αρέσει περισσότερο είναι ασχολούμαστε με τα παιχνίδια που είναι στα γούστα μας. Εκτός όμως από τα καλά παιχνίδια αναζητούμε και τα τέλεια περιφερειακά για να απογειώσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία. Κι έτσι έρχεται στο προσκήνιο η εταιρεία Sades για να προσφέρει ένα εφετζίδικο 7.1 headset, αλλά…. αξίζει την προσοχή σας;

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω, θα πρέπει να επισημάνω 2 πράγματα, ένα καλό και ένα κακό. Το καλό είναι ότι τα ακουστικά δεν κάνουν μόνο για gaming χρήση, αλλά δίνουν μια άλλη αίσθηση ακόμα και στη μουσική και στην παρακολούθηση των ταινιών. Περισσότερα γι' αυτό θα αναλύσουμε παρακάτω. Το κακό είναι ότι συνδέονται μόνο μέσω θύρας USB, οπότε απευθύνονται αποκλειστικά στους κατόχους του PC. Αν ψάχνετε κάτι για PS4 ή Xbox One, καλύτερα να ψάξετε για ακουστικά που έχουν βύσμα 3.5mm jack.

Από οπτικής πλευράς, το headset είναι αρκετά καλό σε εμφάνιση, αλλά έχω δει και καλύτερα. Ο χρωματικός συνδυασμός γαλάζιου-μαύρου δεν είναι και ο πιο ξεχωριστός, ενώ η βαφή δίνει πιο πολύ την αίσθηση της "πλαστικίλας". Στο πλάι του αριστερού ακουστικού υπάρχει και μια ρόδα για την αυξομείωση της έντασης, η οποία μπορεί να χαλάει λίγο παραπάνω την εμφάνιση με την προσθήκη της, αλλά τουλάχιστον δουλεύει καλά. Υπάρχει και ένα αποσπώμενο μικρόφωνο μαζί με το πακέτο, το οποίο μπαίνει στη jack υποδοχή που βρίσκεται κάτω από το αριστερό ακουστικό και είναι φτιαγμένο από εύκαμπτο πλαστικό. Στο δεξί ακουστικό υπάρχει ένα σχέδιο με led φως που το ομορφαίνει κάπως.

Ότι χάνει στην εμφάνιση όμως το αναπληρώνει με τη χρήση του. Το πλαστικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή είναι ελαφρύ και τα μαξιλαράκια στα ακουστικά είναι πολύ μαλακά και δεν προσθέτουν κάποιο βάρος στο κεφάλι, ούτε και κουράζουν μετά από πολύωρη χρήση. Κάτι που παρατήρησα όμως είναι ότι τα πτυσσόμενα κομμάτια με τα ακουστικά βγαίνουν πολύ εύκολα από τη θέση τους και ίσως να γλιστράνε αν δεν τα έχετε τοποθετήσει καλά.

Στο αριστερό ακουστικό πάνω και κάτω από τη ρόδα έντασης υπάρχουν 2 κουμπιά. Το ένα είναι για την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του μικροφώνου και το άλλο για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του εφέ της δόνησης (κάντε λίγη υπομονή ακόμα γι' αυτό). Προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ βολική η τοποθέτησή τους, μιας και τώρα δεν χρειάζεται να έχετε συνέχεια στο ένα χέρι ένα χειριστήριο που βρίσκεται στο καλώδιο ή να χρειαστεί να το “ψάξετε” για να το χρησιμοποιήσετε. Το καλώδιο είναι φτιαγμένο από καλό και ανθεκτικό υλικό και σε μήκος κοντεύει τα 3 μέτρα, οπότε δεν νομίζω ότι θα υπάρχει κάποιος που θα παραπονεθεί γι' αυτό.

Και ερχόμαστε στην ώρα της τοποθέτησης, όπου ένα μέρος των χρηστών θα έχει πρόβλημα. Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το headset θα πρέπει να εγκαταστήσετε τους drivers. Στα Windows 7 και 8 οι drivers δουλεύουν απροβλημάτιστα, αλλά με τα Windows 10 υπάρχουν θέματα. Για αρχή, το CD που έρχεται μαζί με τα ακουστικά δεν έχει drivers για Windows 10, οπότε θα αναγκαστείτε να τα κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα της Sades. Αν καταφέρετε να τα εγκαταστήσετε, μετά αρχίζει το πρόβλημα συμβατότητας.

Ένα από τα πιο εκνευριστικά προβλήματα που μου έτυχε είναι ότι όταν τα αφαιρούσα από μια USB θύρα και μετά προσπαθούσα να τα ξανασυνδέσω, το PC δεν τα αναγνώριζε στην ίδια θύρα και έπρεπε να τα συνδέσω σε μια διαφορετική για να λειτουργήσουν. Η μια (και καθόλου πρακτική) λύση είναι να γίνει κατάργηση του headset μέσω της διαχείρισης υλικού και μετά να ξανασυνδεθεί. Για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν και ηχεία μαζί, η καλύτερη λύση είναι από τις ρυθμίσεις ήχου να εναλλάσσετε μεταξύ ηχείων και headset σαν προεπιλογή ανάλογα με το τι χρειάζεστε. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι χωρίς να εγκαταστήσετε drivers, δεν υφίσταται αυτό το πρόβλημα. Από την άλλη μεριά όμως χάνετε πολλές λειτουργίες και το μικρόφωνο δεν θα λειτουργεί καλά.

Στην πραγματική τους χρήση τώρα, τουλάχιστον άξιζε τον κόπο η τόση φασαρία. Η ποιότητα του ήχου και των μπάσων είναι εξαιρετική και το default επίπεδο έντασης είναι πάρα πολύ ικανοποιητικό. Το software που έρχεται μαζί με τους drivers σας δίνει τι δυνατότητα να επιλέξετε σε πόσα κανάλια θα είναι το output, με τα 2 κανάλια να προορίζονται για απλά τραγούδια και τα 8 για αυτό που θα τα θέλετε περισσότερο: τα video games! Υπάρχει μαζί και η δυνατότητα μέσα από τις ρυθμίσεις να αλλάξετε κάποιες συχνότητες για να προστεθούν κάποια εφέ στο output του ήχου που αντιστοιχούν σε διάφορα ήδη μουσικής. Αυτό που πρέπει να αναφερθεί εδώ είναι ότι το 7.1 που αναγράφεται στη συσκευασία δεν είναι πραγματικό, αλλά Virtual 7.1, αλλά για να πούμε την αλήθεια, είναι αρκετά πολύ κοντά στο πραγματικό 7.1.

Σίγουρα το μεγάλο highlight του headset είναι η δόνηση. Ανάλογα με το output του μπάσου, το headset έχει και ανάλογη δόνηση. Και δεν μιλάμε για δόνηση που παράγεται μόνο εξαιτίας του ήχου, αλλά για πραγματική δόνηση όπως αυτή που κάνουν τα χειριστήρια (καλά εντάξει, όχι και τόσο έντονη). Σε συνδυασμό με τον ήχο και τις ρυθμίσεις του είναι ίσως το κοντινότερο πράγμα που θα έχετε σε εμπειρία του σινεμά στο σπίτι σας.

Το headset δοκιμάστηκε σε διάφορα είδη παιχνιδιών, από fighting μέχρι και RPGs και shooters, σε όλες τις ταινίες Star Wars και με την προσωπική μου rock/metal playlist και έχω να πω ότι τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες που είχα για budget headset. Αν υπάρχει ένα αρνητικό που πρέπει να προσθέσω είναι ότι όταν τα ακουστικά δεν είναι σε χρήση, αλλά τα έχετε στα αυτιά σας θα ακούτε ένα ελαφρύ “βουητό”. Στην αρχή δεν είναι κάτι τραγικό, αλλά δυστυχώς μετά από λίγο μπορεί να γίνει εκνευριστικό. Αυτό όμως δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για headsets, αλλά θα περίμενα να είχε λυθεί. Επίσης, το μικρόφωνο εκτός από αρκετά φτηνιάρικο, δεν είναι τόσο noise cancelling όσο έλεγε η περιγραφή.

Το headset μάς παραχωρήθηκε από την Data Media για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Tech Review - SADES SHAKER Headset Gaming 7.1 USB

Συντάκτης
3 Ιανουαρίου 2017
Developer

Sades

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Θετικά

+ Εφε δόνησης
+ Ανθεκτική κατασκευή
+ Αξιοπρεπέστατη ποιότητα ήχου
+ Καλή τιμή για virtual 7.1 ήχο

Αρνητικά

- Κάποια θεματάκια με τους drivers για τα Windows 10
- Αρκετά φτηνιάρικο μικρόφωνο

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.0
Συνοψίζοντας

Αν ψάχνετε ένα πολύ καλό headset σε budget τιμή με πολλές λειτουργίες για το gaming PC σας, τότε το Sades Shaker είναι η λύση για εσάς. Το εφέ της δόνησης και ο virtual 7.1 ήχος δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο σινεμά (στο θέμα του ήχου τουλάχιστον) και αποτελούν σίγουρα ένα πολύ αξιόλογο περιφερειακό. Από την άλλη μεριά, αν θέλετε TRUE 7.1 ήχο τότε καλύτερα να διαθέσετε κάμποσα λεφτά παραπάνω και να κοιτάξετε για κάτι πιο ακριβό.

8.0
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
0%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1