Tekken 7 (Preview Build)

Ήρθε ώρα να συμμετάσχετε στο King of Iron Fist Tournament 7

Έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια αναμονής, καταφέραμε και πιάσαμε στα χέρια μας την έκδοση για τις κονσόλες του Tekken 7. Ποιες είναι λοιπόν οι εντυπώσεις μου από το Tekken 7 και άξιζε την αναμονή των τριών ετών;

Ας αρχίσουμε από το Story Mode το οποίο μας επιτρεπόταν να παίξουμε μέχρι το Chapter 8. Πρόκειται για το καλύτερο Story Mode που έχει υπάρξει ποτέ σε Tekken τίτλο και από τα καλύτερα γενικά story modes που έχουμε δει ως τώρα σε fighting τίτλο. Πριν από κάθε μάχη υπάρχουν πολλαπλά cutscenes που περιγράφουν και αναλύουν γεγονότα και αυτά με τη σειρά τους οδηγούν στη μάχη μέσα από εντυπωσιακές σκηνές.

Τα cutscenes αυτά είναι δύο ειδών, είτε με in-game γραφικά ή cutscenes με τη μορφή στατικών εικόνων σε στυλ ζωγραφιάς. Τα μεν περιέχουν αρκετά περισσότερη δράση και περιλαμβάνουν τωρινά γεγονότα όπως αυτά εξελίσσονταi, ενώι οδηγούν σε gameplay. Τα δε περιγράφουν την ιστορία από τα μάτια ενός δημοσιογράφου, ο οποίος έχει αρκετά σοβαρούς προσωπικούς λόγους για να μισεί τους βασικούς χαρακτήρες της ιστορίας. Ίσως αυτός αποδειχθεί μετά οτι είναι κάτι πιο σημαντικό, αλλά έτσι όπως το είδαμε, ο βασικός σκοπός αυτών των cutscenes είναι να εξηγήσουν το backstory και να δώσουν περισσότερες πληροφορίες... το οποίο είναι καλό για τους νέους παίχτες. Γνωρίζοντας ήδη την ιστορία του Tekken, απλά ανυπομονούσα να μπω στην επόμενη μάχη. Αλλά ακόμα και εκεί, το Tekken έχει προοδεύσει.

Η μεταφορά από τα cutscenes στις μάχες είναι ομαλή και χωρίς διακοπές. Θα δείτε τον Heihachi να ξεκινάει μία επίθεση, για παράδειγμα μία εναέρια κλωτσιά, στο cutscene, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο gameplay. Πέρα από αυτό, οι μάχες είναι αρκετά πιο δυναμικές και αποτελούν καταλύτες για να συνεχίσει η ιστορία. Δεν προσφέρουν απλά ένα stage όπου θα παλέψετε με τον αντίπαλο, αλλά οι τοποθεσίες και οι αντίπαλοι έχουν σημασία και ακολουθούν τη ροή της ιστορίας. Φυσικά αυτό σημαίνει οτι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χαρακτήρα θελήσετε, καθώς η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τους Mishima, οπότε ετοιμαστείτε για αρκετά Electric Wind God Fists.

"Μα εγώ δεν ξέρω πώς να βγάζω just frame κινήσεις" θα σκεφτείτε και συμφωνώ γιατί ούτε εγώ ξέρω. Εδώ όμως έρχεται το Assist Mode, το οποίο θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο στο Story Mode. Υπάρχει για να βοηθήσει τους νέους παίκτες και ίσως να προσφέρει πιο εύκολα διασκέδαση στους παλιούς. Πατώντας το L1 στο PlayStation 4 (αν δεν αλλάξετε τα κουμπιά) θα σας εμφανιστεί ένα μενού κάτω αριστερά στην οθόνη και καθένα από τα 18px-PlayStationSquare.svg 18px-PlayStationTriangle.svg 18px-PlayStationX.svg 18px-PlayStationCircle.svg πραγματοποιεί μία κίνηση, συνήθως την πιο δυνατή που έχει ο εκάστοτε χαρακτήρας. Αν θεωρείτε οτι δεν θα το χρειαστείτε, τότε σκεφτείτε το ξανά, γιατί εμείς ακόμα και στη μεσαία δυσκολία αναγκαστήκαμε να κάνουμε κάποια restarts σε 1-2 μάχες.

Όταν λοιπόν φτάσετε στο gameplay, θα δείτε οτι η Unreal Engine 4 δεν απογοητεύει και το παιχνίδι τρέχει σταθερά στα 60 frames με αρκετά οπτικά εφέ, αλλά και τα εντυπωσιακά cloth physics των χαρακτήρων στην οθόνη. Στο τμήμα του χειρισμού, το Tekken ποτέ ξανά δεν ήταν τόσο άμεσο, αν υπάρχει κάποια καθυστέρηση σε input lag (πάντα υπάρχει) είναι αρκετά χαμηλή ώστε να μη το παρατηρήσει ο παίκτης και να μην επηρεάζει αρνητικά το gameplay. Να σημειωθεί οτι παίξαμε στο απλό PS4 αλλά σε 4K οθόνη, ενδεχομένως οι χρήστες του PS4 Pro με Boost Mode να επωφεληθούν περισσότερο στον οπτικό τομέα.

Το Tekken όμως προσφέρει μία πληθώρα offline και online επιλογών, εκ των οποίων καταφέραμε να δούμε μόνο μερικά από τα offline. Έξω από το Story Mode θα βρείτε αρκετό περιεχόμενο μέσα στο Treasure Battle, όπου θα κερδίζετε gold αλλά και customization αντικείμενα, όπως και την επιλογή να κάνετε rank up τον χαρακτήρα σας. Το Treasure Battle επίσης περιέχει κάποια modifiers: εμάς μας έτυχε μόνο μία φορά το Turbo Mode κατά τη διάρκεια του οποίου, το παιχνίδι τρέχει δύο φορές γρηγορότερα, αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλα modifiers πέρα από αυτό. Για όσους θυμούνται τα Ghost Battles από τα προηγούμενα Tekken, έτσι ακριβώς λειτουργεί το Treasure Battle.

Το Gold που κερδίζετε στο Treasure Battle θα το χρησιμοποιήσετε για να ξεκλειδώσετε αντικείμενα για τους παίκτες σας στο Customization menu. Εκεί θα βρείτε τα πάντα για τον κάθε χαρακτήρα από ολόκληρα σετ στολής, μέχρι ξεχωριστά κομμάτια, επιλογές για το κεφάλι, αντικείμενα για την πλάτη, διάφορα εφέ, διαφορετικά artworks για τη καρτέλα του χαρακτήρα, για το loading screen, καθώς και πολλές, πολλές άλλες επιλογές. Για όσους είχαν παίξει το Tekken Tag Tournament 2, το Tekken 7 έχει βελτιωθεί στον τομέα του customization.

Οι PlayStation χρήστες θα έχουν πρόσβαση και το Jukebox Mode, όπου μπορείτε να αλλάξετε το soundtrack του παιχνιδιού και να επιλέξετε τραγούδια από οποιοδήποτε Tekken τίτλο, με περισσότερα από 20 χρόνια soundtrack μέσα σε ένα μενού. Για τους πιο περιπετειώδεις, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά κομμάτια από διαφορετικά παιχνίδια και να φτιάξετε τη δική σας playlist.

Στην αρχή του άρθρου ρώτησα αν αξίζει τα τρία χρόνια αναμονής και με απόλυτη αυτοπεποίθηση, μπορώ να πω οτι ναι, άξιζε. Οι αρχικές εντυπώσεις μου από το Tekken 7 με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο και ενθουσιασμένο για τη κυκλοφορία του παιχνιδιού, σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα οτι το Tekken 7 υστερεί σε κάποιον τομέα. Το παιχνίδι σφύζει από ζωή και περιεχόμενο, είτε για casual ή hardcore παίκτες, υπάρχει κάτι για όλους.

To παιχνίδι δοκιμάστηκε για μερικές ώρες στα γραφεία της Bandai Namco Entertainment Hellas.

Σχόλια
Λεπτομέρειες
Τίτλος

Tekken 7 (Preview Build)

Συντάκτης
21 Μαΐου 2017
Developer

Bandai Namco Studios

Publisher

Bandai Namco Entertainment

Διανομή

Bandai Namco Entertainment Hellas

Πλατφόρμες

PlayStation 4 / Xbox One / PC

Tested on

PlayStation 4

Κυκλοφορία

2 Ιουνίου 2017

Είδος

Fighting

PEGI

16

What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
50%
Τιιιιι ;
38%
Μπαααα
0%
Sad
0%
Rage
13%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1