10 παιχνίδια της 16-bit γενιάς που άφησαν εποχή

by Νίκος Λυμπέριος on 22 Αυγούστου 2015

H περίοδος μεταξύ 1990 - 1995 θεωρείται από πολλούς η χρυσή εποχή του Gaming. Οι μεγάλοι ανταγωνιστές στο χώρο Sega και Nintendo με τις κονσόλες τους Mega Drive και Super Nintendo αντίστοιχα έγιναν το σπίτι για μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών, παιχνίδια που όρισαν τους κανόνες με τους οποίους πολλά από τα σημερινά παιχνίδια πορεύονται.

Τα παιχνίδια που ακολουθούν διέπρεψαν σε όλους τους τομείς, γραφικά, ήχος, gameplay, περιεχόμενο και αποτελούν εξαιρετικό gaming διάλειμμα ακόμα και σήμερα. Αναρωτηθήκατε ποτέ, πόσα παιχνίδια από τις μεθεπόμενες γενιές έχουν την δύναμη να το κάνουν αυτό ;

Contra 3: The Alien Wars

Πλατφόρμες: Super Nintendo
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1992

featured-image-contra-3-the-alien-wars-snes


Η Konami είναι γνωστή για το γεγονός ότι τα παιχνίδια της έχουν φανταστικά γραφικά φτάνοντας όσο περισσότερο γίνεται τα συστήματα κάθε γενιάς στα όρια τους. Το Contra 3 δεν αποτελεί εξαίρεση, ένας τίτλος με μερικά από τα πιο λεπτομερή περιβάλλοντα της εποχής του αλλά και με υπέροχο animation όσον αφορά τα κινούμενα αντικείμενα στην οθόνη. Ο τίτλος έκανε εξαιρετική χρήση του Mode – 7 του Super Nintendo. Εκτός από τα εξαιρετικά γραφικά το παιχνίδι θεωρείται και ένα από τα πιο δύσκολα της εποχής του.

Donkey Kong Country 2: Diddy's Kong Quest

Πλατφόρμες: Super Nintendo
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1995

dkc2-1

Η τριλογία των Donkey Kong Country στο Super Nintendo χωρίς αμφιβολία αποτελεί το κόσμημα τεχνικής αρτιότητας της 16bit γενιάς. Είναι η τριλογία που έκανε της νέες κονσόλες να κρύβονται από ντροπή. Η χρήση 3D γραφικών αντί για τα παραδοσιακά sprites «έσπρωξαν» στον οπτικό τομέα μίλια μπροστά από οτιδήποτε άλλο κυκλοφόρησε ποτέ στις 16bit κονσόλες. Από τα 3 ξεχωρίζουμε το 2ο για την μεγάλη ποικιλία στις περιοχές του, το εξαιρετικό Soundtrack και τα αξιομνημόνευτα Boss Battles.


Killer Instinct

Πλατφόρμες: Super Nintendo
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1994


ki1-2


Αν απέδειξε κάτι η εποχή των 16bit κονσολών ήταν ότι η RARE δεν έκανε τίποτα λάθος. Πριν πάρει την θέση της στο πλάι της Nintendo ως άξιος Developer στα επίπεδα των δικών της εσωτερικών Studio η RARE δημιούργησε ένα Fighting Game με τίτλο Killer Instict. Ο τίτλος χρησιμοποιούσε την ίδια τεχνολογία με αυτή που αργότερα φτιάχτηκαν και τα Donkey Kong Country για τον σχεδιασμό των γραφικών. Αρχικά το παιχνίδι συγκρίθηκε έντονα με το Mortal Kombat αλλά το ξεχωριστό του gameplay και τα ιδιαίτερα γραφικά το έκαναν να ξεχωρίσει και να αντέξει μέχρι και σήμερα ως Franchise.

 

Sonic the Hedgehog 3

Πλατφόρμες: Mega Drive
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1994

sonic-3-1


Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος κάτοχος Mega Drive και να μην έχει παίξει κάποιο παιχνίδι Sonic. Η σειρά Sonic the Hedgehog ήταν με διαφορά από τις πιο όμορφες στην κονσόλα. Έκαναν πλήρη χρήση της χρωματικής παλέτας του μηχανήματος με αποτέλεσμα οι χαρακτήρες και οι πίστες να είναι χάρμα οφθαλμών. Το Sonic 3 αποτελεί το αποκορύφωμα της σειράς βελτιώνοντας κάθε τομέα του παιχνιδιού στο έπακρο.

Comix Zone

Πλατφόρμες: Mega Drive
Hμ/νία Κυκλοφορίας: 1995

pc-48789-41352999377


Αν η Nintendo ήταν γνωστή για τα εξαιρετικά Platformer's της τότε η Sega τιμητικά είναι γνωστή για τρομερά Beat 'em Ups της. To Comix Zone ήταν ένα από τα τελευταία παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για το Mega Drive. Ένα μοναδικό παιχνίδι που αφηγείται την ιστορία του όπως ένα Comic και οι πίστες ήταν οι σελίδες αυτού.


Σχόλια
What's your reaction?
LOL
0%
Cheers
71%
Τιιιιι ;
0%
Μπαααα
14%
Sad
14%
Rage
0%
/* ]]> */
http://bs.serving-sys.com/serving/adServer.bs?cn=display&c=19&mc=imp&pli=22935073&PluID=0&ord=[timestamp]&rtu=-1