Tech Review - Spartan Gear Chimera Gaming Keyboard

by Βασίλης Καμακάρης on 23 Μαρτίου 2018

Στο PC gaming η εύρεση ενός καλού budget περιφερειακού είναι πραγματική επιστήμη. Οι επιλογές πολλές, όμως λίγες είναι αυτές που θα βγάλουν τους μελλοντικούς αγοραστές ασπροπρόσωπους χωρίς η επένδυσή τους να καταλήξει ανεπαρκής για τις ανάγκες τους. Η Spartan Gear έρχεται με τη δική της πρόταση στα budget πληκτρολόγια για τους υπολογιστές και αυτή ακούει στο όνομα Chimera Gaming Keyboard.

Το Spartan Gear Chimera Gaming Keyboard είναι η νέα προσθήκη της σειράς περιφερειακών Spartan Gear που εξειδικεύεται σε gamepads και άλλα αξεσουάρ, με τα νέα προϊόντα να έχουν ως σκοπό να λύσουν τα χέρια και να βολέψουν φυσικά την τσέπη του καταναλωτή. Το πληκτρολόγιο της Spartan Gear μας έρχεται σε ένα μεγάλο κουτί, στο οποίο βρίσκουμε το Chimera και ένα user manual που μας εξηγεί τις δυνατότητες του. Σε πρώτη όψη, το Chimera ως keyboard μεμβράνης έχει μια στιβαρή κατασκευή που αποτελείται εξολοκλήρου από πλαστικό μαύρου χρώματος.

Η πλαστική επένδυση της συσκευής διαθέτει αρκετά εντυπωσιακή λεπτομέρεια στο σχεδιασμό. Οι πλευρές του Chimera έχουν διάφανα σημεία που φωτίζονται, η μπροστινή και πίσω όψη του διαθέτει ένα κυψελωτό μοτίβο, ενώ τα λογότυπα του Chimera και Spartan Gear, καθώς και τα multimedia keys κοσμούν το πληκτρολόγιο, σε κόκκινο χρώμα. Το αρκετά ιδιαίτερο σημείο στην παρουσία του Chimera είναι το USB καλώδιο του. Το καλώδιο έχει μια υφασμάτινη επένδυση και το USB είναι επιχρυσωμένο με τη σειρά του.

Το αξιοσημείωτο κομμάτι του Chimera, πέρα από το εντυπωσιακό design του είναι οι δυνατότητες του ως gaming πληκτρολόγιο. Το Chimera προσφέρει πληθώρα από features τόσο με ευκολίες κατά τη χρήση του, όσο και στο παρουσιαστικό του. Κατά τη λειτουργία του, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε 10 multimedia keys και σε 12 default macro εντολές. Τα multimedia keys μας επιτρέπουν να ανοίξουμε νέα καρτέλα στον browser ή να πάμε στα email μας, να μειώσουμε ή να αυξήσουμε την ένταση του ήχου, καθώς και να τρέξουμε τον media player και να ακούσουμε μουσική. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις macro εντολές που ενεργοποιούνται με συνδυασμό των πλήκτρων “FN” και των Functions keys από το 1 έως το 12.

Σε άλλα features του, το Chimera έχει την δυνατότητα να αλλάζει την ταχύτητα στην αναμετάδοση των πλήκτρων, με την χρήση του FN + Q  σε δύο ταχύτητες (η βασική ταχύτητα είναι ως προεπιλεγμένη) παρέχοντας βελτιστοποίηση στις κινήσεις μας. Δυστυχώς εδώ έχουμε και το πρώτο αρνητικό στοιχείο του Chimera, με την εναλλαγή ταχύτητας να μην προσαρμόζεται σωστά σε ορισμένα games. Με... φανταχτερή παρουσία, το Chimera προσφέρει 3 LED φωτισμούς (πράσινο, κίτρινο και κόκκινο) που αλλάζουν από το πλήκτρο με τη LED ένδειξη. Η φωτεινότητα των χρωμάτων επίσης αλλάζει με τη χρήση των FN + Page Up και FN + Page Down, καθώς και διαδοχικά με το FN + το πλήκτρο των LED.

Στην αλλαγή του LED φωτισμού δεν υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για επιπλέον χρώματα. Το Chimera είναι πλήρως λειτουργικό με τον υπολογιστή άμεσα ως plug & play και υποστηρίζει εκδόσεις Windows: Me, 2000, XP, Vista, 7, 8 και 10. Για ένα gaming keyboard όπως το Chimera και μάλιστα στα 25€ σίγουρα μας "καλομαθαίνει" με τις λειτουργίες του, όμως ίσως θα θελαμε και το κάτι παραπάνω με επιπλέον επιλογές στα χρώματα να φωτίζουν τα πλήκτρα μας. Από την άλλη, το Chimera προσφέρει την επιλογή στον χρήστη να δημιουργήσει τις δικές του macro εντολές με τους ειδικούς drivers που υπάρχουν στα gaming mouse της σειράς, όπως το Titan που θα παρουσιάσουμε σε επόμενο tech review.

Τα πλήκτρα δίνουν μια ωραία αίσθηση στο πάτημά τους και στον ήχο που κάνουν για όσους προτιμούν να ακούγονται τα χτυπήματά τους. Κάθε πλήκτρο είναι σταθερά τοποθετημένο στην επιφάνεια, ωστόσο η αφαίρεσή τους για τον καθαρισμό τους είναι κάπως βασανιστική, καθώς το Chimera δεν προσφέρει keycap puller.

Το Spartan Gear Chimera Gaming Keyboard στο σύνολό του εντυπωσιάζει. Μιλάμε καθαρά για μια budget επιλογή που προσφέρει πολλά και ζητά λίγα σε θέμα τιμής. Αυτό είναι και το μικρό μελανό της σημείο: για keyboard των 25€ καλύπτει αρκετές από τις ανάγκες ενός PC Gamer, που όμως πιθανώς θα ζητούσε κάτι παραπάνω. Παρ' όλα αυτά καταφέρνει με τις επιδόσεις του να αφήσει στην άκρη τα “παραπάνω” και να δώσει αυτά για τα οποία είναι σχεδιασμένο να κάνει. Αν αναζητάτε μια νέα πρόταση για την αγορά ενός καλού budget πληκτρολογίου, το Spartan Gear Chimera Gaming Keyboard είναι μια πολύ καλή λύση.

Το προϊόν μάς παραχωρήθηκε από την Enarxis Dynamic Media για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Spartan Gear Chimera Gaming Keyboard

Συντάκτης
23 Μαρτίου 2018
Developer

Spartan Gear

Διανομή

Enarxis Dynamic Media

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Είδος

Gaming Keyboard

Θετικά

+ Όμορφο Design
+ Στιβαρή κατασκευή
+ Το USB καλώδιο
+ Υποστήριξη plug & play
+ Ωραία αίσθηση πλήκτρων
+ Οι macro εντολές και η διαμόρφωση τους
+ Τα Multimedia buttons
+ Η εναλλαγή χρωμάτων
+ Εξαιρετική τιμή για αυτά που προσφέρει

Αρνητικά

- Δεν συμπεριλαμβάνει πρόγραμμα για την αλλαγή του LED φωτισμού
- Δεν συμπεριλαμβάνεται keycap puller για την αφαίρεση των πλήκτρων
- Η εναλλαγή ταχύτητας των πλήκτρων δεν προσαρμόζεται σωστά σε κάποια games
- Θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα χρώματα

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
8.5
Συνοψίζοντας

Το Spartan Gear Chimera Gaming Keyboard για τα μόλις 25€ που ζητά είναι μια budget πρόταση για gaming πληκτρολόγιο, που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς της κατηγορίας. H αρκετά στιβαρή κατασκευή, με την όμορφη αίσθηση στα πλήκτρα και το εντυπωσιακό design είναι αρκετά για να μας κάνουν να το λατρέψουμε. Για την κατηγορία του, θέτει τον πήχη αρκετά ψηλά.

8.5
Βαθμός
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
100%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1