Tech Review - Spartan Gear Titan Wired Gaming Mouse

by Βασίλης Καμακάρης on 23 Μαρτίου 2018

Η σειρά Spartan Gear μας άφησε δυνατές εντυπώσεις με το gaming πληκτρολόγιό της, Chimera, και σίγουρα οι απαιτήσεις για αντίστοιχες budget επιλογές σε gaming ποντίκια είναι αρκετά υψηλές. Μαζί με το Chimera, η Spartan Gear λάνσαρε και τρία νέα gaming mouse: Talos, Phalanx και Titan, με το Titan είναι το ποντίκι που εξετάζουμε.

Το Titan Wired Gaming Mouse είναι το τρίτο μοντέλο της σειράς και το υψηλότερο σε τιμή. Το ποντίκι έρχεται στην κλασική συσκευασία των νέων προϊόντων της Spartan Gear, με το λογότυπο της εταιρείας και του μοντέλου να ποζάρουν επιβλητικά, ενώ παράλληλα οι δυνατότητές του αναγράφονται στο πίσω μέρος του κουτιού. Η συσκευασία διαθέτει ένα άνοιγμα ώστε να πάρουμε μια “inside the box” εικόνα από το ίδιο το mouse. Στο άνοιγμα της συσκευασίας, μαζί με το Titan, συναντούμε και ένα μικρό δισκάκι για το συνοδευτικό πρόγραμμα του.

Στην πρώτη επαφή με το χέρι, το Titan διαθέτει στο μεγαλύτερο του μέρος μια μαύρη matte επιφάνεια που καλύπτει το δεξί και αριστερό κλικ, ενώ το σήμα της Spartan βρίσκεται στο κάτω μέρος του. Οι πλαϊνές πλευρές είναι φτιαγμένες επίσης από πλαστικό, με εξαίρεση τα κεντρικά σημεία που έχουν αντιολισθητική επένδυση, δίνοντας μια όμορφη αίσθηση στα δάχτυλα του χρήστη. Σαν κατασκευή, το Titan μοιάζει αρκετά στιβαρό και ελαφρύ στα χέρια, με τη μόνη μεταλλική επιφάνεια να βρίσκεται στο κάτω μέρος του, για να δώσει ένα πιο ισορροπημένο βάρος στις κινήσεις μας. Όπως και με το Chimera, έτσι και το Titan κρατά την παράδοση του υφασμάτινου USB καλωδίου, με την μοναδική διαφορά πως η επιφάνεια του USB είναι ασημένια και όχι χρυσή, όπως στο Chimera.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Titan διαθέτει 7 πλήκτρα: δεξί και αριστερό κλικ, δύο κουμπιά για την αλλαγή του DPI και δύο πλαϊνά κουμπιά με την κλασική ροδέλα. Το Titan by default δίνει την επιλογή να προσαρμόσετε τα dpi σε 1000, 2000, 3000 και 4000 με την αλλαγή να πραγματοποιείται από τα δύο ειδικά κουμπιά που βρίσκονται στο πάνω μέρος της συσκευής. Τα 4000 dpi τα καταφέρνει, χάρη στο Avago 3050 sensor με το οποίο είναι εξοπλισμένη η πλακέτα του ποντικιού, χαρίζοντάς του εξαιρετικό performance.  Σε κάθε αλλαγή υπάρχει και διαφορετικός φωτισμός στο ποντίκι για να γίνετε άμεσα αντιληπτό σε ποια “σκάλα” βρισκόμαστε.

Το αρκετά θετικό γεγονός στην περίπτωση του Titan είναι, πως αν και plug & play, συνοδεύεται από ένα ειδικό πρόγραμμα για τη διαχείριση του dpi και των χρωμάτων. Εντός του προγράμματος διαχείρισης, ο χρήστης μπορεί να σχεδιάσει 5 διαφορετικά profiles για τα περιφερικά του, στα κουμπιά, τα dpi, καθώς και τις macro εντολές για το gaming keyboard της σειράς Spartan Gear, Chimera.

Για το Titan, οι καρτέλες για τις βασικές προσαρμογές είναι οι “Main και Advanced.” Η Main αφορά τις βασικές λειτουργίες του όπως τις αλλαγές στην τοποθέτηση των κουμπιών, αλλά και παραμέτρων για την ταχύτητα ανταπόκρισης στο sensitivity, scrolling και double-click.Το Advanced είναι στραμμένο στις αλλαγές του dpi και των χρωμάτων.  Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει 4 σκάλες για τα dpi της επιλογής του, προσφέροντας και ένα αντίστοιχο χρώμα, ως διακριτικό. Εκτός από τον φωτισμό στο ποντίκι, το πρόγραμμα του Titan εμφανίζει και πάνω στην οθόνη μια ένδειξη σχετικά με την αλλαγή στα dpi.

Tο συνοδευτικό πρόγραμμα του Titan, πέρα από τις 4 βασικές αλλαγές στις σκάλες των dpi, μας προσφέρει την επιλογή να δημιουργήσουμε κάποια effects στα χρώματα όσον αφορά την ένταση του LED φωτισμού ή την αναμετάδοση πολλαπλών χρωμάτων πάνω του. Εδώ είναι και το πρώτο μελανό σημείο του Titan: αν και οι επιλογές στα χρώματα είναι πολλές, αρκετές από αυτές δεν προσαρμόζονται σωστά πάνω του.

Σε γενικές γραμμές το Spartan Gear Titan είναι μια ακόμα value for money πρόταση, καθώς με μόλις 20€ αποκτάτε ένα gaming ποντίκι που σας προσφέρει ποικιλία χαρακτηριστικών που περιμένουμε να συναντήσουμε σε προϊόντα του εμπορίου με τη διπλάσια τιμή. Δοκιμασμένο σε gaming και απλή χρήση στον υπολογιστή, το Titan έδειξε την πραγματική του φύση μέσα από ένα ικανοποιητικό performance, ενώ σε συνδυασμό με το Chimera, μιλάμε για έναν δυνατό gear set που δεν ξεπερνά στο σύνολο τα 50€. Αν αναζητάτε μια καλή και οικονομική επιλογή σε gaming mouse, το Titan είναι εξαιρετική πρόταση.

Το προϊόν μάς παραχωρήθηκε από την Enarxis Dynamic Media για τις ανάγκες του Review.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Spartan Gear Titan Wired Gaming Mouse

Συντάκτης
23 Μαρτίου 2018
Developer

Spartan Gear

Διανομή

Enarxis Dynamic Media

Πλατφόρμες

PC

Tested on

PC

Είδος

Gaming Mouse

Θετικά

+ Ωραίο design
+ Το USB καλώδιο
+ Συνοδεύεται με ειδικό πρόγραμμα
+ Η προσαρμογή custom dpi επιλογών και λοιπών χαρακτηριστικών
+ Η τιμή του
+ Πληθώρα αλλαγής χρωμάτων...

Αρνητικά

- Οι εναλλαγές χρωμάτων δεν προσαρμόζονται σωστά
- Η υπερβολικά πλαστική αίσθηση

Βαθμολογία
Βαθμόλογία συντάκτη
Βαθμολογία χρηστών
Rate Here
Βαθμολογία
9.0
9.2
Συνοψίζοντας

Όπως και με το gaming keyboard Chimera, έτσι και με το Titan, η Spartan Gear έρχεται να δώσει πολλά και να πάρει λίγα σε θέμα τιμής. Το Titan είναι εξοπλισμένο με μπόλικες δυνατότητες που λίγα περιφερειακά της κατηγορίας του διαθέτουν. Πανέμορφος σχεδιασμός, εναλλαγή στα χρώματα και στο dpi, καθώς και μικρά tricks στα effects είναι οι κρυφοί άσοι στο μανίκι του. Με μόλις 20€ είναι σίγουρα μια δυνατή value for money πρόταση.

9.0
Βαθμός
9.2
Βαθμός
You have rated this
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
67%
Τιιιιι ;
33%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1